Přihlaste se a využijte web naplno HAFICI.NET »

Výběr vytápění pro novostavbu

 

Články » Výběr vytápění pro novostavbu 

Výběr vytápění pro novostavbu

Publikováno: 05.07.2022 • PR článek

V době rostoucího povědomí o životním prostředí a alarmujících zpráv Světové zdravotnické organizace o emisích skleníkových plynů a prachu je výběr správného zdroje energie zásadní. Za zvážení tedy stojí volba alternativního zdroje energie k tuhým palivům, kterým je LPG.

Volba způsobu vytápění je velmi důležitá pro pozdější komfort bydlení a výši účtů. Mezi dostupnými řešeními jsou nejoblíbenější kamna na uhlí a plynové ústřední topení. Uhlí je považováno za neefektivní palivo, vyžadující mnoho práce při topení a především toxické pro životní prostředí. Z tohoto důvodu se vyplatí uvažovat o instalaci plynu.

Lidé, kteří se rozhodnou nainstalovat plyn doma, mají na výběr ze dvou metod. Připojení k plynovodům nebo montáž zásobníku LPG. V některých případech není možné dotáhnout plynovod nebo to vyžaduje velké investice a složité práce.

Majitelé, kteří se rozhodli pro instalaci domácího zásobníku si pochvalují nízké provozní náklady a pohodlí při používání. Takové řešení si získává stále více příznivců, a to i kvůli dalším výhodám z toho plynoucím. Nejdůležitější výhody vytápění LPG jsou:

 

Proč se vyplatí zvolit topení LPG?

Plynové topení ze zásobníku je vnímáno jako pohodlný systém, protože je zcela bezúdržbové. Samotný LPG je palivo, které se vyrábí při rafinaci ropy. Plynové topení je ve srovnání s jinými topnými systémy na topný olej nebo uhlí ekologičtější. Ve srovnání se systémy poháněnými topným olejem vydává topení LPG 20 procent. méně oxidu uhličitého a ve vztahu k uhelným systémům – o 50 procent. méně.

Plynové topení z válce je prakticky bezúdržbový. Na kamnech stačí nastavit parametry topení a nemusíte se starat o doplňování paliva. Plyn ze zásobníku lze navíc využít nejen k udržení optimální teploty v domě, ale také k ohřevu vody.

Plynová nádrž vydrží několik měsíců, takže se nemusíte starat o pravidelný přísun a skladování paliva. LPG má navíc mnohem lepší topné vlastnosti než tuhá paliva, takže ho instalace spotřebuje méně a poskytuje stejné množství tepla.

LPG se spaluje prakticky celý, bez vypouštění škodlivých spalovacích látek do okolí. Navíc se nemusíte obtěžovat s čištěním popela a nepříjemným zápachem, který je u nekvalitního uhlí cítit.

F

 


Za správnost informací zodpovídá autor článku, dotazy směřujte na autora. Hodnocení článku hvězdičkami provádí redakce. K článku se vyjádřete pomocí palců (líbilo se / nelíbilo se).

PR článek (placená reklama) Zveřejněno: 05.07.2022 Upraveno: 05.07.2022 Přečteno: 8x

© HAFICI.NET - https://hafici.net/clanky/418-vyber-vytapeni-pro-novostavbu