Přihlaste se a využijte web naplno HAFICI.NET »

Pohyb psa na závěsném lanu

 

NápovědaFórum » Péče o psa » Péče o velká plemena 

+ přidat příspěvek
Pohyb psa na závěsném lanu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2021 09:26 Zigzag Re: Karlie
Karlie napsal: Bydlíme v podnájmu, tedy úprava plotu možná není - majitelka si to nepřeje. Zahrada není zas tak velká - zhruba 30m x 5m, což vzhledem k rádiu pohybu vylučuje elektrický ohradník (leda by se naučila chodit v metr vymezeném prostoru uprostřed pozemku hop )
Jsme na tom stejně, bydlíme prozatím v bytě v pronájmu a začíná mi připadat, že se nám tady náš hafík trápí. Hledáme teď něco takového www.eurobydleni.cz/…/ se zehradou a hrozně se modlím, aby si na to zvykl a neutikal nám skrz plot. Je to těžké když je pes zvyklý bydlet 3 roky v bytě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2011 16:25 R Žena petrab [10528] - foto, veterina – Re: Karlie
No, tak Ti přeju šťastnou ruku a dobrou volbu a dobu, kdy se pes musí přizpůsobit takto dlouhodobému přivázání či zavření, co nejkratší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   18.02.2011 15:54 Žena Ascam [1148] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Re: Karlie
No já jsem zastáncem spíš psa v klidu zavřeného doma, popřípadě v kotci (sama mám doma). Je to bezpečnější pro zvíře a pokud má pes tolik vyžití jak říkáš, tak neustálým hlídáním se spíš zbytečně vyčerpává. Nemohla bych psa uvázat a ani bych nemohla své psy nechat samotné puštěné po zahradě, když tam nejsem - prostě bych se bála, co vše se může stát - ať již jim, nebo někomu, kdo by neuváženě strkal pracky kam nemá - což může být klidně dítě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2011 15:43 Karlie – Re: petrab
Plot by nebyl až takový problém jako branka a ta se vystuží dost špatně, pokud skrz ní chceme chodit. "Kupodivu", ne každý chce do podnájmu někoho se psem, takže jsem ráda za benevolenci majitelky, kterou nám i tak dala.
Já mám na výběr mezi zavřeným psem a lankem, tak to zkrátka je.
Kdo o tom nic neví, představí si psa na řetězu, který je celý život nešťastný. Já se svému psovi věnuji a lanko mi přijde rozhodně lepší řešení než kotec nebo jí zavřít na den doma (jde mi čistě jen o její bezpečnost, tedy rady těch, kteří psa na lanku mají). Jsou i lidé, kteří se po pár letech, co pořídili psa, dostanou na čas do situace, kdy se pes musí přizpůsobit.
Ono by všeobecně psům bylo nejlíp, kdyby si mohli běhat jak chtějí, kde chtějí, což vzhledem k výhlášce v mnoha městech není možné, i když mají 100% poslušnost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2011 15:28 Karlie – Re: mimišák
Kotec mi určitě lepší nepřijde - pes má mnohem menší prostor a nemůže se absolutně proběhnout.
Čuba byla v kotci, když prvně hárala a byla v něm dost nešťastná.
Teď si pes zvykl, že tam má háravku, takže pozor musíme dávat jen 3dny, kdy ho k sobě čuba pouští. V ostatních dnech hárání se z ní stává opět dáma, která nebude dělat psovi couru :-D , takže ho bez problému odbývá - tím, že pes je menší, nestrhne jí a pokud čuba vrčí, netroufá si. Navíc je na tom zle jen ty tři dny a pak už je schopný kolem ní být, aniž by po ní co chvíli lezl.
Jedná se o kladku na lanku a odepínací karabinu na konci "vodítka" u psa, které je chyceno ke kladce. Viděla jsem to u salašníka na horách, kam pravidelně jezdíme a pes měl dost místa se aspoň trochu proběhnout, navíc byl na lanko očividně navyklý, ale salašník je oproti té mé čertici kliďas...
Na zahradě by zkrátka na volno bez dozoru nebyla...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   18.02.2011 07:01 Žena mimišák [508] - Pinčové, knírači, molosoidní psi – Re: Karlie
