Sbírání výkalů po svých pejscích
0 21.05.2012 09:43 R -
® petrab [3915] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká –
Re: vojpesta Jsem si řikala, co to máš na baťohu.....
My měli něco podobného, byla to taková plastová kost s otvorem na pytlíky od vietnamců, bohužel pytlíky se špatně sháněji a když mi
upadlo vodítko, na kterém kost byla zavěšená tak se ulomila karabina.Manžel to vyřešil elegantně.Našel textilní pytlík na
zatáhnutí.(Něco jako bývají sáčky na lyžarské brýle)a přivázal to k vodítku a funguje to taky

3 21.05.2012 09:19 ® vojpesta [38] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká
Starší reakce
4 01.03.2012 23:54 R -
® petrab [3915] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká Co se týče poplatku tak mi přijde, že to tady funguje jenom u větších plemen, protože malinkých pejsku je tolik, že to nikdo ani
neregistruje, ale když projdete po ulici s huskym otáčí se po vás každý kolemjdoucí a pak je to těžký. Kdežto babička s nějakým
kříženečkem pudla ta nikoho nezajímá. Stejně zastávám názor, že každý by si měl po pejskovi sakrament uklidit, je to jeho povinnost
stejně tak jako nezahazovat vajgly na chodník a to samé i obaly od ruzných tyčinek a buhví čeho ještě.Lidi sou prasátka

je mi z toho
smutno mám ráda jaro, ale vždycky když vidím ten bordel jak ho odkrývá tající sníh

člověk pak nemuže mít přece radost z takové
procházky , když musí našlapovat po špičkách aby do něčeho nešláp.Já myslím že spousta lidí bere pejska jako domácího mazlíčka a ne
jako živého tvorečka o kterého se musí starat a kolikrát si to ani neuvědomí.Prostě se pejsek vykaká a však on se ten sakrament časem
ztratí no ne???
No, to jsem četla taky, ovšem tady je Česko. Tady nefunguje ani výběr poplatků ze psů, ani čipy, natož DNA... Nebo žeby daňoví poplatníci
a důchodci mohli něco novýho uhradit....
Psů, i těch přihlášených, je mnohem více, než dřív, protože lidé i psů stále přibývá. Poplatky ze psů ále nejdou na čištění
chodníků. Jen jejich nepatrná část. Dělí se mezi školství a kulturu.
Třeba si myslím, že těch pejsků co je oficiálně přihlášených je strašně málo.Dřív šel člověk po ulici a potkal tak 1 nebo 2 a ted
potkat člověka bez psa je asi taková rarita jako vidět cikána pracovat

