Přihlásit se HAFICI.NET »

Jaké laboratorní vybavení nejvíce využíváte pro vaše experimenty doma?

NápovědaFórum » Pokec  

+ přidat příspěvek
Jaké laboratorní vybavení nejvíce využíváte pro vaše experimenty doma?
 Reagovat na tento příspěvek  - alexsan4ez1 – alexsan4ez1
Je úžasné, kolik lidí se věnuje vědeckým experimentům i mimo plně vybavené laboratoře. Vytvořit si vlastní prostor pro bádání je inspirativní. Správné vybavení je sice důležité, ale nejvíce záleží na zvídavosti a chuti objevovat nové věci. Už jen základní sada nástrojů může vést k fascinujícím poznatkům. Důležité je vždy dbát na bezpečnost a správné postupy.
 Reagovat na tento příspěvek  - kingartut – kingartut
To je skvělá iniciativa! Pro domácí experimenty se určitě hodí kvalitní mikroskop, i ten jednodušší dokáže otevřít úplně nový svět pozorování. Kromě toho jsou pro mě nepostradatelné pipety pro přesné dávkování kapalin a samozřejmě Erlenmeyerovy baňky a titrační baňky pro různé reakce. Většinu svého laboratorního vybavení nakupuji na biolabshop.cz/ . Mají široký sortiment a hlavně kvalitní sklo, které vydrží i opakované zahřívání a chemické reakce. Určitě bych doporučila investovat i do ochranných brýlí a laboratorního pláště, bezpečnost je přece jen na prvním místě. Nezapomeň také na sadu štětečků na čištění skla.
 Reagovat na tento příspěvek  - MoltiChris – Jaké laboratorní vybavení nejvíce využíváte pro vaše experimenty doma?
Ahoj všichni, chtěl bych se zeptat, jaké laboratorní vybavení nejvíce využíváte pro vaše experimenty doma? Nedávno jsem si zařídil malý koutek, kde bych se rád věnoval chemickým a biologickým pokusům, ale nejsem si jistý, co všechno je opravdu nezbytné a co se dá nahradit. Zatím mám jen základní zkumavky a kádinky. Poradíte mi, co by nemělo chybět v žádné domácí laboratoři pro začátečníka?

+ Přidat reakci

Zpět na obsah sekce Pokec • Zobrazeno 11x

© HAFICI.NET - https://hafici.net/forum/1063