Přihlásit se HAFICI.NET »

Očkování proti vzteklině

NápovědaFórum » Zdraví a nemoci » Vakcinace (očkování) 

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Očkování proti vzteklině
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NIKO
Celkem se dost tomu divím.Proč bych já měl se psem doplatit na to,že některé zvíře není prohlédnuto veterinářem a moje zvíře onemocní?Na každé výstavě,na které jsem byl,tak v propozicích bylo,že musí být potvrzeno veterinářem,že zvíře je zdravé.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Veya007 – Re: NIKO
asi je to lepší mít, ale nám třeba veterinář nic nepsal, a to jsme týden před výstavou chodily na injekce, protože Nikča zvracela a měla průjem. A dneska na to většinou na krajských kašlou, co vím, tak není problém protáhnout háravou fenu....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NIKO – Re: Veya007
Netvrdím,že neumíš číst!!!Já to vždy v propozicích měl,ne vždy to kontrolovali ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Veya007 – Re: NIKO
no hele, v propozicích to napsané neměli, ale ve výstavním katalogu ano. A třeba u nás ve Zlíně, jak byla krajská, tak se to taky nevyžadovalo. Je možné, že třeba na národce to chtějí, to já nevím. Od toho jsou propozice...a číst umím ;)
Veya007 napsala: Teď jsem se třeba setkala na krajské výstavě, že ve výstavním katologu bylo, že pes musí mít potvrzení od veta, že je zdráv. Ale samozřejmě už nikdo nic takového nevyžaduje.

