Přihlaste se a využijte web naplno HAFICI.NET »

Jak pomoci psům v útulku snadno a účinně, za pomoci klikání na internetu?

 

Články » Jak pomoci psům v útulku snadno a účinně, za pomoci klikání na internetu? 

Jak pomoci psům v útulku snadno a účinně, za pomoci klikání na internetu?

Publikováno: 06.05.2016 • Autor: © Libas • Rubrika: Na pomoc psům

Pokud tento článek čtete, pak zřejmě i vy patříte k lidem, kteří milují psy. A možná i vy někdy přemýšlíte nad tím, jak pomoci pejskům v útulcích a azylech. Jenže svého pejska buď máte, a nebo zrovna mít nemůžete a tak si nemůžete vzít ani pejska z útulku. A třeba ani nemáte peněz nazbyt, abyste mohli posílat každý měsíc pytlík granulí do nějakého útulku. Přesto byste chtěli pejskům pomoc. Vzhledem k tomu, že tento článek čtete na internetu, máte i vy možnost pejskům přispět, a to pouhým klikáním, a nezabere to ani minutu vašeho času denně. Zdá se vám to zajímavé, ale nevíte, jak na to? Pak čtěte dál, v tomto článku se dozvíte přesně, jak na to.

Jak pomoci pejskům pouhým klikáním? Je to jednoduché. Na webu pesweb.cz máte možnost plnit misky. Ne ale virtuální misky, jako se třeba krmilo virtuální zvířátko tamagotchi, ale reálné misky reálnými granulemi. Jak to funguje? Po každém vašem kliknutí se načte jedna desetina misky v systému plnění misek. Na konci měsíce se sečte počet misek naplněných návštěvníky webu, přepočítá se na pytle granulí a tyto pytle jsou dodány některému z útulků, které takovou pomoc potřebují. Předání je nafoceno a vy máte možnost vidět, kolik granulí bylo kam předáno.

Zní to zajímavě a jednoduše, jenže... Zvídavější jistě přemýšlejí, kde se na ty granule vzaly peníze? Kliknutí přeci nevyrobí ani granule, ani peníze na jejich nákup. Inu, budete se možná divit, ale vyrobí. Jak? Jednoduše. Prostřednictvím reklamy. Při klikání shlédnete reklamu konkrétní firmy a ta za tento váš klik dá určitou drobnou částku provozovateli systému. No a peníze jsou na světě. Provozovatel za ně pak nakoupí granule a rozveze je do útulků. Je to jednoduché, ale účinné, a funguje to už více než dva roky. Zajímavé, viďte. A jak tedy na to, abyste i vy mohli takto plnit misky zvířátkům v útulcích?

Máte dvě možnosti, jak plnit. Buď anonymně, což je asi o 10 vteřin rychlejší, ale člověk z toho nemá tu radost, protože se nikdy nedozví, kolik misek pejskům nakrmil. Druhá možnost je zaregistrovat se a pak vidíte na svém účtě, kolik misek jste už pejskům darovali. Registrace je jednoduchá, nezabere mnoho času, a můžete si při ní či později zřídit jednoduchý profil svého pejska, takže pak můžete i vidět, kolik lidí chová vaše plemeno ve vašem okolí a podobně. Rozdíl je i v množství naplněných misek. Jako anonym můžete krmit 1x denně, jako registrovaný 2x denně z jedné IP adresy.

Zaregistrujete se na stránce http://www.pesweb.cz - úplně nahoře vpravo kliknete na registrovat. Na registračním formuláři vyplníte 5 povinných údajů označených hvězdičkou, zaškrknete, že souhlasíte s podmínkami a odešlete. Na vámi zadanou emailovou adresu se odešle email s potvrzovacím odkazem. Na ten kliknete a jste zaregistrováni. Potom už stačí jen se přihlásit a krmit.

Přihlašujete se opět na stránce http://www.pesweb.cz vpravo nahoře. Do přihlašovacího formuláře zadáte svoji emailovou adresu a heslo a dostanete se na svou úvodní stránku která vypadá nějak takto:

F

Nyní kliknete na ikonku misky s kostí vedle nápisu aktuálně naplnil(a) 0,0 misek. Objeví se vám okno s reklamou. Tato reklama se zobrazuje 7 vteřin a nahoře v pravém rohu reklamy se zobrazuje čas do chvíle, kdy budete moci naplnit misku. V tuto chvíli nic nedělejte, nejde dokončit nakrmení. Právě za to, že 7 vteřin vidíte reklamu, firma zadávající reklamu platí provozovateli, aby bylo na koupi reálných granulí. Samozřejmě, pokud vás reklama zaujme, můžete na ni kliknout, otevře se nové okno a tam se můžete dozvědět více o nabízené službě nebo produktu. Mnozí z nás si takto koupili pro své pejsky granule, pamlsky či hračky, ušetřili za levnější trika, zašli do vegetariánské restaurace a využili různých dalších reklamou nabízených možností. To vše můžete, ale nemusíte. Firma platí provozovateli za to, že se vám 7 vteřin zobrazuje její reklama, než máte možnost dokončit nakrmení.

