Přihlaste se a využijte web naplno HAFICI.NET »

Ovčiaci

 

NápovědaFórum » Chov psů » Genetika psů 

+ přidat příspěvek
Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Ovčiaci
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2017 00:28 R Žena petrab [10528] - foto, veterina
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2016 18:53 R Žena Kafroli [81] - German Shepherds
Asi pracak :-) moc jsem nad tim takto nepremyslela :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2016 17:31 R Žena Markiz [262] - OvčáciRe: Kafroli
pracak, nebo exterierak?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2016 17:26 R Žena Kafroli [81] - German Shepherds – Celočerný NO
Zdravím všechny pejskaře. Chtěla bych se i zde na hafinkách poptat, zda-li neznáte nějaké chovatele či chovnou stanici kde bych sehnala celočernou fenku NO. Už dlouho přemýšlím nad tím, že to mu našemu trdýlku vezmeme kamarádku. Bohužel nám jedna nabídka utekla přímo pod rukama. Tak sháním dál :) Děkuji všem za případné odpovědi :)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.06.2016 12:03 Muž invalida [782] Re: petrab
Nic jinýho ani mít nemůžeš smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2016 00:41 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: invalida
z toho mam vážně depku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2016 15:54 Muž invalida [782] Re: petrab
Nemám tě rád za diskriminaci ano smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2016 21:21 R Žena petrab [10528] - foto, veterina
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2016 23:27 R Žena petrab [10528] - foto, veterina
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2016 23:26 R Žena petrab [10528] - foto, veterina
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   27.04.2016 23:26 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Kafroli
jj, já chodívala se psama na cvičák léta letoucí pokud dnes a denně pro zábavu a sport, cvičák je prima mmch. pro nácvik poslušnosti mezi ostatními psy a hafan si tam může užívat prima překážek, který většinou někde v parku, na poli nebo na vlastní zahradě nemáš a NO je zrozen pro práci, jakoukoliv a čím víc, tim líp. Pochopitelně trénink mimo cvičák je nejdůležitější.
Pokud byste chtěli zkusit časem nějakou zkoušku, navíc se pes učí v daným prostoru, kde bude probíhat, povely přesně a skvěle plnit. A pak - na cvičáku můžeš objevit prima lidi pro budoucí kámošení i sem tam společný venčení či psí vejlet někdy třeba.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   27.04.2016 17:28 R Žena Kafroli [81] - German Shepherds
Jůů díky moc, též jsem o tom četla lepší recenze. Tak určitě mrknu :-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   27.04.2016 17:21 R Žena Markiz [262] - OvčáciRe: Kafroli
co jsem tak ruzne vstrebavala kolemproletajici info, utkvel mi v pameti tady z Brna Zetor a tam tady ten figurant, byl hodne jmenovanej jake-cora.webnode.cz/…/ ma tam i telefon tak se mu da naprimo zavolat.

kkzetor.cz/…
Mrkni na to, jestli chces. Osobni zkusenost bohuzel nemam, obrany mne neberou :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   27.04.2016 14:54 R Žena Kafroli [81] - German Shepherds
Děkuji moc za rady, určitě budu hledat a ptát se. Myslím, že v našem případě půjde čistě o zábavu a zvědavost. Ale uvidíme, když nám to půjde tak proč ne nějaké soutěže. Přivolání opravdu zatím neni problém, i když fenka hárá, pořád je hrozně slušná a hned poslechne. No právě, že na poslušnost ve zdejším okolí si stěžuje spoustu páníčků, že cvičáky jsou hrozné. Nicméně taky koukám kdyby se něco našlo. Vy se psíkem jste chodili na poslušnost? Ja totiž fakt nevím. Zavolám přiběhne, chodíme bez vodítka, už se daří i u nohy. Sedne, lehne. Myslím, že základ zvládáme. Učí se opravdu rychle. Tak moc nevím jestli ano nebo ne :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.04.2016 12:25 R Muž Libas [2025] - stafíci, tedy pejskové plemene stafordšírský bulteriérRe: petrab
Amen. Souhlasím slovo od slova.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   27.04.2016 09:56 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Kafroli
dříve byly stopy a obrany součástí výcviku na t.č. hojně kritizovaných svazarmovských cvičácích, dnes se figuranti připlácí zvlášť a stopy si lidé převážně nacvičují sami, je-li vstřícnost, s jakýmsi zaučením dle dohody na konkr. cvičišti.
Cvičák je celkově prima záležitost, byť je to místo, kde se učí páníček, jak ve volném čase cvičit svýho chlupatce.
Bohužel to vypadá často tak,jakoby výcvikář netušil, že za nim přijde jedinec, kterej neví vůbec nic a chce poradit a přistupuje k němu jako k někomu, kdo to dává levou zadní a jen si něco procvičuje za prachy v uzavřenym prostoru, aby mu pes nezdrh. Vysvětlit teoreticky to, co se prolíná do praxe je hodně důležitý. Teorie s praxí jsou totiž v případě výcviku nerozlučná dvojka, zvláště v případě pozitivky, jejíž oblíbenost narůstá, avšak zdaleka, zdaleka i ti, co se o ni snaží, neví vo co go.

