Jméno pro psa
tak sme pokročili dalej malá bude buď Hardy alebo Agie
Starší reakce
5 29.06.2011 13:45 R -
® Katy [1383] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká –
Re: Inky zkus si to tady pročíst, návrhů padlo už docela dost
0 29.06.2011 11:55 ® Inky [10] - Teriéři ahojte mám zajednanú fenku jack russel a neviem sa rozhodnúť aké meno jej dať, prehľadal som nožstvo webov ale nič, chcel by som meno LA ako
el-ej alebo jackie - no to je už bežné meno na jacka ... poradte

prosím
Starší reakce
4 13.05.2011 07:39 ® HOUP [1282] – my
mame v lese begles--bigličku---menuje se ANABEBEL NYMFA...atd...a my ji řikame -Anyy neboli Anuško
0 12.05.2011 21:57 ® quendery [758] - Honiči a barváři a příbuzná plemena
0 12.05.2011 20:10 R -
® petrab [3915] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká Milena napsala: Jenže žádný není tak krásný!!
Ani tak bílý...
Komín děkuje a lituje,že Sissi je tak daleko
0 12.05.2011 10:29 ® PhoebeAdel [269] - Společenská plemena Já si potrpím na zvláštní jména. Ale může být i české ale prostě ať to hezky zní a dá se udělat mraky zdrobnělin. Vždy vymýšlím
každému nové jméno, neopakují se.
0 12.05.2011 08:03 ® HOUP [1282] – hele
Jenže žádný není tak krásný!!
1 11.05.2011 23:56 R -
® petrab [3915] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká –
Re: Avona Komína maj skoro v každym baráku. Tedy u nás.
0 11.05.2011 19:16 R -
® petrab [3915] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká –
Re: Katy Taky neznám jinýho Egona. Zato Beníka předešlýho.... těch bylo!
3 11.05.2011 17:10 R -
® Katy [1383] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká No.. já mám třeba ráda originalitu.. můj první pes se sice jmenoval Bastien, domácky Charlie (snad nejčastějí jméno pro kavalíra

),
říkali jsme mu Kája. Druhý byl Larry... no a teď mám Saphira a můžu říct, že moc psů (alespoň belgičáků) se tímto krásným jménem
nepyšní

.Výhoda je, že kdokoliv "u nás" mluví o Saphirovi, má namysli právě toho mého, s nikým si to neplete.
0 11.05.2011 09:05 ® HOUP [1282] – ***
PEGI
Nečetla jsem všechny příspěvky, tak nevím, jestli už to tu někdo nezmínil, ale mně se hodně líbí např. Bonny nebo Bonnie [Boný]

0 10.05.2011 17:12 R -
® Katy [1383] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká –
Re: Tess Tobě se nelíbí žádné originální?
0 10.05.2011 16:46 Tess - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Jméno
Dobrý den,chtěla bych se zeptat jestli by mi někdo neporadil jméno pro fenečku maltézáčka.Děkuji
Starší reakce
1 22.04.2011 20:32 ® PhoebeAdel [269] - Společenská plemena – Cooper
je moc hezké jméno. Já mám pejska s PP a ofi jméno je Kiss Brilliant Bohemia. Ale já měla jasno, že to bude Phoebe a je. Chovatelka nic
nenamítala, na webovkách ji v odchovech uvádí Kiss-Phoebe.
Jé a těch domácích jmen těch mám.
Starší reakce
Moc Vám děkuji za Váš příspěvek. Po jeho přečtení, i mou paní, jste utvrdila mně i jí (:hop

, že se jedná o pěkné jméno. S tím
(ne)skloňování mně to ani nenapadlo. Super.
Na výstavy bych s Cooperem moc rád chodil. Již jsme to s chovateli i probírali. Budu se u nich muset více poptat jak to funguje a něco (spíše
hodně) o tom nastudovat.
Ještě jednou Vám moc děkuji a přeji hezký večer.
3 17.04.2011 22:25 R -
® petrab [3915] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká Mně se taky líbí Cooper, i když to bude určitě zpočátku Kupřinka, Kupříček nebo Kupřulka. Stejně nakonec bude hafan reagovat na první
slabiku Ku!! (kuku)
9 17.04.2011 21:56 ® MíNela [1417] - Špicové a primitivní plemena –
Re: HaDaS Dobrý večer - budete mít krásného pejska s krásným jménem. Protože se vám všem líbí, já bych mu jej neměnila, jen bych podle Vaší
paní změnila to volání - jméno bych neskloňovala. Pejsek má PP, možná budete chodit i na výstavy a jméno Kupr bude velice hezky znít a to
i při povelu - Kupr ke mně, Kupr sedni, Kupr pac....a podobně...žádné skloňování do pátého pádu a budete vidět, jak pejsek bude to
oslovení mít hezky vštěpené...

