Přihlaste se a využijte web naplno HAFICI.NET »

Aljašský malamut vs. Sibiřský Husky

 

NápovědaFórum » Chování psů  

+ přidat příspěvek
Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Aljašský malamut vs. Sibiřský Husky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2015 17:31 Sissinka01
Dobrý den chtěla bych si pořídit huskyho. Ale doma už mám 4 letou fenku Yorkšírského teriéra ( viz. moje prezentace) a tak se chci zeptat jestli by to byl problém. Ejminka se snese s většími i menšími pejsky. Často chodíme na procházky s mými kamarádkami které mají : fenka - Amerického starodšírského teriéra a pes- Německý ovčák. Pokud po ní někdo nevystartuje tak není agresivní. Je celkem tvrdohlavá ale umí základní povely - lehni,sedni,k noze a zůstaň. P.S Ctěla bych si pořídit pejska. Protože když hárá tak má občas s jinou hárající fenkou potíže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 13:48 Žena pavoucica [703] Re: peter
U nás to vzniklo tak, že přijela švagrová s jack russel teriérkama na návštěvu.Jsou to matka s dcerou.Lupina i tchýnina Roxina začali očuchávat tu mladou a stará matka vystartovala po Roxině.Lupina se nasrala a jelikož je ONA ta domácí tak si udělala pořádek.Terierky stáhly ocasy a byl klid.Ale opravdu od té doby je nemusí a švagrová sem ty psice svoje nebere.Navíc její terierky jsou nevychované a i docela argesivní i vůči jiným psum....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 13:19 Muž peter [28] - Špicové a primitivní plemenaRe: pavoucica
Dakujem za dobré rady...

No naša už má tiež pár incidentov za sebou, u nás sú to maďarské vižle, s ktorými sa musíme mať na pozore.
Presne ako hovoríš, stretli sa, naša len pozorne stála a vižla zaútočila, takže Jessy sa musela len brániť, no dala tak do poriadku vižlu, že tá bola rada, že mohla odbehnúť!
Len pre upresnenie, my sme mali Jessynu na vodítku, vižla bola na voľno.
Tak či onak, Jessy je už nedôverčivá k tomuto plemenu :/

- krásny vek! krásna dáma!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 12:29 Žena pavoucica [703] Re: peter
Fotka k příspěvku huskouni jsou docela hodní psi.Já mám 11letou dámu a skvěle snáší jiné cizí psi i kočky.Je strašně hravá.Tchýně má kříženkyni kokršpaněla 13letou a holky se krásně snesou.Horší je to když potkáme jack russel teriérky.Fenky nesnese psi ji nevadí.Jedna špatná zkušenost a je pak potřeba ji hlídat.Pořádek si ale udělat umí.Není dominantní, ale nenechá si nic líbit.Je hodně žárlivá a čím je starší tím víc se na mně upíná.Takže jedinou co mám radu, nedělat mezi nima rozdíli a věnovat se jim stejně.Huskoun by mohla začít žárlit a pak by problém byl.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 10:41 Muž peter [28] - Špicové a primitivní plemena – Husky + Strazne plemeno
Fotka k příspěvku Zdravím opať vsetkych psickarov, v prípade že by niekoho zaujímalo ako sa tak volnomyslienkarske plemeno stavia k psom so straznymi a dominantnymi vlastnostami, tak mi dovolte aby som sa po prvom mesiaci sparovania kombinacie Husky + Bullmastiff podelil o skusenosti.