možná špatný přirovnání, ale je to tak.Moc psů, vysoký
poplatky a přitom málo odpadkových košů a pytlíky na sakramenty taky nikde nejsou.
0 01.03.2012 15:13 R -
® petrab [3915] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká Rovněž patřím do řady těch pár sběračů, kteří se po ulici pohybují.
Jestli mi to vydrží doživotně, netuším. Momentálně to moc pozitivně nevidím. Rozhodně mi na botě vadí víc lidskej model než psí a
raději se projdu ve výkalu Fifiny nebo Bobíka v ulici než po holubincích třeba.
Tak v tomhle s tebou souhlasím, mě když někdo hulí na zastávce, což se nesmí, ale spousta lidí to dělá a pak zahodí vajgl na zem vadí
šíleně.Ale proti kuřákum nikdo neřekne nic prostě se to nehrotí.Lidi jsou, byli a budou prasata.Je to na každém, já když není koš nic na
zem nezahodím, na to mám kapsu a pak to vyhodím až ten odpadkáč potkám.Co se týče pejska vždycky jak idiot všechno po něm sesbírám, ale
poslední dobou mám pocit, že lidí co sbírají po svých pejscích sakramenty je čím dál tím mín.Pokaždé když jdu do parku musím dávat
pozor abych do něčeho nešlápla.Košů je taky málo a někdy mi napadá proč se za pejska platí takové poplatky, když město není schopno
zajistit dostatek odpadkových košu a pytlíků na sakramenty.....Přijde mi to jako zlodějina dávat 1 000,- za psa a pro pejskaře se stejně nic
nedělá
0 29.02.2012 19:35 ® 111 [375] – petrab
JO JO MNOHOKRÁT A JE TO ČÍM DÁL INTENZIVNĚJŠÍ PŘI DRHNUTÍ BOT SKORO PŘI KAŽDÉM VENČENÍ!!!!!!!
Co slezl sníh, mám ten pocit velmi intenzivní!
6 29.02.2012 13:28 R -
® petrab [3915] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká A nemáte občas pocit, že nastal ten den, od kterého hromádky přestanete sbírat?
Třeba proto, že vyrazíte s otevřenym sáčkem za účelem je sebrat a nejen, že nemůžete najít tu "svou", ale našlápnete jich iks
cizích?
Tak to byla opravdu "DÁMA". Já tohle praktikuju s velikou chutí, okamžitě nabízím sáček. A zatím jsem se setkala jen s
děkováním, maximálně s kecy, že ta trošička ani nestála za sebrání.
I když mi se už taky několikrát stalo, že jsem pytlík neměla, tak jsem si buď vyptala, nebo použila větší list. U nás na koších sáčky
nejsou a košů je tak málo, že bych už nikdy to Sissinono miniee nenašla.
3 28.02.2012 16:44 ® Aries [15] - Pinčové, knírači, molosoidní psi, švýcarští salašničtí psi – pytlíky na exkrementy
I když Bernie si vyprazdňování nechá většinou na mez v poli, kam chodíme, tak přesto mám všude po kapsách pytlíky. Vidíc jednou
dámičku, na které bylo poznat, že by se nepřenesla přesto, aby po svém pejskovi uklidila jsem ji nabídla pytlík, že jich mám dost. No, to
jste neviděli, jak jsem to schytala. Pes za to nemůže, ale dámě bych v tom vymáchala obličej.

Aries
0 28.02.2012 16:24 ® 111 [375] – baratinaklarka
Jo jo stalo se my to, že jsem si zapomněla dodat do zásobníčku nové sáčky a hafan měl potřebu během procházky dvakrát?

Naštěstí
byl sníh a vzala jsem to jako sněhovou kouli hi hi a odnesla na patřičné místo. Jinak u nás kontejner na hafany je daleko v okolí a jen jeden
hi hi
Ten pocit zná snad každý chovatel:Jdete na procházku pes udělá hromádku a vy v tom okamžiku zjistíte, že nemáte sáček.
Jednou jsem to zažila i já a proto jsem uvítala, když do naší obce nainstalovali koše na psí výkaly kde jsou i sáčky. Máte někdo podobný
zážitek?
Starší reakce
3 23.02.2012 14:50 R -
® petrab [3915] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká
Starší reakce
Jojo, ponesem to tam v pátek. Doufám, že to nebude zkreslené ATB, které mu píchají na ten kousanec. Snad se zadaří nasbírat, díky všem. Na
palcování bohužel nemám bodíky

.
3 08.02.2012 18:42 R -
Re: DaD Tak šup šup šup vyraž chytat moč
3 08.02.2012 17:03 ® DaD [239] Taky souhlas. Já rozlišuju "čistou" špínu (ze zahrádky, z mého psa...) a "špinavou" špínu - zejména madla v MHD a
další "chutná" místa, vedle stříkačky už jsem taky seděla. Oboje samozřejmě smývám, ale s tím druhým spěchám velmi rychle.
0 08.02.2012 13:36 ® 111 [375] – petrab®
hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm je to tak
3 07.02.2012 20:34 R -
Re: supík Jo, bordel je hnus. Ale žijem přeci v Česku!!
Humbuk kolem psích hromádek a často hromad se dělá z iks důvodů: mmj. smrděj a můžou v nich bejt škrkavky. Papíry, vajgly,pneumatiky,
plasty atd. sice vypadaj na ulici nevábně, ale nepřineseš si je domu celym barákem do iksátýho patra a to dokonce ani feťácký stříkačky a
nemusíš se pak s hasákem na rypáku hrabat v cizí nestrávený potravě, nemluvě o infekčnim průjmu apod.
Dítě s injekční stříkačkou v ruce je hrůza, ale když to vyjde, nebodne se.
Dítě zdrhající se psim lejnem, který se mu pěkně matlá mezi prsty, zatímco šílená matka ječí.....eééééééé néééééééééé
je docela fajn, zvlášť když je to domu docela daleko.
Osobně mně vaděj na ulici víc střepy (když jdu tedy se psem) a ještě blitky.
Ty taky nemusim, zvlášť když nevim, že jsou vod vožraly....
4 07.02.2012 20:26 R -
Re: Rexik

