První hárání
Dostává se do puberty a tak provokuje,chce to přísnější metr a hlavně jí dát jasně najevo pravidla.Nepíšeš odkud a jak utíká,v tom ti nikdo neporadí,když nemá bližší info.Kde má pelech,jestli je doma,nebo venku a jak k těm útěkům dochází.To nebude přicházejícím háráním,při hárání utíkají feny až s plným chtíčem kolem sedmého až dvanáctého dne barvení,je to u každé feny jinak a nezáleží na rase.Za jak dlouho po útěku se ti vrací?
určitě je to náladovostí .... pokud to do zítřka nepřestane tak to sku s vetem prokonzultovat ...a myslím že to jsou hormony a celé tělo jí blbne...
3 29.01.2011 19:04 pavlinapoddana [756] - Retrívři, slídiči a vodní psi Gratuluji tvé slečně a můžu tě ubezpečit,že apatie,přecitlivělost,nechutenství a všechny možné i nemožné symptomy jsou zcela normální a není to jen u prvního hárání.Teď je to pro ní jen něco nového,co neumí ještě nikam zařadit. pohrávají si s ní hormony,je to jako u nás ženských,prvně to každá fenka snáší úplně jinak,tak jako my a taky se každá jinak chová.Moje Cherryna u je dáma v nejlepším věku a stejně se v prvních dnech chová jinak,než normálně.Má smutné oči,takové plné bolesti,jako by chtěla říct,ouvej,ouvej...Je absolutně apatická a nechce se nechat ani pohladit.Nejraději si zaleze pod jídelní stůl a tam má jako svůj bunkr.Nechutenstvím teda netrpěla nikdy,ani u prvníha hárání,ale jak říkám,každá holka to má jiné.Posíláme jí pusinku a gratulaci.
Ráda bych vnesla světlo do duření a otýkání všeho možného
.
Otok - bývá následkem nahromaděním většinou vody ale i krve (to ale málokdy). Otok bývá u kloubů a poškozených tkáních.
Zduření - je způsobeno větším průtokem krve na jakémkoliv místě těla například zevní pohl.orgány fenky při hárání.
Takže fence vulva zduří
. Jako pejskaři si ale může dovolit používat jakýkoliv slovo a všichni víme co to znamená. Slyšela jsem i výraz zrosolovatí.
0 26.02.2010 15:53 NIKO – Re: mili512
Děkuju všem za poučnou diskusi a holt budeme čekat.
0 26.02.2010 11:41 NIKO 0 26.02.2010 11:34 NIKO – Re: mimišák
Smysl pro humor jsem nikdy neztratil,to mi věř
"teď čekám, že se začne probírat správné (a nevulgární!)označení toho pohlavního orgánu" No tohle vůbec tedy nečekám,proč taky?
3 26.02.2010 11:23 mimišák [508] - Pinčové, knírači, molosoidní psi NIKO napsal: A jelikož se tu "odborně diskutuje",jak jsem se tu dočet
a já se už radovala, žes našel smysl pro humor. To byl původně vzkaz pro supíka.. a týkal se toho, že my se tu hádáme - tedy pardon diskutujeme - o psech, kdežto na fóru, odkud supík pochází, se v drtivé většině řeší kdo komu pošle kostičky, proč stránky nefungují a že admini nedělají svou práci.
jinak čeština je bohatá: zduří, naběhne, oteče, zvětší se prokrvením.. teď čekám, že se začne probírat správné (a nevulgární!)označení toho pohlavního orgánu
0 26.02.2010 11:22 NIKO – Re: pavlinapoddana
Je podle mne velký rozdíl,když se s někým budu bavit o nějakých takových věcech doma,na pivku atd.Ale když budu psát sem,tak se budu vždy snažit psát a nazývat věci jak se mají,protože jsou tu určitě i náctiletí,kteří mají prvního psa,žádné zkušenosti,tak proč jim blbnout hlavu a psát nesmysly,hmmm?
0 26.02.2010 10:55 NIKO – Re: pavlinapoddana
To jsi napsala celkem správně.Já nikdy a nikde neslyšel jiný výraz než zduření vulvy-pohlavního orgánu.Dokonce ani v Tv v přírodopisných filmech a tam někdy bývají překlady hrozné.A jelikož se tu "odborně diskutuje",jak jsem se tu dočet,tak je dobré nazývat věci správnými názvy,né?
když se jí zduří vulva ,to jí neoteče?Když se zduří je prokrvéná,tím pádem otéká.To je víc než jen logická úvaha.