Nebude pro fenku lepší kotec? Jak řešíte hárání? Úvaz: viděla jsem řešení - ocelové lanko napínané zabudovanou pružinou (takže nehrozilo prověšení vodícího lanka) a pes na kratším "vodítku". Musela bych se přímo podívat, jak je řešené to vodítko, neuvědomuju si, jestli bylo taky napjaté, nebo prověšené a jestli to byl řetěz, nebo něco jiného. V každém případě pohyb "vodítka" po lanku byl naprosto plynulý a velmi tichý. Nebude lepší se projet netem a najít přímo výrobce?
Ještě mne napadá jeden problém: pokud bude fenka v tom vymezeném prostoru na laně, bude o to těžší ji pak mít tam navolno. Něco ve smyslu: jak vlezu na zahradu, radši zdrhnu, abych nebyla na řetězu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   17.02.2011 23:14 R Žena petrab [10528] - foto, veterina – Re: Karlie
Nelze se s majitelkou domluvit tak, že původní plot bude zanechanej, ale před něj - dovnitř se vystuží - jestli je to např. pletivo - spec. plastovým pletivem /dává se to do asfaltu/, dvojitě a přesto ještě dvojitej silnej rákos a zvýšit to tak o metr. Kdyby se daly mezi původní plot a tento plot (kdykoliv odstranitelný a použitelný jinde) výstužní sloupky co půl metru nebo metr, nemohla by se přes to dostat.
Přimlouvám se za toho pejska, jen né na lanko. To se snad přestěhovat nebo přivázat majitelku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2011 17:28 Karlie – Re:
Bydlíme v podnájmu, tedy úprava plotu možná není - majitelka si to nepřeje. Zahrada není zas tak velká - zhruba 30m x 5m, což vzhledem k rádiu pohybu vylučuje elektrický ohradník (leda by se naučila chodit v metr vymezeném prostoru uprostřed pozemku hop )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2011 16:35 Žena pavlinapoddana [756] - Retrívři, slídiči a vodní psi
souhlasím s petrab,já bych to nejspíš řešila neviditelným plotem DOC TRACE,máš ho ve dvou variantách-do 300,nebo do 1200 m a posílíš tím stávající plot,neobtěžuješ psa rachtáním lanka a budete spokojeni všichni.Není to těžká a složitá instalace a do hodiny máš vyhráno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   17.02.2011 16:20 R Žena petrab [10528] - foto, veterina – Re: Karlie
Je fakt krásná. Nebyla by lepší rekonstrukce plotu, než takový pěkný zvíře nadobro šoupnout na lanko? Znám lidi, kteří toto používali, někdo úspěšně, pes si na to zvykl, někdo s velkými problémy, i se smrtelným úrazem.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   17.02.2011 16:09 Karlie – Pohyb psa na závěsném lanu
Fotka k příspěvku AHoj, mam pětiletou fenku NO. 4 roky jsme bydlely v domku se zahradou, žádný problém, pak jsme se přestěhovaly do jiného domku a po roce bezproblémového bydlení čuba začala přeskakovat plot jednodušše se snaží dostat ven kdykoliv "se nedívám" Zřejmě prvně přeskočila plot k sousedům za kočkou a jak zjistila, že to jde, začala přeskakovat běžně. Na zahradě je po dobu, kdy jsem v práci, na procházky samozřejmě chodíme a v noci je doma.
Zahrada je dlouhá, ale užší nudle, takže ohradník nepřipadá v úvahu. Kdysi na horách měli salašníka právě na závěsném lanu a líbilo se mi, že může být venku a pohybovat se u baráku (lepší jak v kotci) Na zahradě máme dva stromy, kam by se dalo lano upevnit, jde mi ovšem o to, jak nastavit délku tak, aby mohla případně i zalézt do boudy, v klidu si lehnout a zároveň nehrozilo, že se do lana zamotá (jeden nikdy neví)
Prosím někoho, kdo má s tímto opatřením zkušenosti, aby poradil, jaké lano je ideální, aby v klidu klouzalo s karabinou, nehrozilo, že se utrhne a bylo bezpečné pro psa (jak zavěšené, tak vodítko ke psovi) případně typy na nastavení délky a jiné.
Moc díky palec
 

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Péče o psa • Zobrazeno 277x

© HAFICI.NET - https://hafici.net/forum/270-pohyb-psa-na-zavesnem-lanu