Přihlaste se a využijte web naplno HAFICI.NET »

Zůstaň?

 

NápovědaFórum » Péče o psa » Výchova a výcvik psa 

+ přidat příspěvek
Zůstaň?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2011 23:42 Žena quendery [799] - Honiči a barváři a příbuzná plemena – Re: Petaarpi
Zdravím, i když teď máme bíglíky, náš první pes byl NO, měl výcvik a musím říci, že byl dobrej, alespoň podle výsledků. Nemyslím, že by tenhle věk byl brzy. Čím dříve si pes uvědomí, co má dělat, tím lépe. A rychle si zapamatovat povely mají NO v povaze. Pokud umí lehni, je to dobrý začátek. Dělali jsme to asi takhle. Psa jsem "položili" rukou lehce mu jakoby přitlačili čumáček a řekli :"zůstaň", potom jsme pomalu odcházeli a pořád opakovali povel a dívali se na psa. Napřed dva tři kroky. Potom jsme se vrátili, pochválili, "uštědřili" piškotek a znovu. Když se pes zvedl, hned jsme se vrátili a mluvili na něho, "hodný pejsek, lehni,zůstaň, zůstaň,no ty jsi šikulka a pod." a opět pomalu odcházeli. Záleží na psu, jak rychle věc pochopí. Samozřejmě nejprv jsme to zkusili třeba dvakrát, druhý den třikrát a tak dál. A potom vždycky následovala "hra" třeba aport, honička a pod. A jestli mohu ještě poradit, je dobré ho už začít učit "ke mně", kdy pes předsedá a "k noze" - kdy se přiřadí. Na "Ke mně" štěně přiběhne, když si ze začátku sednete na bobek a "k noze" přijde zase , když v levé ruce u boku držíte třeba piškotek. Jsou to šikulkové a brzy pochopí, čím vám udělat radost. A jestli mohu, nejprve bych ho naučila tyhle povely a potom teprve "zůstaň". A jen tak pro legraci, ten náš ušoun uměl nejdřív povel"hlas", to se mu líbilo nejvíc. Omlouvám se, že jsem se tak rozepsala a možná vám dávám rady, které znáte. Držím palce ať z toho vašeho štěňátka je brzy pořádný pesan.
palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2011 21:41 Žena defisa [80] - TeriéřiRe: petaarpi
Nevím jak u NO ale třeba u stafíků to bylo hodně brzo ... ještě bych počkala
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2011 21:14 petaarpi – Zůstaň?
Prosím o radu jakou techniku při cvičení povelu zůstaň. Mám 4,5 měsíčního NO umí sedni, lehni ale jak na zůstaň? Není to na něj moc brzy? Děkuji.

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Péče o psa • Zobrazeno 213x

© HAFICI.NET - https://hafici.net/forum/304-zustan