Samozrejme prve bitky o dominanciu este neprebehli, nakolko BM - Azar ma len nieco cosi cez 3 mesiace. Nakolko je Husky strasne hravy psík, voec si neuvedomuje ze ten kámoš má len 3 mesiace a vobec nevladze za nim behat a tuto situaciu nezmeni ani neustale dobiedzanie, hryzenie, narazanie, knucanie, stekanie, prevalovanie, pobudzovanie, "pozeranie so smutnymi ocami" - jednoducho nic! Tak ak chcem zachranit Azara a dopriat mu trosku odpocinku tak musi byt NEUSTALE napominana Jessyna - Husky. Na druhu stranu, ak niekto prejde okolo brany a prihovori sa Azarovi nakolko je maly-buclaty a strasne chutny, tak Jessy sa postavi nad Azara a nie prave priatelskym pohladom zazera na cudzinca!
V kazdom pripade ich vzajomna socializacia prebehla uplne v kludnom duchu (az na tu neustavnu chut hrat sa zo straby Huskáča) a ziadne znaky netolerancie nezaznamenavam.
Pre upresnenie, Husky bude mat v Aprili 2 roky.

Tak pridavam este foto, a v pripade ze by Vas zaujimalo mam aj v prezentacii par
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   10.12.2013 22:35 R Muž Libas [2025] - stafíci, tedy pejskové plemene stafordšírský bulteriérRe: petrab
Za komančů jsme říkávali: "Vyčkej času jako vegetarián čočky". Dodnes je pro mne čočka vzácnost a nemohu si zvyknout, že si ji mohu kdykoliv koupit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   10.12.2013 21:57 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Libas
kdo ví, vyčkej času jako husa klasu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2013 09:46 R Muž Libas [2025] - stafíci, tedy pejskové plemene stafordšírský bulteriérRe: petrab
Děkuji za přemístění. Škoda, že už se nikdy asi nedozvíme, jak tento příběh dopadl :-O
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   09.12.2013 22:38 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Libas
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   06.12.2013 14:16 R Muž Libas [2025] - stafíci, tedy pejskové plemene stafordšírský bulteriérRe: Reni
Možná jsem to trochu přehnal s tím příliš důrazným rozhodně neplatit více než polovinu ceny, za jakou se takový pes dá koupit od chovatele... Je to můj názor, ale cena vždy záleží na dohodě prodejce a kupujícího, pokud v tom nebrání jiné důvody.
Jinak souhlasím s petrab, která postup seznámení a zvykání si popsala skvěle. Jediné, s čím si nejsem zcela jist je ta kastrace. Určitě vám ji schvaluji, pokud nechcete mít štěňátka, je kastrace ideální. Já s ní sice nemám zkušenosti, ale podle toho, co mám načteno, se spíše doporučuje provést kastraci feny před prvním háráním... ale ještě se na to zeptám mojí veterinářky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   05.12.2013 15:36 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Reni
Začnu od konce.
Steril. feny je vhodné provést po prvním hárání, nechat ji dospět. ( Navíc jestliže se Váš pes nesnese s ostatními psy - samci, je možné, že by nemusel dost dobře zvládnout ani nedospělou vykastrovanou fenu, protože často psi příliš nemusí štěňata. )
Jediným zádrhelem bude první hárání,kdy bude nutno psy oddělit, nevím, zda-li máte dům či žijete v bytě. Ale řešení je vždy,zvlášť když se jedná o oddělení jediné.
Vzhledem k tomu, že jedním z nejčastějších úmrtí fen bývá pyometra (hnis. zánět dělohy), rakovina dělony a hl. mlíčných žláz (převážně z důvodu opak. falešných březostí), ster. je vhodná, často zmiňovaná negace -inkontinence po kastraci, postihuje spíše větší plemena, takže bych celk. kastraci (odstranění dělohy) spíš uvítala. Je to ale poměrně vážný zákrok (nikoliv jako vyjmutí varlat - kastrace psa, kdy jde o dva tři stýžky a relat. pohodička), takže je nutno si vzít alespoň dva týdny dovolenou do zhojení jizvy po vyndání stehů).

