Pomoc s výběrem pejska
aha, no budú oddelene ale s mačkami bude v kontakte mno tak si snáď zvyknú diky
Omlouvám se, to neměl být palec, ale reakce.... Podívej se na hájenky, tam běžně chovají domácí zvířectvo spolu se psy.. Nevím, v
jakých podmínkách by byl, zda se vám drůbež potuluje po celém dvoře společně se psy, nebo zda jsou odděleni.. to nejsou otázky do
obecného fora, jelikož je to opět kus od kusu. Kamarád má jagteriéry na prasata. Výborní pracanti. Jeden je magor, druhý chrápe s kočkami v
boudě a krmí se šrotem se slepicemi. Je to fakt kus od kusu..Opravdu záleží na výchově a povaze.
2 15.05.2011 14:44 ® Inky [10] - Teriéři no ztak rodina zamietla bulíka aj stafforda

ale mal by som mat štena slovenského kopova ale zase problém chcem psíka vychovat na
polovnícke účely ale chcem aby bol aj rodinný miláčik - aportér , no problém že doma máme hydinu,králiky mačky mohol by taký pes pri
správnej výchove tieto zvieratá ignorovať?
dakujem to ma upokojilo hlavne ho dobre socializujem a vychovám
To ti bohužel nikdo takhle od stolu neřekne.. záleží na hodně faktorech.. jak budete štěně vychovávat, s jakou povahou se narodí ( pokud
mamina bude ostřejší na psy, je riziko, že to odkoukají - ale není to pravidlo ) jak bude štěně socializované, jak se budou k němu chovat
vaši ostatní psi.. znám bullíky a stafy v pohodě, ale znám i magory..ale tam to opravdu většinou podělali majitelé. Pokud bude štěně od
počátku ve smečce a vy budete důslední, tak by se nemělo nic stát.
0 13.05.2011 17:43 ® Inky [10] - Teriéři ahojte chcem sa spýtať chcel by som si zadovážiť fenku bullteriéra alebo am.staf. teriéra ale problém je ten že doma máme 5 iných psíkov
prevažne plemena Mops a ja mám strach ako by ten bulík alebo stafford z tými hafanmi, samozrejme že by žil po ich boku vychádzal