Náhodou to budou chtít,nebudeš ho mít a co potom?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Veya007 – Re: mimišák
heeej kočko, ty jsi byla teď v Ostravě, na hradě na krajské?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mimišák
Veya007 napsala: Teď jsem se třeba setkala na krajské výstavě, že ve výstavním katologu bylo, že pes musí mít potvrzení od veta, že je zdráv. Ale samozřejmě už nikdo nic takového nevyžaduje.
Ale jo - na Slovenské klubovce KŠŠP opravdu to potvrzení chtěli vidět; kromě toho důsledně kontrolovali tetování nebo čip. A na KV v Ostravě zas koukali i na očkování proti psince.. takže je lepší mít všechno - a v pořádku.
Ještě ta vzteklina: do očkovacího průkazu se píše datum dalšího přeočkování (tedy platnost vakcíny) - pokud tam vet napíše 3 roky, nikdo nemůže mít námitek (tak mi to aspoň osvětlili na ČMKU).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Iva – Re: Veya007
Ta tří letá stojí stejně ;-) Je to vlastně jedna a ta samá vakcína, která byla tří letá vždycky, jen zákon dříve neumožňoval na tuto skutečnost přihlédnout a tak se i ty tří leté každý rok musely přeočkovávat.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Veya007
jj, díky ;) jen se chci zeptat, kolik se platí za tu 3-letou? Jinak na výstavách s tím problém nebývá, pokud máš potvrzení od veta, tak je to v pohodě. Teď jsem se třeba setkala na krajské výstavě, že ve výstavním katologu bylo, že pes musí mít potvrzení od veta, že je zdráv. Ale samozřejmě už nikdo nic takového nevyžaduje.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Iva – Re: mimišák
Ahoj, vakcinace může být až tří letá (tu máme my - Merial Rabisin)a protože často cestujeme do zahraničí, tak jsem si nechala veterinářem vystavit ještě zvlášť potvrzení na papír, že se skutečnš jedná o tříletou vakcínu, ale zatím jsme to nikde nepotřebovaly. Jak to však funguje na výstavách, to nevím, ale také by mě to zajímalo.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mimišák – Re: Veya007
Nejpozději 25.8.
Při řádném přeočkování je ochranná lhůta 2 roky (vakcina Rabisin) - setkali jste se s tím někdo? A jak na to reagují na výstavách, nebo při cestě do zahraničí? (v propozicích bývá, že očkování proti vzteklině nesmí být starší než rok).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MaB – Re: Veya007
Platnost máš do 25.8. Takže nové očkování nejpozději do 25.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Veya007
ahoj, chci se jen zeptat, když máme platnost očkování do 25.8. tak jet na veterinu 25 nebo až 26.8.? Je to vzteklina. Nějak se mi to vykouřilo z hlavy, kdy to má být potlesk
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dobrman192168
optám se ještě pár veterinářů na jejich názor a pak se rozhodnu ale kdyby ji to mělo nějak uškodit tak bych do toho určitě nešla to mi za to nestojí
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NIKO – Re: Dobrman192168
Já očkoval štěně vždy až po půl roce.Nevím,jaké máte věkové kategorie na výstavě.Je vždy lepší do kategorie nastoupit,měsíc,dva,než půjde pes do jiné-je vyvynutější!Je větší šance na úspěch,neuspěchal bych to.Vím,páneček bývá hodně nadržený,prezentovat na výstavě zvíře co nejdříve.Pokud je zvíře v dobré kondici,očkování mu nemůže ublížit,ale nějakou reakci mít může.To se musíš rozhodnout sama.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MaB – Re: Dobrman192168
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dobrman192168 – Re: NIKO
jéé ahoj niko ahoj
No právě že chci na výstavu začátkem května a chci začít i se cvičákem. A hodně mě zarazila odpověd veterinářky že ted může naočkování vztekliny psovi ublížit nevím proč ani mi to nevysvětlila prostě to zatrhla a přes to nejede vlak(můj veteriunář má dovolenou ten by mi aspon všechno vysvětlil co a jak)
Proč ve třech měsících očkovat psa proti vzteklině?Pokud nejedu do zahraničí,nebo nejdu na výstavu,stačí klidně očkovat až po šestém měsíci!V ČR byl zaznamenán poslední případ myslím naposledy před osmi lety.Tak nehrozí v podstatě žádné nebezpečí,že by se pes nakazil ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dobrman192168 – Re: MaB
a není těch 6 měsíců hranice do kdy to musí být naočkovaný? mě totiž spousta lidí říká že jim jejich veterináři naočkovali vzteklinu klidně i ve 3 a půl měsících a to do zahraničí nejeli :-O ale jestli je to takhle tak to nebudu zbytečně uspěchávat at ji nějak neuškodím
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MaB – Re: Dobrman192168
První očkování vztekliny se provádí v 6ti měsících. Pokud je to nutné, třeba na cestu do zahraničí, tak je možné očkovat už ve třech měsících. Ale to se moc nedoporučuje.
jaká je nejspodnější hranice pro naočkování vztekliny u štěněte? Ted jsem byla na veterině s tím že už je to skoro 2 týdny po naočkování posledního 3. očkování a neměl by být problém a bylo mi řečený že je na vzteklinu moc brzo a mohlo by ji to uškodit.
Prej po tom 3 očkováním se musí počkat aspon 3-4 týdny nevíte jak to ve skutečnosti je? :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Katy – Re: NIKO
No tak na ni nereaguj, to je to tak těžké?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NIKO – Re: Katy
Věř mi,že ne.Cokoli napíši,tak je blbě a s nějakým hloupým přisazováním začla ona ano O očkování jsem nanapsal ŽÁDNOU blbost.Její poznámky začaly být mimo mísu :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Katy
Nechte toho už :-|
NIKO, neříkej mi, že neprudíš schválně... vidíš, že to Ivulika štve, ale ty si stejně musíš přisadit. Vyměňte si radši vzkazy, tohle se opravdu nedá číst. hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NIKO – Re: Ivulik1
Hloupý je ten,kdo si vše nepřečte,pak se nemá z čeho poučit a zůstane hloupý do konce životaano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ivulik1 – Re: NIKO
To se bohuzel tobe nemuze stat, takze nemam zajem to cist :-P
:-D :-D Já Tvé výplody čtu,co kdyby tam bylo náhodou něco rozumného.Nepsal jsem,že máš s akv.problém,ale že mu rozumíš jak psům smich
Ja nemam problem s akvarkem, tak tady laskave prestan sirit ty hlouposti, co se ti honej hlavou :-|
Jediny problem, co mam je, ze te nemuzu zablokovat a porad musim cist ty tvoje vyplody rozzureny
To,co jsem napsal,tím ze sebe nedělám chytrého,ale snažím se poradit někomu,kdo nemá tolik zkušeností!A kyž nejseš tak chytrá a něco nevíš,tak proč píšeš blbosti?(Divím se,že Ty něco nevíš :-D!!! )Nebo Tě vyzval spolek? smich smich
Dobrman192168 napsala: Fakt? a já jsem si myslela že se to masíruje aby se uvolnila ta ,,bolest´´ po vpichu stydim :-D :-D