Co se týče zžití s ml. psem, vhodné je se s fenou setkat na neutrální půdě (pro psa), vyjít si na procházky, navštívit ji se svým psem u nich doma a pakliže je vše v pohodě, pozvat k Vám a poté vzít na procházku fenu s Vaším psem bez původní majitelky a zkusit pobyt u Vás, jsou-li v pohodě, nechat je i samotné spolu na chvíli. To vše se dá zařídit za krátko. Pár dní. Paní by to měla uvítat, páč to poukazuje o vážný zájem.
A během tohoto kontaktu je možno štěně pozorovat / či si k tomu přizvat někoho, kdo rozumí etologii/ - jeho chování - a zjistit, zda-li se nejedná o nějaký problém (strach apod.)

Pakliže bude docházet ze strany psa od první chvíle k atakům, osobně bych od pořízení upustila, pakliže nemáte dostatek kvalitních odborných znalostí v této problematice a hlavně volného času.

Obezřetná bych já byla v důvodu prodeje psa. Jistě může jít o uvedené nespecif. osobní důvody, ale nemusí být pravdou. Požadovala bych zdravotní vyšetření psa, určitě bych zkontaktovala původní chovatele (CHS), co se týče genetických chorob apod. (klidně s úsměvem, že mám zájem si vzít pejska i s jakoukoliv vadou, ale předem chcete vědět, co mu budete příp. léčit...).
www.siberianhuskyklub.com/…
Je ale docela možné, že je Vám jedno,zda-li by příp. pejsek měl nějaké zdrav. problémy).

Trochu nerozumím však větě: "Cena štěňátka v té chovatelské stanici je 10 tis., teď ji paní prodává za 8 tis. Je ta cena tedy asi trochu vyšší než by měla být... " !
Jestliže je cena v CHS 10 tisíc a paní ji prodává za 8, je to asi proto, že je již starší a vzhledem k velké nabídce psů vůbec chce sníženou cenou prodej urychlit. Píšete ale, že je cena vyšší než by měla být, ale 8 tisíc je míň než deset.
Kdyby to bylo naopak, může být cena navýšena za výdaje za psa od jeho pořízení či možnost si trochu vydělat (což by Vám mohlo být jedno, ale co ne, je zdravotní a psych. stav jedince).

Smouvu si rozhodně nenechávejte vystavovat případně, ale ROZHODNĚ !
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2013 10:09 Reni Re: Libas
Děkuji moc za odpověď.

Paní řekla, že smlouvu od chovatelské stanice má a vystaví novou případně i pro mně. Na stránkách chovatelské stanice, kde si fenku koupila, jsou její fotky, fotky rodičů atd.

Cena štěňátka v té chovatelské stanici je 10 tis., teď ji paní prodává za 8 tis. Je ta cena tedy asi trochu vyšší než by měla být...

Je tady ještě jedna věc. S fenkou štěňátka neplánujeme. Mluvila jsem o tom s veterinářem a ten nám doporučil kastraci z důvodu pozdějších zdravotních problémů, které jsou u fenek dost časté. Pořídili bychom si psa, ne fenu, ale náš pes jiného psa nesnese, jen fenky, takže proto jsme se rozhodli pro fenu. Ten náš osmiletý pes je ale křížený husky, takže určitě štěňátka po něm nebudeme mít. Nevím taky, jestli bychom byli schopni je v době hárání od sebe oddělit. Jde mi o to, že nechci způsobit tomu 6-měsíčnímu štěňátku nějaké trauma. Asi by to byla pro ni velká zátěž, jít do nového prostředí a hned se u veterináře podrobit takovému zákroku.

Na štěňátko se jedeme podívat v neděli. Takže mám zatím ještě chvíli času. Asi paní zavolám a budu chtít, ať mi naskenuje smlouvu a papíry... Uvažovala jsem, jestli se třeba spojit i s tou chovatelskou stanicí, odkud psa má...

