To ano, máte pravdu, že jsou to velmi aktivní pejsci, my jsme takového chtěli, aby s nami jezdil na výlety (milujeme s přítelem cyklistiku), hlavně se s ní chci věnovat dog frisbee a coursingu a to i závodně. Jen mě trápí, že když jsem dopoledne ve škole ničí zařízení našeho bytu. Máme okousané všechno ze dřeva apodobně.. Ja zřejmé, že nějakou tu dobu sama být musí a je. Odpoledne se jí věnuji, chodíme na již zmíněné procházky a trénujeme povely.
S přivoláním to máme momentálně dost "špatné". Sýnnefka mě ignoruje a třebaže jako mimčo uměla přivolání kdykoliv, teď vůbec neslyší. Vím, že je to onou psí pubertou ale trápí mě to. Pustit ji mohu pouze v obležení psích kamarádů, kdy jsem si jistá, že se bude držet smečky.. ovšem někde na polní cestě či v lese to nepřipadá v úvahu- čili budeme pilně trénovat.
Co se týká náhubku, tak jsem jí pořídila takový ten dá se říct umělý, s umělé hmoty a ten byl ihned na kousky.. Takže pořířím i železný či kovový. Děkuji za radu, nenapadlo mě , že by mohla zničit ten co jsem jí pořídila a nechtěla jsem kupovat na začátek kovový, aby jí to netěškalo tlamičku
.
Děkuji za rady, budu zkoušet a se Sýnkou trénovat.