Na pytlik s trusem mam dobrou vzpomínku. Páč u nás nebejvaly kdysi skoro žádný koše a popelnice měli lidi jen za
plotem na vlatním pozemku, tak jsem tak trádovala s mikrosáčkem s úhlednou hromádkou a tak po hoďce na to už zapomněla. Cestou domů jsem se
stavila v místní sámošce pro pár blbin a u pokladny mi pani řekla: A v tom pytliku máte jako co?
Co myslíš, že jsem jí na to řekla?.....
Jinak to, že lidi řvou, když jim tam chceš hodit pytlik, to je záležitost běžná. To mě ovšem dovede vytočit. Jo, občas jsou někde,
zvlášť v poslední době, plastový koše na výkaly, ale né všude a sebere-li to někdo do přiloženýho papírovýho sáčku, jaksi nemusí
ten zas až tak dlouhou tůru, než potká další koš, vydržet. To, když mě někdo seřve, že mu házim do popelnice pytlik s ho****, místo aby
byl rád, že na to nekašlu, mne fakt vytočí a většinou ho seknu vedle popelnice a odcházim.
Rexik napsala: Jednou se mi stalo, že jsem ho chtěla hodit někomu do popelnice a velmi zle jsem pochodila.
Tak to já jsem zla pochodila, i když jsem sáček s hovínkem chtěla hodit do NAŠÍ popelnice, co máme u baráku. Popeláři co jeli okolo mi
nadali do čuňat, že popelnice přece není žumpa ! Opravdu jsem pak měla hodně smíšené pocity....
Tak to já nápodobně. Tak s sebou raději vláčím to naše čtvrtkilo leckdy i kilometr. Koš nikde, pytlíky si prý máme vyzvednout na
místním úřadu (papírové-jak to asi s sebou nosit - v batohu?) a tak nosíme svoje igelitové. Vím, že v Praze to není lepší, věčně
nejsou.
6 07.02.2012 09:13 R -
® Rexik [592] - Společenská plemena –
Re: supík Naprosto s Tebou souhlasím. Ale toto je web psí a tak se zde bavíme o psích výkalech.Je to samozřejmě problém i možností pokud možno co
nejrychleji vyhodit pytlík s trusem. Jednou se mi stalo, že jsem ho chtěla hodit někomu do popelnice a velmi zle jsem pochodila.
10 07.02.2012 08:49 supík - Společenská plemena Tak už toto oblíbené pejskařské téma dorazilo i sem? Nechci rozebírat otázku, jestli sbírat nebo ne. Myslím si, že už jste to, děvčata,
probraly dostatečně fundovaně. Navíc si myslím, že ani sto podobných debat nepřinutí některé pejskaře změnit chování. Mě by spíš
zajímalo něco jiného. Proč lidem vadí především to psí hovínko a proč musí pejskaři stále a stále otevírat toto sebemrskačské téma?
Nebo jste snad viděli někde na diskuzi, jak se někdo pohoršuje třeba nad kuřákem, který típne cigaretu a vajgla hodí na zem? Co všechno se
dá najít v příkopech kolem našich silnic. Od různých papírů až po stavební suť a staré pneumatiky. Když kdysi kolegovy děcka sbíraly
ve školce vršky z pet lahví, tak jsem jich na vycházce s Ferdou na úseku 2 kilometrů nasbíral kolem 40. Opět to nikomu zřejmě nevadí a
nikdo se nad tím nepohoršuje. Mnohé maminky dostanou hysterický záchvat, když pejskař přejde přes dětské hřiště ( i když jeho
chování považuju přinejmenším za neomalenost), ale že se na řadě dětských hřišť povalují injekční stříkačky jako vizitka
feťáků, které jsou mnohem nebezpečnější, to je nechává klidnými. Policajt bude buzerovat pejskaře za neuklizené hovínko. Ale jaký je
bordel kolem brněnského hlavního nádraží, když se naše zlatá mládež vrací o víkendu z putyk, to bdělým ochráncům veřejného
pořádku nevadí. Aspoň jsem ještě nezažil, že by někdo dostal pokutu za to, že hází po zemi papíry, tácky od chutné vietnamské krmě,
případně flašky zčásti i rozbité. O tom, že je tam občas nablito a kolem se šíří odér jako na zanedbaném WC v restauraci IV. cenové
skupiny ani nemluvím. Tak a teď, holky, mudrujte!!!
0 05.02.2012 21:57 R -
Re: 111 no, v mrazu sotva, to by asi moc nepomohlo
0 05.02.2012 20:42 ® 111 [375]
3 05.02.2012 18:35 R -
Re: Milena [b....strážník.......... tak brzy ráno ještě nikdo neslouží, je jich málo a noční nedělají.
!!