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2013 02:25 R Muž Libas [2025] - stafíci, tedy pejskové plemene stafordšírský bulteriérRe: Reni
Nemohu poradit s huskym, ale s pořízením staršího pejska ano. Vždy jsem dostal staršího pejska. Všechny tři předchozí psy (dvě fenky a jeden kluk) jsem dostal proto, že se jich někdo chtěl zbavit a nechat je utratit, byli ve věku od dvou do čtyř let. Nyní mám poprvé štěňátko, které mám od čtyř měsíců. Je to krásné, mít takhle malé štěňátko, protože si ho od počátku cvičíte, jak potřebujete. Nicméně dle zkušeností s předchozími třemi psy bych se vůbec nebál pořídit si šestiměsíční štěně ani mnohem staršího pejska. Vím z vlastní zkušenosti, že starší pejsek může mít nějaké problémy, obvykle způsobené předchozím majitelem (jinak by se ho ten člověk nechtěl zbavit). Mohou to být problémy různé, od špatného chování po závažné zdravotní problémy. Mohu vás však ubezpečit, že pokud takovému pejskovi věnujete svoji lásku a péči a veškerou potřebnou pozornost, tak se dají velmi rychle vyřešit všechny problémy chování a většina problémů zdravotních, a takový pejsek vám bude velmi vděčným přítelem - možná ještě lepším než ten, který nikdy nepoznal nic jiného než to nejlepší zacházení. Ono se to možná nezdá, ale psi si hodně pamatují a opravdu dokáží být vděční. Možná více než lidé... přesněji než spousta lidí.
Tedy za mne - běžte do toho. Jediné, na co bych si opravdu dal pořádný pozor je to, aby mne baba nepodvedla - pořádně prověřit kupní smlouvu, na jejímž základě psa nabyla, pořádně si pročíst kupní smlouvu, na jejímž základě byste měla psa koupit vy, rozhodně neplatit více než polovinu ceny, za jakou se takový pes dá koupit od chovatele... prostě nenechat se podvést, protože člověk, který se po pár měsících zbavuje pejska není v mých očích solidní člověk (snad s výjimkou nějakého nečekaného závažného onemocnění majitele, ale i to by asi milující majitel řešil jinak než prodejem pejska). Pejska bych se tedy nebál, té ženské, co ho prodává, ano.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2013 23:02 Reni – Fenka husky 6 měsíců
Zdravím všechny příznivce huskounů :-)

Chtěla bych poprosit o radu. Doma uvažujeme o pořízení druhého huskyho. Ten náš má 8 let, je to pes. Chtěli bychom mu pořídit kamarádku, je na něm vidět, že psího kamaráda postrádá. Jedna paní momentálně z osobních důvodů prodává 6-měsíční fenku s PP. Vím, že 6-měsíční štěně je ještě hodně mladé, ale přece jen ho nemáte od 2 měsíců věku, kdy jste s ním v podstatě od úplných (důležitých) začátků. Co si o tom myslíte? Na co bychom se při odběru fenky měli zaměřit (co se týče jejího chování, zdravotního stavu...)? Přemýšleli jsme i nad tím, že by větší štěně bylo lepší pro našeho psa, že by si na něho zvykl lépe než na úplně malé štěně... Opravdu nevím, nemáme s tímto žádné zkušenosti. Vždycky jsme měli doma najednou pouze jednoho psa a vždy jsme si je domů přinesli ve věku 2 měsíců.

Děkuji!

Reňa
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2013 22:53 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: peter
smich :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   25.10.2013 08:39 Muž peter [28] - Špicové a primitivní plemena – Ako sa hrá schovávačka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2013 09:42 Muž peter [28] - Špicové a primitivní plemena – Husky a blednutie
Fotka k příspěvku Tak hadam sa mi podarilo vytvorit prezentaciu... ako som sluboval.

- pozn. stale sa jedna o jedneho psika, v pubertalnom veku pocitajte s tym ze Vam uplne vybledne hafan...

