Můj pes nejí!
Jo to je jak u nás

Bert je typickej nežravec a navíc věčnej poblión... granule ty nebude snad ani kdyby měl pojíthlady a paštiky nebo
vařený maso třeba s těstovinou nebo rejží, to je taky schopnej ohrnout frňák, ale od táty z vidličky by sežral i suchej chleba. Bohužel
jsem musela všechny pokusy tátu přesvědčit, že mu od stolu dávat nemá, vzdát a to i když jsme s tím přišla přímo od veterináře.
Prostě jsem malej pán a ta přísná jediná "přísná" a to se neslučuje s psí "politikou" zbytku rodiny
0 18.03.2012 20:01 R -
® petrab [3915] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká –
Re: HOUP HOUP napsala:tak Lupinu zavři aby do kuchyně ke tchyni nemohla---způsob najdeš ---

nebylo by lepší zavřít tchýni, aby nemohla k Lupině?
My mužeme dát maximálně vařené kuřecí nebo krutí maso a to jenom malinkatou porci jinak mastné vepřové nebo hovězí vubec, dneska jsem
vařila a obírala uzené a dala jsem ji akorát holé obrané chrupavky a to ještě s granulemi, aby ji nebylo zle.S vepřového se totiž vždycky
bud poblinká nebo má prujem

A to si spousta lidí myslí jak pejskové mužou všechno od stolu a pak to tak vypadá
U nás to dospělo tak daleko, že když přijde návštěva, tak pejsek dostane náhubek. Ne že by mu vědomě něco strkala, ale několikrát se
stalo, že něco z jídla upadlo na zem a měli jsme problém.Pro někoho to bude trápení psa a zcela nepochopitelné, ale pro nás je to lepší
varianta než jet za několik hodin na veterinu.Rexík kromě granulí nesmí vůbec nic jiného.

Není to náš výmysl, ale máme toto
doporučeno nejen z kliniky, kam jezdíme pravidelně, ale i HK, kde jsme ho nechali nezávisle vyšetřit.
to jo oni si všichni myslí, že sem na ni zbytečně přísná, ale je to muj pes a nechci z ní mít uknouraného gaučáka

a právě protože
ji mám tak ráda sem k ní tvrdá a k sobě taky a kolikrát bych jí dal šunku, ale vím že to je pro její dobro když ji nechci cpát salámem
Tak je to zase v prdeli, moje snaha vyšla nazmar, jelikož moje velice inteligentní tchýně pekla maso a Lupina se ji sockla do kuchyně a kousky
které ona vyhodila do koše si Lupina vytáhla

I přes to že sem tchýni upozornila na to, aby dávala na odkrojky pozor a nenechávala je
jenom tak v koši a vyhodila je radeji do kompostu v zahradě....Ona nevěřila tomu, že pes co má v kohoutku pul metru si je muže z koše
vytáhnout

Za pár dní na to vařila maso k omáčce a Lupinu nakrmili odkrojky z krůtího a samozřejmě kosti zase do koše a ona mi ted
potvora nechce baštit granule a ani se mnou být

Vrací se pořád do kuchyně k tchýni a tchýně z toho má rodost

Naštestí ta
láska není tak zdaleka nezjištná jak si tchýně myslí a Lupinka se mi vždycky vrátí akorát to bolí v srdíčku...Ale dost mě štve to
krmení že se to zase tak sprasilo
Starší reakce
tak nakonec se to povedlo, dávám už jenom granulky a vodu a baští hezky