já možná nevím všechno ale aspon nedělám chytrou a do všeho se nese*u ; -)
Reklama
coze :-D Vidím,že psům rozumíš jak akvárkům,tak co Ti vysvětlovat smich
Ty nerozumis ani tomu, co sam pises. ne
Protože jsme se bavili o vzteklině!Možná to bylo lépe rozmasírováno-CHYTRAČKO :) Proč neměl problémy GOODY,ROCO měl bouli a GIA je bez boule ale úplně mimo formu? :-) Byla zde řeč,aby pes neměl problémy jak GIA ano
Joo? A proc teda nema bouli po psince? Chytraku :-|
Jeden myslel a ze srázného kopce sjel smich smich (Myslet,znamená ho... vědět!) ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dobrman192168 – Re: NIKO
Fakt? a já jsem si myslela že se to masíruje aby se uvolnila ta ,,bolest´´ po vpichu stydim :-D :-D
Ta boule vzniká hodně často nedostatečným rozmasírováním místa,kde byla aplikována injekce ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pavlinapoddana
s tím se nedá než souhlasit palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ivulik1
pavlinapoddana napsala: myslím si že když je vakcinace na dva až tři roky ,musí to být silnější driák,proto zvířata reagujou tak adekvátně k síle vakcíny.

Bude to asi hodne individualni. Nase Boninka mivala po klasicke vztekline vzdycky bouli (bolavou) a celkove ji nebylo dobre. Jak uz jsem psala, s novym psem a novou 3letou vakcinou - naprosta pohoda. Nemam srovnani u stejneho psa, ale zustaneme u te nove palec
Přeočkovávám psy každý rok,takže to byla špatná reakce na normální vakcínu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - alcanet – Re: pavlinapoddana
Děkuji...myslím si,že v Česku by se mi to taky nestalo,je fakt,že tady je pejsku málo..tady se spíš starají o kozy a ovce :-| s pejsky nemají žádné zkušenosti :-| príma den Alena a Daffy ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pavlinapoddana
myslím si že když je vakcinace na dva až tři roky ,musí to být silnější driák,proto zvířata reagujou tak adekvátně k síle vakcíny.Můj vet mi to silné sám nedoporučil,že se to hodí spíš pro zvířata,která se na vakcinaci lehce nedostanou,proto pozor co jim dáme.
Každý pes má jiné reakce,jako jako člověk.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ivulik1 – Re: alcanet
Ahoj. My jsme ockovali v pul roce touhle vakcinou a naprosto v pohode palec Jakoby ji ani nedostala.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - alcanet
Kamarádi všem děkuji za zprávičky love príma den Alena a lízaneček od Daffyho ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - alcanet – Re: mimišák
Príma den love děkuji hned to jdu prostudovat love už se těším jak budeme v česku a koukne se na nás opravdovej pan doktor love Alena a Daffy
 Reagovat na tento příspěvek 0  - alcanet – Re: NIKO
Děkuji moc love ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - alcanet – Re: pavlinapoddana
Děkuji hned jak budu v česku tak se domluvím s doktorem love príma den Alena a Daffy ahoj ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NIKO – Re: alcanet
Reakce na jakékoli očkování,je u každého psa jiná.Gia bývala dva až tři dny mimo formu.Ale dostal jsem od veterináře prášky(NOVARTIS TAVEGYL 1mg CLEMASTIN).Dostane je 4 hodiny před očkováním a je OK.Víc poradit nemohu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - alcanet – Re: NIKO
Děkuji za odpověd..no my právě jedeme na svátky do česka,jsem z toho dost špatná takovou reakci jsem nečekala,včera měl oteklé oči,celé červené jakoby byl poštípaný od komáru..jak dlouho tento stav trvá???děkuji a pohodový den Alena a Daffy love

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 2

Zpět na obsah sekce Zdraví a nemoci • Zobrazeno 3927x

© HAFICI.NET - https://hafici.net/forum/103?od=26