Aby som teda napisal stadia vyvoju Huskyho:
- macko (plisovy)
- biela liska
- mini vlk
- dospely husky
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   17.09.2013 18:22 R Žena Jarka [1804] - Společenská plemenaRe: Peter
Náš krásnou fenečku. Také se přimlouvám za prezentaci. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2013 21:28 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Peter
No, já jen, že když máš čas vkládat fotky sem, pak ještě jednodušší je to tam.... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2013 08:24 Peter Re: petrab
Fotka k příspěvku Ďakujem pekne Petra, stale dobre padne povzbudenie! Najdem si cas a urcite sa nieco podari.

Zatial pridavam este jednu
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   11.09.2013 22:07 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Peter
Máš hezký fotky, proč nemáš prezentaci?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 11   11.09.2013 10:07 Peter – Pes plávajúci
Fotka k příspěvku Ešte aby som dodal, neviem ako ostatný ale naša Jessyna neskutočne lúbi plávať, nakolko byvam v Komarne, tak si Dunaja uzije do sytosti.
Ak na nu nenakricim kludne by doplavala aj do stredu dunaja.
No a ked plavem ja, tak urobi vsetko aby ma stade vytiahla :)

Pridavam jedinecnu foto (co sa nahodou podarilo odfotit) levitujuceho psa :-D
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   10.09.2013 10:54 Muž dosty7 [79] - Špicové a primitivní plemena – Husky
Fotka k příspěvku Hoj, po roce jsem přihlásil a musím na sebe prásknout, že už mám doma druhého huskouna. K Argovi - 2 roky - přibyla fenečka Enya - 6 měsíců. Huskounama jsem doslova posedlí. Mam založenou chovatelskou stanici a začínám i s mushingem. Ted v přes léto se moc nedalo, bylo na ně velké vedro, ale jakmile se ochladilo, tak jsme vyrazili na koloběžku nebo na výběh. Nyní mam objednané sáně a už se nemůžu dočkat, až konečně dorazí. :-) Jinak mně huskouni povahou naprosto vyhovují. Jsou paličatí, svobodomyslní a to je právě na nich to užasné!!! Kdybych chtěl psa, který mě bude poslouchat na slovo jako robot, tak si pořídím "vlčáka". Jsou nespoutaní, plný energie a to je zatím mám v bytě. Takže jakmile dorazím domů z práce, tak letíme tu energii pořádně vybít, jinak by to doma asi špatně skončilo. :-) Jsou sice neposlušní, ale pokud si necháte hodně, ale opravdu hodně nechat záležet na výchově, stojí Vás to pořádné nervy, tak to stojí za to, své dva huskouny pouštím úplně bez problémů na volno.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   09.09.2013 16:09 Žena Naďka [43] Re: Naďka
Fotka k příspěvku Ještě jedna fotečka-Ronka a Sajko.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   09.09.2013 16:04 Žena Naďka [43]
Fotka k příspěvku Zdravím všechny.Připojím se taky do diskuze.Mám malamutku-hasky křížence.Co já mám zkušenosti-tvrdohlavý osel,vítací pes, ve spojení s dcerou/s vlčákem/demoliční četa,hrozně rády hrabou,rozkoušou vše,co se jim líbí.Jsou velmi nebezpeční lovci,nehoní zvíře,ale zjistí trasu,kterou běží a nadběhnou mu.Bilance dva mrtví kocouři/cizí/,dvě kuny.Naše kočičky sice nebyly v ohrožení života,ale pravidelným proháněním měly také život dost zpestřený.Ježci jsou obrovská výzva,dokázaly by je taky umordovat.Naštěstí,i když malamutka neštěká,u ježka dokáže,že štěkat umí.Tak vím,že mají nějakého v parádě a stihnu ho zachránit.Co také umí-výt a to dost teskně a nepříjemně.To člověk přemýšlí,co jí chybí.Její dcera naštěstí/no,nevím jestli je to zrovna štěstí,protože to používá v nejnevhodnější dobu/štěká.Nejlepší zábavu mají číhaní u vrat na kolemjdoucí psi a pořádně je vyštěkat.Jako domácího mazlíčka by si je měl vzít člověk,který je sportovně založený a má na ně dost času a trpělivosti.Jinak jsou to opravdu miláčci a výborní kamarádi.Tak číhají pod vraty-viz foto.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   09.09.2013 08:08 Peter – Husky Vs. Moskovsky strazny pes