Pokud je plán se věnovat vrcholově výcviku, nácvik obran i stop probíhá již od štěněcího věku, byť vše je pouze hra a příprava (nejen v souvislosti s růstem x zdravím) na budoucí výcvik, trénink.
Pochopitelně jsou psí školy - cvičiště - dobré i špatné, pár skvělých i otřesných.
Zvláště u obran záleží především na figurantovi a těch je velký hafo a stejně velký hafo nic moc kvalitou. Figurant musí být i skvělý výcvikář jako takový, citlivý etolog a dokonalý odhadce jedince, ke každému musí přistupovat individuálně. Co je super standard pro deset psů, jednoho může zkazit a není žádným uměním přímo psa špatným nácvikem přímo odradit a v rukou laika i nevratně.
Zajisté v okolí pejskaři poradí, kde jsou spokojení, rozhodně se vyplatí případně na dobré cvičiště i dál dojíždět.
Pokud se jedná pouze o výcvik pro zábavu, není nutno nikam spěchat a být z něčeho ve stresu. Pokud je zvíře vrozený obranář (příp. stopař) a je to tzv. v něm, učí se rychle.
Obrana je hodně náročná na fyzičku i psýchu, proto tréninky jsou krátké.
Figurant by měl posoudit, zda-li se pro psa hodí spíše indiv. nácvik nebo případně "kruhovka", kterou leckco miluje a jiný nesnáší.

Jinak obrana je sport, jde o lov, nikoliv agresivitu.

