Psi s PP
Tak to je dobré, vadí Ti můj přístup k vořechům bez PP a ty psa třeba s bílou packou nazveš mrzákem!!! Hmmm....
Promiň, ale těchto inzerátů je otlik, že ty rodiče kolikrát PP sami nemají a lidem co si od niche berou psa je to jedno... nebo se nechají obalamutit cancem papíru...

jenže oni je "mrskají" a vesměs všichni...
Kde proboha žiješ?!
Nečteš inzeráty?????
Na anonci typu: prodám štěňata bez PP po rodičích s PP narazíš všude!!!!
A tak mi celé Tvé křižácké tažení proti těm co si dovolují mít u svého bezpapíráka název plemene přijde jako začarovaný kruh. Kde se tu asi vzali ty tisíce psů bez původu?!
Jinak Ti díky za radu pro všechny co by si rádi obstarali pejska. Chtějí li určité plemeno a nechtějí platit desetitisíce za psa s PP, tak ať si koupí mrzáčka, protože jinak budou mít vořecha a nedejbože, aby jej k nějakému plemeni řadili, tak to nemá chybu, už vidím, jak se jde každý ze zájemců zapsat do pořadníku na CHS, do pořadníku na vadného psa

Trhači z Krupky napsal: CHODÍME K VETROVI JEN NA OČKOVÁNÍ, známe pojmy jako je prevence a zdravý vývoj psa a tak pokud by bylo třeba, jasně, že podstoupíme různá a další vyšetření, ono se totiž v případě psa na čas a peníze dívat nedá.Jednou jsme jeho lidmi a tak se MUSÍME starat....
Ale ne všichni zájemci o pejska mají možnost si jej vybrat v CHS a přitom nechtějí psa z útulku, protože mají zájem o určité plemeno, tak by bylo potřeba těmto lidičkám poradit jak nenakoupit zajíce v pytli, jak nenaletět množitelům a jiným vykukům....
Dobrý večer Jindro, ve svém příspěvku jste položil otázku a i si na ní trošku odpověděl, jen v opačném gardu. Pořizovací cena pejska není v jeho životě většinou tou nejvyšší položkou, kterou za něj dáme... Proto větu, ne každý má možnost dát za psa tolik a tolik neberu. A proto, pokud někdo chce psa určitého plemene, není lepší si počkat a našetřit na vyšší pořizovací cenu a koupit si opravdu to plemeno, které tak moc chci??? Protože pokud mi nevadí, že bude "trošičku jinej", tak opravdu radši půjdu do útulku a pomůžu nějaké zatoulané tlapce. A když si dám práci a budu chvilku hledat, tak najdu i to své vysněné plemeno...
Troufám si říct, že ne všichni by je začali mrskat. Ano, třeba já jsem dala za fenku nemalý peníz, ale kdyby se nevyvedla (ano, měla veliké předoklady se vyvést a taky to tak dopadlo), tak jí budu mít doma jako mazla a na chovný cíl si pořídím třeba psa dalšího, pokud to čas, místo a peníze dovolí.

Nejde o to chovat za každou cenu, že...
A už vůbec si nemslím, že by každý pes/fena se měli rozmnožovat! Ani jednou za život! ROzmnožování je výsada! A než se na mě zase vrhnete, tak se podívejte, jak jse to třeba v přírodě u vlků... rozmnožuje se alfa pár zvířat celé smečky...
A na dotaz jak nenaletět když chtějí určité plemeno?? Jednoduché - pořídit si opravdu dané plemeno psa s PP (jinak to není plemeno, není jediný důkaz o tom, že se jedná o příslušníka daného plemene). A pokud se jim nelíbí cena, mohou se podívat například po psovi s vadou, která by jim u psa na mazlíka nemusela vadit - např. kryptorchid, pes s předkusem, podkusem (pokud nebrání přjm potravy), nestandardní barva - znaky jinde než kde mají být, špatné rozložení po těle... Tito pejsci stojí minimum a je to dané plemeno.

