Přihlaste se a využijte web naplno HAFICI.NET »

3 nejdůležitější věci, které zvážit při výběru pelíšku pro psa

 

Články » 3 nejdůležitější věci, které zvážit při výběru pelíšku pro psa 

3 nejdůležitější věci, které zvážit při výběru pelíšku pro psa

Publikováno: 18.08.2022 • PR článek

Psí pelíšek není jen místem, kde váš čtyřnohý parťák tráví noc. Vnímá ho také jako útočiště, které si spojuje s pocitem bezpečí a pohodlí. Abyste svému psovi mohli dopřát ten nejlepší možný odpočinek po dlouhém dni plném pohybu, přesvědčte se, že nezapomínáte na žádnou ze tří nejdůležitějších věcí.

 

F

 

1. Velikost pelíšku: Kolik váš pes měří a váží?

Při volbě velikosti myslete na to, že by si měl pes do pelíšku pohodlně lehnout. Moc malý pelíšek bude působit stísněně, zatímco zbytečně velký neudrží teplo a nedodá důležitý pocit útulnosti.

Pro určení ideální velikosti stačí, když svého mazlíčka změříte obyčejným krejčovským metrem. Psa měřte vždy ve stoje, nejprve od špičky čumáku po ocas pro stanovení délky pelíšku a pak od ramene k zemi pro údaj o šířce. Na závěr připočítejte 10–15 centimetrů, aby se pes cítil opravdu pohodlně a mohl se podle libosti přetáčet. Pokud máte doma štěně, které stále roste, počítejte s tím, že se výměně pelíšku za nějaký čas nevyhnete.

Nezapomeňte svého psa také zvážit, pelíšky často bývají rozlišené podle váhy, která odpovídá hustotě výplně. V opačném případě by se pelíšek mohl rychle proležet.


2. Tvar pelíšku: V jaké pozici váš pes spí?

Kromě samotné velikosti pelíšku pro psa záleží i na tom, v jaké pozici váš čtyřnohý kamarád nejradši odpočívá. Někteří se rádi zavrtají, zatímco jiní se chtějí natáhnout v celé své kráse. Naštěstí je z čeho vybírat.



Kulaté pelíšky, matrace i psí kukaně



3. Speciální požadavky: Jaký je zdravotní stav vašeho psa?

Před koupí je vhodné přihlédnout i ke zdravotnímu stavu vašeho mazlíčka. Pokud víte, že trpí nějakým neduhem, můžete se rozhodnout pro luxusní psí pelíšek, který mu uleví.

K dostání jsou například ortopedické pelíšky z paměťové pěny pro snadné ulehnutí a vstávání při problémech s klouby nebo vyhřívané pelíšky pro nižší riziko nachlazení i zlepšení krevního oběhu. To ocení také stárnoucí psi. Stejně tak existují pelíšky s chladící podložkou, které přinesou komfort v horkých letních dnech.

Zvážit se vyplatí i snadno omyvatelné pelíšky pro psy s náchylností k trávicím problémům nebo pomočování.



Výzva na závěr aneb Kde pelíšek nejlépe umístit

Ještě než přinesete domů nový pelíšek, měli byste i s ohledem na jeho velikost tušit, kde ho dát. Ideální je klidnější místo bez průvanu s dostatkem příšeří. Obecně se nedoporučují místa v blízkosti oken, topení a dveří nebo průchozí chodby.

Z velké části také záleží na povaze vašeho psa. Pokud víte, že je spíš samotářský typ, vyberte tiché místo, kde se běžně nikdo dlouho nezdržuje. Psi, kteří se naopak nemůžou nabažit společnosti lidí ocení místo poblíž centra veškerého dění, jakým je například kout obývacího pokoje.

 


Za správnost informací zodpovídá autor článku, dotazy směřujte na autora. Hodnocení článku hvězdičkami provádí redakce. K článku se vyjádřete pomocí palců (líbilo se / nelíbilo se).

PR článek (placená reklama) Zveřejněno: 18.08.2022 Upraveno: 18.08.2022 Přečteno: 3x

© HAFICI.NET - https://hafici.net/clanky/420-3-nejdulezitejsi-veci-ktere-zvazit-pri-vyberu-pelisku-pro-psa