F

Jakmile v pravém horním rohu reklamy skončí odpočítávání, šedý nápis NAPLNIT MISKU zežloutne, bude na něj možno kliknout a provede se naplnění. Na stránce se objeví poděkování za naplnění misky a tabulka, kolik misek bylo naplněno tento měsíc, minulé měsíce v tomto roce i minulé roky. Když kliknete vpravo nahoře na své jméno, zobrazí se vám vaše domovská stránka a na ní uvidíte, kolik jste již nakrmili vy.

Za každé kliknutí je 0,1 misky, takže za měsíc můžete z jedné IP naplnit zhruba 3 misky. Ale já psal výše, že jako registrovaný můžete plnit 2x více než jako anonym. Ano, je to tak. A uděláte to tak, že poté, co naplníte misku jako přihlášený se odhlásíte a stejným způsobem nakrmíte ještě jako anonym. Opakuji, poté, co naplníte misku jako přihlášený uživatel, ne naopak. Pokud nakrmíte jako anonym a pak se přihlásíte, už vám to neumožní nakrmit. Tímto způsobem tedy máte sice napsáno 0,1 misky denně, ale víte, že vy osobně krmíte 0,2 misky a pejskové tak od vás reálně dostanou 2x více granulí, než kdybyste krmili anonymně.

A kolik se dá takto nakrmit pejsků? Dost. Ano, je možno přispět jen 0,1 misky z jedné IP adresy, jako přihlášený pak 0,2 misky. Já vím, někdo si teď může položit otázku: „Co to je, naplnit 0,2 misky denně. Nic. Nebo skoro nic. 6 misek měsíčně. Ale pokud se podíváte do statistiky, uvidíte, že když tento systém začal fungovat a já se s ním seznámil – bylo to v prosinci 2013 - naplnil jsem spolu s ostatními několika nadšenci 15 misek. V lednu 2014, kdy se o tom začalo mluvit na sociálních sítích, bylo naplněno přes tisíc misek. A v letošním lednu už více než 11.000 misek. Tohle nezvládne jeden člověk. Na lednové naplnění bylo potřeba přes 3750 lidí, kteří denně klikali. Bohužel, v únoru se změnil systém zobrazování reklam, aby poskytovatelé reklamy měli přesnější přehled o tom, kolik lidí klikne na tu jejich konkrétní reklamu a aby měli jistotu, že tuto reklamu lidé skutečně alespoň 7 vteřin vidí. Bohužel, spousta lidí tohle nepochopila, těch 7 vteřin navíc jim přišlo obtěžujících a přestali pravidelně krmit. Je to vidět na grafu, kdy od půlky února nastal pokles naplněných misek.

I proto jsem napsal tento článek. Chtěl jsem vám ukázat, jak snadno a rychle se dá pomoci pejskům v nouzi. A pokud si stále ještě myslíte, že 0,1 misky denně je málo, podívejte se na obrázky pod grafy. Uvidíte, kolik pytlů a jak kvalitních granulí takto my všichni dokážeme pejskům každý měsíc naklikat.

F

A to už za to stojí, co myslíte? Takže pojďme. Šup na stránku www.pesweb.cz , přihlásit se a nakliknout prvních pár granulí, ať aspoň trošku pomůžeme těm psům, kteří neměli tolik štěstí, jako třeba ten váš doma. Přeji vám i pejskům v útulcích, ať se pro vás klikání na misky stane stejnou zábavou, jako pro mne, a ať máte dobrý pocit z toho, že i takto snadno, ale účinně pomáháte pejskům v útulcích.

Scotty a Libas

 


Za správnost informací zodpovídá autor článku, dotazy směřujte na autora. Hodnocení článku hvězdičkami provádí redakce. K článku se vyjádřete pomocí palců (líbilo se / nelíbilo se).

Hodnocení
*****

Líbilo se: 2x Nelíbilo se: 0x Zveřejněno: 06.05.2016 Upraveno: 16.05.2016 Přečteno: 40x

Schválili: Rex **** 16.05.16 • Markiz **** 17.05.16

Související články
Žádné související články
Další články z rubriky Na pomoc psům
31.12.2011*****Krmíme pejsky26x
11.12.2010*****Kalendář "Leopard v nouzi"81x
07.07.2012*****Týraný pejsek105x
31.05.2020*****Půl roku od povinného čipování psů: Pomohly čipy útulkům?5x
31.05.2015*****Den otevřených dveří v Bull azylu Čáslav17x
05.01.2012*****Krmíme pejsky28x
11.06.2014*****Jak registrovat čip psa do registru41x
02.12.2009*****Prosba o pomoc ZKO Dětmarovice556x
09.07.2012*****Zase týraní zvířátek53x
24.11.2014*****Rozmazlování aneb jak říct NE34x

Komentáře návštěvníků

x Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele

Další články tohoto autora
31.05.2015*****Den otevřených dveří v Bull azylu Čáslav17x
18.03.2015*****Trénink mantrailingu se zkušeným psem - záchranářem16x
25.11.2014*****Jak trénuju štěňata dog65x
08.07.2014*****Můj příběh - AST, APBT a jejich křížení - stále dokola...29x
11.06.2014*****Jak registrovat čip psa do registru41x

© HAFICI.NET - https://hafici.net/clanky/391-jak-pomoci-psum-v-utulku-snadno-a-ucinne-za-pomoci-klikani-na-internetu