Dotaz na krmení
3 31.01.2012 19:05 ® 111 [375] – Iva
MÁM JI 1000

SUPER- POŠTOVNÉ NO?
3 28.01.2012 21:45 ® Iva [321] - Teriéři –
Re: 111 No jo, seniorku v 18kg bohužel asi neseženeš

, ale určitě se dá sehnat kolem 900kč
0 28.01.2012 18:27 ® 111 [375] – Iva
Ivuš jsi zlatko

ale mají bomba ceny 18kg u acany ale ne pro seniory

ale i tak tam vidím mnohem levnější než kupuji já?
3 28.01.2012 10:05 ® Iva [321] - Teriéři –
Re: 111 Tak to kupuješ z hodně drahého obchodu
Já jsem si to jen narychlo hodila na Heureku a hned mi toho vyjelo spousta...
http://www.heureka.cz/?h[fraze]=acana+18kg
0 27.01.2012 22:11 ® 111 [375] – dosty7
Tak teda to se někdo má taková suprová cena

za 18kg já kupuji přes net 13kg za 1600kč
3 26.01.2012 13:47 ® Verča [30] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Moje krmení
Já nejsem velký ctitel granulí.Pejskovi je přimíchám do jídla, ale nedám mu je jen tak samotné.Míchám např rýži+maso, maso+těstoviny.V
dospělosti ale asi přejdu na samotné granule.
V žádném případě ale nedoporučuji Pedigrie!!
7 25.01.2012 08:49 R -
® petrab [3915] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká Já krmívala Eucanubou, RC, Proplanem. Nejen, že pes míval řídkou stolici, ale vůbec mu to nejelo. Pak jsem léta krmila Satisfactionem jehně,
dokud nebyl výpadek v dovozu. Nyní krmím rok Almo Nature Holistic - buď jehně nebo zvěřina (chutnější, lepší srst, výkaly OK a menší
množství). K tomu přidávám vždy buď konzervu (většinou Almo Nature) nebo kousek flákoty kvůli chuti... přeci jen mám psa, kterej by dal
přednost přírodnímu krmení. Vzhledem ke zdrav. stavu psa a věku přidávám letitě pravidelně i chondroprotektiva, pupalku dvouletou na srst a
již přes rok čaj z čínských bylin (ač jim nevěřím, mají kouzelný účinek).
0 24.01.2012 10:11 ® pavlinapoddana [625] - Retrívři, slídiči a vodní psi krmila jsem acanou dlouhé roky ,ale po té co přistoupili na novou recepturu,zkazili se už to není ta acana ,co bývala.Přešla jsem na first
mate a jsem daleko spokojenější.Pes je daleko vitálnější,srst má lesklejší a kvalitnější,kůže jí nevysychá,takže nemá žádné lupy
a hlavně v přepočtu na krmnou dávku je vlastně levnější,i když stojí víc.Firma mi jí posílá poštou,našla jsem si to na internetu a
poštovné vůbec neplatím,to platí prodejce.Letos budeme přecházet už na seniorku takže zase vezmu first mate,podle odborníků je to jedno z
nejkvalitnějších žrádel na českém trhu.
0 24.01.2012 08:58 ® dosty7 [59] - Špicové a primitivní plemena –
Re: Iva souhlasim s Ivou, já také utrácím více za psa než za sebe