No a nakonec - přivolání je nejdůležitějším povelem a zároveň nejtěžším. Start je v naprostý důvěře s trpělivostí a opakováním.
Tedy hodně zdaru. I když já přeju hlavně něco mimo mísu, co je ale beztak nade vše - zdraví.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2016 21:12 R Muž Libas [2025] - stafíci, tedy pejskové plemene stafordšírský bulteriérRe: Kafroli
Tak poslušnost je dobrá, ale já taky před obranama na poslušnost nechodil. A v podstatě na nějaký kurz poslušnosti nechodím. Chodím na cvičák, kde se cvičí pozitivkou, a tam trénujeme, co je potřeba. Já nejvíc potřebuju přivolání. Ale tím, že pro mne je prioritou mantrailing a tam pes potřebuje být hodně sebevědomý a soběstačný, tak nějakou velkou poslušnost neděláme.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2016 18:34 R Žena Kafroli [81] - German ShepherdsRe: Libas
A můžu se zeptat jestli je potřeba absolvovat nějaký základní kurz poslušnosti? :-) na cvičáku jsme právě nebyli, šlo nám se učit narozdíl od prvního pejska základní povely normálně doma a celkem rychle :-) určitě půjdu do toho kořistního nebo u nás tomu říkají lovecký to se mi líbilo víc než takový ten kde přímo pejska vybízí k agresivitě :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.04.2016 18:24 R Muž Libas [2025] - stafíci, tedy pejskové plemene stafordšírský bulteriérRe: Kafroli
Já se Scottym obrany cvičím. Nevím, jak je to u NO a vím, že šílenci svazarmovci cvičí už s malými štěňaty, já začal cvičit na hadru až v 15ti měsících, až se usadily zuby. Milujeme výstavy, ale nejen proto by mi vadilo, kdyby se mu něco stalo se zubama. Myslím si, že jsme nic neztratili. Obecně bych si dal hodně velký pozor na výběr cvičáku. Pořád ještě je hodně těch svazarmovských, kde se do psů kope, používají se ke cvičení škrtící obojky, šlapou jim na tlapky a podobně. Ale jsou už i osvícení figuranti, kteří místo nenávisti ve psech spíš posilují kořistnický pud... Sice není snadné najít dobrý cvičák a dobrého figuranta... ale dá se to :-D Kdybys bydlela někde poblíž, poradil bych ti konkrétně, takhle ti poradím obecně - hodně se ptej a nejdříve se zajeď podívat bez psa a odpověz si na otázku, jestli se ti líbí ti lidi a jestli se ti líbí to, co dělají svým psům. Pokud se ti to bude líbit, zkus to. Pokud je dobrý figurant, jsou obrany pro psa velice zábavné. A nejen pro psa, já mám obrany moc rád proto, že po dobré lekci o Scottym celý den nevím :-D Unavený pes = spokojený majitel :-D Hlavně u obran i všeho dalšího se psem nikam nespěchej. Mnohdy je lepší začít později, než příliš brzy, hlavně pro zdraví psa je to lepší. Čím později se psem začneš, tím déle vám to spolu vydrží. A především - nikdy se neporovnávej s ostatními. Nejhorší jsou takoví ti, co jejich pes v 8mi měsících umí všechno a je připraven na zkoušky... Pro mne je takový pes chudák.
Ale jako vždy, toto je můj názor, který nemusí být správný a svazarmovci mají jistě svou pravdu podloženou desítkami let zkušeností... a stovkami zničených psích životů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2016 17:55 R Žena Kafroli [81] - German Shepherds – Obrany
Ahojky, prosím ještě bych měla jednu otázečku. Fence ještě není rok, ale chtěla bych s ní začít cvičit obrany. Máte někdo nějaké zkušenosti a rady? :-) Nenapadlo by mě to dřív. Ale jeden pán od nás léta cvičil obrany a vždy když nás potká, tak povídá, jak ta naše bude dobrá, že má vyborné předpoklady a že se na to hodí :-) Je taková nebojácná, hrozně chytrá a učenlivá, tak mě teď zajímá všechno ohledně toho :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.04.2016 08:19 R Muž Libas [2025] - stafíci, tedy pejskové plemene stafordšírský bulteriérRe: Kafroli
Vidíš, hárací kalhotky by mne vůbec nenapadly, protože v době, kdy já měl fenku, se nic takového nepoužívalo... nebo jsem o tom nevěděl :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   24.04.2016 18:45 R Žena Kafroli [81] - German Shepherds
Taky si myslím, že buď stres co se jí to vlastně děje nebo samotná puberta. Nicméně děkuji za reakce. Jen mě to trošku zarazilo když se to stalo hned po tom co jsme přišli z venku domů. Ale, jak říkám byl to je ten jediný den. Ještě k tomu právě nepila až tak moc. Teď už dva dny se nic podobného nestalo. Ale jak jí skončí její dny půjdeme na kontrolu k veterinářce :-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.04.2016 16:40 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Kafroli