Fotka k příspěvku A tu je foto
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2013 08:07 Peter – Husky
Fotka k příspěvku Ahoj, ja mam doma Huskyho - Fenku.
Niesom uplny kinolog, takze sa povazujem za uplne obycanjeho majitela psika preto budem hovorit svoje skusenosti o svojom psikovi a nie vo vseobecnosti.
Pes je neskutocne tvrdohlavy, poslucha naozaj vtedy ked to aj jemu vyhovuje. Na voditku v meste, v prirode bez voditka, no naozaj ak uvidi zajaca, bociana (česky - čáp) tak ho nahana ako o dusu, ja ho necham, aspon sa vybeha, a zatial bilanciu ulovenej zvery zatial nema taku vysoku ze by som lutoval ostatne zvierata.
Na vychadzky minimalne 8 km denne (mudrlanti ktori zacnu pisat ze potrebuje viac tak nech pisu o svojich - ja svoju Jessynu poznam dokonale).
Pes Vas ale bude milovat a nedopusti na Vas - vobec nestrazi, o to radsej odprevadi lupeznika a bude ho presviedcat o tom aby sa spolu hrali.
S kazdym clovekom aj psom sa chce hrat - no ked druhy pes ukaze znamky agresie vie sa spolahlivo ubranit aj proti vacsiemu superovi.
O jej hravosti - ked presvedcila mega agresivneho moskovskeho strazneho psa aby snou hral, tak to hovori samo o sebe.
Psik sa mnohym moze zdat hlupy, no opak je pravdou, oklame Vas uplne hravo.
POZOR: Psik nie je gaucovy maznacik na styl Yorshirskeho teriera alebo Basseta, v pokoji ho hladkat mozte bud tesne pred jeho spankom alebo ked sa zobudi, inak kazde pohladenie povazuje za zaciatok hry!
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.06.2012 20:30 Žena pavoucica [703] Re: Niki
Přečti si celou tuhle diskuzi.)Je to tu všechno popsané.Mně se líbí taky obě plemena, mám doma 9letou huskošku a je to jako mít malý dítě je na mně docela dost závislá hmm Hlavně tihle pejskové potřebují hodně pohybu a mít společnost bud nějakého člověka nebo dalšího stejného pejska do smečky, jinak bývají neštastní.....Ale spousta věcí je tu vypsaných tak čti ;-) Hlavně to ber tak, že pejsek je živý tvor a ne modní doplněk !
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.06.2012 19:16 Niki – Husky vs. Malamut ?
Líbil se mi staršně moc husky ,ale teď když mi sestřenice ukázala malamuta tak jsem se chtěla poradit malamuta nebo huskyho ??? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2012 10:38 Žena pavoucica [703] Re: dosty7
joj tak to fakt potěší, naštěstí Lupinu nic takového ještě nenapadlo hmm
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.02.2012 07:57 Muž dosty7 [79] - Špicové a primitivní plemenaRe: pavoucica
:-) jsou to paka, ja jsem pres vikend opravoval kabel k internetu, protoze mi ho cely prekousnul... smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2012 07:39 Žena pavoucica [703] Re: dosty7
segra měla fenku byla to kříženka malamuta patrně s nějakým vlčákem, a vždycky když ji nechala doma samotnou, tak ji okusovala nábytek a ničila věci, dokonce i mobil a boty:-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   15.02.2012 07:23 Muž dosty7 [79] - Špicové a primitivní plemenaRe: pavoucica
s tim co delas naprosto souhlasim, ja mam jiny problem, protoze mam jeste stene, tak pokud se nezabavi, tak vam prevrati byt naruby...takze mu hodim buvolí kost a ma na cely den vystarano a funguje to...vyhraje si s kosti a nabytek, kabely atd. necha napokoji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2012 20:46 Žena pavoucica [703] Re: petrab