No a je to!
Tohle je téma na věčné rozčilování. Jsem taky z těch poctivě sbírajících, v zimním období beru na ranní venčení i baterku, abych to
malé ee po Sissině našla. Ve stejnou dobu vycházejí ven majitelé psů, kteří spěchají do práce. Psa pustí a jdou startovat auto. Protože
se nebojím upozornit, že jim pejsek kadí a je třeba to sebrat, tak když jsem zrovna v dohledu, mnozí už raději pejska sledují a výkal
seberou. Ale když mě nevidí, neděje se nic.
Jednou se mi také stalo, že jsem pod balkónem našeho bytu (v paneláku) upravovala skalku a Sissi pobíhala okolo mne. Šel okolo městský
strážník a dostala jsem kázání, že pes nemá známku ani obojek. Vysvětlila jsem, že jsme metr od vchodu a pes se ode mne nevzdaluje. Vzal
to. Ale chtěl vidět pytlík na výkaly. Tak jsem mu ho ukázala a dodala, že na takovou kontrolu by měli chodit ráno, když se lidé
rozjíždějí do práce. Že by to čistotě sídliště moc prospělo. Odpověděl, že tak brzy ráno ještě nikdo neslouží, je jich málo a
noční nedělají.
To i já. Ale mrkněme se kolem sebe, jak je na tom většina...
0 04.02.2012 22:52 ® jajaapaja [166] - Teriéři Po mým Snoopovi ne já poctivě sbírám.
0 04.02.2012 18:57 R -
® petrab [3915] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká Hezky venku mrzne. To zase bude. Až to všechno roztaje...... A tam, kde je sníh a psi nevidí zelený pás..... To bude při oblevě zamražená
lahůůůdka!
Starší reakce
0 25.02.2011 12:58 R -
® Katy [1383] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – soutěž
Tak počkejte, prosím, do příštího týdne, až budu mít po zkoušce - pak něco vymyslím a vyhlásím

. Kurňa..škoda, že mi mamka
vyprala psí vestu, byla tak krásně "čistá"
1 25.02.2011 12:49 ® Milena [1415] - Teriéři – Re: xanti
Hned bych se do té soutěže o nejlepší venčící oblek přihlásila

Nejlépe maskáčová bunda s co nejvíce a co největšími kapsami a v
nich povinnou výbavu: pytlíky ekologické, pytlíky mikroten, míček, talíř, hadřík na ruce, mlsání, vodítko, v zimě ještě náhradní
rukavice. Já na to mám jěště speciální "kabelku", malá ale přitom objemná a všechny jmenované věci se tam vejdou. Navíc
ještě i peněženka a klíče. Dá se hodit křížem přes rameno a nepřekáží ani při chůzi s holemi
3 25.02.2011 07:32 ® xanti [439] - Teriéři hihihi jsem pro soutěž o nej venčící oděv
Jinak Xantule se taky nevyvenčí na chodník - to by radši praskla, nechápu to, ale i v zimě, kdy jsou závěje metr nad ní, tak přesně ví,
kde je tráva a kde chodník a skáče šipku do závěje
0 25.02.2011 00:43 ® Ascam [1144] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Re: Katy
U nás přišlo venčení na chodník až u hodně starých psů - kakali za chůze a klidně to vzali přes chodník. Ale zas oni už měli nárok
0 25.02.2011 00:40 R -
® Katy [1383] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Re: Ascam
Jooo tak přesně tak to máme i u nás

Akorát teda jablíčka sbírá za plotem, my jabloň nemáme.. jen švestky (Valašsko, co byste chtěli