A když to vezmu kolem s volem, tak ten pes má lepší žrádlo než já

Krmim Acanou a myslím, že až tak drahá neni za 18kg pytel jsem dal 1300kč, což je podle mě super cena. Ale je pravda, že ne každý má
hlavního dovozce Acany do ČR pod kopcem. Všimnul jsem si, že to mají mnohem levnější než pak v různých zooshopech atd.
0 22.01.2012 17:09 R -
® petrab [3915] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká –
Re: prasan Nikoliv skoro, zcela.
Je to skoro ako s bábätkom.
6 21.01.2012 23:42 R -
Re: prasan A taky jí dopřáváš, když už je to dáma v letech, má se dobře a je zdravá!!
Je to myšleno tak, že je-li dobrý základ, není nutno se v tom příliš patlat. A ten u J. viditelně je. Buď na to pyšný! Vůbec si
nedovedeš představit, jaká je to výhra v loterii, když je to tak, jak to máš.
Někteří psi mohou strádat i přes nejdražší pytel granulí a kotel argentinských bifteků, jiní mají otřesné zažívací potíže při
změně krmiva, šílené alergie a kompletní kolaps slinivky, žerou-li granule alá Pedigree, Chappi apod. ani né po moc dlouhou dobu, jsou ale i
ti, kteří na nich prosperují. Ber to jako klad.
Dostat se do situace, kdy jde psovi o krk a bez krmiva pod 2 tisíce to nejde, není vůbec žádnej med.
3 21.01.2012 22:48 ® prasan [585] - Teriéři Ja by som jej doprial maximum.Môžem však len to čo mi moje financie dovolia.Jednoducho mám aj iné povinnosti a platby preto si nemôžem
dovoliť vrece za 1000.Preto kupujem to čo môžem i keď to asi nie je najideálnejšie.
Ak má niekto peňazí ako pliev tak nech si kupuje Acanu.
Okrem spomenutej alergie čo mala asi v jednom roku života,je ok.A teraz na staré kolená jej nebudem prekopávať jedálniček len preto aby mala o
stotinku lesklejšiu srsť ako má teraz.Aj tak na žiadne parády nechodíme.

Na to si nepotrpíme.
Inak aby to neplietlo.Nerastie celý život len na granuliach.Dostáva mäso,kosti,sušené mlieko,cestoviny,zeleninu a podobne.Snažím sa tieto veci
striedať a granule k tomu.
0 21.01.2012 20:01 R -
Re: Iva Vzhledem k tomu, že Jaime je už 12 let a asi je krmená prasanem stále stejně, domnívám se, že má tvrdej kořínek a že i nadále nebudou
muset nastat nějaké změny k "lepšímu",
Od mala je Jaime naučená nešpekulovať a to čo jej predložím to pekne poctivo zje.Mala alergiu na dáku látku,ale tu mi veterinár nedokázal
povedať na akú.Tak som jednoducho dal preč krmivo čo jej nerobí dobre.Akékoľvek striedanie jej nespôsobuje žiadne problémy pretože na to
bola naučená celý život.Skôr si myslím,že problém môže mať pes ktorému sa podávalo jednostranné krmivo.Príde zmena a organizmus psa
môže reagovať neprimerane.Akonáhle som vysadil alergiu vyvolávajúce granule, všetko sa dalo do normálu.Rana na chrbáte sa zahojila a pekne
zarástla akoby tam nikdy nič nebolo.
prasan napsal: Sem tam som objednal,no to zas ide do peňazí.
Samozřejmě že mít psa a dobře se o něj starat leze do peněz. Já za psy utratím měsíčně víc, než sama za sebe

