Přihlaste se a využijte web naplno HAFICI.NET »

Ochrana

 

NápovědaFórum » Chování psů » Rvačky 

+ přidat příspěvek
Ochrana
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2014 00:33 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Michal
Dokud nebude u nás fungovat zákon tak, aby chránil naše čtyřnohý kamarády funkčně(což silně pochybuju, že třeba já se toho někdy dožiju), bohužel toto hrozí dnes a denně. Krom štěstí, abys nikdy nemusel řešit napadení, který zmiňuješ a to, co popisuješ /jak moje citace/, doporučuju Ti zakoupit a nosit sebou ven taky nějaký druh páčidla www.obojkynamiru.cz/… , kdyby si ho některý z oněch inteligentů zapomněl doma tak, jako se to stalo mně.

Budu držet palce, abys nikdy nemusel zažít onu bezmocnost při zákusu popisovaného psa a aby se Ti podařilo případný útok odrazit tak, aby nikdy nedošlo ke kontaktu. Doporučuji Ti tedy na ulici obezřetnost, předvídatelnost a něco k obraně mít sebou vždy a nevyrazit si jen tak lážo plážo důvěřivě s aportíčkem a piškotkama v kapse a látkovým vodítkem přes rameno,jako jsem to dělávala naivně já.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   16.05.2014 12:45 Michal – Ochrana
Ahoj, mám RR a hodně sportujeme. V poslední době najedeme opravdu hodně kilometrů a tudíž riziko kontaktu s problémovým psem je vysoké. Jen uvedu, že za poslední dvě návštěvy parku jsem řešil dvě nepříjemné situace. Naštěstí v obou případech se jednalo o agresivní psi, které jsem zvládnul spacifikovat. Bulldoga jsem nakopl jak fotbalovej míč a na vlčáka stačilo zakřičet a rázně ho odvolat rozzureny . Bohužel se stále nemůžu zbavit toho pocitu, že jsem naprosto bezmocný a případě napadení psem typu pitbull/RTw atd. Prostě plemenem, které má geneticky dané určité silové dispozice. Dlouho jsem přemýšlel jakou "zbraň" nosit jako pomůcku při napadení např. v lese takový psem a ochránit s ní mého psa i sebe. Pomůcka by měla plnit dvá úkoly , zaprvé by sním mělo být možné páčit čelisty a za druhé ochránit/ udeřit/zastavit v útoku psa. Hned mi vyskočil v hlavě teleskopický obušek, ale nějak si to nedovedu představit. Také mě napada pepřévý sprej, ale když jsem na vlastní oči viděl co dokáže pitbull , uspokojila by moji touhu po kontrolování situace pouze pistol nebo nůž. Děkuji za Vaše názory a zkušenosti.

Pozn. Demence některých páníčku je do nebe volající. Nechat běhat agresivní psi do míst , kam paníček nevidí je důvod k odnětí genitálijí takového jedince , aby dál neobohacoval genofond svojí debilitou. no rozzureny

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Chování psů • Zobrazeno 46x

© HAFICI.NET - https://hafici.net/forum/862-ochrana-