Teriéři
Živáň.
Zcela souhlasím .Na hraboše je machr.Venku na vycházkách má čumák pořád v hlíně.Používá se též na norování.Když se mně někdo
zeptá co to je za rasu ,odpovídám Jack Russel Teror
Starší reakce
0 10.12.2011 14:12 ® prasan [585] - Teriéři – Re:Musha
Terierovité plemená majú poľovných predkov a ich temperament je preto namieste.Hlavne Jack Russel je plemeno živé a stále aktívne.Hľadať na
lúke hraboše to je ich naj.
No znám v Hradci taky pár lidí kteří mají doma toto plemeno.A dokonce taky v bytě.Samozřejmě že tento psik.Já jim říkám
psychopejsci.potřebuje velmy času.Jsou živější a proto musí hodně ven.Já to řeším jednou denně.Protože máme velkou zahradu.Takže se
tam vyblbne dost.Přesto když vemu do ruky vodítko ,nemůže se dočkat kdy už pujdem ven.Venku je stále v pohybu.No a jednou za týden v Neděly
chodíme na cvičák.To je pro něj úplně to nejlepší.Tam se může vyblbnout s ostatníma pejskama.Chci podotknout že pokud zůstane delší
dobu sám rozkouše na co přijde.Co mi už zničil balonů ,tenisáku,různých hraček.Rozkouše i kusy dřeva.Toto nedělá pokud jsme doma pouze
když jsme v práci.Prostě se nudí a tak se zaměstnává.
0 09.12.2011 17:20 Muscha - Teriéři – jack russel terier
Dobrý den,
v současné době jsme s přítelkyní začali uvažovat o přírustku do naší smečky Wink. Moc se nám líbí Jack a silně o něm uvažujeme.
Ale jelikož si uvědomujme a mnohde se dočítáme, že péče o tohoto pejska může být i pěkná dřina, raději bychom nejdříve nastřádali
informace, rady, tipy a doporučení od lidí s praxí s tímto plemenem.
Bydlíme v Hradci Králové v bytě takřka v centru, ovšem velmi blízko (cca 5min) u městských parků a u otevřených prostranství
umožňujících množství pohybu a také u vody. Byt je 3+1 tzv. studentský privát. Jsme tam celkem 4. Přítelkyně studuje vysokou školu -
rozvrh je volnější, navíc v příštím semestru bude až velmi volný.
Já již pracuji. Mám plovoucí pracovní dobu 8 hodin denně - od kdy do kdy to je na mém rozhodnutí a podle všeho bych měl mít možnost od 1.
ledna pracovat z domu.
Času by mohlo být tedy relativně dost. Souhlasíte?
Pocházím z moravy - rodinný domek s dvěma zahradami a s dvěma něm. ovčáky - pes (10)+fenka (5). Přítelkyně je z Čech - bytovka, rovněž
měli pejka Jorkšíra. CCa co 14 dní jezdíme na víkend buď k nám, nebo k ní.
O časové náročnosti jsme mnoho přečetli, ale chtěli bychom znát i Váš názor. Jak často chodíte s Vaším Jackem ven Vy a na jak dlouho?
Kolik času si myslíte, že je ideální mu věnovat, aby nestrádal? Samozřejmě co nejvíc to je jasné, ale jistě se to dá nějak
(více-méně) kvantifikovat. Jak náročná je jeho výchova a tréning?
Myslíte si, že máme vhodné podmínky (zázemí, čas, místo),pro pořízení si štěňátka?
Na co bychom se měli připravit? Čím jste byli překvapeni Vy?
Budeme rádi, pokud nám napíšete Váše názory a rady, které by nám mohli zase trošku pomoci v rozhodování.
Starší reakce
0 07.11.2011 16:58 ® Inky [10] - Teriéři ahojte už som sa to tu raz pýtal len som zabudol v akej téme to je teda mám otázku na druhý rok by som si chel kúpiť šteňa Jagdterriéra s
pp, po rodičoch polovne vedených , chcel by som začať s poľovníctvom kedže sa to v našej rodine dedí ....lenže sme aj chovatelia rôznych
zvierat, psov, mačiek,hydiny ... prasat ... no a myslím že je mnohým známe aký sú jagdteréry drsné a akčné .. teda sa bojím aby ma jAGd
nepotrhal mačky ani iné zvieratá ... zas ho nechcem nejak odradzovať od lovu lebo chcem ho mať ako poľovníckeho psa čo mi poradíte dá sa to
?
Starší reakce
2 30.10.2011 12:10 R -
® Katy [1383] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká –
Re: 111 přesně tak