Starší reakce
ona rozmočený stejně nežere, ani s vývarem je nechce:(tak ji dávám už jenom suchý a vodu
to, co nesežere, pakliže jsou to samotný suchý granule, schovej, ale rozmočený granule nebo smíchaný s něčim, vyhoď
No ona ty granule jí, ale nesní jich celou denní dávku, kterou má spočítanou na pytli.A zkoušela jsem ji to ochutit paštikama a víc jak dva
dny po sobě mi stejnou paštiku nesní.Tak nevím s vařením masa jsem taky moc neuspěla a od stolu ji krmit nechci.Ale možná je to lepší
schovat to co nesežere a pak ji to dát v běžnou krmící hodinu zase....zkusím to
pavoucica napsala: at se ji to tam válí třeba i dva dny ona si nakonec stejně vezme To nedělej. Chceš-li nechat
psa vyhladovět, aby sežral to, co dostal, rozhodně mu nic nenechávej v misce. Předlož mu jídlo a když si ho nevezme, za pár minut ho odeber a
předlož další v době následujícího běžného krmení. Tím se naučí sníst to, co dostane, aby nezůstal o hladu a mmj. se jídlo nezkazí,
zvlášť s blížícím se teplým obdobím roku.
Nezapomeň ale, že některý druh granulí pes prostě žrát nebude ani kdyby ses postavila na hlavu. Takže pozor na to, jak dlouho bude krmení
odolávat. Hlavně musí dostatečně pít. Pak bys měla zvážit, nebylo-li by lepší značku změnit, případně začít psovi dávat
připravovanou stravu doma, zvláště, jedná-li se o psa starého.
já se rozhodla k radikálnímu řešení.Žádný vaření masíčka, protože to ji nejspíš ještě víc rozmlsá a už si začala vybírat i mezi
paštikami co bude a co ne.Minule jsem ji uvařila těstoviny a paštiku do toho a prd, musela jsem ji krmit rukou aby něco sežrala

A po tom
včerejším fiasku dostala do misky jenom granule, at se ji to tam válí třeba i dva dny ona si nakonec stejně vezme

měla sem byt dusledná
od začátku to granule baštila, ale jenom trošku.Neměla sem se snažit ji to vylepšovat.
0 04.03.2012 22:57 ® 111 [375] – :-(
Mám stejný problém s nalezenečkem

není zvyklá baštiti ani z misky ale z ruky a jen lidské jídlo! Dávám ji pouze z misky- na tom
trvám- jídlo 3x za den v malých dávkách. Granule - těch jsem vyzkoušela alespoň 20druhů a nic- tak je zalévám vývarem - přidávám kapsky
nebo paštiku. Je zmlsaná- baští rýži- těstovinky s maskem , ovoce zeleniku atd.Držte palečky aby pořádně začala baštit hlavně granule
aby měla vyváženou stravu!
0 04.03.2012 18:14 ® pavoucica [173] – Re: petrab
jo mlsná potvora myslela jsem si že má nemocný bříško,a proto nežere ale houby

zatím co jsem se koupala tak ležela v jídelně a
"spala"Když jsem asi po 20 minutách přišla, tak na podlaze leželi prázdné roztrhané obaly od sušených plící a žvýkacích
tyčinek , krabice s dobrotama pro ni samozřejmě otevřená, asi ji budu muset dát někam na skřín aby k ní nemohla

a miska s granulemi
Brita Care plná

potvora vypadá na umření a pak vyvádí psí kusy.A já blbec ji vyvařuju a potsrkuju maso aby alespon neco sežrala
Taky bych vyžrala kousky bifteku a chemický granule nechala.
potvory jedny mlsný

čerstvý je čerstvý, moje dvounohý adoscelentní děťátko by se ohřívanýho taky ani netklo
Já rizoto co jsem pro ni měla podarovala tchýni, protože si myslím že naší Lupině v tom nejspíš vadila ta vařená mrkvička.Chtěla jsem
ji to udělat veselejší a chutnější, ale potvora to očmuchala a šla pryč.Zato tchýnina kokršpanělka Roxinka u té se to jenom zaprášilo

ale to je taková popelnice že sežere všechno.Tak sem začala krájet a chystat do mražáku koupené maso kuřecí a Lupina najednou ožila
a čumák strčený na lince a oči vyvalené jako že by si i to kuřecí syrové maso dala.Všechny odkrojky co bych normálně vyhodila, jsem ji
hodila do vody a uvařila.Granule zalila vývarem aby trochu načichli a maso nakrájela na kousíčky a všechno potvora sežrala