spíš má pocit že ji rozmazluju, ale je to lepší než ji nechat tesknit a plakat a já si naopak myslím že nedělám nic špatného ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2012 16:03 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: pavoucica
Jako s čim nesouhlasí? Dát psovi na zabití nudy něco na žvejkání?
Možná lepší, než takový sebezraňování, ke kterýmu dochází u psů závisláků o samotě dost často....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2012 15:59 Žena pavoucica [703] Re: Milena
manžel s tím kapánek nesouhlasí, ale pro mě je to přijatelnější řešení než ji nechat zbytečně plakat.Namlsá se a pak leží v klidu v pelíšku hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2012 14:26 Žena Milena [1577] - TeriéřiRe: pavoucica
To je naprosto pochopitelné, jestliže psa zabavíte něčím, co ho zajímá, nebude čas na tesknění. Dobré je používat i hračky s dírkami, ve kterých jsou kousky pamlsků a pes je musí žvýkáním a převalováním dostat ven. Žádné loučení, odejít a vrátit se je prostě úplná samozřejmost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2012 12:36 Žena pavoucica [703]
Co vy na to? Dneska sem potřebovala odejít do města a Lupinku sem vzít sebou nemohla, normálně je u nás pořád někdo doma, tchýně má kokršpanělku takže "sama" není nikdy.Včera jsme ji zavřeli a odjeli jsme na nákup a sousedka mi pak říkala jak chudinka celou hodinu plakala sad dneska jsem ji dala sušenou plíci, fuj strašně to smrdí, ale Lupinka je má ráda.Zatím co si žvýkala tak sem se sbalila a odešla, když jsem se vrátila bylo doma hrobové ticho a Lupina na zavolání přiběhla z jídelny jako by si ani nevšimla, že jsem byla pryč hmm tak nevím
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   13.02.2012 08:12 Muž dosty7 [79] - Špicové a primitivní plemena
Mam 5 mesíčního huskouna...a je to záhul.. :-) ... je to můj první huskoun, ale už čtvrtý pes a musím říci, že rozhodně nedoporučuji si pořizovat huskouna jako svého prvního psa. Je to hodně náročné plemeno. Ted to zní, že si stěžuji, ale není tomu tak, Arga miluji a je to v podstate můj druhý syn, neb svého skutečného syna vídam málo, tak si to vynahrazuji tak to. Rozhodně to chce neskutečnou trpělivost a důslednost. Jsou to velmi chytří psi a dokáží vás přečůrat takovým způsobem, který by jste u psa vůbec nečekali. potlesk Od 8 mesicu začíname s treninkem tahání, mamá v planu krom výstav, ucastnit se canicrossu a podobných mushingových sportů. Tito psi potřebují fyzické vybíti, jinak je s nima k nevydrzeni... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2012 19:27 Žena poklad [21] - Pinčové, knírači, molosoidní psiRe: pavoucica
Tak jí dopřej krásné stáří. ano palec
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2012 18:32 Žena pavoucica [703] Re: poklad
Jezdila sem tam jednou za tři měsíce na otočku jelikož naši bydlí od Brna víc jak 80 km:(a když člověk je v práci od rána do večera tak se to častěji nedalo.To že není očkovaná sem zjistila,až když sem si ji odvážela a kontrolovala očkovací průkaz:(na koho jiného se teda spolehnout když ne na vlastní rodinu?Ted už bych opravdu řekla jenom sama na sebe.Neříkám, že to není i moje chyba stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.02.2012 18:00 Žena poklad [21] - Pinčové, knírači, molosoidní psi
Skutek utek, nebyla poslední tři roky očkovaná a blechy nikdo neřešil krmili ji buhví čím a ven se s ní nikomu nechtělo.