A ano, není jich třeba mnoho, ale jsou a budou.
A když jsme u toho, proč tak nutně bez PP? P je k ničemu nezavazuje a rozdíl psa s nebo bez je kolikrát třeba 2000,-, což mi příjde jako dost směšná částka, vzhledem k tomu, co do psa investujeme během jeho života.

ale budou se vesele mrskat(cituji Ivču) bez PP a takhle to je, bylo a bude, BOHUŽEL, protože jsme všichni pouze lidmi a tak lidé, kteří si pořídí psa s PP, který nebude uchovněný, tak stejně budou vesele množit a pak tu máme zase plno psů bez PP

Neberu to vůbec osobně,ani jsem nenapsal, že kohokoli urážíš a vůbec mi teď nejde o naše psy, ale o princip. Co se týče UvT, NENÍ PRAVDA, ŽE CHODÍME K VETROVI JEN NA OČKOVÁNÍ, známe pojmy jako je prevence a zdravý vývoj psa a tak pokud by bylo třeba, jasně, že podstoupíme různá a další vyšetření, ono se totiž v případě psa na čas a peníze dívat nedá.Jednou jsme jeho lidmi a tak se MUSÍME starat. Chápu i všechny z vás chovatelů, že se snažíte v případě vašich chovů eliminovat zlo, které by vaše psy mohlo potkat. Průser je, že si prostě nerozumíme, sčítáme tu jablka s hruškami
Znám mnoho psů, kteří i přes svůj PP trpí různými nemocemi a většina voříšků co znám má imunitní systém nezničitelný a za celý svůj dlouhý život nepotřebovali od vetra víc než pár povinných očkovacích procedur, ale to může být subjektivní pocit.
Je jasné, že existuje mnohem větší riziko, když si půjdu koupit psa, převezmu si jej někde na parkovišti a nic o jeho rodokmenu nevím, než když si vyberu psa, který má jasný původ.
Ale ne všichni zájemci o pejska mají možnost si jej vybrat v CHS a přitom nechtějí psa z útulku, protože mají zájem o určité plemeno, tak by bylo potřeba těmto lidičkám poradit jak nenakoupit zajíce v pytli, jak nenaletět množitelům a jiným vykukům. Využijte tedy nyní vašich odborných znalostí a poraďte jim na co by se měli tito zájemci o psa zaměřit pokud si mermomocí chtějí pořídit psa bez PP. Myslím, že by to bylo mnohem větším přínosem než naše dvoudenní dohadování.
Krásný večer, Jindra