pak mě z
radosti chtěla opět obskočit
Víš co, někteří psi jsou skutečné popelnice a ať sežerou, co sežerou, jsou v pohodě. Spousta psů ale má citlivé zažívání a může
jim vadit jakékoliv vychýlení, jakákoliv chybička. Každopádně je dobře, že je pejsek krmen lepšími granulemi, protože velmi často, je-li
letitě na Tebou zmíněných značkách, po čase to odnese slinivka.
Jinak ačkoliv na internetu lze získat leckdy velmi užitečné, funkční a zajímavé informace, vše vždy raději zkonzultuj se svým
veterinářem nejen proto, že pro všechny neplatí všechno stejně.
Co se týče znovu ohřívaného jídla, nemyslím to, které uvaříš, zchladíš a poté ho několik dní skladuješ v lednici (či v mrazáku) a
psovi mu vždy část následně podáš, ale o tom, které ohřeješ, psovi mezitím, co se v něm šťourá, vychladne, nějakou dobu stojí v misce
a toto pak vezmeš a znovu ho zchladíš v lednici a poté zase ohřeješ. Už jeden ohřev samo o sobě stačí!! Mlsnější psi či právě ti,
kteří mívají zažívání citlivější s chutí jedí čerstvé jídlo a druhý den ohřívané již nechtějí. Někdy se to stává i s
paštiky či konzervami. První den se na ně vrhnou a druhý den, zůstane-li paštika otevřená v lednici, už ji nechtějí.
Bakterie se tam množí tak jako tak po otevření. Navíc stačí si čichnout k čerstvě otevřené konzervě a čichnout si k ní druhý den,
když se použije jen třebas polovina. Velký rozdíl - velká nevůně. Nebo žeby i instinkt, co jim nesedne?
http://www.stastnezeny.cz/index.asp?menu=693&record=9014 díky za radu pořeším to s veterinářkou a zkusím se vrátit zase ke kombinaci granule + paštika

No jinak sem ji to ohřívala, protože to
bylo schované v lednici. Nenechala jsem to venku.Ale to asi není správně.Už to dělat nebudu
Jestliže byl pes dlouhodobě krmen levnými granulemi či domácí stravou, je pochopitelné, pakliže to není např. jakýsi labradoří kontejner,
že bude ohrnovat nad dražšími granulemi nos, protože ty rozhodně nejsou tolik kořeněné a solené.
Takže nejlepší volba je vmíchávání paštik do granulí, kterými se granule obalí.
V případě, že přidáš do granulí samostatně maso, většinou je mlsoun vyžere a od misky odejde, to jsi sama i viděla. To, že pes může
mít rovněž vachrlaté zažívání, není nic neobvyklého. Pak někdy postačí po určitou dobu dávat nějaké probiotické pasty (optej se na
veterině). Každopádně psovi NIKDY neohřívej jídlo, které den předtím nesežral. Vyhoď ho, byť jsou to výdaje v záchodě. V opakovaně
ohřátém jídle se množí bakterie a i ty mohou způsobovat průjmy.
Co se týče častější řidší stolice, zdravím, řeším to již skoro deset let s posledním hafanem.
Naše Lupina nejí:(Přivezla jsem si ji od našich a to vím spolehlivě, že ji krmili od stolu a granule kupovali Bono Impuls takže klasické
nejlevnější.Já jí vozívala Friskies a někdy i Pedigrie či jak se to píše.Ted když ji mám u nás tak kupujem Brit Care pro seniory a ty
žrát nechce, jenom poté co ji v tom rozmíchám psí paštiku.Maso ji vařím občas bez koření v kombinaci s rýží.Včera pro lepší chut
tohoto psího rizota jsem k masu přidala mrkvičku a petržel.Rizoto bylo se zeleniny a vepřové nožky.Potvora přišla k tomu očichala to,
vybrala dva kousky masa a víc nic

dneska jsem ji to ohřála a dala k tomu zase kousek paštiky a nic.Nechala to celé tak jak to
dostala.Zkoušela jsem ji dát i samotnou paštiku tu taky nechtěla.Tak už vážne nevím , ale když jdu jíst já tak se žebrat nestydí, ale od
stolu ji dávat nechci.Může byt nechutenství u feny zpusobeno háráním, nebo je to že ji naši skazili tím že ji krmili od stolu.Má totiž
asi nějaké problémy, protože pár dní jsou normální bobky a pak začnou být měkké až nakonec prujem....tak nevím co s ní co ji dát aby
se pořádně najedla
Starší reakce
Starší reakce
0 31.08.2011 14:22 ® 111 [375] – Re: Houp
Hmmmmmmmmmmm ale zdá se my že, Feit je zcela v pořádku, a nestrádá a původní váhu určitě dožene