a při mazlení a hrátkách - to všichni máme pro své pejsky různá jiná oslovení - u vás třeba
čertíku, guglíku, lotříku....tož to je můj názor,Vám přeju hodně štěstí při výběru
Znám jenom dva JRT a nejlépe by jim sedělo pojmenování Tryskomyš nebo Torpédo

To je samozřejmě pokus o vtip. Napadne mě to ale
vždycky, když vidím jejich úžasný temperament a rychlost. Jinak si ale myslím, že to správné domácí pojmenování vás napadne, až budete
mít možnost chvíli pozorovat jeho chování.
0 17.04.2011 21:21 ® HaDaS [40] - Teriéři Dobrý večer všem.
V květnu si přivedeme domů štěně JRT. Viz. prezentace.
Pejsek se jmenuje Cooper. Podle mně je to hezké jméno, i dětem se líbí. Moje drahá polovička však namítá, že volat na pejska
"Kůpře" je trochu krkolomné. Musím uznat, že má tak trochu pravdu (jako vždy

). Navrhoval jsem, že se dá volat Kůpy nebo
Kůpí. Včera jsme nad domácím jménem docela dlouho diskutovali. Padaly návrhy jako Google (Guglík), Jumbo (Džumbík) a mnoho dalších.
Nakonec padlo i jméno Čert. Podle mně je pěkné, a hlavně pro toto plemeno docela výstižné.
A nyní několik dotazů. Kdo bude mít náladu, ať mi prosím odpoví.
Nevadí, když se pejskovi začne říkat jinak, když je rodinou chovatelů volán svým oficiálním jménem již od narození?
Líbí se Vám jméno Cooper, popřípadě jak byste na něj volali Vy?
A co jméno Čert, líbí se Vám?
Kdo chce, mohl by mně navrhnout jiné domácí jméno.
Předem všem, kteří budou na tyto mé dotazy reagovat, moc děkuji.
Přeji hezký večer, těm kteří to budou číst v jinou hodinu, přeji hezký den.
Starší reakce
0 18.03.2011 23:05 ® Ascam [1144] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká Podle mne by měl jméno psa hlavně něco vyjadřovat - charakter, osobnost konkrétního zvířete. Jak ho zdrobním, či upravím k výcviku, je
už věc jiná.
3 18.03.2011 23:00 ® quendery [758] - Honiči a barváři a příbuzná plemena Tak jsem si přečetla, co se tu diskutuje. Myslím, že po zkušenostech je někdy úplně jedno jak se pes jmenuje /samozřejmě mít jméno musí ,
nejlepší je podle mě dvouslabičné, tedy to "pracovní" , ti s PP mají většinou pravá jména "šílená" - / oni totiž
hafíci reagují na hlas svého páníčka a jeho intonaci spolu s povelem. Takže u nás je jedno jestli zavolám Dery, nebo ušoune, divochu atd. ke
mně a i když jsou v okolí Majda i Ron, přijde Dery. Snažím se mluvit na každého trochu jinak a myslím, že si pes uvědomuje, že se právě
mluví na něho. A i když by jméno mělo být krátké, přece jen se přimlouvám za to, aby šlo zdrobňovat, to kvůli mazlení, to mají
hafánci rádi.
Starší reakce
1 12.01.2011 21:20 ® sarka [302] – Re: xanti
Terry se jmenuje Roccova maminka. Já jsem před Roccouškem měla fenečku jorkšírka Nettinku (Netti).
1 12.01.2011 18:43 ® xanti [439] - Teriéři – Re: sarka
Terry jsme měli =))ale feňulku...vždycky na ní budu vzpomínat....
1 12.01.2011 16:47 ® sarka [302] Celý den přemýšlím nad jmény pro psa...
Pro psa: Aram, Endy, Rin, Gogo, Spike(Spajk)
Pro fenu: Elza, Amy(Ejmy), Tracey(Trejsy), Coryna, Ina, Freny
5 12.01.2011 16:12 R -
® Katy [1383] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – výmaz
Všechny nesmyslné příspěvky byly vymazány. A držte se, prosím, toho, co napsal Rex, děkuji