).
pavlinapoddana: tak já vlastně ani nevím, jestli by se vykadil na chodník, ale asi ne.. po cestě se pohybuje, ale venčí se mimo. Ani kavalíři
se mi (když jsme bydleli ve městě) nevyvenčili na chodník/cestu - vždy jen okolo...
0 25.02.2011 00:31 ® Ascam [1144] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Re: Katy
To není sám. My také nezahradničíme - jen z velké cestičky, na kterou můžeme, ožíráme co se urodilo

. Mezi záhony nesměj, tak tam
nelezou. Jo a pak pod stromama - jablka a tak - to žerem po tunách s další tunou vos a sršňí jako zákuskem

. A na zahrádce zásadně
nekakáme - ani s průjmem. To mě vyženou ven. Stejně tak na cvičáku - na place by se nevysrali
0 25.02.2011 00:30 ® pavlinapoddana [625] - Retrívři, slídiči a vodní psi – Re: Katy
Tak třeba Cherryna je naučená tak,že na chodník se ani nevyčůrá,natož vykaká,je zvyklá dělat to na přírodním podkladu,když nevydí
zelenou,kterou barevně nepozná,prostě cítí,že tady to pro ní není dost měkké,aby ...Ve městě by se raději propadla hanbou,ještě se nám
nestalo,že by se vyprázdníla ve městě.Jelikož bydlíme na kraji města,kde je skoro samá zeleň,hafo místa a venčení dělá radost,nedělá
jí problémy počkat si ,až cítí rodnou hroudu.Na vlastním pozemku se ale ne...
0 25.02.2011 00:17 R -
® Katy [1383] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Re: pavlinapoddana
Jojo, já teda nemám ráda extrémní bordel, takže se podle toho chovám... podle naší zahrady byste netipli, že zde žije poměrně velký pes
celoročně

Safí je ale asi nějak moc inteligentní, protože nezahradničí, záhonky obíhá či přeskakuje a venčit se chodí za branku
(dál už nic není).
3 25.02.2011 00:15 R -
® Katy [1383] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Re: petrab
Pfff, babo jedna, já ti dám "fekální vestu"

- tam nosím pouze sáčky (prázdné)
Joooo, to by byla dobrá soutěž "jak kdo vypadá, když jde se psem ven
0 25.02.2011 00:14 ® pavlinapoddana [625] - Retrívři, slídiči a vodní psi – Re: Katy
Kdo si jak ustele ,tak si lehne.Nepořádek mi vadí všude a vždy a nezáleží na to jestli je to doma nebo venku.Své okolí si vytváříme sami
a mě nedělá potíž po někom jiném uklidit.Nadávám láteřím,Ale jdu a seberu to a uklidím to.Možná je to chyba,ale nebyla jsem vždycky
taková,tak teď dělám to,co jsem kdysi zanedbávala.
3 25.02.2011 00:11 R -
® petrab [3915] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká Katy napsala: Bylo to v Německu...tady to nikoho nevzrušuje...A čisto, co? Tady jsme ale v Česku.
pavlinapoddana napsala: Dobrý příklad,Ve Vídni jsem bydlela víc než Osm let a nikdy jsem se tam nesetkala s problébem
úklidu čehokoli. Toť asi bude národem a zněním vyhlášky.
xanti napsala: ...... sousedův labrador, hromada taková, že by se za ni slon nemusel stydět
No, asi se před
Tebou páníček stydí. Tutově, když na něj nebudeš koukat, šup šup přiběhne a hromadu čapne!!
Katy napsala: Někdy se schválně vyfotím, jak vypadám při výpravě do lesa v zimním období ... by se mohla
hodit soutěž
Ascam napsala: Vlastně i ty bobky jsem takhle nosila v kapse - a občas se mi stane, že to zjistím až druhý den
Doufám, že v pytlíku z igelitu!
Katy napsala: A druhý zásobníček mívám v "psí" vestě - tu taky ze sebe nesundám, když někam
jdu
Už je toho dneks na mě nějak dost, sem to přelítla a řikám

!!!??? Ona místo baťohu má na bobky specielní fekální
vestu... Radši jdu dneska už spát....
[1] 2 
Zpět na obsah sekce Péče o psa • Přidat reakci • Zobrazeno 1094x