Které je vhodné krmivo pro staršího psa
jak to jako myslíš, možnosti stravy v tomto věku, granule můžeš nechat předem namočit do kašovitého změknutí a nebo krmit konzervama či vařenou stravou, přechod je nutno ale provést pozvolna a pomalu, aby to nebyl šok pro zažívací trakt a nezpůsobil jsi psovi vážné gastro potíže (a bacha na obsah krmiva u příp. alergika)
0 08.04.2014 08:23 spetule – Krmivo pro psa seniora
Mám 17-letého křížence yorkshira s kníračem. Krmím ho Britkama senior, ale už má problémy granule kousat. Máčím mu je, ale chci se zeptat, jestli nejsou i nějaké jiné možnosti stravy v tomto věku. Děkuji za nápady.
nápodobně, ovšem buď rád, že není Tvůj senior alergik, kterej by bez určitýho typu Seniora nebo Lightky nemoh existovat
DaD napsala: Peti, díky za tip. Přemýšlím o tom. Jinak maso navzdory radám dávám taky (asi půl naběračky k porci granulí), rozhodně mu to chutná, svědčí a leskne se. Brit má large breed, zatím................ Ono to BC vyjde 12 kg taky k tisícovce.
Uvidíš, můžeš vyzkoušet a nebo ne. Co se týče kulhání a chondro, hodila jsem to do tématu "Kulhání" ...
Napadlo mě, co kdybys zkusila přejít pozvolna na Almo Nature holistic jehně s hnědou rejží, po peripetiích slinivkových a průjmových každou chvíli nám velmi pomohly k tuhý stolici, míň objemný a míň častý po dlouhých letech vopruzů právě s počátkem seniorskýho věku. Ale co sedne deseti, jednomu nemusí. Cena je za 12 kg necelej litr, co teď beru. Též musím říct, že od chvíle, co přidávám ke granulím trošku vař. masa s kapkou rejže místo paštik a konzerv, což se nemá - míchat granule s něčim jinym - tak je to s obdivem ještě lepší. Ačkoliv starej pes má lehce oseklý bílkoviny, asi tělo pozná, že v granulích to nebude to pravý ořechový.
Ale je to jen nápad.
Vzhledem k jeho zažívání bych moc neexperimentovala. Jestliže mu stávající granule vyhovujou, neměnila bych je. Pochopitelně jsou v senior granulích jiné poměry bílkovin, proteinů, ... vůbec všeho, ale jestliže krmíš lepšíma granulema, psovi, když je zdráv - a to Benďulín je - nevadí.
Jestli i přesto chceš dělat hokusy pokusy, pak se snaž o granule obsahově co nejpodobnější těm, kterými krmíš. Brit seniorky má, ne?
spíš než seniorem bych se zaměřila na prevenci kloubů a zad - tedy chondro a jednou ročně nech udělat celkový vyšetření krve a trusu (místo odčervování), třeba v souvislosti s očkováním
No v Acaně pro seniory je prý vyšší obsah proteinů což naší Lupině vyhovuje, protože jí to jde na svaly
Mělo by tam být míň bílkovin a víc chondroprotektiv. Mělo by.
My máme ted objednanou Acanu senior....já jsem poměrně spokojená.Napadlo mě jaký je v tom vlastně rozdíl co se teda týče výživnosti???
5 04.05.2012 14:11 R petrab [10528] - foto, veterina 9 27.01.2011 18:48 Iva [341] - Teriéři Ahoj, já bych určitě vysadila Pedigree a poohlédla se po něčem kvalitnějším. Řadu senior již určitě, už proto že bývá šetrnější, má většinou méně tuků a více proteinů a také máně magnesia a fosforu k ochraně ledvin. Většinou každá značka granulí dělá i seniorky, výborné jsou Arden Grange, Golden Eagle, First Mate....no na trhu je jich fakt mnoho, ale chce to vyzkoušet, protože každému sedí něco jiného. Avšak pozor na rychlý přechod na jinou značku, zvlášť v tomto případě (organismus není na kvalitní krmení zvyklý). Chce to do toho Pedigree nejdřív toho nového trochu přidat, pak třeba další den půl na půl a postupně ubírat Pedigree až zůstane jen to nové. Chce to tak pár dní tomu vyhradit.
Možná bych zašla i za veterinářem udělat rozbory, ale počítej s tím, že je toto je již finančněji náročnější.
Pokud jde o klouby, tak bych spíš přidávala nějaká chondroprotektiva ještě zvlášť. V granulích sice nějaká jsou, ale jen min. množství.
7 26.01.2011 20:30 R petrab [10528] - foto, veterina Od věku 8-9 let bych osob. přešla na některé granule pro seniory, které obsahují mmj. chondroprotektiva jako prevenci opotřebování kloubů. Jestli pejsek je zdráv a není alergik, máš širokou volbu výběru. Určitě bych vybrala něco z krmiva vyšší třídy, pro vlatní pocit, že alespoň něco dělám pro prodloužení života kámoše. Rozhodně, krom jídla, je vhodné nechat psovi 1x ročně udělat prevent. krevní testy, případně sono bříška (prostata, ledviny, játra, žlučník, slezina, střeva). Přeji co nejvyšší věk pejskovi ve zdraví!!!
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Výživa • Zobrazeno 580x