Tos tři roky nebyla u rodičů??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   12.02.2012 13:57 Žena pavoucica [703]
Já si před dvěma dny dovezla od našich dnes již skoro 9letou fenku huskyho.Neměla jsem ji od štěnátka a proto ji dodnes nemužu pouštět z vodítka aby neutekla někam honit králíky po poli:(Dostala jsem ji tenkrát přes inzerát, puvodní majitel na ni neměl čas a tak byla většinou zavřená chudinka v kotci.Měla blešky a vážila necelých 15 kilo sad Když jsem se kvuli práci odstěhovala, nachala jsem ji u našich, jelikož mají zahradu a slibovali že se o ni postarají.Skutek utek, nebyla poslední tři roky očkovaná a blechy nikdo neřešil krmili ji buhví čím a ven se s ní nikomu nechtělo.Muj bratr si pořídil vlčáka z utulku a místo toho, aby se psovi věnoval seděl u počítače a moje fena se ho hrozně bála.Po hádce s našima ho nakonec vrátili zpátky. Ve finále si rodiče vzali do hlavy, že prodají domek a odstěhují se do paneláku chtěli sebou brát i mého psa, ale to byla poslední kapka a moje Lucinka by se tam utrápila. Nakonec po poradě s tchýní a manželem sem je přesvědčila, že nejlepší řešení je vzít ji sem, máme tu menší zahradku a na procházky chodíme dvakrát denně minimálně na pul hodiny, tchýně má pejska a dvě kočičky zatím se zvířátka otukávají, ale vypadá to že si zvyknou.Ted se ji konečně mužu věnovat jak by potřebovala a budu se ji snažit vynahradit roky trápení které musela chudinka prožít.Proč to píšu?Než si člověk pořídí jakéhokoliv pejska a je jedno co za plemeno to je, měl by si uvědomit, jedinou věc.Zda mu může poskytnout to co pejsek potřebuje a přemýšlet dopředu jestli i třeba za 5let pro něj nebude pes problém .Mě bylo tenkrát 19 byla sem hloupá, dneska vím že bych to všechno řešila jinak a nespolíhala se na nikoho.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2011 11:48 Heedunka – Aljašský malamut
Zdravím Vás, máme doma malamuta a neměnila bych. Je to skvělej společník. V mých pěti letech nám taťka přinesl prvního a nikdy na to nezapomenu. Miluje děti, je hodný a laskavý, tvrdohlavý a to se mi na tomhle plemeni líbí. Já bych opravdu jiné plemeno nechtěla. Vždy jsme měli fenu. Zamilovala jsem si všechny severské psy. A agresivní vůči jiným psům jsou jen díky špatné socializaci. Tyto psi jsou zvyklí na ostatní psy, pracují s ostatními v zápřahu. Pokud nemá někdo saně, lze za něj zapřáhnout alespoň pneumatiku. Naše malamutka váží 50 kg a opravdu mi nepřijde nijak velká, jsem na to zvyklá. Člověk se s nimi nenudí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2011 18:25 Žena Ascam [1148] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Re: sidie
Co s pejskem budete chtít dělat? To je hlavní - práce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2011 18:13 sidie
Máme zájem si domů pořídit psa,jen se rozhodujem,jestli velké,nebo malé plemeno.Času máme dost na procházky s ním.Váš názor?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   07.02.2011 12:07 NIKO – Re: Teiwaz
Chceš-li si pořídit malamuta,koukni sem.
www.polardogs.org/…
www.celysvet.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2011 22:54 R Žena petrab [10528] - foto, veterina – Re: NIKO
Kdybys věděl, spíš bys hledal palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2011 21:49 NIKO – Re: petrab
smich smich smich ...........................
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2011 23:51 R Žena petrab [10528] - foto, veterina – Re: petrab
Nepiš to místo mě laskavě!!!!!
Reklama

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] 2

Zpět na obsah sekce Chování psů • Zobrazeno 1399x

© HAFICI.NET - https://hafici.net/forum/254-aljassky-malamut-vs-sibirsky-husky