když jsme dělali záchranařinu, byl jeden dopolední trénink daleko víc vyčerpávající než stejné dlouhé balónkování
na louce..teď docela dobře poslouží stopy
0 30.10.2011 10:15 ® 111 [375] – Katy®
To říkám pořád-psychické vytížení, je častokrát účinnější než fyzické

a potporuje to mozkovou činnost psa( každopádně i
člověka)
Starší reakce
5 25.10.2011 19:55 R -
Re: 111 Já mám taky aktivní plemeno a můžu říct, že nic neutahá psa lépe, než pachové práce a činnost, kde musí používat mozek (teď pominu
fakt, že psi "pracují mozkem" neustále). Nemyslím tím zapřáhnout mimino do výcviku, ale naučit jej například rozlišovat hračky,
schovávat je a štěně nechat, aby je hledalo atd.. prostě vymyslet nějakou "mozkovou" činnost.
0 25.10.2011 17:29 ® 111 [375] – Avona®
Souhlasím u Russela je to opravdu o to těžší než třeba u labradora.... a jiných plemen- jo teriér se nezapře?

0 24.10.2011 08:49 ® Avona [219] - Teriéři Nám se osvědčila ohrádka na štěňata, kterou nám poskytla chovatelka. Mohli jsme odejít a neděsit se, co se stane, jelikož štěňata mají
zvláštní dar kousat věci, které jsou k zábavě co nejméně vhodné. Jinak souhals s předchozím, štěně utahat, jiná cesta není. Jen k
plemeni..pár jich znám a utahat Jacka je celkem fuška.
ja som mal tiež jack-a a nijak sa tak neprajavoval iba šúľal koberce ... na kábly pozor
3 22.10.2011 12:45 R -
Re: MajQulinQa Většina štěňat kouše

hlavně v období okolo výměny zubů (dle velikosti plemene tak od 3,5 do 5 měsíců). Platí zde obecná pravidla -
před odchodem z domu štěňátko unavit a poskytnout dostatek hraček. Samozřejmě odstranit předměty, které nechceme mít okousané

pozor
hlavně na el.kabely! Nenechávat nic osobního v dosahu štěněte - boty, kabelky, tašky apod. Mimina jsou děsně vynalézavá a když chtějí,
dostanou se všude - zip nezip
0 22.10.2011 09:45 ® MajQulinQa [0] – Jack Russsel
Ahoj chci si pořídit štěně Jacka Russela, je pravda, že tak všechno kouše ? Jak ho zabavit, když nebudu doma ? Odepište prosím brzy

děkuji
Starší reakce
0 12.03.2011 20:42 ® HOUP [1282] – ANO DALO
KAMARATKA MA ČESKEHO FOUSKA-a zvlada to -je polovnik -neboli lovec- jen tehdy kdy mu to dovoli ,začala ho cvičit od malinka a teť je dost dobrej
....tak ja myslim že když mate v rodińe myslivce tak proč byste to s pejskem nezvladli vše je o vycviku ---teť krapet mimo+ ja mam labradorku a
taky ze začatku za srnkou frrr a teť už i bez přikazu si sedne a čeka než přijdu a za srnama neběhá ... tak držim palce ať vam to vyjde...
0 12.03.2011 19:04 ® Avona [219] - Teriéři Ovšem pán musí být autorita a opravdu PÁN. Pokud tomu tak není a nebudeš dostatečně důsledný může se stát, že budete mít častěji
drůbeží polévku.
3 12.03.2011 16:27 ® Ascam [1144] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká –
Re: Inky Pes není hloupý - velmi dobře chápe co je domácí. Krom toho pes, který je využívaný v práci, musí být stoprocentně ovladatelný -
nemůže prostě jen tak vyrazit za zvěří, pokud mu k tomu pán nedá povel. To by mohl být na honu prvním uloveným, že... Prostě lovecký pes
a domácí zvířectvo se rozhodně nevylučují
0 12.03.2011 16:23 ® Inky [10] - Teriéři – teriéry
Ahojte veľmi ma zaujali lovecké plemená ako sk. kopov , jagdterier ...stavače s tým že by som ich príležitostne bral na poľovačky lebo
strýko je poľovník

no a mám strach v tom , že doma máme sliepky, mačky ... a ako by sa takéto psy s nimi v domácnosti znášali
?: myslíte že by sa to výcvikom dalo spraviť?
Zpět na obsah sekce Chov psů • Přidat reakci • Zobrazeno 948x