0 16.05.2012 22:15 ® PhoebeAdel [269] - Společenská plemena Já mám Psí kusy předplacené a miluju je. Koupila jsem si jednou Planetu zvířat, Dogs magazín jsem měla předplacený, ale Psí kusy vedly. A
Ještě asi 2 čísla Pes přítel člověka.
Dotaz, nevíte jak byla Dana Syslová a její Máňa, co to je za rasu? Jestli voříšek nebo něco určitého? Ten pejsek je kouzelný
Já bych začla s Rozumíme psům.
Já čtu všechno, všechny časopisy, knížky, všichni maj za úkol mi je kupovat, i si to kupuju sama. Jsem fakt praštěná, spousta je blbin a
nebo je to myšleno jako prima dárek a vzejde z toho jakejsi podivnej atlas s radama o vychově, který nemít obrázky, tak je to hrůza a děs.
Jo, jinak jsem ještě zapomněla např. na 101 psích triků - Sundanceová (pěkný pro zimní večery nebo prostě chvíle, kdy vymejšlíš, co se
psem dělat doma a né venku.
Přesně na tvou reakci jsem čekala, tak děkuju za názory a taky za tipy na další knížky.
Tykáme si se psem : 1*
Nevím, jestli od r. 1999 ještě někdy vyšla, myslím, že ne. Pochybuju, že by ji ještě někde měli skladem. Ale měla by být běžně v
knihovnách.
Koukala jsem i na stránky nakladatelství, kde jsem ale knížku nenašla, jinde na nějakých e-shopech ji mají uvedenou, ale vyprodanou.
Z těch dalších knížek, co jsi vypsala, znám stěží polovinu, některé mám i doma a momentálně mám půjčené z knihovny Rozumíme psům
(E. Trumler). Jinak mám doma cca 20 psích knížek, naši si o mě myslí, že jsem blázen.

Včera jsem si kupovala ty Konejšivá signály a
Psí dominance: Mýtus, nebo skutečnost?, tak to jsem jim ani neoznamovala, stejně se v těch knihách už ztratili... A s těmi tipy od tebe mám
teda ještě co dělat!

2 06.02.2012 22:54 R -
® petrab [3915] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká –
Re: Petra123 Petra123 napsala: Zajímaly by mě názory na tyhle knížky:
1. Konejšivé signály (Turid Rugaas)
2. Štěkání - Zvuk psí řeči (Turid Rugaas)
3. Psí dominance: Mýtus, nebo skutečnost? (Barry Eaton)
4. Řeč psů (Roger Abrantes)
5. Svého psa nestřílejte! - Nový přístup k učení a trénování (Karen Pryor)
Všechny jsou čtivý. Já bych to oznámkovala asi takhle:
l. 2 -
2. 2 -
3. 2
4. 2
5. 1-
Tykáme si se psem : 1*
Nevím, jestli od r. 1999 ještě někdy vyšla, myslím, že ne. Pochybuju, že by ji ještě někde měli skladem. Ale měla by být běžně v
knihovnách.
Další knížky:
PRIMA, stojí za to přečíst a některý bezkonkurenční:
Život se psem není pod psa -Lorenz (MOJE LÁSKA), Základy etologie - Lorenz (POCHOPITELNĚ LÁSKA) ,Problémové chování psů- Eichler (TOHO
MOHU) ,Pes mezi lidmi - Trumler , Čichové práce psa -Skuhrovský , Váš neurotický pes -Vine Louis L. , Velká kniha her pro psy , Lidé a psi:
Střet kultur Donaldsonová , Život se psem není pod psa -Budziková , Soukromý život psů - Thomasová , Psi v lásce nikdy nelžou -
Masson , Sto jednoduchých tajemství, proč jsou pro - Niven, Chov psů - Procházka, Rozumíme psům - Trumler, Babo, raď: Když se pes třese
strachy-Žertová (V LECČEM JI NEMUSÍM , ALE KNIHA FAJN), Desenský - všechny
JAKŽ TAKŽ, ale jde to přečíst, některý se čtou dost dobře:
Pes a dítě - Falke , Můj pes má strach - Jak na to, Psí pravidla - Sundanceová , Co nám říká pes? - Schlegl-Kofler , 101 otázek, na
které se váš pes bude ptát -Dennis , Psi, kteří štěkají, nekoušou? , Jak poznat psí duši -Jak správně vychovat svého psa, Co má pes
na mysli - Coren , Jak mluvit psí řečí - Whiteheadová , Co má pes na jazyku - Coren, Proč můj pes...? - Fisher, Hodný pes nemožné
chování - Carlson a Green, Budeme mít dobrého psa - Hutin
moc mě ZKLAMALO:
Herčík a Hrachovcová - všechny, první ještě ušla
Zůstaň déle - Forbesová
Jsem dost cáklá, shromažďuju kynol. literaturu jako cvok, vyžívám se ale v etologii a odbornějších knihách, mám lecos doma i na chalupě,
hromadu povídkových, příběhových. Každopádně musím říct, že v posledních cca 10-20 letech je spíše výjimka, když je kniha fakt
dobrá, zatímco stařešina se fakt povedla!!
Zajímaly by mě názory na tyhle knížky:
1. Konejšivé signály (Turid Rugaas)
2. Štěkání - Zvuk psí řeči (Turid Rugaas)
3. Psí dominance: Mýtus, nebo skutečnost? (Barry Eaton)
4. Řeč psů (Roger Abrantes)
5. Svého psa nestřílejte! - Nový přístup k učení a trénování (Karen Pryor)
Tak jestli je někdo četl nebo alespoň slyšel nějaké ohlasy a názory, sem s nimi!

(První a třetí zmíněnou knížku jsem si dnes koupila,
prý jsou vážně pěkné.) + by mě zajímalo, jestli náhodou někdo neví, zda je ještě někde k sehnání knížka Tykáme si se psem (Eberhard
Trumler).
Kromě toho, když už jsem u těch knížek, by mě zajímalo, jaké znáte další dobré knížky převážně o chování psů?