Zdravím, neviem, či som v dobrej téme, ale skúste mi poradiť.
Mám 3,5 mesačné šteniatko zlatého retrívera a už sa stretlo aj s dospelým rodézkym ridgebackom, aj s maltezákom staručkým aj so 7mesačným NO ale fakt nebol žiaden problém - oňuchali sa, moja sa podriadila a potom sa spokojne šantili (moja je šantivá až až). No a napokon sme sa stretli s kamoškiným psíkom 4mesačným NO. On má už tiež za sebu stretnutia s dospelými psami a tiež nebol problém, hrali sa. No a naše stretnutie vyzeralo asi nejak tak, že psy sa oňuchali, moja sa hneď vyvalila a podriadene ukázala slabiny ale NO strašne štekal, vrčal, driapal sa a moja GR sa len veselo trepala pod neho a on vyzeral dosť agresívne, aj po nej chňapal (ale nič jej neurobil, kamoška ho odtiahla, keď to vyzeralo zle). Nechali sme ich 5 min nech si to vybavia po svojom a nech sa zoznamia a prejdú všetkými psími rituálmi ale oni proste stále vyzerali, že sa napokon pokušú aj do krvi (teda skôr NO pokuše moju GR). Moja stále ale vrtela chvostíkom a sále sa trepala k NO. Myslela som si, že keď sa k nemu stále trepe, tak jej to nevadí. Stále na seba brechali a raz moja ukázala aj zuby. Na druhé stretko to isté ale NO už ju chňapal ostrejšie, najmä za krk a za hlavu a papuľku. Moja GR sa ale stále približuje k NO a vrtí chvostom. Vôbec sa mi to nepáči. Beriem, že sú šteňatá, ale neviem, čo s takým správaním a či môžem čakať progres. Keď sa prechádzame, sú v pohybe tak každý si "ňuchá svoje" aj keď sú pri sebe, proste je pohodka ale keď zastavíme a uvidia sa, moja zase k nemu, že sa (asi) chce hrať a NO chňape.
Čo s tým? Konečne som si našla niekoho na spoločné venčenie a nechcem aby to padlo
Vopred veľká vďaka za rady. Majka