Hafici.netKocici.netPtacci.netRybicky.netSkalky.netTerarka.netTipynavylety.net
PřihlášeníRegistrace HAFICI.NET »

Prosím o pomoc s výběrem plemene

NápovědaZpět na obsah sekce Fórum » Chov psů » Psí rasy 

+ přidat reakci
Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku  
Prosím o pomoc s výběrem plemene
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2011 17:18 Mary & Enny
já bych pudlíka. Je střední velikosti, hodný, milý a přátelský s jiným psům i k dětem :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   01.02.2011 19:27 ® pavlinapoddana [625] - Retrívři, slídiči a vodní psi
Tak jak to dopadlo s výběrem psíka,ví se už něco?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.01.2011 13:05 ® myspu [61] - Retrívři, slídiči a vodní psi – Re: defisa
Já měla pejska taky z Lukavic. Bohužel už je to dlouho a je v psím nebi. Doporučit můžu snad jenom tenhle útulek, protože je nejblíže v našem okolí a jiný jsem ještě nenavštívila.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   19.01.2011 20:17 ® pavlinapoddana [625] - Retrívři, slídiči a vodní psi – Re: Katy
vůbec o nějakých problémech nevím,známá si přes troju brala kočku a bylo to bez problému.naopak se mi líbí,že se zajímají komu zvířata dávají a nejsou vyloučeny kontroly ze strany útulku.Ale jak říkám každý by si to měl rozhodnout sám a hledat to nejlepší v okolí svého bydliště.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2011 18:00 ® defisa [72] - Teriéři
Fotka k příspěvku
a další útulek kerý můžu doporučit jsou Lukavice ..... právě teď je tam soustu kříženců malých pejsků ... Treba Micky je to půlroční kříženka buldočka a knírače...

Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2011 15:47 R - ® Katy [1383] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Re: pavlinapoddana
já jsem na Troju neslyšela zrovna chválu, ale už si nepamatuju, kde byl problém.. nevíš?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.01.2011 14:41 ® pavlinapoddana [625] - Retrívři, slídiči a vodní psi – Re: Katy
Joooo,taky se mi ten jeho kukuč na první pohled líbil,kdybych hledala psa,určitě bych si v Troji vybrala.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2011 14:39 ® pavlinapoddana [625] - Retrívři, slídiči a vodní psi
Fotka k příspěvku
další krásný kouse´k,který by se mohl líbit,ale asi bude třeba aby si k tomu každý kdo hledá psa sednul sám a našel si útulek nejblíž svého bydliště.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2011 14:38 R - ® Katy [1383] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Re: pavlinapoddana
Ten je krásný!!! potlesk ...............................................
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2011 14:35 ® pavlinapoddana [625] - Retrívři, slídiči a vodní psi
Fotka k příspěvku
třeba v trojském útulku jsem teď viděla galerii asi stopadesáti volných psů po karanténě,ihned vhodné k odběru.Jsou tam snad všechny rasy,které si člověk může přát,pošlu jen ukázku.

Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2011 14:23 ® pavlinapoddana [625] - Retrívři, slídiči a vodní psi – Re: defisa
věřím že se ten správný pejsek najde.Takových pejsků,kteří potřebují nový domov jsou stovky ,né-li tisíce.Můžu jen držet palečky. ahoj

