0 13.08.2010 19:28 NIKO - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Re: Tomáš
Za 1.Přehlédnu Tvé pravopisné chyby.Za 2.Někde jsem tu už psal(musíš si to najít,nemíním se stále opakovat),jak odnaučit psa agresi na
druhé psy.Dá se tohle použít i na člověka,jen bych mu kvůli bezpečnosti nasadil koš.Moc se mi nezdá,že ze dne na den se Tvůj pes takhle
změnil,něco jsi musel přehlédnout!!!Třeba ho někdo "napadl" přes plot a Ty to neviděl.
"Je tady jedna možnost, která mně napadla jako příčina"-nenapsal jsi jaká,ať může člověk zapřemýšlet.
4 13.08.2010 11:19 ® hanysek80 [76] - Teriéři – Re: Tomáš
Ahoj Tome, toto jsou případy, kdy ti žádná rada na fóru nepomůže. Typů agrese je několik druhů a s každou se musí zacházet jinak. Ale
správnou diagnostiku ti může provést jen někdo, kdo uvidí psa v reálném prostředí v konkrétní situaci. Jinak můžeš díky neodborným
radám udělat víc škody.
Čím dřív to podchytíš, tím máš větší úspěch na odstranění příčiny.....
Napiš odkud jsi a zkusíme se dopátrat někoho, kdo by ti mohl pomoci... Hanka
0 11.08.2010 21:21 Tomáš - Teriéři – Náhlá agresivita
Dobrý den,
máme patnácti měsíčního labradora, třikrát denně je venčená a to aspoň hodinu, má přístup na zahradu a je odmalička s lidmi. Bydlíme
na vesnici a ještě před čtyřmi dny si chtěl s lidma za plotem hrát. Na procházky ho vodím se známím a jeho psí slečonu tříletou fenkou
labradora. Od malička byl vychováván a veden k lásce k lidem a doposud s tím nebyl problém. Jenže teď a to doopravdy ze dne na den se stává
agresivní a to hodně. Je tady jedna možnost, která mně napadla jako příčina, ale to pak nevím proč je agresivní i k lidem za plotem, se
kterýma si před čtyřmi dny chtěl hrát. Nějak se to zvrtlo, když jsme šli na společnou procházku já se svým psem, známí s tou fenkou
labradora a další známí s jedenáctiměsíční fenkou ohaře. Náš pes, který se normálně lepí na tu labradorku a teď ještě k tomu měla
nějaký čas před háráním, si ani nevšiml a dokonce ji od té ohařky odháněl. Podotýkám, že tu ohařku viděl poprvé nebo po druhé.
Když už to vážně přeháněl, tak ho známí odtrhl od té ohařky, já jsem býl opodál a náš pes na něj zaútočil, tak jsem mu dal co
proto a připnul jsem si ho na vodítko. Když k nám přišli známí na návštěvu a já jsem si musel odskočit, tak si s ním majitel labradorky
začal hrát a pak se stalo něco, co se našemu pejsku asi nelíbilo a vyjel po něm (známí psi u nás neměli a taky se s našim psem už
hodněkrát vyděli venku i vevnitř. Potom, když odcházeli, a já se loučil s druhým známím, tak zaútočil prozměnu na majitele toho ohaře a
to napotkání. V obou případech jsem zasáhl a naštěstí se nic nestalo. Ale je zajímavé, že vrčí i na chodce za plotem. Já se ptám jak se
může z pezproblémového psa stát takový agresor bez špatných zkušeností s lidmi a jak by jste to řešili? Opravdu nechci aby byl postrach
ulice a taky nechci, aby se ostatním lidem něco stalo a chtěl bych, aby to byl zas ten starej dobrej a veselej pes.