1 12.01.2011 15:35 ® pavlinapoddana [625] - Retrívři, slídiči a vodní psi Soused má černou vlčici Vistu,vždycky když ho slyším volat,,VISTA,,připomene mi to počítač, nevim proč,ale k ní se mi to nějak hodí.
1 12.01.2011 15:09 ® pavlinapoddana [625] - Retrívři, slídiči a vodní psi – Re: sarka
Moooc hezké,připomíná mi to Terra-matka země,asi by to byl velmi plodný,zdravý pes.Je zajímavé jak důležité v životě jakéhokoli
živočicha je jeho jméno.Jméno nás ovlivňuje celý život,mělo by se tedy opravdu vybírat uvážlivě a hlavně srdcem.
2 12.01.2011 12:52 ® sarka [302] Kdybych si pořizovala ještě jednoho pejska, jmenoval(a) by se nejspíš "Terry".
1 12.01.2011 10:40 ® pavlinapoddana [625] - Retrívři, slídiči a vodní psi Miluju postavy z pána prstenů,takže bych asi čerpala v těchto knihách,ale nakonec bych stejně nechala zase jméno Cherry.
5 12.01.2011 07:38 A -
® Rex [598] – Upozornění
Důrazně žádám diskutující, aby problémy, které se netýkají tohoto tématu (pravopis atd.) psali výhradě do sekce k tomu určené - Pokec.
Sem to nepatří a proto budou tyto příspěvky promazány.
Starší reakce
3 07.01.2011 15:45 ® defisa [72] - Teriéři – Re: NIKO
souhlas pes se naučí jakýkoliv jméno a záleží jak se ti to volá, zdrobňuje atd.
2 07.01.2011 10:43 ® pavlinapoddana [625] - Retrívři, slídiči a vodní psi myslím,že dost záleží jakému plemenu,to,či ono jméno dáváš.Na netu i v prodeji jsou kalendáře se jmény pejsků,výběr je
rozmanitý.Když chceš něco zvláštního,musíš se asi nechat inspirovat jinde.Kamarádka si teď pořídila trpasličího kníračě a protože
je to trpaslík,poradila jsem jí jméno GIMLY.je s tím jménem moc spokojená.Jméno pro mou Cherry vybíral manžel.Chtěl ať má něco
společného s alkoholem,říkal,že by bylo hloupé volat na ní třeba becherovko,pak chtěl zkusit gin,ale nakonec se trefil a dali jsme jméno
cherry,je to taková naše třešnička na dortu našeho štěstí.
3 07.01.2011 10:20 NIKO - Retrívři, slídiči a vodní psi – Re: petrab
"Alma, Nika," - "Myslim, že nejlepší ve jménu psa je ssssssYkavka a nebo vrrrrrčivka."
Kde je tu sykavka?

JE TO BLBOST,SYKAVKA BÝT VŮBEC NEMUSÍ!!!
0 06.01.2011 17:28 ® josy [-3] - Pinčové, knírači, molosoidní psi, švýcarští salašničtí psi – Jména
Bolt(Bolty), Agi, Cherrynka ...?
3 04.01.2011 22:39 R -
® petrab [3915] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Re: lenča
Myslim, že nejlepší ve jménu psa je ssssssYkavka a nebo vrrrrrčivka. Je to znělý a když je to v první slabice,kerá je vlastně pro hafana
nejdůležitější, tak je to úúúplně fajn...
1 04.01.2011 21:03 lenča - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – zdravím petru

já mám jednu fenku jménem Cira,( podobné, jak tady někdo psal Kira ) je to krátké a výrazné, a druhou mám Evičku ( to jméno už měla
)napřed mne to připadalo divné, ale už ne, jde to dobře zkrátit a už pozná, že jakmile na ní zavolám EVA ! tak je zle a když zavolám
Evíííí, nebo Evííííku, tak je to v poho

a když moc nezlobí, tak je to prostě Evina, nebo paní Evinová
0 04.01.2011 18:53 R -
® petrab [3915] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Re: tereza
Alma, Nika, Ria, Bria, Adra třebas.... ?
0 03.01.2011 23:12 Jiří - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Jméno
me osobne se libi Hugo a Bingo a pro fenu nwm
Starší reakce
-1 26.11.2010 20:47 Žanda - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Re: tereza
My měli psí holčičku, Kostičku

[1] 2 
Zpět na obsah sekce Chov psů • Přidat reakci • Zobrazeno 5854x