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   16.01.2011 10:51 ® defisa [72] - Teriéři
pavlinapoddana napsala: ta je krásná a vypadá krotce a oddaně,to by mohlo být to ořechové. potlesk
Taky jsem si to myslela ale právě včera už si jí někdo zamluvil =(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2011 10:48 ® defisa [72] - Teriéři – Sita
Blanko: Tak Situška je od včerejška na 100% zamluvená =( tak jesli se tu někdy ukážeš chtěla bych vědět jestli mam ještě hledat nějakého jiného pejska ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   13.01.2011 19:13 ® defisa [72] - Teriéři – Re: Blanka
Je to střední plemeno takže kolem 30 cm a je opravdu vhodná pro starší lidi a ani nepotřebuje žádné dlouhé procházky ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   13.01.2011 16:18 NIKO - Teriéři – Re: sarka
Pán,který má něco přes šedesát,není starý,jen toho víc prožil!!!Musí vyčesávat a venčit svého psa.Má relaxaci,stále něco musí "dělat" a tak určitě stárne pomaleji.Procházky každému prospějí a on bude mít ještě zábavu a společníka.Když už bych měl volit,tak raději psa z útulku,než dát hříšné peníze za psa bez PP nějakému "VELKOVÝROBCI" štěňat bez PP.Psa z útulku tak alespoň zachráním. ano
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   13.01.2011 15:35 ® sarka [302] – Re: NIKO
Fotka k příspěvku
Jsem stejného názoru. To by si člověk nepořídil nic psa, koně, auto, atd. Je to o štěstí a náhodě. Já bych takhle nebazírovala, ale na druhou stranu bych si zase nepořídila nějaký extrém např. "mini" jorkšíra. Inzeráty typu "Prodám štěňátka MINI jorkšírů, váha v dospělosti do 2kg,... To mě fakt dostává do varu! rozzureny