ale mám
strach či tento psík nebude vovolávat konflikty medzi ostatnými psami

chcem sa ubezpečit aby nedošlo k ujme

dakujem
Skvěle a pravdivě napsaný
Starší reakce
1 06.05.2011 14:36 ® katsim [-4] - Retrívři, slídiči a vodní psi –
Re: Avona No právě to jsem myslela, každý pes má jinou osobnost a i když se říká o nějakých psech, že jsou pohodoví, najde se hromada vyjímek.
Například můj zlatý retrívr. O nich se říká, že milují vodu. Avšak náš pes do ní nechce vlézt. Prostě jí nemá rád. A tak se může
stát, že si pořídíte klidné plemeno, ale z psa sestane hrozný rapl.
Dovolím si nesouhlasit. Jsou plemena, která mají ke štěkání větší sklony než jiná. Samozřejmě výchovou se hodně nechá štěkání
utlumit, dále záleží na povaze každého jedince. Temperamentní knírač má rozhodně větší sklony ke štěkání, než klidný mastif.
Záleží ale i na matce štěňat, jelikož se mi potvrdilo v praxi, že pokud byla mamina nervozní a štěkala při sebemenším podnětu, tak to
okoukala i mimina. Zde se hovoří o kavalírech. Z mé zkušenosti můžu říci, že se jedná o klidnější pejsky, společenské a vhodné i pro
začátečníky. Samozřejmě o vhodnosti právě pro tebe by bylo nejlepší diskutovat spíše s chovateli. Záleží na tom, co od pejska
očekáváš a co jsi mu schopna poskytnout.
0 05.05.2011 20:56 ® katsim [-4] - Retrívři, slídiči a vodní psi – Re : Tereza
Štěkání není podle plemena, je to tak jak ho vycvičíte. Ne nadarmo se říká "Jaký pán, takový pes".
0 03.05.2011 00:13 ® quendery [758] - Honiči a barváři a příbuzná plemena To, co píšete, je samozřejmě pravda. Ti panelákoví hafani se, co se týče pohybu, mají občas opravdu líp. V tom příspěvku jsem to tak
napsala, protože jsem měla z dotazu dojem, že si ten pán myslí, že psa vyvenčí ráno a večer a mezi tím bude zavřený někde ať už v
bytě, nebo v kotci. Z jeho "výčtu" podmínek to nevypadalo na dlouhé procházky ani na chuť vůbec s tím hafíkem něco podnikat. Taky
vím, že je někdy nezbytné, aby byl pes doma sám delší dobu, ale upřímně Vám říkám, že kdyby můj muž nedělal na směny a nemohli jsme
se střídat, asi bychom si psa nepořídili, když bychom věděli, že bude doma sám 8 a víc hodin. Ale protože jsem navíc měla ještě
štěstí, že jsem pracovala blízko bydliště, tak když muž měl např. tuplovku, prostě jsem o polední přestávce zaběhla místo oběda psa
vyvenčit. A tak jsme to dělali celých 25 let, co máme doma ušatce - napřed vlčáka a pak ty naše bíglíky.
Tak to je věc, se kterou v příspěvku geundery taky nesouhlasím, i když jinak se mi líbí. Měla jsem v bytě dalmatinku a v práci jsem
trávila 8 hodin. Potom ovšem následovala několika kilometrová procházka nebo jiná aktivita. A ve srovnáni se "zahradními" psy mají
mnohdy ti panelákovi mnohem více pohybu a zábavy. To záleží vždycky jen na přístupu páníčka.
1 02.05.2011 19:44 ® Ivča [306] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká –
Re: quendery CHtělo by se mi napsat souhlasím... ALE... těžce nesouhlasím s tím, že pes co je doma v bytě déle než 5-6 hodin sám je chudák, ptz to je
trápení zvířat! Jako mnohem větší chudák mi příjde pes, co je celodenně na zahradě a nechodí se s ním moc (nebo vůbec, chcete-li)
ven...
Starší reakce
Díky, velmi dobře napsáno
8 07.04.2011 15:17 ® quendery [758] - Honiči a barváři a příbuzná plemena – RE: Jan
Plně souhlasím s "pokladem", Vaše představa a opravdu speciální požadavky jsou opravdu "speciální". Začněmě výškou /
jistě jste myslel v kohoutku/, tak to přichází v úvahu velká plemena - od vlčáka nahoru.
U takového psa / a vlastně téměř u žádného/ nepřichází v úvahu střední nutnost pohybu, i když si pod tímto pojmem neumím
představit, jestli 20 minut denně, hodinu nebo tři, kdy jste ochoten s ním chodit " na procházky".
K dětem je vhodný vlastně každý pes pokud je k tomu vychován a pokud je k tomu vychováno i dítě-tahat za uši a ocas nebo strkat prstíky do
nosu žádného psa nenadchnou.
Cvičení psa je "snadné" pro laskavého, trpělivého a důsledného páníčka. Potom věřím, že vycvičit se dá i ten největší
"rarach".
Oddaný svému páníčkovi a jeho rodině - to má vlastně pes téměř v rodném listě - ale pozor jsou plemena, kde pes má pouze jednoho pána,
např. dobrmani.
Nevím, co si představit pod pojmem "obranář" - že každého nevítaného hosta roztrhá na dva kusy, nebo mu minimálně pocuchá
obleček ?
Pes je klidný a vyrovnaný, jestli je takový i jeho páníček - ne nadarmo se říká, že jaký pán takový pes. Páníček cholerik bude mít
psa cholerika atd. na plemenu skoro nezáleží.
Také nejde soudit, zda si vůbec máte pejska pořizovat, protože neznám vaše zaměstnání a pracovní a jiné vytížení a kde bydlíte - v
bytě, v domku bez zahrady či se zahradou. V bytě zavřený pes víc jak 5-6 hodin je trápení zvířat. A také nevím, jestli chcete psa jen vy,
chcete ho pro vaši holčičku, nebo si ho přeje celá vaše rodina a je ochotná se také o něho patřičně starat a obětovat část svého
volného času i pohodlí. Až si tohle všechno přečtete, prosím vás, zamyslete se znovu, jestli máte psovi co nabídnout a zdali si ho vůběc
pořídit, či si jen prohlížet obrázky a číst deníčky na internetu. Promiňte mi mou upřímnost, ale udělat ze psa nešťastného tvora je
velmi snadné.
0 07.04.2011 01:10 ® Ascam [1144] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká –
Re: Jan Já bych to řekla takto - jakou práci hodláte se psem provozovat? Pes totiž potřebuje práci. Podle toho se pak dá vybrat plemeno s nejlepšími
předpoklady. Pokud s pejskem pracovat nechcete, pak si, prosím, ještě jednou důkladně rozmyslete, zda psa vůbec pořídit.
Pokud se přeci jen rozhodnete, že psa ano, pak bych doporučila návštěvu útulků v okolí a výběr pejska na místě.
0 06.04.2011 22:49 ® Avona [219] - Teriéři Hlavně záleží na tom, kolik času jste schopni psovi obětovat, jak jsou velké děti a jaké podmínky pro psa máte. Zda počítáte "jen
" se psem na zahradu, nebo s ním hodláte sdílet obydlí..
0 06.04.2011 18:19 Jan - Pinčové, knírači, molosoidní psi, švýcarští salašničtí psi – Pomoc s výběrem pejska
Dobrý den,
potřeboval bych po moci s výběrem psa a jelikož plemen je opravdu velké množství, pomoc od zkušenějších je vítána. Mám poněkud
specifické požadavky. A to:
-velikost mezi 40-60 cm.
-střední nutnost pohybu
-vhodný chováním i k dětem (mám 6-ti letou holčičku)
-snadno cvičitelný
-nadevše oddaný svému pánovi a jeho rodin
-klidný, ale zároveň \"pes obranář\"
Předem děkuji za odpovědi
Zpět na obsah sekce Chov psů • Přidat reakci • Zobrazeno 881x