je to holka šikovná a kdyby
nejedla tak potom ani piškotky a ty somruje řádně.
Starší reakce
0 14.08.2011 17:49 ® HOUP [1282] děkuji za odpověď --s malou už byli i na testech krevnich -zkoumaji v čem je problem --ďekuji za nazor....
krmit psa z dlaně je zase jen jedna z forem rozmazlování,zvykne si na to a nezbaví se toho jen tak lehce.Jestli je podvyživená a přesto
nejí,okamžitě bych navštívila veta,mohlo by se jednat o vážný problém,nebo může být hodně začervená,ale to pozná jenom doktor.
Starší reakce
0 11.08.2011 06:15 ® HOUP [1282] a co když pejsek ma mirnou podvahu neubliži mu ani pak hladovka ..ma 2kyla podvahu je hubena,,,,ma mit tak 9kylo ..nebo je lepši se zeptat
veta?......je to vestička od naproti ..ale je tež možne že nepapa bo je nachlazena..kamaratka se boji ji nedat 3 dny najist ..toto nepapani trva
asi 14 dnu tak ji krmi s dlane...snad je to rozmazlovani? ale opravdu ji nic jineho nedava než ty granule.....ja jim donesla mlsky a hned mě sněma
vykazala že opravdu ..ne ....
je chyba krmit psa s dlańe ...?
No, to je pravda. My jsme Césarovi k 3. narozeninám dělali dort z vepřových kolen a nožiček, nahoře byl ozdobený sýrem. Byl menší, tak ho
měl cca na 3 dny. No, najednou hafan nic jinýho nechtěl, nad normálními granulemi se frněl, tak měl další asi 3 dny hladovku a potom už zase
žral normálně. (Taky hned táta prohlásil:
Příště už hov*o dostaneš! 
)
No a jinak souhlasím s ostatními. Krmit pravidelně ve stejnou dobu, nechala bych jí to tam tak 15-20 minut, potom odebrala. Aby mimo nedostávala
žádné pamlsky, možná bych jí do toho ani nic nepřidávala a ona si to pak rozmyslí... Pedigree kapsičky bych psovi nedávala, je to různě
ovoněné, slyšela jsem, že je v tom i sůl.
Jak už jsem psala, tak by třeba bylo dobré změnit granule, ale jestli ani to nepomůže, tak je to vážně jen rozmlsanost a rozmazlenost a
chtělo by se to řídit radami, co tu napsali ostatní.
je normálně rozmazlená a vyčůraná,proč by jedla granulky,když stejně ví,že to nevydržíte s hladovkou a dáte jí mlsky.Přesně tento
problém měla švagrová se svým bišonkem.Švára jí tajně cpal šunkou a jiné jídlo nechtěla,až dostane opravdový hlad,sní ti ůplně
všechno,musíš to ale vydržet,několikadenní hladovka psovi neublíží,pokud má přísun čerstvé vody.
Starší reakce
Ještě mě napadla jedna věc. Co jí zkusit koupit štěněcí granulky - jsou menší a budou se jí líp "žužlat". Podle obrázku je
maličká, třeba se jí ty velké nelíbí

A samozřejmě zase nějakou dražší variantu

A ještě mě napadá, když už je jí rok a
kus, čím si jí krmila doteď ?
Zdravím, plně souhlasím s Ivou. Krmit se má pravidelně ve stejnou dobu a počkat, co nesníš, máš smůlu......My naše bíglíky krmíme
granulkami Pedigree nebo Whiskas, občas koupíme Purinu nebo Eukanubu /je sice dražší, ale vyplatí se /a v pohodě. Granule jim vždy trochu
navlhčím vodou, je to stravitelnější. Míchání granulí a jiného krmení opravdu není dobré. Mnozí veterináři tvrdí, že buď psa
naučit na granule nebo na vařené jídlo/ samozřejmě speciálně pro psa/, střídání nebo míchání dohromady může psovi způsobit obtíže.
Přimlouvám se také za kvalitní granule - dost vypoví cena

Nebo zkusila jsi té své princezně vařit - maso, rýže, zelenina, sem tam
nějaký vitamín/ např. Pangamin/? Náš první bíglík byl na tomhle krmení celý život/ granule ještě moc nebyly/. Jsou někteří psi,
kteří granulky nezkousnou.

