Přihlaste se a využijte web naplno HAFICI.NET »

Které je vhodné krmivo pro staršího psa

 

NápovědaFórum » Výživa » Výživa starého psa 

+ přidat příspěvek
Které je vhodné krmivo pro staršího psa
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2014 00:26 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: spetule
jak to jako myslíš, možnosti stravy v tomto věku, granule můžeš nechat předem namočit do kašovitého změknutí a nebo krmit konzervama či vařenou stravou, přechod je nutno ale provést pozvolna a pomalu, aby to nebyl šok pro zažívací trakt a nezpůsobil jsi psovi vážné gastro potíže (a bacha na obsah krmiva u příp. alergika)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2014 08:23 spetule – Krmivo pro psa seniora
Mám 17-letého křížence yorkshira s kníračem. Krmím ho Britkama senior, ale už má problémy granule kousat. Máčím mu je, ale chci se zeptat, jestli nejsou i nějaké jiné možnosti stravy v tomto věku. Děkuji za nápady.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   16.05.2013 21:22 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Jarda
nápodobně, ovšem buď rád, že není Tvůj senior alergik, kterej by bez určitýho typu Seniora nebo Lightky nemoh existovat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2013 11:53 Jarda – Jaké je vhodné jídlo pro staršího člověka?
smich pokud by jste mému dědovi začali podávat Light jídlo a nebo Senior tak vám rozbije hlavu talířem smich Všechna krmiva i jídla jsou o množství, o kvalitě, o příloze a hlavně o pohybu. smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2013 22:01 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: DaD
DaD napsala: Peti, díky za tip. Přemýšlím o tom. Jinak maso navzdory radám dávám taky (asi půl naběračky k porci granulí), rozhodně mu to chutná, svědčí a leskne se. Brit má large breed, zatím................ Ono to BC vyjde 12 kg taky k tisícovce.

Uvidíš, můžeš vyzkoušet a nebo ne. Co se týče kulhání a chondro, hodila jsem to do tématu "Kulhání" ... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2013 19:34 Žena DaD [745]
Peti, díky za tip. Přemýšlím o tom. Jinak maso navzdory radám dávám taky (asi půl naběračky k porci granulí), rozhodně mu to chutná, svědčí a leskne se. Brit má large breed, zatím. Dávám Alavis M a Caniviton, už asi rok. Občas mívá po únavě problém se zvednout a pokulhává čas od času, ale pokaždé na jinou. Ono to BC vyjde 12 kg taky k tisícovce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2013 07:40 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: DaD
Napadlo mě, co kdybys zkusila přejít pozvolna na Almo Nature holistic jehně s hnědou rejží, po peripetiích slinivkových a průjmových každou chvíli nám velmi pomohly k tuhý stolici, míň objemný a míň častý po dlouhých letech vopruzů právě s počátkem seniorskýho věku. Ale co sedne deseti, jednomu nemusí. Cena je za 12 kg necelej litr, co teď beru. Též musím říct, že od chvíle, co přidávám ke granulím trošku vař. masa s kapkou rejže místo paštik a konzerv, což se nemá - míchat granule s něčim jinym - tak je to s obdivem ještě lepší. Ačkoliv starej pes má lehce oseklý bílkoviny, asi tělo pozná, že v granulích to nebude to pravý ořechový.
Ale je to jen nápad.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2013 23:08 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: DaD
Vzhledem k jeho zažívání bych moc neexperimentovala. Jestliže mu stávající granule vyhovujou, neměnila bych je. Pochopitelně jsou v senior granulích jiné poměry bílkovin, proteinů, ... vůbec všeho, ale jestliže krmíš lepšíma granulema, psovi, když je zdráv - a to Benďulín je - nevadí.
Jestli i přesto chceš dělat hokusy pokusy, pak se snaž o granule obsahově co nejpodobnější těm, kterými krmíš. Brit seniorky má, ne?

