Čerstvé info po včerejším správním řízení:
Baba od hyeny dostane tyto pokuty:
MČ za moje ublížení na zdraví
mně za moje výdaje (jsou malé, jen u doktorů, účty za psa neuplatňuju přes MČ, jsou vysoké, táhlo by se to roky) , což dostala od MČ příkazem
mojí zdrav. pojišťovně za moje ošetření u doktorů
veter. správě , že nebyl pes očkovaný
veter. správě, že nenechala psa ošetřit po napadení
MČ, ze neplatí poplatky za psa
zbylé výdaje, které t.č. neuplatňuju mohu řešit do 3 let soudně (jinak výdaje za ošetření psa rovněž dává MČ k úhradě)
něco bude platit baba, zbytek majitelka psa- její dcera
Pakliže to neuhraděj, exekuce /i důchodu a brigád do život.minima/ a velkej průser, pakliže by došlo k dalšímu napadení kohokoliv, již bude pokuta iksnásobná! V případě napadení psa psem je potřeba k tomu přizvat policii, sepsat to a nahlásit to na MČ, požadovat škodu - jakoukoliv a v případě, že by došlo při obraně vlastního psa k jakémukoliv zranění člověka, zavolat policii, nechat se ošetřit u lékaře a ihned to hlásit na MČ, je lepší volat městskou policii než státní, protože tamní policajti jsou zaměstnanci MČ a je to vše rychlejší, neb státní to pak hlásí městský a ta až pak městský části, kdyby k tomu došlo navíc potřetí, již je to recidivista při obžalobě a průser - má se hlásit naprosto VŠECHNO, aby se s tím dalo něco dělat.
Pakliže dojde k napadení psa a zraní člověka vlastní pes při rvačce /nejde jen o kouslé rány, ale i odřeniny, zhmožděniny apod, třebas i náhubkem/, pak je to úplně to samý, protože MČ nezajímá, kterej pes někoho kousnul, ale že ke kousnutí došlo proto, že člověk svýho psa nezvládnul!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Každé poranění - jakékoliv - musí být vyšetřeno lékařem, aby se to řešilo.
Snad se jí to tím dostatečně znepříjemní na to, aby psovi dávala koš, připla ho k utaženýmu obojku, navíc aby mu nasadila stahovací řetěz, aby se nevyvlíkal a vodila ho po ulicích na krátkym vodítku a jinde taky (což nevim) i když na dlouhym, kde ho udržet nemůže, slíbila písemně do protokolu, že se to opakovat nebude.
pani na MČ řekla, že to je neštěstí, protože vypadá jako klasickej retard, i když nevim, jestli si na to nehraje, rozhodně si pořídila baba hned po jednání stahovák, aby se jí pes už nevyvlíkal (páč ani nevěděla, co to je, tak jsem s ní dokonce s
došla do obchodu).
Každopádně se se mnou ještě dnes MČ spojila s tím, že jí to fakt zajímá, protože vzhledem k tomu, že asi neni baba normální a je to extrémní případ, jí to více zajímá.
Prý nejlepší je, že když psa někdo někde uvidí volně pobíhat - na ulici a hlavně v lesoparku, tak hned volat 156 policii, ať zavolají ochytovku, že tam prostě lítá velkej pes, kterej pokousal už i člověka a jiný psy a vrčí /i kdyby měl koš/ že máš strach, páč policajti nic nemůžou dělat, když není ve městě vyhláška na nošení vodítka, ale že odchytovka musí zdarma přijet, i kdyby se baba mezitim vynořila a psa vodvedla, kdyby jí ho párkrát vodvezli, za což by zase platila, též je dobrý toho psa vyfotit na volno mobilem apod.
každopádně paní z MČ též slíbila, že to nahlásí hlídkám policie, aby prováděli více kontrol a mmj. požádá i policejní psovody, aby vzali své psy a až babu vypátrají, zjistili, jakou agresivitou pes trpí a nabídli jí nápravu (ovšem to nehrozí, neb je to za peníze)
výši její pokuty mi sdělej asi do měsíce
Takže je nutno, pakliže by byla hyena na volno volat ihned 156, ať zavolají odchytovku, v podstatě to většinou prý řešej rychle a kdyby se cokoliv stalo, ihned to sepište na policii, protože potom budou pro ní důsledky mnohem horší, již to tam je v záznamu.
Také mi řekli, že kdyby to v minulosti všichni písemně řešili, pak už nyní by to byla recidiva a větší průšvih pro ní.
TAK TEĎ JEN VYČKAT, SNAD UŽ JÍ NIKDY NEPOTKÁME A SNAD SE TÍM POUČÍ.
Snad a kéž by.