0 26.02.2010 09:50 NIKO – Re: pavlinapoddana
Nemíním se hádat,ale není to to samé.
0 26.02.2010 09:02 NIKO – Re: Ivulik1
Máš tedy hodně chytrého přítele
Vyfoť mu vulvu hárající se feny a paviána,ať vidí rozdíl.Měl by jít na oční,třeba špatně vidí
Která otázka byla blbá,že umíš blbě odpovědět?
0 26.02.2010 00:27 Ivulik1 [9] - Pinčové, knírači, molosoidní psi 1 26.02.2010 00:07 NIKO – Re: Ivulik1
Nevím proč mi takhle blbě radíš a doporučuješ mi,jestli fenu mám mít,nebo ne!!!To je moje věc a ne Tvá!!!Já tři feny měl a nic podobného jsem nezažil
Tohle byla všeobecná otázka.Je přece pěkná hloupost,aby si někdo třeba ke dvoum fenám kupoval další(jednu,dvě nebo třeba tři) kvůli hárání,né?
Ja to zazila s 3 fenama. Jinak myslim, ze bys radsi nemel mit ani 1
0 25.02.2010 23:01 NIKO – Re: Ivulik1
Kolik tedy musím mít fen?
Bublíška má tak maximálně 5 kg.Tak uvidíme, budeme to hlídat.Čas od času jí převrátíme na záda a zkontrolujeme..
Chjo, tak to ti závidím. Kdyby se ty moje nádhery totiž "domluvili", tak bych alespoň nemusela převlíkat povlečení ušpiněné od krve tak často
Tak nevím, asi to má každý jinak.
My už nakrývat nebudem, ale chápu, že ve tvém případě to je asi problém.
Záleží asi jaká je to rasa (nebo taky ne). Já jsem tomu taky nevěřila - stalo se max. 2 měsíce a všechny fenky to mají za sebou
. Někdy mi to vadí, hlavně pokuď chci nakrývat. 3těňata jsou krátce po sobě - pak je problém s prodejem.
A u čauinek to funguje, kamarádka z Ostravy to má taky tak - hárají jí skoro ve stejném termínu.
Tak u nás to tada nějak nefunguje. Macy hárá 1x do roka a Terka s Betynkou tak po 8-9 měsících, ale každá úplně jinak. Ještě se ani jednou nepotkali, se nějak mezi sebou zapomněli domluvit
Ivulik 1 to asi špatně podala. Já mám taky několik fenek a cyklus se jim srovnal, ale v tom smyslu: né, že by začaly hárat na den přesně, ale začne jedna, za několik dní další (někdy dvě). Zkrátka všechny fenky to mají za sebou v průběhu 1,5-2 měsíců.
0 23.02.2010 13:39 NIKO – Re: Iva Hešková
Také neznám žádné plemeno,které by se chovalo tak,jak napsala Ivulik1.
To je pouhá pověra. Já mám tři fenky a hárají každá jinak.
Naše Macy dokonce hárala poprvé až v roce a půl.
Podle me taky zalezi na velikosti psa. Ti mali dospivaji rychleji. Nase mala kniracka ma ted 1. harani. Zacala po dovrseni 7. mesice.
Poznas to spolehlive podle toho zdureni, teda pokud nemas nejakeho bobtaila, to bys musel zapatrat
U nekterych fen si krvaceni ani nevsimnes.
Pravidelnost je taktez velmi individualni. Nejlepsi je, kdyz chovas vic fenek spolecne, hormonalni cyklus se jim srovna tak, ze haraji vsechny spolecne
Já nespěchám, jen jsem nechtěla něco zanedbat,aby náhodou nebyla nemocná, nebo tak něco..Tak se radši ptám předem..
dobře tak zduří
nevzpomněla jsem si na to správné slovo
0 21.02.2010 17:03 NIKO – Re: mili512
Vulva neotíká,ale zduří se(otíká noha atd)!Fena obvykle do roku se začne hárat.Poznáš to uřčitě.Vulva se pomalu zvětšuje a pak začne fena krvácet
přesně tak, neboj, má ještě čas - má fenka bude mít 10 měsíců začala hárat teprve před týdnem. A ještě s tím jak si říkala, že na sněhu to bude poznat nemusí být pravda. první hárání může být hodně slabé, ale jde to jednoznačně poznat podle otoku pohl.orgánu
Přidat reakci
1 ...... [2] 3
Zpět na obsah sekce Péče o psa • Zobrazeno 4791x