Přihlaste se a využijte web naplno HAFICI.NET »

Výcvik BOC

 

NápovědaFórum » Péče o psa » Výchova a výcvik psa 

+ přidat příspěvek
Výcvik BOC
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   30.12.2011 10:54 Žena HOUP [1532]
kamarádka má belgickou ovčandu a taky byla úplně v poho aj e fakt že stopovačku vytahla podruhé..ma pubertu ..mé děti mit pubertu v 7 měsácích tak si pískám ..no není to v tom psím světě hezky zařízeno---- smich smich smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2011 00:01 Žena Iva [341] - TeriéřiRe: petrab
:-D ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2011 23:58 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Iva
Jé Iva.... zdravíčko! ... Oči.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2011 23:56 Žena Iva [341] - Teriéři
Diskuze Andilek929 přesunuta do "Oblíbená značka krmiva" ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2011 21:34 R Žena petrab [10528] - foto, veterina
:)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2011 18:59 Žena Petra123 [461] Re: sona
No sakra, tak já už radší mlčím (nepíšu). :-D Zkuste radu od pana Desenského, snad to pomůže. Budu držet palce.
P.S. Takže se stopovačkou už necvičíte? Jestli ne, možná by to chtělo začít znovu, stalo se mi něco podobného co vám, a v pubertě jsme museli se stopovačkou začít odznovu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2011 18:29 Žena sona [6] - Teriéři – Sona a BOC
Petra 123: Stopovací vodítko máme, byla to povinná výbava do školičky pro štěnátka :). Učila jsem jí to tak jen chvilinku a když měla kolem 4-5 měsíce nádherně povel ovládala, ikdyž si hrála třeba se štěnaty a podobně. Jen teď si staví hlavu, ovšem to je ta zminovaná puberta ;).
Co se týká hraček: Kostí má snad padesát vždy je rozžvýká a pak je nechce.. Míček neboli pamlskovač též máme. Po deseti minutách hraní ji to omrzelo tak, že když jí ho teď nabízím ani se nesnaží ty mlsíky vyndávat, prostě je přechytračelá , nebo vážně nevím :-D.
Četla jsem radu pana Desenského který uvádí, že se má pejskovi dát syrová větev ze stromu i třeba s listím, tak to chci vyzkoušet :) Uvidíme jestli to pomůže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2011 17:53 Žena Petra123 [461] Re: sona
To přivolání bude nejlepší učit s tou stopovačkou, bude to i nejjistější ( www.psycholog-psu.com/… ). Zjednodušeně - Pořídíš si stopovačku a necháš ji vláčet za psem. Když ho chceš přivolat, vezmeš konec stopovačky do ruky, vyslovíš povel a tak vteřinku nebo dvě počkáš, potom psa začneš plynule přitahovat k sobě (ale neškubeš!), až bude u tebe, odměníš ho. Takhle je to dost zjednodušené, kdyžtak si najdi ještě nějaké návody na netu. :-)

A to ničení zařízení bych asi řešila tak, že bych koupila nějaké ty žvýkací kosti, případně i míč na pamlsky (něco takového - www.spokojenypes.cz/… ), to by ji mělo na delší dobu zabavit. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2011 16:01 R Žena petrab [10528] - foto, veterina
sona napsala:Jen mě trápí, že když jsem dopoledne ve škole ničí zařízení našeho bytu. Máme okousané všechno ze dřeva apodobně..
to chce čas...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2011 15:52 Žena sona [6] - Teriéři – Sona+BOC
To ano, máte pravdu, že jsou to velmi aktivní pejsci, my jsme takového chtěli, aby s nami jezdil na výlety (milujeme s přítelem cyklistiku), hlavně se s ní chci věnovat dog frisbee a coursingu a to i závodně. Jen mě trápí, že když jsem dopoledne ve škole ničí zařízení našeho bytu. Máme okousané všechno ze dřeva apodobně.. Ja zřejmé, že nějakou tu dobu sama být musí a je. Odpoledne se jí věnuji, chodíme na již zmíněné procházky a trénujeme povely.
S přivoláním to máme momentálně dost "špatné". Sýnnefka mě ignoruje a třebaže jako mimčo uměla přivolání kdykoliv, teď vůbec neslyší. Vím, že je to onou psí pubertou ale trápí mě to. Pustit ji mohu pouze v obležení psích kamarádů, kdy jsem si jistá, že se bude držet smečky.. ovšem někde na polní cestě či v lese to nepřipadá v úvahu- čili budeme pilně trénovat.
Co se týká náhubku, tak jsem jí pořídila takový ten dá se říct umělý, s umělé hmoty a ten byl ihned na kousky.. Takže pořířím i železný či kovový. Děkuji za radu, nenapadlo mě , že by mohla zničit ten co jsem jí pořídila a nechtěla jsem kupovat na začátek kovový, aby jí to netěškalo tlamičku ;-) .
Děkuji za rady, budu zkoušet a se Sýnkou trénovat.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2011 12:20 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: sona
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2011 10:54 Žena Petra123 [461] Re: sona
Sice jsem borderu nikdy neměla, ale co vím takhle z doslechu a tak, tak to jsou hodně aktivní psi, kteří potřebují HODNĚ zaměstnat. A to nejen procházkou, ale i nějakou aktivitou (prací) jako třeba agility, pasení, flyball, aporty, běh (třeba i běh u kola), plavání apod. Taky je potřeba jim zaměstnat hlavu, nauč ji třeba nejrůznější triky z dogdancingu, poznávání hraček podle názvů apod. :-)
Jo a k té žravosti. - Buď ten náhubek (kovový by snad nezničila ne??), ale ten jen ze začátku, hlavně to totiž chce, abyste ji naučili 100% přivolání (přivolání na 1. povel za každých okolností). Nejlepší bude asi cvičení se stopovačkou, která bude i taková pojistka. Myslím, že návod na učení přivolání se stopovačkou už někde dohledáte. Tak hodně štěstí. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2011 09:56 Žena HOUP [1532]
kamarádka co má tohle plemeno --chodí na agility má též procházky a taky vím že ji celou procházku ještě hází balonek je to pejsek k neutahání ..jsou moc aktivní ...znám jich pár..a jestli jdou unavit to opravdu nevím ..mě připadá že jsou pořád v pohybu...tak hodně uspěchu ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2011 15:53 Žena sona [6] - Teriéři – výcvik BOC
Fotka k příspěvku Zdravím,
Máme doma 7 měsíců starou border kolii, fenečku. Je hrozně aktivní a kolikrát si s tím nevíme rady. Ikdyž s ní jdu na 4 hodinovou procházku s ostatními psími kamarády, neunaví se a doma se nudí. S tím je spojený náš problém, tedy problém který nás se Sýnnefkou trápí. Ničí nám celý dům a prostě se nudí.. Chodí z místa k místu a neví coby, přitom pohybu má tolik! Také nevím jak jí vysvětlit, že postel je jen moje a přítela. Neustále tam leze ikdyž ji přistihnu než skočí a zakážu to.. Také máme problém s neuvěřitelnou žravostí.. žere všechno co jí do papule přijde a na náhubek ji nelze naučit (už jeden zničila, netuším jak to dokázala..). Jinak je to zlatíčko, příšerně kontaktní tvoreček. Budu ráda za jekékoliv rady, ten kdo má zkušenost s tímto plemenem, jistě bude vědět, jak poradit :).
 

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Péče o psa • Zobrazeno 143x

© HAFICI.NET - https://hafici.net/forum/389-vycvik-boc