Botičky pro psy
6 11.12.2012 22:53 R petrab [10528] - foto, veterina 0 04.03.2012 22:57 R petrab [10528] - foto, veterina Okamžitě je chci, kde je možné tenhle super model zakoupit?
9 01.03.2012 11:33 R petrab [10528] - foto, veterina Kdybys jí nechala roztát v kýblu, ušetřili byste za užitkovou vodu....
Žádný problém, vlažná sprcha na nohy a podvozek a stačí 2 minuty!
Jak jí dlouho rozmrazuješ?
Tak, tak! Koukla jsem z okna a už je to tam.
Takže dnes příjdeme z procházky asi takto:
A jestli napadne, co je v plánu, budou z nich přímo sněhový kuličky...
Pravda, za to se ale na nízkonožky lepí sníh jak divý!
Aha.
Ale epilace depilace....
Néé. Pohodlný rozepnutí botky a vklouznutí nožky...
Jo jako že by to i epilovalo přebytečné chlupy u dlouhosrstých???
Nevím, myslela jsem, že se dělají na sucháč.
No super přeskáče. Tedy zipáče!!!
Ježiš, dyť jsou větší než ten chudák krysařík
.
6 11.02.2012 18:48 R petrab [10528] - foto, veterina Pakliže je sníh a k tomu víc mrzne, psovi mrznou tlapy a to bolí, stačí zvednutou packu či tu, na kterou kulhá, vytřít bavlněným hadříkem (vždy měj nějaké v kapse) a jde se zase dál. Moc packu ale nenahřejvej (např. mnutím teplý ruky, aby se sníh neroztál a ještě víc se pak na packu nechytala námraza). E. taky kulhá. O soli nemluvě.
HA NAŠLA JSEM ZCELA STEJNÝ PROBLÉM U STEJNÝCH BOTEK A PEJSKA TAKŽE TO NEBUDE JEN MÝM PSEM?
iprk.cz/…/
Jsi zlatá!!!!!!!!!!!!! suprový odkaz na všechny botky
Mám problém- vzhledem k solení které je u nás potřebuje opravdu hafan botky nosit. Máme kvalitní a pohodlné botky-
jen máme zásadní problém jak tyto i ostatní mu během chůze odírají boční drápek během chůze
již jsem zkoušela podlepovat jej,podkládat vatou...atd ale vždy to sklouzne a odírá! Již nevím jak to vykoumat- dokonce jsem na jiných botkách které máme vystřihla prostor na dráp- super ale zase sklouzla o kousek a ten sucháč který botku vždy drží sjede zrovna na ten drápek" Nevím zda má od druhých psů ten drápek níže- jelikož skoro všechny botky mají zrovna sucháč v tom místě? Jedny botky jsou tam vysoké a suprové na úchyt ale ta cena je katastrofální již tak jsem za botky dala 2500kč a ty mají o mnoho drahší. Prosím o radu pokud někdo měl podobný problém a vyřešil to děkuji. Pak mě jedině napadá ušít botky na míru? Ale to my přijde- když mák
tolik botek doma líto
děkuji za každou radu.
Tohle mi děla Berťas taky... buď když je posoleno (V tom případě je to pochopitelný a soli se pokud možno vyhýbáme jak čert kříži - ve městě ale prakticky nemožné), nebo v hodně klubokým sněhu. Začne kulhat, ale když kouknu na ťapky, tak na nich nemá ani zmrazky, ani žádnou odřeninu... prostě je chce jen zahřát a pak běží dál.
Opravdu nebyla, my jsme zapadlí jak vlastenci, tady se ani neprohrnuje
.
3 10.02.2012 00:15 R petrab [10528] - foto, veterina NO JO ALE ZROVNA MŮJ ŠOUPE A POŘÁDNĚ
z těch trixie pakliže odloupneš koženku (ona se tedy urva sama po dvou nošeních), tak pes chodí po neoprenu a neklouže to. Jak ale šoupe nohama, tak se za několik nošení prošoupou. Některý pes ale zvedá nohy vzorně...
JÁ MÁM SUPROVÉ OUTDOOR TREKOVÉ BOTKY PRO MÉHO PSA- KTERÉ NOSÍ KDYŽ SE MU PORANÍ PACKA
JSOU SUPROVÉ PROTISKLUZOVÉ. JEDINÉ CO MY NA NICH VADÍ - JE ŽE NA PŘEDNICH NOŽKÁCH JAK MÁ NA BOKU DALŠÍ DRÁPEK DOCHÁZÍ DÍKY ZROVNA NAŠITÉMU SUCHÁČI K ČASTÉMU ODÍRÁNÍ KŮŽE! JE NUTNO TENTO DRÁPEK PODLEPOVAT? A TAKY KDYŽ JE VENKU VELIKÉ NÁLEDÍ NELZE JE NOSIT I KDYŽ MAJÍ PROTISKLUS? TAKŽE KDYŽ ZHRNU TU CENU KOLIK STÁLA
A JAK ČASTO JE NOSÍ- JE TO SÍLA. JINAK MU SEDÍ DOBŘE A JSOU I KROM TOHO DRÁPKU VELICE POHODLNÉ? NO KAŽDOPÁDNĚ MU JE DÁVÁM JEN OBČAS A HLAVNĚ KDYŽ SI PORANÍ PACKU. U RČITĚ- NEMŮŽU DOPORUČIT TY NEOPRÉNOVÉ TY JSOU NÁRAZOVÉ IHNED SE PROŠOUPOU A TAKÉ KLOUZAJÍ- NO JAKO KAŽDOPÁDNĚ ASI VŠECHNY BOTKY.