Jinak pochybuju, že pán by toužil po tom, každý den vyčesávat svého psíčka. Takže bych nejspíš opravdu vybírala v útulku. Naši si taky vybírali pejska v útulku, fenečku si brali a měla po prvním hárání. Od samého začátku je úplně zlatá a neskutečně vděčná. S čím je křížená nevím, možná pinč, jagdteriér,... Přikládám foto ;-)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2011 15:02 NIKO – Re: xanti
Něco se zveřejňuje,něco né,tak člověk musi stále hedat a zajímat se.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   13.01.2011 15:00 ® xanti [439] - Teriéři – Re: NIKO
to je sice pravda, ale některé toho má mnohem více než ostatní :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2011 14:53 NIKO - Teriéři
Mám takové neblahé tušení,že zůstaneš bez psa,protože každé plemeno má něco :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2011 14:28 ® xanti [439] - Teriéři – Re: NIKO
tak to já už jsem s výběrem psa nadosmrti poučená....už nevybírám dle vzhledu, ale dle zdraví a povahy...což u mě dobudoucna splňuje vipet ano
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2011 14:12 NIKO - Teriéři – Re: xanti
Já zastávám názor,že když si něco kupuji tak proto,že se mi to líbí.Proto jsme si vybrali boloňáka i přes náročnost údržby srsti.Když je jak má zhruba být,tak je hodně pěkný,tak,jak trošku upravovaný york.Výška 27 cm asi nebude pánovi až tak stačit,šeltie je o 10cm větší a také moc hezká.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   13.01.2011 13:41 ® xanti [439] - Teriéři – Re: NIKO
vím jak je náročná a vím jak vypadá ostříhaný - sice hrozně...ale povahově je ke staršímu člověku supr!ve městě ho má spousta starých lidí, je dobře zvladatelný, milý....
nesmíš brát jen jak vypadá...ostříhaný jork dle mého také vypadá hrozně a kolik jich po světě běhá ostříhaných-většina
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2011 13:17 NIKO - Teriéři
Byšonek a boloňák-jejich úprava srsti je opravdu náročná.Kdo ho nemá,neuvěří :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2011 13:10 ® mimišák [478] - Pinčové, knírači, molosoidní psi, švýcarští salašničtí psi
xanti napsala: já bych si ještě dovolila doporučit bišonka ..
Ber to z pohledu budoucího majitele: 60-ti letý pán může mít vůči nadýchané bílé kuličce jisté předsudky - co tomu třeba řeknou jeho přátelé.. hlediska výběru psa jsou fakt různá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2011 12:54 NIKO - Pinčové, knírači, molosoidní psi, švýcarští salašničtí psi – Re: xanti
Jak ale ten byšonek a boloňák vypadají?No hrozně.Chodí tu u nás jeden takový ano
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   13.01.2011 12:41 ® xanti [439] - Teriéři – Re: mimišák
jj, jakého si kdo psa vychová, takového ho má =)) my umíme jak lítat a být prdlí, tak i odpočívat na gauči ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2011 12:40 ® mimišák [478] - Pinčové, knírači, molosoidní psi, švýcarští salašničtí psi – Re: xanti
Právě bostonek je povahou podobný spíše frbuldočkovi (tedy alespoň ten, co ho znám).. ono je to možná výjimka - taky znám klidného a mazlivého JRT.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   13.01.2011 12:40 ® xanti [439] - Teriéři – Re: NIKO
ono v podstatě každý pes se musí vyčesávat...některý hůře, některý lépe...na to se hledět nedá... a jak jsem psala např. bišon se dá ostříhat a starost o srst odpadá...(ne že bych byla zastáncem stříhání)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2011 12:37 NIKO - Teriéři
Úprava-vyčesávání-šeltie není tak náročná,jak třeba u boloňáků a jemu podobných psů.I čivava se musí česat ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2011 12:37 ® xanti [439] - Teriéři
já bych si ještě dovolila doporučit bišonka - je to milý mazlivý a nekonfliktní pes.... máme jednoho v rodině a nemůžu o něm říct ani půl zlého slova!!
se srstí problém není - dá se ostříhat
sice také trpívá na luxaci, ale při dobrém výběru najdete toho správného!
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2011 12:34 ® xanti [439] - Teriéři – Re: mimišák
pěkně napsáno ;-)
ale teriéra bych nevolila....to samé jako u jorka - nezdá se, je malej, roztomilej, ale ďábel a velice aktivní
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2011 12:33 ® mimišák [478] - Pinčové, knírači, molosoidní psi, švýcarští salašničtí psi – Re: Blanka
Nelze Vám odpovědět vzkazem - dovolím si teda ještě krátkou úvahu: předpokládám, že pán nebude mít zájem převelice pečovat o srst: tedy asi budou vyloučena společenská plemena, která vyžadují časté kartáčování a složitou údržbu (trimování, stříhání..). Pejsek bude v bytě? Pak asi budete volit hladkosrsté varianty. Čivava je všechno jiné než líný pes, nedejte se zmást velikostí - umí být tvrdohlavá i uštěkaná. Napadá mne ještě brabantík a bostonský teriér. Přeji hodně štěstí k nalezení psa podle Vašich představ.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.01.2011 12:31 ® xanti [439] - Teriéři – Re: NIKO
supr nápad! sousedi (straší lidé) mají fenku...úžasný psík!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   13.01.2011 12:31 NIKO - Teriéři – Re: Blanka
Moje rada-ŠELTIE.Krásný,nenáročný a inteligentní psík.Výška v kohoutku,psáno v atlase,je 37cm.Má rád procházky,je rád doma a je příjemný společník.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   13.01.2011 12:29 ® xanti [439] - Teriéři – Re: mimišák
to mě taky praštilo do očí...pro člověka, který chce klidného psa na společný život, naprosto nevhodné plemeno...potřebuje hodně zaměstnat a pán by mohl být velice nešťastný ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.01.2011 12:28 ® xanti [439] - Teriéři – Re: Blanka
šarpej bývá docela oříšek na výchovu a stanovení hranic...
čivavu určitě ne - převažují negativní zdravotní problémy - luxace, fontanela, srdce....prostě mrzáčci
to už raději toho pudlíka (ikdyž já je nerada, hodně starých lidí je mívá)
ale být vámi, raději navštívím ten útulek, staršímu člověku pomůže, když nebude muset vychovávat štěně - dá to mnoho práce a pokud v útulku dobře vyberete, pejsek mu bude vděčný celý život....většina oříšků je fajn =))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2011 12:17 Blanka - Teriéři
NIKO: Pokud vím, tak bude mít čas ráno a potom tak od čtyř po práci, je na tom zdravotně zatím dobře, je mu něco po šedesátce a pejska bychom k němu viděli na mazlení a lehké procházky.