Znám takové případy. Práce s tím není. Navaříš větší množství, rozdělíš na porce, šoupneš do
mrazáku a je hotovo. Držím palce, ať to v pohodě vyřešíš a tu svoji bílou kuličku podrbej za ouškem. Věrka
0 29.07.2011 12:10 ® sarka [302] Ještě k Pedigree kapsičkám a k jiným supermarketovým značkám krmiva. Toto krmení je velice nekvalitní, hlavní surovinou je obilí (
protože je levnější než maso), často jsou používány i nejrůznější chemické konzervanty a jiné "dobrůtky". Raději zamiř pro
konzervy nebo kapsičky do specializovaného obchodu a čti složení na obalech.
2 29.07.2011 12:01 ® sarka [302] To je úplně jedno jaké Candies si vybereš, na příchuti nezáleží. Já třeba kupuji uzené. A kolik stojí Brit Care, záleží kde a jaká
receptura. Já nakupuji tady:
http://www.spokojenypes.cz/. Teď jsem objednávala Brit Care Salmon
(http://www.spokojenypes.cz/brit/brit-care-dog-salmon-all-breed-1kg?id=19732), tady vychází asi nejlevněji.
Jinak zalévat granule gulášovou polévkou asi nebude to pravé ořechové, bývá velice kořeněná a slaná a to pro pejska není vůbec vhodné.
Raději bych volila "dětské" polévky, tj. bez soli a koření. Misku nenechávej po celý den, ale max. na 10 minut, klidně i dvakrát
denně, ale snaž se aby to bylo vždy ve stejný čas. Pokud to nesežere ani po deseti munitách, misku jí vem.
Kolik má pejsek za den aktivity? Chci tím říct, že čím víc bude utahaná, tím bude mít větší chuť k jídlu, tedy u mého psa to tak
funguje.
No, to je taky pravda. My teda taky BARFem nekrmíme, protože mně je 16, na žrádlo pro psa peníze nemam a naši s krmením syrovým bohužel
nesouhlasí. Krmíme granulemi Chicopee, což teda taky není kvalita, ale táta si holt nechal ve zverimexu nakukat, že patří mezi nejlepší.

A nějak nevim, jak ho mám přesvědčit na BARF, nebo alespoň na nějaké
kvalitní granule.
Jinak jsem slyšela, že kvalitní granule jsou například Arden Grange, Acana Pacifica, Platinum. - kdyby paní/slečna, chtěla
přece jen ty granule změnit.
No víš, i když je to dobrý typ, tak já bych ji do BARFu moc nelákala. V podstatě vlastně ani neví, jak se správně krmí granulema, což
znamená, vybrat něco kvalitního a rozhodně s ničím NEMÍCHAT ! A jak už se tu níže psalo, hlavně naučit správným stravovacím návykům a
nerozmlsávat.
Na jejím místě bych koupila kvalitní kranule (což K9 a Brit nejsou), dala 2x denně do misky a vždy to co nedojí hned, tak sebrala -
nenechávat po celý den. Rozhodně do granulí nic nepřidávat - to totiž u "již rozmlsaného" psa nefunguje, naopak se bude stále
motat v bludném kruhu a bude to horší a horší (vlastní zkušenost).
0 29.07.2011 11:23 Jitka Meisnerová – Re:Můj pes nejí!

Chtěla bych se zeptat na ty dobroty Candies,vidím že je tu hodně druhů tak jaký by byl tak nejvhodnější?A Brit Care 1kg kolik tak stojí?Bylo
u toho několik cen tak jsem to moc nepochopila.A s těmi konzervami jsem četla že prý jim po tom smrdí z tlamy,ale moje Amy si hodně oblíbila
pedigree junior kapsičky 100g-kuřecí!Včera večer jsem jí zalila granulky kouskem gulášové polévky a to snědla,ale když jí dám něco
podruhý co už měla tak to prostě nejí

a s vývarem jí to třeba vůbec nechutná a vystrká to z misky!Já jsem jí tam vždycky nechávala
misku s granulema celej den aby si vzala kdy bude chtít...stejně jedla jenom na večer když jsme se už všichni dívaly na TV a to si ty granule
zásadně vždy donesla až k nám do pokoje a tam to snědla jinak u misky sama nikdy nejedla!Tak já zkusím všechny vaše rady