to je fajn, mohlo k tomu jednorázově mmj. dojít i z důvodu nějakého stresu /start barvení, poprvé kalhotky atd./ v souvislosti s vyšším příjmem tekutin
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   24.04.2016 13:48 R Žena Kafroli [81] - German Shepherds
Děkuji za radu, nemoc to asi nebude, dělala to jen ten jeden den. Teď už je zase v normálu, jsem za to šíleně ráda :-) k veterinářce pujdeme i tak, máme se dostavit po prvním hárání. Nevím, jako znamí mi poradili, že to může být háracíma kalhotkama, že se musí olízat a tahle prý nemá tu možnost. Tak jsem jí je sundala a od té doby nic. Tak opravdu nevím co se stalo, nicméně je to naštestí pryč :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.04.2016 09:24 R Muž Libas [2025] - stafíci, tedy pejskové plemene stafordšírský bulteriérRe: Kafroli
Nikdy jsem neměl tak mladou fenku, abych zažil její první hárání. Obě fenky, co jsem měl, se ke mně dostaly už jako starší a obě měly základní návyky a s ničím podobným jsem se u nich nesetkal. Neznám to ani z vyprávění mé chovatelky či kamarádů - majitelů fenek. Myslím si, že toto může mít původ v nemoci (nachlazený močák, ledviny atd.), která s háráním nijak nesouvisí, a pak je potřeba vyšetření u veterináře. Druhá možnost je, že se setkal vliv puberty a vliv hormonální nevyváženosti související s háráním a fenka si tak třeba jen chce sjednat tvou pozornost.
Já osobně bych s ní zašel k veterinářce vyšetřit, jestli není nemocná (je to můj názor, já jsem zajko bojko a jdu za veterinářkou s každou maličkostí třeba 10x zbytečně než bych 1x přehlédl něco závažného). Pokud se neprokáže nemoc, pak cvičit znovu od začátku čůrání venku. Je o tom moc krásně psáno v knize Jean Donaldson Lidé a psi: Střet kultur, kterou já osobně doporučuji každému milovníkovi psů jako Bibli.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2016 14:21 R Žena Kafroli [81] - German Shepherds – První hárání
Ahoj, možná to sem nepatří, ale chtěla bych se poradit. Mám 8 měsíční fenku NO a je to 3 den co začala poprvé hárat. Vše probíhalo celkem normálně až na dnešní ráno. Začala se počůrávat. Chodim s ní teď ven opravdu často. Jenže ona třeba půl hodinky co přijdeme domů udělá zase loužičku. Naučili jsme jí normálně ven chodit už ve 4 měsících, tak mě zajímá jestli je něco teď v nepořádku nebo jestli to je nějaká fáze prvního hárání. Měla jsem už jednou fenku, jenže jsem byla opravdu mladá tak si opravdu nepamatuji jaké bylo její první hárání. Prosím nemáte s tím někdo zkušenost?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2016 01:31 R Žena petrab [10528] - foto, veterina
nová fb skupinka pro oblíbence NO ryze pro zábavu a fotky....
www.facebook.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2015 21:41 R Žena petrab [10528] - foto, veterina
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   22.10.2015 22:40 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Jarka
no, nevim, jak to u vás chodí, ale tady, dokud se nic nestane, nic se neděje a aby se dělo něco alespoň jen tak lážo plážo, musí tam bejt zranění a napadení člověka, pes x pes či-li chodící věc x věc nikoho nebere, chceš uhradit škodu - tak si řekni pojišťovně
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2015 18:09 R Žena Jarka [1804] - Společenská plemenaRe: petrab
Starosta si nechává na čas s odpovědí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   20.10.2015 21:58 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Jarka
Fotka k příspěvku .
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2015 09:05 R Žena Jarka [1804] - Společenská plemena – Volně pobíhající psi
Jezdíme o víkendech s jorkšírem na chalupu.
Menší psi nám nevadí, ale ze dvou černých vlčáků z protějšího baráku máme strach.
Chodí až k našemu plotu, to není problém, máme dobré oplocení. Ale když se někdy vracíme z procházky, tak jeví velký zájem o našeho pejska. Nechtěli bychom zažít jeho roztrhání.
Napsala jsem starostovi obce, bojíme se.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.10.2015 21:30 R Žena petrab [10528] - foto, veterina
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.02.2015 20:26 R Žena petrab [10528] - foto, veterina
palec palec palec to bylo něco !!!!

