Přihlaste se a využijte web naplno HAFICI.NET »

Stěhování s pejskem v klidu a bez stresu

 

Články » Stěhování s pejskem v klidu a bez stresu 

Stěhování s pejskem v klidu a bez stresu

Publikováno: 14.06.2022 • PR článek

Stěhování. Pro vás je to balení, nákupy a vzrušení z nového bydlení, pro zvířata, která si zvykla na své teritorium je to ale strach a stres. Proto přinášíme pár tipů, jak vašemu miláčkovi od těchto strastí trochu pomoct.

Musí mít klidné místo

Základem je pořídit pejskovi vhodnou přepravku s mřížkou. Zvířata, když jsou ve stresu, mají tendenci ukrývat se do temných koutů nebo třeba pod nábytek. Přepravka pro psa by tak měla být pevná, tvrdá a s mřížkou pouze na jedné straně. Takto bude pes na tmavém místě, zároveň ale uvidí třeba svého pána, díky čemu bude také klidnější.

Na přepravce se rozhodně nevyplatí šetřit a je třeba vybrat ji přímo na míru psa. Musí být tedy dost prostorná, aby se v ní pes necítil stísněně. Pamatujte ale na to, že pes nevydrží v přepravce několik hodin jako třeba kočka, je třeba ho občas pustit ven, pomazlit se, dát mu najíst a napít, o to více v případě, stěhujete-li se v létě.

F

Poraďte se s veterinářem

Každé plemeno je specifické a někteří pejsci mohou stres se stěhováním bytu či domu snášet opravdu špatně. V těchto případech je dobré poradit se s vaším veterinářem, který vám pro mazlíčka opatří třeba léky na uklidnění.

Základem je čistota

Po nastěhování do nového domova je třeba ujistit se, že nový byt je čistý a nejsou zde pachy jiných zvířat, které tam mohly bydlet v minulosti, to by totiž psa mohlo značně rozhodit.

Pes se musí aklimatizovat

Jakmile dorazíte na nové místo, věnujte svému pejskovi více pozornosti. Chvíli ho nechejte, aby se trochu rozkoukal, pak si hrajte, mazlete se, ukažte mu, kde najde svůj pelíšek a misky s vodou a jídlem, vaše pozornost mu totiž s aklimatizací v novém domově ohromně pomůže. Pořiďte mu třeba i novou hračku jako odměnu, jak to stěhování skvěle zvládl.

Pamatujte, že zvlášť pro starší pejsky, kteří byli roky zvyklí na své prostředí může tato aklimatizace trvat delší dobu, dopřejte mu zkrátka čas.

Pokud se ale během následujících týdnů situace nezlepší a pes bude stále nesvůj, obratem se obraťte na lékaře.

F

 


Za správnost informací zodpovídá autor článku, dotazy směřujte na autora. Hodnocení článku hvězdičkami provádí redakce. K článku se vyjádřete pomocí palců (líbilo se / nelíbilo se).

PR článek (placená reklama) Zveřejněno: 14.06.2022 Upraveno: 14.06.2022 Přečteno: 11x

© HAFICI.NET - https://hafici.net/clanky/416-stehovani-s-pejskem-v-klidu-a-bez-stresu