jsem za ně
moc vděčná a doufám že to nějak půjde..
3 29.07.2011 08:30 ® sarka [302] V první řadě bych rapidně omezila pamlsky, dávala bych je opravdu jako odměnu a jako pamlsek bych nedala třeba piškoty. Můřou ji dost
zasytit a pak nechce žrát. Zvolila bych třeba Candies, hlavní složkou je rýžová moučka, která moc nezasytí. A nebo existují různá
sušená masíčka třeba od Brit Care, Ontaria, Perritta,... Ty kupuji já, nakrájím si to na pidi kousíčky a venku jimi odměňuji. Změnila
bych i krmení, K9 sice není nejhorší, ale pejskům často nevyhovuje a moc nechutná. Psala jsi že dáváš i Brit, já bych raději volila Brit
Care. Je to ten samý výrobce, ale Brit Care je superprémiové krmivo, tudíž kvalitnější než Brit. Nemusíš dávat jen suché granule, já to
taky nedělám. Granulky můžeš míchat s konzervou, zalít třeba zeleninovou polévkou (pozor ale na sůl), já přidávám lososový olej ten
také granule hezky ochutí, někdy třeba pomůže grnaulky zalít jen teplou vodou.
Přeji hodně štěstí.
A jak dlouho to nežraní trvá? Vzhledem k tomu, že už není mimino, bych se nebála přitvrdit, ale musíte být důslední. Ono je to těžké,
já vím, ale vyplatí se to. Jak jsem psala, nemusí dostávat jen suché granule, můžete je smíchat s různými věcmi, jak jsem psala, já
přidávám vývar a maso... možností je dost. Komíš miluje kefíry, jogurty..ale neslazené. Ale základ je stejný. Nesežere - sebrat. A do
dalšího krmení NIC. Pokud tam není veterinární problém ( a to nevypadá ) tak věřím, že výsledek se brzy dostaví.
0 28.07.2011 23:10 Jitka Meisnerová - Teriéři – Můj pes nejí!

Moje fenka Amy má 1rok a čtvrt měsíce.
A když tak moc děkuji za rady

určitě vyzkouším!
4 28.07.2011 22:27 ® quendery [758] - Honiči a barváři a příbuzná plemena
Ještě mně napadlo.. K - 9 jakou to máte řadu? Unit neznám, štěněcí je snad Growth, ne? A Brit jaký?
Předpokládám, že se podle fotky jedná o štěně. Jak je staré? Já osobně bych vyřadila veškeré pochutiny a fenka by měla k dispozici
pouze v určený čas své jídlo. Pokud ho během 5 minut nesní, tak odebrat s zkusit to třeba za 2 hodiny.
Nevěřím, že více jak den by vydržela stávkovat. Já Komínovi přelévám granule vývarem s kousky masa, to žere ochotně. Nebo mu do nich
strouhám občas sýr, či přidávám bílý jogurt. ..ale jí jen ze SVÉ misky, NIKDY nedostává od stolu a pamlsky dostává JEN za odměnu a to
venku při procházkách.
Ještě je tu netoda BARF, ( krmení syrovým ) ale tu bych bez zkušeností u štěnete neprovozovala, je náročná na poměr živin a mohlo by to
přinést více škody než užitku.
Nebojte, ona hlady neumře, je jen zmlsaná a rozmazlená.
0 28.07.2011 11:13 Jitka Meisnerová - Teriéři – Můj pes nejí!

Chtěla bych se zeptat:Jak mám udělat aby moje fenka Amy začla jíst.
Má normálně psí stravu.Dáváme jí granule K-9unit a Brit,ale vůbec je nejí.Jednou už jsme zkoušely jí do toho zamíchat třeba paštiku a
to snědla,ale když jsem jí to udělala podruhý tak už to jenom vystrkala z misky pryč.V podstatě jí živíme jenom dobrůtkama(piškoty,kousek
salámu,sýru..),už jsem se snažila i dobrůtky omezit aby měla hlad a dala si ty granule,ale to nepomohlo,proto bych chtěla nějak
poradit!Děkuji
Zpět na obsah sekce Výživa • Přidat reakci • Zobrazeno 699x