www.facebook.com/…
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.01.2015 17:55 Žena 111muf [1119] - Společenská plemena – Re: petrab
potlesk potlesk
Nádhera - nejen psi ale i to jejich úžasné chování palec BOMBA!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2015 19:16 Žena marcelka6ka [705] Re: petrab
Tiše závidím, moc velký obdiv majiteli. potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2015 22:51 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Libas
to jistě, ovšem dva psi jsou již smečka a vícero smečka stále silnější, zvládnout stoprocentně smečku o více členech je, věř či ne, fuška i u tak cvičitelného zvířete jako je NO.
A bohužel, ačkoliv si lidé někdy troufnou na velkou smečku, fuška jde jaksi mimo ně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   19.01.2015 02:41 R Muž Libas [2025] - stafíci, tedy pejskové plemene stafordšírský bulteriérRe: petrab
Moc pěkné video. Perfektně vycvičení psi. Kéž by takto měli vycvičené psy všichni. Přitom je to jen základní výcvik, který při troše majitelovy snahy zvládne opravdu každý zdravý pes.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   18.01.2015 21:19 R Žena petrab [10528] - foto, veterina
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   23.02.2014 20:26 R Žena petrab [10528] - foto, veterina – druhá část
" ....... Psi plemena NO, ktorí patria k pôvodnému typu, majú rovný chrbát a strmšie uhlenie končatín sa stali akousi „druhou triedou“ a niekedy až terčom výsmechu. Môžu byť radi, ak na výstave dostanú VD , alebo D. Takto sa abnormalita stala normou, a to, čo bolo pôvodne normálne je len akosi trpené a potláčané. Ovplyvnilo to aj chovateľov, ktorí stále dbajú aj na pracovné vlastnosti plemena. Niektorí rezignovali, dnes majú iné plemeno. Pre niektorých sa opakovaná lož stala pravdou a iní zase, tiež chceli dostať výbornú na výstave. Ohli chrbát – svoj a aj svojich psov. Preto dnes vidíme aj u NO z pracovnej línie, jedincov s krivým chrbtom. Pozrite si napríklad fotky z minuloročnej Bundessiegerprüfung.
Tento článok píšem preto, aby som povedal svoje hlasné nie tomuto anatomickému smerovaniu a píšem ho hlavne pre Vás, chovatelia pracovnej línie NO. Kašlite na to, že nedostanete na výstave V! Nestojí to za to, aby ste zdeformovali normálnu anatómiu tela pracovného psa overenú stáročiami. Nemecký ovčiak je klusák – to ale neznamená, že jeho stavba tela je taká, že nevie nič iné, ako len klusať! Musí ostať všestranným pracovným psom a musí byť dobrý aj v ostatných druhoch pohybu. Zachovajte si zdravý rozum a stavajte na tom, čo je normálne a funkčné. Ceňte si pracovné schopnosti svojich psov a súk a tie zachovajte. Sú podmienené aj anatomicky. To je dedičstvo, ktoré ste prijali od tých pred vami a to odovzdáte ďalej. Nečakajte, že tí hore vo vedení chovu NO Vám pomôžu. Nepomôžu Vám ani tak, že Vám ukážu smer. Oni to so zachovaním pracovných vlastností plemena nemyslia vážne. Dôkazom je zvrátená anatómia psov vyhrávajúcich výstavy. Dôkazom je aj skúška povahy na Bundessiegerzuchtschau minulý rok (a asi nie len minulý rok). Kto videl videá s prácou figurantov na tejto výstave a trochu tomu rozumie tak si o tom urobil svoj úsudok. Načo vôbec také preskúšanie je? Koho klameme? Sami seba? Alebo laikov, že tí „VA“ NO sú pracovnými psami?
Nesťažujte sa , že trend je taký, že Tí hore nás do toho tlačia a preto sa treba prispôsobiť... Osud tohto krásneho pracovného plemena je vo Vašich rukách. Vy rozhodujete, s akým psom budete kryť, akú suku si necháte na chov...
Na celom svete sú milovníci NO, ktorí neprijali súčasný trend vedenia chovu nemeckého ovčiaka. Dôkazom toho je aj vznik druhého klubu v krajine pôvodu. Chovateľský klub RSV2000 sa snaží o návrat plemena ku pôvodnému pracovnému charakteru, aj pôvodnej anatómii podľa štandardu. Snáď sa blýska na lepšie časy. Ale ak by aj nie, nedajte si vziať svoje hodnoty! Zatiaľ treba plávať proti prúdu, priatelia.