Pokud se jedincům s PP, uchovněným a řádně nakrytým )krycí list, přihláška vrhu atd atd) narodí štěně, které s ebude něčím vymykata ze standardu, tak samozřejmě PP dostane (PP je nedílnou součástí štěněte a doustanou je VŠICHNI jedinci z tohoto vrhu, i kdyby jich bylo 15), ale buď se mu do nich rovnou zapíše vylučující vada a pokud ne, tak sterjně neprojde uchovněním, takže PP štěnata e na něm mrskat fakt nebudou....
Chápu to, že si pročteš rodokmen pejska a z toho zjistíš, jaké nemoci by se dali vyloučit či případdně, které by z chovu mohli nastat. ALe jak říkám znám spoustu psů s PP, kteří se naprosto vymkli a tím pádem ani on by se neměl dál množit...ale protože má PP tak chovatel množí...pak je fajn, když opět pročtě někdo další rodokmen a pejska pořídí...tenhle kolotoč mi přijde úplně stejný jako u těch, co množí bez PP. Je to každýho názor, ale skutečnost je jiná než ty psaná pravidla jak se mají psy s PP chovat!!!!
Jindro, ty si to bereš strašně osobně. Já na nikoho nenarážím, nikoho nechci poškodit a nad nikoho se nepovyšuju. Již několikrát jsem psala (ale to už nikdo nezopakuje), že NIC proti psům bez PP nemám. Můj budoucí spolubydlící je YT bez PP - přece mu nezakážu vstup do pokoje a neodmítnu ho vyvenčit, ne?
Jak psala Somali - kdo z chovatelů udělá vyšetření (u yorků např. srdce nebo patelly), aby věděl, že nebude produkovat nemocné jedince?
Píšeš, že s Cherokeem chodíš k vetovi jen na očkování. Ale nechal bys jej vyšetřit? Možná znáš rodiče svého pejska, ale jsou vyšetřeni i oni?
Já měla dva malé psy - kavalíry. Nemám nic proti malým/miniaturním psům, to je možná tvůj dojem. Stejně tak, jako nemám ráda množení bezpapíráků malých plemen, nemám ráda množení NO, u kterých je situace s DKK hrozná už i tak
Někomu stále uniká podstata PP... hodně lidí si myslí, že nám jde jen o výstavy, ale NENÍ tomu tak. Jde mi jen o to, abych věděla, s čím můžu počítat - 100% vím, že mám BO, ale nevěděla jsem, jestli nezdědí po někom DKK apod. Tuhle domněnku jsem mohla eliminovat pouze studiem rodokmenu.
Otázka do značné míry tendenční, protože na takto položenou otázku lze odpovědět pouze negací. Proč ji nezformuluješ takto: Jaký smysl nebo užitek a výhody má ZODPOVĚDNÉ množení psů bez PP?? Znovu Ti tu opakuji, že zde nepolemizuješ s paní Bártů, ale s chovateli vesměs zodpovědnými, kteří své psí přátele sice nechají, aby svou základní biologickou potřebu vykonali, ale jen s příslušníky téhož plemene. Jenže to vy prostě nepřipustíte, neboť u vás to prostě není NO, když nemá papíry, není to kokršpaněl, york, nebo cokoli jiného. Pro vás jsou naši psi prostě jen bezplemenní kříženci, kteří se jen danému plemeni podobají. Ačkoli mnozí z nás znají předky svého psa skutečně a ne jen podle jména na papíře, ačkoli i předci jejich předků vykazovali znaky daného plemene. Proč tedy každý veterinář, když k němu přijde majitel "vořecha" nenabídne kastraci, aby se dál tito kříženci nemnožili?!
Víte, někdy mám z vašich výpadů proti psům bez PP, takový pocit, že jen vy jste ti vyvolení, kteří mají právo chovat psa. Vždyť vám nikdo vaše zásluhy na profesionální úrovni neupírá, nikdo vaše snažení ve výchově a výcviku nezpochybňuje, ale my jsme prostě ti, kteří nepotřebují svého psa někde prezentovat, cvičit jej k obraně nebo množit za účelem docílení jedince s vlastnostmi hodnými šampiona. Nám stačí, že máme vedle sebe oddaného a milujícího přítele a když víme, že předci našeho kamaráda byli třeba zrovna yorkšírskými teriéry, tak nevidím důvod, proč jej jako YT neprezentovat.
Vrátím se znovu k Tvé otázce: Bezhlavé a nezodpovědné množení psů bez PP rozhodně výhody nemá, snad jen v tom, že bude potřeba více a více útulků a zaměstnanců( vtip ), pro pár tisícovek strhat fenu je prostě hnus a zrovna u YT se jedná již dobrých patnáct let o nechutný byznys.
Nikdo z nás tu psy bez PP nemnoží. Pouze jsme si je zakoupili (Matýsek, Cherokee, Spiky,Bára a Dora) to jsou uživatelé z předchozí diskuse. Pes bez PP splní stejný účel jako s PP. Nepořizuji si psa abych s nim jezdila po výstavách, trápila ho tam. Ale kupuju si ho aby mi byl na blízku, dělal mi radost a já mu poskytla tu nejlepší péči, kterou sem schopná poskytnout!!!!!!!!!!!!
Aby tedy nedocházelo ke zbytečným OT na biewer a chocolate york, budeme pokračovat v diskuzi tady. A prosím slušně
Zajímalo by mě: v čem vidíte smysl nebo užitek v množení psů bez PP? Jaké to má výhody?
Takže pes, jehož páníček má PP v šuplíku a není uchovněn -> štěňata budou bezpapíráci je taky bezpapírák?