, ale to je otázka
priorit. Dát ale psovi kvalitní krmivo + veterinární péči je u mě základ. Také mít na psa dostatek času, procházky, hry, péče, +
příprava krmení - ale to si myslím, že zabere času nejméně (i pokud se jedná o BARF).
Pokud je pes krmen dlouhodobě nekvalitním krmivem (což Pedegree bohužel je), tak u přechodu na kvalitní krmivo problém většinou nastane,
protože organismus psa na to není zvyklý. Chce to čas a trpělivost a hlavně přecházet velmi pozvolna - a také nestřídat značky měsíc co
měsíc. Samozřejmě to vše předpokládá, že zde není nějaká veterinární příčina.
Nemám problém jej aj variť či skrmovať surové mäso.Nie je prieberčivá.Skôr toho času je málo.No za pokus to stojí.K granuliam len
toľko,že u nás nemáme ani jedno zverocentrum preto kupujem čo sa zohnať u nás dá.Nemám auto a centrum je 7Km.Sem tam som objednal,no to zas
ide do peňazí.Vláčiť 15-20kg vrece autobusom sa mi veru nechce.
0 19.01.2012 16:59 R -
Re: Petra123 Je skvělý. A chutný - MŇAM! Né ale pro každého (růst, cestování, velkej mrazák, funkční mozek k vyváženosti dávky, pestrost, čas a
finance alá kvalita)
Vrece granúl mi drží asi jeden a pol mesiaca.Každý mesiac sa snažím kúpiť niečo iné.No štve ma,že čo sa snažím ako chcem kúpiť
kvalitnejšie.(často aj viac stoja) Tak práve takéto jej nerobia dobre.Nemám tu veterinárov na takej úrovni aby mi zistili aká látka jej
vlastne škodí.Tak striedam niekoľko pre ňu bezpečných značiek.
0 17.01.2012 09:15 R -
Re: prasan Samozřejmě jsou tací, kdo krmí pejsky zbytky a nejlevnějšími granulemi z Tesca či značkou Pedigree a Chappi - prvními,které se zde kdysi
objevili na trhu a pejsci jsou zdraví jak ty řípy, ale vzhledem k civilizačním tlakům většinou časem to dřív či později odnese pejskova
slinivka apod. Takže nic nepřeháněj a občas to prostřídej, pakliže nedělají fence problém změny v krmení, s lepšími granulemi.
No veď práve to je tá sranda,že z ,,lepších,, je Jaime blbo.Alergia.Jasné,že nekŕmim len ,,šrotom,,.To by tak bolo na
3 16.01.2012 12:48 R -
® Katy [1383] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká –
Re: prasan Pedigree rozhodně není kvalitní krmivo! Stejně tak Chappi a podobné marketovky. Raději pejskovi dopřála něco, co až tak úplně
nepřipomíná šrot, i když i to už je u granulí docela těžké
Pedigree.Konkrétnejšie si už nespomeniem.Malo by sa jednať o kvalitné krmivo no nám nepasovalo.Teraz miešam Chappi a tie najlacnejšie s
Jednoty.Všetko ok.
prasan napsal: Jaime mala alergiu na dáku látku z nemenovaných granúl.Celý jeden bok tela,mala bez srsti a rozorvatý až
na mäso.Našťastie sa príčina našla a dnes papá iné granule a je v poriadku.Srsť dorástla a všetko sa zahojilo.Už som ani neveril,že sa to
raz zahojí....
Nemůžeš být kontretní, o jaký druh granulí šlo? Také u našeho pejska testujeme granule, přešli jsme od Hill´s kuřecího k Hill´s i/d.
Starší reakce
0 14.12.2011 17:37 ® jajaapaja [166] - Teriéři – Konzerva.
Tak moje zkušenost s prtodejcem potravy pro pejsky.Když jsem u něho chtěl koupit konzervy.Tak mi to vymluvil.Že mám krmit pouze Granulema.On
prý by nejraději konzervy vyhodil až na měsíc.A protože je to chovatel různých plemen tak jsem mu to uvěřil a Krmím pouze granulema
Proplan.Pejsek vypadá spokojeně a dobře.Ale hlavně jsem mu to uvěřil kvuli tomu že jako prodejce by na nich měl vydělávat a on ne.
0 14.12.2011 13:54 ® dosty7 [59] - Špicové a primitivní plemena myslim si, ze to je velka pravdepodobnost, muj pes behem jidla a po jidle dokáže vypít i celou misku a je prave na granulích. ale asi bude
nejrozumnější se zeptat veterináře.
0 14.12.2011 13:29 ® rostenka [0] - Teriéři Jeste mam jednu otazku,od te doby co ji varim doma,mi prestala pit,je to uz asi 2druhy den co se vubec nenapila. Muze to byt tim,ze v ta varena strava
obsahuje vodu.? prece jenom granule jsou suche.
ahoj, ja tedy nevim, ale myslim, ze bych ho zkusil naučit na granule, ty obsahuji vetsinou vse potřebne. Pokud ho krmis tak, jak ho krmis nyni, tak
bych si poridil nejakou knihu, ktera se řidi BARF pravidly. Tam maji rozepsane co a jak, kolik v kolika letech atd.
0 13.12.2011 21:52 ® rostenka [0] - Teriéři – dotaz na krmeni
Zdravim,chtela bych se zeptat krmim sveho psa tak,ze mu koupim konzervu a udelam mu k tomu obcas ryzi obcas testoviny,pridavam do toho i vajicko. Muj
pes vypada dost spokojene,ale nevim jestli mu treba neco nechybi. Poradite nekdo prosim?
Zpět na obsah sekce Výživa • Přidat reakci • Zobrazeno 361x