MVDr. Peter Mláka "
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   23.02.2014 20:26 R Žena petrab [10528] - foto, veterina – první část
z dogforum.sk :
Stojí za přečtení a kvůli délce na dvakrát:

"Vážení priatelia NO! Kynologické dianie som takmer 7 rokov sledoval len okrajovo, ale teraz sa trochu vraciam späť. Chcem prehodiť pár slov o anatómii NO. Jeden priateľ mi poslal video z Youtube, kde v koterci nejakej chovnej stanice NO, pobehovalo asi pol ročné šteňa NO v spoločnosti dospelého jedinca s podobnou stavbou tela. To šteňa malo tak ohnutý chrbát a malo tak preuhlené panvové končatiny, že mi z toho bolo do plaču. Asi o týždeň neskôr som veľmi podobné šteňa videl v mojej ordinácii. Výsledok cieleného chovu, na ktorý sa ťažko pozerá.
Žijeme vo zvláštnom svete, kde sa stáva, že sa istá abnormalita, nenormálna odchýlka, stáva postupne normou. Kedysi nenormálny rozvod, je dnes bežnou vecou. Kedysi neplatenie daní bolo nenormálne, dnes je to úplne bežné. Dnes podľa zákona v USA v štáte Kalifornia, si dieťa po nástupe do školy môže zvoliť svoj rod, bez ohľadu na biologické pohlavie. Napríklad chlapec si môže zvoliť ženský rod a používať dievčenské šatne a toalety a naopak. To všetko preto, aby vraj nebol rodovo diskriminovaný, ak sa náhodou necíti ako chlapec, ale ako dievča. Istá abnormalita, menšinová odchýlka sa stáva určujúcou normou pre väčšinu. Je však väčšinový trend zárukou dobrého smerovania?
Prečo to píšem do Novín kynológov? V chove nemeckého ovčiaka sa totiž udialo niečo podobné. Pôvodne všestranné pracovné plemeno, ktoré svojou základnou anatómiou nebolo ničím výrazne odlišné od ostatných pastierskych, či iných pracovných psov, sa postupne koncom minulého storočia začalo meniť. Respektíve jeho istá časť. Moderní dizajnéri plemena objavili odchýlku, z ktorej urobili normu. Začali preferovať psov s čoraz viac ohnutým chrbtom a preuhlenými panvovými končatinami. Títo psi mali dlhý krok, mali pekné sfarbenie a stal sa z nich idol plemena. Túto “modernú“ stavbu tela dodnes obhajujú tým, že pes s touto anatómiou je vytrvalý, pretože má dlhý krok, telo ide nízko nad zemou, že nemecký ovčiak je klusák, že aj chrti majú ohnutý chrbát... Nie všetci priaznivci plemena túto zmenu prijali s nadšením. Štandard plemena totiž stále hovorí- „chrbát rovný s jemne sa zvažujúcou chrbtovou líniou“. Mnohí chovatelia NO na celom svete tento nový trend neprijali, pretože zdravý rozum a skúsenosť im hovorí niečo iné, ako sú tvrdenia vedúcich predstaviteľov SV. Zdravý rozum hovorí, že žiadne pracovné (poľovné, pastierske, či iné) plemeno psa takúto stavbu tela nemá. Žiadna divo žijúca psovitá šelma takúto stavbu tela tiež nemá. Skúsenosť a pozorovanie hovorí, že psi s ohnutým chrbtom a preuhlenými panvovými končatinami majú problém pri cvale, trysku, skokoch a pri prudkých zmenách smeru pohybu. Plemeno sa začalo vnútorne štiepiť, ale taktovka ostala v rukách tých, ktorí tento trend objavili a presadzujú ho stále. Moderný ideál krásy NO sa stal meradlom pre všetkých príslušníkov plemena. A to, čo bolo kedysi odchýlkou od štandardu je dnes hlavným prúdom..."
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2013 10:32 KAMARÁD
Upozornění pro chovatele a držitele NO!
Nevím,kam tenhle příspěvek zařadit,proto jsem ho dal sem.

TOTO posílám na ČKNO a plemenou knihu J. Šiškovi. PROSÍM O MAXILÁLNÍ SDÍLENÍ.

Dobrý den Vážení.

Ráda bych Vás informovala o podvodném jednání pana Milana Truksy....
Jsem majitelkou psa Xera Natro – Bohemia tet.č. 56506, který byl od srpna letošního roku v držení u chovatelky paní Ivety Navrátilové. V červenci letošního roku jsem nechala psa na klinice Mascheer zrentgenovat a snímky neoficiálně posoudit u několika veterinárních lékařů vždy se shodným výsledkem 2/3 (RTG viz. Příloha). Snímky pořídila Mvdr. Eliška Brhelová.
Po tomto zjištění jsem psa nabídla k prodeji za symbolickou cenu. Prodej mým jménem zprostředkovala paní Navrátilová. Podala inzerát, kde bylo jasně dáno, že psa pouze na zahradu, ne překupníkům.
Dále cituji paní Navrátilovou.