Tady jde o rodokmen, doklad o tom, že je pes čistokrevný, rodiče a jiné příbuzenstvo má taktéž PP, bylo dle pravidel nakryto (tzn.krycí list apod.) atd... Což se u Chity vědělo, jen bylo třeba vystavit duplikát

tudíž VŽDY to byla fena s PP.
Ty to stejně nechápeš. Pes s PP, i když majitel zrovna nemá v ruce PP, je pořád pes s PP a ne bezpapírák.

Gratuluji,že sis rodokmen konečně pro svuji fenku vyřídila.Byla by škoda,kdyby pes s PP,dopad jak bezpapírák.Je to ponaučení pro příště

NIKO, pamatuješ si na mě? Mám tu bíglinu s PP bez PP. A nyní už jen s PP. Takže není, nebyla a nebude NIKDY bezpapírák! Tedy plemenná kniha má všechny PP psů, které spadají pod tuto organizaci (pokud chovatelé psů s PP toto vyřídí za štěnda). A tudíž nemůžou být bezpapíráci. A dosvěčíš to lehce. Takže pro příště. Až někdo bude psát, že má psa s PP, ale PP momentálně nemá usebe, neznamená to, že má doma psa bez PP! (vořecha, bezpapíráka, voříška, směsku, pouliční rasu,...)
To jen pro připomenutí. Nyní už PP mám a už jej neztratím, ani při stěhování jako to bylo naposled.

AST - Fire Cracker Staff Komas - Denny (2,5 mes). Otec: Champignon Atomique Amazonka (Junior Champion CR, Junior Club Champion), Matka: Rus Neva-Da Tiragona. Momentalne trhame vsetko co nam pride do tlamy (najviac chuti koberec a postel)

Nenudím se.Stále se psem procvičuji "kousky",které jsem ho naučil.A když mne napadne něco nového,tak spolu do toho jdem

mno boze... tak se ti omlouvam za špatne y/i... když už reauguješ na psim foru a opravuješ češtinu, tak se asi docela nudíš... nic mlčim.. .tohle za potřebí nemám.
Lidi já to už řešit nebudu... jsem rada ze vubec Chita žije po včerejšku, takže na PP kašlu... je to prostě papírák bez papírů a jestli se nenajdou... tak je mít nebude... ted vsechny prachy pujdou do lecby a spešl žrádel... jinak Chita už je podle veterináře ve skoro ideálním váhovém stavu... prý by měla trochu přibrat na stehnech a stejnou trochu ubrat na hrudníku... má 14 kg... takže paráda... Ale stejně budu chtít jezdit po vístavách se dívat a čubu pozdně socializovat více mezi psama a rušivýma prostředíma a budem se soustředit na poslušnost, stopy a doufám že se dostanem i k obranám

To jsi dobrá, že si to pamatuješ. Ona se máma o takové papíry starala. Vim kde byly ale nikdy mě nenapadlo to zkoumat. Výstavy zařídila máma a vystavovala... tak nwm nwm. Dřív mi stačilo vědětm, že to je muj (vynucenej!) pes a že je prostě "úžasná" i přes její příšerný chování (pro jeho opravu jsem taky neměla ani zdání... myslela jsem, že se tak prostě chovat bude...). Ted odjedu na týden a táta vyklízí staré věci, které se nepoužívají tak by na to ještě teoreticky narazit mohl... a kdyz mezitim co ja budu pryc na to nenarazí tak hold to poženu ještě jednou přes plemennou knihu...
No já nevím... na ČMKU chovka napsaná je a pochybuju, že by si Eliss její jméno vymyslela. prostě se někde papíry ztratily a je to. Já jsem sice taky byla malá, v 9 letech jsem o psovi věděla všechno, ale každý takový není. Není důvod chtít po dítěti, aby si pamatovalo adresu chovatele (i když já si ji pamatuju dodnes

).
hold se to tou ztrátou zkomplikovalo, ale není důvod se na Chitu dívat jako na vořecha bez PP. On někde bude, otázkou však zůstává - kde. A to je v jednání.