POKUD MOHU DOPORUČIT:
www.fordogs.cz/…
TYTO MÁM JÁ JEN JINOU ZNAČKU A DRAHŠÍ. ALE TO JE JIŽ ZCELA JEDNO VYRÁBÍ MNOHEM LEVNĚJŠÍ A - POSLOUŽÍ STEJNĚ-
www.spokojenypes.cz/… No, tak se modli, ať si nikdy nerozřízne polštářek a je stále zdráv a vesel!
Nevím ,ale muj Snoopy by je asi roztrhal.
Nevím, odkud jsi, občas prodávají boty i veterináři, mají-li prodejny potřeb pro psy, určitě seženeš zverex, kde je budeš moct psovi vyzkoušet. Jaký druh, nevím, ty první - trixie z neoprenu jsem používala u psa po operaci prstu, kdy jsem přes slabý obvaz dala igelit a přes to tuto botu (promokne!!). Pes ji ale vždy po cca 6-8 procházkách prošoupal!! V suchém mrazu na sněhu by ale měly sloužit dobře, musí se ale obmotat né jen v jednom místě tím sucháčem, co na nich je, ale i více přitáhnout, aby nezklouzly, - né ale nohu přiškrtit(na přední noze těsně pod předními paspárky), což jsem dělala tak, že jsem ještě přes botku převazovala křížem od konce polštářků směrem nahoru elatické obinadlo - shrnuté (jde to blbě tedy písemně popsat) .Měli by ti poradit v krámě. Rozhodně se vyplatí mít nějaké 4 ks doma právě pro případ zranění /tomu se během života asi nevyhneš/ a jak si vzpomínám, já měla XL i XXL na NO a to proto, že měl pod tim obvaz a packa byla silnější,mmch. (nevím, jaký Tvůj pes musí mít velikost, aby padly), takže si můžeš jedny koupit a vyzkoušet je pořádně až v praxi, peníze to vyhozené nebudou jako prevence na případně rozřízlou nohu či pod.
No já tohle nikdy neměla moc ráda - ty oblečky pro psy apod (pokud to teda pejsek neměl ze zdravotních důvodů).. Zdálo se mi to nepřirozené, ale teď když jsou takové mrazy? Bydlíme v horách a momentálně tady máme okolo -24°C úplně normálně a to moje fenka vážně nezvládá
Už jsem jí pořídila vestu, ale kdykoliv výjdeme ven, tak do minuty kulhá a odmítá tam být
Tlapky mažeme lékařskou vazelínou, protože je má suché a začínaly i praskat
Proto bych jí na ty mrazy (jenom tady na hory) chtěla pořídit nějaké botky, nechci ať se trápí
Jenže se v tom vůbec nevyznám - zkoušela jsem jí ve zverimexu tyhle →
www.spokojenypes.cz/… - ale vůbec nepasovaly. Paní z jiného zverimexu mi zase doporučovala tyhle →
www.spokojenypes.cz/… - ukazovala mi je, že je má pro svého pejska. Jenže zase poblíž není žádný zverimex, kde by je měli, tak to nemohu vyzkoušet a nevím, zda by ji seděly, jakou velikost by měla tak akorát atd... Tak nevím no
bobinka mi nechce chodit ani ven, poněvadž jí ty tlapičky asi vážně bolí..
Měla jsem vždy velké psy, kterým jsem boty nedávala. Využívám ale hojně boty v posledních letech při úrazech tlapek, zvláště za vlhka, protože je to pohodlnější než převazy - ponožky, igelit, džínovej pytlik apod.
Mívala jsem psa, po revoluci, který byl celoživotně silný alergik s interdigitáloní pyodermií(meziprstní hnis. dermatitida) a u toho jsem řešila tento problém intenzivně z důvodu solení chodníků a vlhkosti. Vyzkoušela jsem všechno možné, ale žádné boty mu nepadly dobře a všechno mu padalo, přeci jen šlo o zvíře 40-50 kg s nějakou zátěží zvláště při běhu a nefungovaly vůbec jak měly (dnes je ovšem větší výběr), Nakonec jsem mu nechala vyrobit přes jedny známé z Norska kožené boty na míru, které používají saňoví psi na dlouhé trasy a ty byly naprosto skvělé. Dva páry bot (dodnes nechápu, proč se prodávají boty v párech a nikoliv po 4 ks nebo jen jednotlivě) vyšly ovšem tenkrát skoro na dvě výplaty.
Můj názor je ten, že pohybuje-li se pes v prostředí, kde se solí či na ostrém sněhu nebo má nějaký individ. problém, boty jsou jenom k dobru, což je ovšem nutno naučit psa nosit již v mládí, aby ho to zcela nijak nestresovalo.
Jediného psa z okolí, který nosí boty právě z tohoto důvodu pravidelně, co znám, je místní bišonek.
Ahojte, jaký máte názor na botičky pro psy? Popřípadě jaké zkušenosti?
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Péče o psa • Zobrazeno 339x