„psa jsem nabízela v inzerci na kterou se mi ozval M.Truksa a po emailové korespondenci mi v podstatě sdělil že psa vezme ale jen zdarma že s ním bude mít výdaje a práci s čímž jsem ho odmítla. Vzápětí mi přišel další email od jiného zájemce ... kterému jsem opět zaslala fotky, videa a i rtg snímky tento člověk mě napadl že prodávám nemocného psa a hned mi toto napsal jako hodnocení k inzerátu a krom toho napsal i inzerát kde upozorňoval že jsem podvodník a nabízím nemocného psa. Ze zájemce se vyklubal samozřejmě p.Truksa který tvrdil že to nepsal on ale jeho syn... a v jiném hovoru mi řekl že to psal jeho tchán ...tak nevím ale že má o psa stale zájem a vezme ho což jsem mi napsala že jemu ho určitě neprodám. Po 14 dnech přišel další email zas od jiného zájemce že chce psa do rodiny a ještě jeden který chtěl psa pro syna ... oba jak jsem později zjistila zas psal Truksa bohužel jsem naletěla a prodala ho tomu zájemci do rodiny a jaké bylo mě překvapení když o pár dnů později mi volala majitelka Z. Horká, že ho p.Truksa nabízí na pedigree dat. jako psa do sportu s rtg a1 normal!“

Pan Truksa, se pod falešným jménem vydal k paní Navrátilové a podvodně psa koupil. Chybou samozřejmě bylo, že mu vydala i PP a i to, že výsledek RTG nebyl oficiálně zapsán. Ovšem stalo se…
Panu Truksovi jsem několikrát opakovaně volala, chtěla jsem jako majitel psa okamžitě odstoupit od smlouvy, v tomto případě od ústní dohody a psa vrátit. On se se mnou ovšem odmítá bavit. Dokonce mi řekl, že mé RGT snímky jsou podvodné a cituji „bůhví co jste rentgenovala“. Nemyslím, si však, že cílem podvodných snímků je pozitivní výsledek vyřazující psa z chovu…
RTG kyčlí i loktu jsou součástí tohoto dopisu, který zasílám mailovou i písemnou formou. Doufám, že toto podvodné jednání panu Truksovi neprojde a bude mu v jeho činnosti zabráněno.

Děkuji Vám za pozornost tomuto dopisu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   29.07.2013 22:34 Dracula Re: Katy
Jste moc, moc šikovní potlesk

Já tomu jako moc nerozumím jo :-D ale něco vím od kamarádky tak jestli to nepopletu, psi ovčáčtí (pasou s ovčákem, pobíhají navolno, ovládají stádo a tak,...)
a psi pastevečtí ( hlídají stádo před škůdci i agresivními, do vlastního pasení se nezapojují, většinou jsou i někde vyvázaní na stanovišti a vypouštějí se jen do akce) ??? nýbrž podle toho usuzuju že každé plemeno se hodí na něco jiného a vídám tam ovčáky, vlčáky, belgičáky, kavkazáky, beaucerony, atředoasiaty, kamarádka to dělá s leopardama což je nezvyk, ale spíš si myslím že lidem k tomu pasuje borderka, protože bývá to ve filmech atd.. však známe lidi :-D

Takže nedej na lidi, však belgičáci jsou k tomu supr psi !! a vy jste toho příkladem, šikulky love
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   25.07.2013 18:14 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Katy
ovčiak, nie?
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   23.07.2013 16:52 Žena Katy [1816] - Plemena ovčácká, pastevecká a honáckáRe: petrab
díky potlesk
A pak, že se pase jen s borderkama :-P tůdle hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2013 09:59 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Katy
super
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 12   22.07.2013 22:56 Žena Katy [1816] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká
Když "ovčiaci", tak přidávám trochu toho paseníčka potlesk
Safírek www.youtube.com/…
Ozzy www.youtube.com/…

pac
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   18.07.2013 11:20 R Žena Nika [755] - Plemena ovčácká, pastevecká a honáckáRe: petrab
fúúúúúúúúúúúj rozzureny tone rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2013 23:07 R Žena petrab [10528] - foto, veterina
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2013 22:10 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Dracula
Dracula napsala: jen, kolik by jsi řekla že mu je? tak 3měsíce? tato fotka je stará cca 2dny, už se začíná prorezavávět, dřív byl černá koule :) +- 8 neděl, zde je dvouměsíční E. hafici.net/fotogalerie.php…

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 26 27

Zpět na obsah sekce Chov psů • Zobrazeno 25653x

© HAFICI.NET - https://hafici.net/forum/134-Ovciaci