spíš než seniorem bych se zaměřila na prevenci kloubů a zad - tedy chondro a jednou ročně nech udělat celkový vyšetření krve a trusu (místo odčervování), třeba v souvislosti s očkováním
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2013 23:32 Žena DaD [745]
Přemýšlím o přechodu na granule senior. Ben by měl mít 6 let, ale podle názoru některých pejskařů pravděpodobně víc. Šediví na tlamce, v uších, trochu na lopatkách a na tlapce (zatím jedné). Taky už není takový janek. Buďto zůstaneme u Brit Care nebo je něco cenově podobného a kvalitního? O Akaně jsem slyšela, že bývá průjem a to je náš častý problém. Budu ráda za názory nejen majitelů průjmujících staroušů. Trochu nechápu, že Brit Care nerozlišuje seniorky podle velikosti psa, ale obyč prémiový Brit ano. Eucanubu nechci a RC určitě ne - osobní odpor. Prostě tápu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2012 21:10 Žena pavoucica [703] Re: petrab
No v Acaně pro seniory je prý vyšší obsah proteinů což naší Lupině vyhovuje, protože jí to jde na svaly ano
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2012 20:23 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: pavoucica
Mělo by tam být míň bílkovin a víc chondroprotektiv. Mělo by.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2012 20:02 Žena pavoucica [703] Re: petrab
My máme ted objednanou Acanu senior....já jsem poměrně spokojená.Napadlo mě jaký je v tom vlastně rozdíl co se teda týče výživnosti???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2012 13:45 R Žena petrab [10528] - foto, veterina
Granuláři, s jakým žrádlem u st. psa jste spokojenější - s lightkami nebo seniory?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   04.05.2012 14:11 R Žena petrab [10528] - foto, veterina
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   27.01.2011 18:48 Žena Iva [341] - Teriéři
Ahoj, já bych určitě vysadila Pedigree a poohlédla se po něčem kvalitnějším. Řadu senior již určitě, už proto že bývá šetrnější, má většinou méně tuků a více proteinů a také máně magnesia a fosforu k ochraně ledvin. Většinou každá značka granulí dělá i seniorky, výborné jsou Arden Grange, Golden Eagle, First Mate....no na trhu je jich fakt mnoho, ale chce to vyzkoušet, protože každému sedí něco jiného. Avšak pozor na rychlý přechod na jinou značku, zvlášť v tomto případě (organismus není na kvalitní krmení zvyklý). Chce to do toho Pedigree nejdřív toho nového trochu přidat, pak třeba další den půl na půl a postupně ubírat Pedigree až zůstane jen to nové. Chce to tak pár dní tomu vyhradit.
Možná bych zašla i za veterinářem udělat rozbory, ale počítej s tím, že je toto je již finančněji náročnější.
Pokud jde o klouby, tak bych spíš přidávala nějaká chondroprotektiva ještě zvlášť. V granulích sice nějaká jsou, ale jen min. množství. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   27.01.2011 09:41 Žena pavlinapoddana [756] - Retrívři, slídiči a vodní psi
U velkých plemen by se mělo začít se seniorkou už v sedmém roce života,ať si pesan ještě dlouho održí zdraví a vitalitu.Prevence je lepší než pozdě měnit stravu a léčit neduhy.Poradila bych ti Podívej se na stránky Arden grande.Je tofakt dost kvalitní krmivo,v seniorském věku mé čubiny jsem rozhodnuta na toto krmivo taky přejít.Má jedno z nejvyšších procent stravitelnosti,zvýšené hladiny glukosaminu,chondroitinu a MSM pro ochranu kloubů,působí protizánětlivě,mírní degeneraci kloubů.Myslím že po zhlédnutí sama uvážíš všechny jeho hodnoty.Pedigree bych nekrmila ani kdyby mi ho nabízeli zdarma.Ve složení mlží a hlavně na prvním místě je obilovina,to je dot velkej průser.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   26.01.2011 20:30 R Žena petrab [10528] - foto, veterina
Od věku 8-9 let bych osob. přešla na některé granule pro seniory, které obsahují mmj. chondroprotektiva jako prevenci opotřebování kloubů. Jestli pejsek je zdráv a není alergik, máš širokou volbu výběru. Určitě bych vybrala něco z krmiva vyšší třídy, pro vlatní pocit, že alespoň něco dělám pro prodloužení života kámoše. Rozhodně, krom jídla, je vhodné nechat psovi 1x ročně udělat prevent. krevní testy, případně sono bříška (prostata, ledviny, játra, žlučník, slezina, střeva). Přeji co nejvyšší věk pejskovi ve zdraví!!!

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Výživa • Zobrazeno 580x

© HAFICI.NET - https://hafici.net/forum/239-ktere-je-vhodne-krmivo-pro-starsiho-psa