Defiso: prosím jak je ten pejsek velký? Labrador je totiž dost velký...jinak vypadá dobře :)

Aktuálně teď tedy sleduju francouzské buldočky, čivavy, mopsíky, pudlíky, šarpeje...jde mi o velikost tak do kolen, spíš menší (abych definovala, co si představuju pod střední...ono to asi nemusí být moc přesné) a hodně nekonfliktního mazla. Ve smyslu čím línější, tím bude paníček spokojenější :)

Všem moc děkuju :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2011 11:53 ® mimišák [478] - Pinčové, knírači, molosoidní psi, švýcarští salašničtí psi – Re: NIKO
Tentokrát s tvým názorem bezvýhradně souhlasím - trochu mě vyděsilo, když tu někdo navrhoval border kolii.. na citované původní požadavky coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2011 11:42 NIKO - Pinčové, knírači, molosoidní psi, švýcarští salašničtí psi
Bylo by dobré zvážit,kolik na něj bude mít obdarovaný času,jak je na tom se zdravím,co s ním zamýšlí atd.Pak bych teprve zvažoval,jakým plemenem ho překvapím,ať se neudělá víc "škody" než radosti ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2011 11:35 ® mimišák [478] - Pinčové, knírači, molosoidní psi, švýcarští salašničtí psi
Blanka napsal: Dobrý den,

sháním středně velkého pejska pro staršího člověka a nevím si úplně rady s výběrem plemena. Pejsek nemusí být moc chytrý a neměl by mít svou vlastní hlavu, hlavně aby byl hodně mazlivý a přátelský. Poradí někdo?

DÍKY!

Co mops (bóbika)?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.01.2011 21:21 ® pavlinapoddana [625] - Retrívři, slídiči a vodní psi – Re: defisa
ta je krásná a vypadá krotce a oddaně,to by mohlo být to ořechové. potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2011 19:41 ® defisa [72] - Teriéři
Fotka k příspěvku
Tak tady se to fotečka Situšky..... snad se ti bude líbit ráda ti dám další info o ní =) :) :) ;-)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2011 19:38 ® defisa [72] - Teriéři – Re: Blanka
Já jsem se dívala přímo do nabídky a mam konkrétního pejska (vlastně fenku. Jsmenuje se Sita jsou jí 3 roky, je to kříženka labradora a je středního vzrůstu ... poslouchá a foto přidám za moment
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2011 17:18 R - ® Katy [1383] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Re: sarka
Kavalíry jsem měla dva a stačilo..asi jsem zaujatá, ale oba mi umřeli v 7 letech (normální věk pro kavalíry, znám šííleně moc lidí, kterým se dožili s přehledem 8 let) a podle mě je to sakra málo hmm nechtěla bych psa "na víkend". Hodně trpí na srdce, patelly, někdy i DKK (ale to majitelé nevyšetřují, protože se nechce - jen kamarádka to zkusmo udělala a hle 2/2) a syringomyelie.. neee, kavouše už nee.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2011 17:08 ® sarka [302] – Re: pavlinapoddana
To bezpochyby! Já až budu někdy shánět hlídače k domečku, tak také půjdu vybrat do útulku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.01.2011 17:00 ® pavlinapoddana [625] - Retrívři, slídiči a vodní psi
To je taky jedna z dobrých možností,jak velikostí,tak povahou,stejně si ale myslím že to nakonec vyhraje útulek,nicméně i tam se dají najít skvosty.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2011 16:49 ® sarka [302]
A co Kavalír King Charles Španěl? Vídám dost starších lidí s tímto plemenem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   12.01.2011 16:40 ® pavlinapoddana [625] - Retrívři, slídiči a vodní psi
máš pravdu,je to jako ze značkovým zbožím,co je in,bude vždycky drahší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2011 16:33 NIKO - Retrívři, slídiči a vodní psi
Člověk je tu na krátké návštěvě a jen jednou.Někdy by si měl udělet radost a koupit to,co se mu líbí.Hodně plemen je předražených,že se člověk jen díví.Když jsem si pořizoval GIU,tak cena na MORAVĚ byla o 4000 nižší,než v ČECHÁCH. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   12.01.2011 16:25 ® pavlinapoddana [625] - Retrívři, slídiči a vodní psi
Taky se mi líbí papilon,ale je to zbytečně drahé plemeno.

Žádná předchozí stránka [1] 2 3 Přejít na další

Zpět na obsah sekce Chov psů Přidat reakci • Zobrazeno 2245x

© HAFICI.NET - http://hafici.net/forum/226-prosim-o-pomoc-s-vyberem-plemene