Máš prostě sloní paměť a ja ne.... já ani o necem takovem neslyšela. Nikdo mi neřekl víc jak jméno, přibližné bydliště a název chovky. víc toho nevim.. nerekl mi nikdo :(
Niko, vim jak se jmenuje chovatelka, vim jak se jmenuje chovka, ale nevim KONTAKT! A na klub plemena nezaslala kopii infa o vrhu.
Já teda nevím. U nás byl pevní papírák v roce 1958. Dovedl ho táta s tím, že ho bude cvičit, ale nakonec jsem s ním chodila na cvičák já. Jinak PP měl na starosti on a když jsem šla na zkoušky nebo výstavy, tak papírové věci vyřizoval on. Do dneška si pamatuji, že se jmenoval Don z Ferencova zátiší, chovatel byl Frant. Ferenc a bydlel v Brně na Kronové ulici (číslo už si nepamatuji). Mě tenkrát bylo 12 let. Ale asi mám sloní paměť.

Je přece nejmenší problém,když znám chovnou stanici,navázat kontakt s chovatelem(pokud neumřel) a problém vyřešit.Chovatel musí mít všechny záznamy o štěňatech,které kdy odchoval.
Papírová je. Byla na výstavě. Taky vim z který chovky je a kde přibližně bydlí chovatelka. Já o tom moc nevim pac mi bylo nejakych 8 let. O papíry se starala máma a všechno mi nerekla. Jsem přesvědčená, že při pořizování dalšího psa už to bude uplne o něčem jinem. Koupě byla narychlo protože nám umřela první bíglina... ve 4 měsících... ale to je zas jina kapitola.
A měl vůbec na tom parkovišti PP a ne nějaký cár papíru? Nepochopím, jak někdo nemůže vědět základní údaje o psu. Já jich měla několik za těch pár let, ale ať se zeptáš na kteréhokoliv, tak Ti řeknu z které CHS pocházel, jméno chovatele a když ne přesnou adresu, tak aspoň z kterého města pocházel. Na různých parkovištích, nádražích a pod. se většinou prodávají bezpapíráci.
Neznam no. Já psa nekupovala. Předání proběhlo na parkovišti a kontakt se neudržuje. Veškeré papíry (nejen PP) se prostě ztratili.
Ahoj ty neznáš adresu odkud máš psa?
Co smlouva ,email,nic,nic

Ach jo. Tak já se toho duplikátu asi nikdy nedobojuju. Psala jsem na tu plemennou knihu. Po pár e-mailech mi přišel od nich dopis. čekala jsem něco jako informace, které b mi pomohli k duplikátu PP. A hádejte co přišlo. Žádost, která je ke stažení na internetu. To jsem byla ještě v klidu. Ale jsem zvědavá co vyplnim do kolonky Chovatel (Jméno, příjmení, adresa a pod.)... To mě naštvalo. Psala jsem jim, že o chovatelce nevim nic kromě jména a názvu chovky a na internetu neni k dohledání. Zkusim ještě zlatý stránky, ale pochybuji...To jsem zvědavá co jim pošlu zpátky... Asi tam skočím někdy v týdnu...

Aha... teď už jo. Nevím proč se mi napoprvé otevřely "novinky"

tak nevadí...
Hanka to napsala moc pěkně... a hlavně to byl jeden z článků, díky kterým jsem si vybrala právě tuhle chovku

Ono je to vlastně jedno. Mě se na obou adresách otevřel stejný článek.

