Přihlaste se a využijte web naplno HAFICI.NET »

Jak často a jakou dávkou krmit dospělého psa?

 

NápovědaFórum » Výživa  

+ přidat příspěvek
Jak často a jakou dávkou krmit dospělého psa?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   26.09.2013 11:52 Karolina Re: Klárka :o)
Myslím, že je fajn krmit granulemi. dávkování bych rozdělila podle toho, jak moc pes chodí ven atd., tedy jestli má velký výdej energie. U toho našeho (husky) jsme volili vysoký obsah masa a chutnost samozřejmě:-) Výběr padl na Carnilove a my jsme rádi, že ten náš pesan je rád.:)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2011 18:44 R Žena Jarka [1804] - Společenská plemenaRe: Frajer
Zde je žádoucí napsat přesně čím krmíš a dát případně referenci do výrobků. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   30.10.2011 23:22 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Frajer
Nazdar Frajere, klidně napiš čím krmíš! ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2011 09:55 Frajer Re: Klárka :o)
Vždy začínám doporučenou dávkou a sleduji, kam se hne váha. Každé granule jsou jinak výživné. Čas pak ukáže kolik gramů denně je potřeba. Jinak dávám ráno a večer. Pokud pes sní něco během dne, musím s tím počítat a večer pak množství snížit, zvlášť když jsme nebyli běhat. Nyní, kupuji (nebudu dělat reklamu, takže značku nezmíním) na caskrmeni.cz a krmím hodně pod doporučenou dávkou. Já bych doporučovak kupovat kvalitní granule a občas stravu pejskovi zpestřit klasickou racionální výživou. V rozmanitosti je klíč. potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2011 08:41 Žena HOUP [1532] – ma zkušenost
mam fenečku labradora je vykastrovana tak jsme museli hlidat vahu ať sni neni otesanek ---tak vahu mam furt na granulich ikdyž je Hopi už skoro 4roku -krmim ji dvakrat denňe deni davku prosťe rozpulim na pul ---a odměny ji od toho ješťe odečitam ...a pan veterinař je snami spokojen ... potlesk smich stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   01.06.2011 22:28 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Klárka :o)
Záleží na zdravotním stavu psa, plemeni, věku, upotřebení.
Rozhodně psa vel.plemene (starého cca od 7-8 let každopádně) bych krmila spíše 2x denně (s nutností mít psa pak alespoň 2 hodiny pod dozorem v naprostém klidu).Zásadně bych psovi nedovolila celodenní přístup ke krmivu.
Krmit lze vícero způsoby. Stravou vařenou připravovanou doma, syrovou tzv. BARF nebo granulovanou či kombinovanou - granule a konzervy (pak bych zvolila min. prémiové krmivo, nikdy podřadné). Někteří psi s dobrým zažíváním jsou úspěšně krmeni i suchou stravou na půl s vařenou, i když se to v kostce nedoporučuje kvůli nevyváženosti trávení.
Nejlépe Vám poradí Váš veterinář či odborník na výživu a čas, který ukáže, jak pes prospívá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   01.06.2011 20:33 Žena Goffynka [108] - Společenská plemena
Pokud nekrmíte granulemi, měla by být denní dávka 2-3% celkové hmotnosti psa. Doporučuje se krmit dvakrát denně, aby u velkých psů nedošlo k torzi žaludku. Já osobně krmím jednou denně s tím, že pak už mají psi absolutní klid (ale já taky nemám velkého psa mno...)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   29.05.2011 22:35 Žena 111 [526] – RE: Klárka
Fotka k příspěvku No záleží na celkovém stavu vašeho pejska? Pochopila jsem jde o seniora že?Pokud je váš pes, normální váhy ani chudý ani silný, záleží na hmotnosti, se denní krmná dávka upravuje. Každé granule mají tabulku dle hmotnosti. Stále musí bít přísun čerstvé vody? Pokud je psík v pohybu,a štíhlejší můžete dávku o něco navýšit. Stravu podávat ( 1-2 za den).Pokud má zdravotní potíže- je nutno zakoupit granule jeho požadavkům zdravotního stavu- není dobré to podceňovat. Když je pes zdravý a snese stravu upravovanou- například ( těstoviny,rýže, maso, zelenina....)můžete, střídat s granulemi? Opravdu neznám vašeho psíka- vždy je to individuální. Zkuste více napsat :)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2011 21:18 Klárka :o) – Jak často a jakou dávkou krmit dospělého psa?
Dobrý den
Jsem začátečník a tak z krmením psa nemám ještě žádné zkušenosti...Nemohl byste mi někdo poradit jak často a jakou dávkou krmit dospělého psa, které bude žít venku?

Za jakoukoli odpověď děkuji :)

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Výživa • Zobrazeno 232x

© HAFICI.NET - https://hafici.net/forum/334-jak-casto-a-jakou-davkou-krmit-dospeleho-psa