No... otevřela se mi "naše" chovka - titulní strana...takže měl to být tenhle článek
zkracovatko.cz/… ?
0
[561] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká 08.07.09 08:29 MaB jojo, to je moc pěkně napsané

My všichni tady z toho fora (psi s PP) proti takovýhlemu množení bojujem

Ač někdy mám ten pocit že \"tupců\" stále přibývá

To,co si člověk přečte vedle na Hafíci.cz je kolikrát neuvěřitelný,tam už nemá význam cokoliv psát,protože okamžitě jsem zastáncem psů s PP,těm bez nechci dopřát štenda a přitom fenka by je chtěla a je hezká. Takže už jen tiše pozoruju a dělám si o přispívajících a jejich názorech svoje obrázky ...
Je to obravdu hezké... Takových lidí se moc nenajde :(
Díky, ale nemít zkušenosti se psy dřív, tak nevím, jak by to dopadlo, protože Denny byl opravdu strašně zanedbaný po všech stránkách a stálo to strašně nervů a trpělivosti, než se stal společníkem a kamarádem.. nereagoval předvídatelně, nechápal co je čistota, vše pro něj bylo nové..a jen pro ilustraci, když jsme ho odvezli byly mu cca 3 roky a odčervili , tak vážil 11,5kg..nežral, protože měl jak břicho plné štrkavek, tak zanícené zbytky zubů, na bocích se mu loupala kůže do masa, jak ležel ve vlastních výkalech...náklady na léčbu celkem byly cca 20 000.-Ale vím určitě, že kdyby - a to se už doufám nestane - jsem se dostala do stejné situace, tak bych to udělala znovu.
Každopádně ať chováte psy s PP i bez, dávejte si pozor, komu psy prodáváte !! Množitelé toto asi nebudou brát vážně, ale lidi co mají psy pro potěšení, snad si toto varování vezmou k srdci !!
Tak to je krásné... kéžby bylo takových happyendů více

!!
Ještě k vydání duplikátu: Před 6 lety s k nám dostal týraný pejsek holandského ovčáka. Nebudu sáhodlouze popisovat v jakých žil podmínkách u pána, který si do pořídil jen na kšeft, neposkytl mu socializaci a pak se divil, že pejsek po roce ve sklepě se bál vlastního stínu. Tak ho milý majitel opět zavřel do sklepa a snad čekal, že ho mezi výkaly za mřížemi osvítí Duch Svatý a bude z něj super jedinec. Při náhodné návštěvě( to jsme ještě nevěděli, co je to zač, znali jsme ho jen ze závodů ) si postěžoval, že má psa k ničemu. Vytáhl násilím tvorečka ze sklepa, ten se strachy po...., měl vymlácené zuby od mříží a loupala se mu z vlhkosti kůže. Během 10 min jsme ho měli v autě a uháněli na veterinu a byl náš.Majitel byl rád, že se ho zbavil...Jen jsme věděli, že se jmenuje Erik a jméno majitele. Přes Klub chovatelů málopočetných plemen se podařilo zázrakem majít chovatelku ( čímž jí mnohokrát děkuji) a ta poskytla tetovací číslo. Napsala jsem na plemennou knihu žádost o vydání duplikátu, ti vyvěsili do Pes přítel člověka oznámení a cca za měsíc jsme měli papíry doma. Bývalý majitel se nevyjádřil tudíž nic nestálo v cestě. Toto jsme podnikli proto, aby případně nebyl problém, kdyby ho chtěl zpět. HAPPY END !!! Denny - jak jsme mu říkali se srovnal tak, že za rok byl schopen v pořádku absolvovat i vycházky mezi lidmi, aniž se děsil každého koho jsme potkali, dokonce se naučil základní poslušnost, zdravotně se srovnal, srst dorosla a teď žije spokojeně jako mazlík u moc hodných lidí

Tohle jsem našla na čmku: Tetování ale není 100% dokladem o tom, že se jedná o psa s PP. Dříve totiž některé útulky tetovaly psy i nalezené psy. Co vy na to?
Díky

Přidat reakci
1 ...... 13 14
Zpět na obsah sekce Chov psů • Zobrazeno 18725x