Přihlaste se a využijte web naplno HAFICI.NET »

Chození při mě

 

NápovědaFórum » Nezbytné rady nejen pro začátečníky » Socializace 

+ přidat příspěvek
Chození při mě
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   11.08.2012 23:56 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Annelid
Maličké štěně se převážně drží majitele, což je výhoda a základ pro budoucí výcvik přivolání - nejdůležitějšího povelů vůbec. Je potřeba poutat pozornost štěněte na sebe, pamlsky, hračkami, ale hlavně hrou - stále chválit, pejska přivolávat, couvat před ním, přikleknout na zem, vesele gestikulovat, tleskat a nestydět se jásat. Jestli jde o štěně zvídavější a již nyní ho zajímají různé vjemy více než páníček, šup s ním do školky pro štěňata i pro rady jak dál. Na veřejnosti štěně mějte na delším vodítku, aby nemohlo pozřít to, po čem mu bude špatně a nevběhlo "do spárů" psa, který netoleruje štěňata, čímž v tomto důležitém období socializace by byl do budoucna velký problém. Mmj. čím více příležitostí k nesprávnému chování, tím větší zafixování toho, co nemá dělat.
Pejska ještě nejde cvičit, ale již se musí vychovávat.
Hodně zdaru!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   07.08.2012 08:32 Žena Milena [1577] - TeriéřiRe: Annelid
Já bych v každém případě doporučila sehnat si PODROBNÉ informace u odborníků a rychle. Pejsek v tomhle věku se nejlépe socializuje, nedoporučovala bych ho učit jen doma. Naopak, tam kde jsem si jistá, že jsou pejsci očkovaní a nebudou štěněti ubližovat.
Kdysi jsem třeba četla v časopise Psí kusy skvělý návod na pokračování, jak vychovávat štěňátko, jak ho naučit držet se páníčka, nežrat blivajzy a hodně jiných věcí. Chce to hledat na netu nebo v časopisech, případně se obrátit na zkušeného pejskaře, který má psa dobře vychovaného a kterému jste ochotni věřit.
Opravdu se vyplatí věnovat se štěněti důkladně a hlavně správně, ušetří vám to později hodně nepříjemností.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2012 22:19 Dracula Re: Annelid
Moc brzy na chůzi u nohy, ale je zarážející že štěně nechodí u "tebe" většinou se drží člověka, který je taková jeho "máma", ale asi máš zvídálka tak si dávej pozor at neuteče a ještě jedna rada... "První na co mysli, je povel "Ke mně", k noze si nech až po základních povelech, ke mně, sedni, lehni, čekej, nesmíš aj. ;-) ono to nějak vypline z času a nakonec mu bude 5 měsíců a bude připraven na chůzi u nohy ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2012 15:55 Žena sgualdrina [1064] - Pinčové, knírači, molosoidní psi
podle me je jeste moc malinky,ja sem Schatze zacla chuzi u nohy ucit ve 4 mesicich na voditku,kdyz sel moc rychle skubla a on se zaradil..a dnes uz tak chodi i bez voditka a kdyz mu dam volno beha si kde chce..alespon me se tento zpusob osvedcil..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2012 14:56 Žena Terda [484] - JezevčíciRe: Annelid
Dvouměsíční štěně je dle mého ještě miminko, já bych ho venku nepouštěla z vodítka, právě, aby nemohlo žrát kde co, chodit za kde kým a podobně. (Možná je to špatně, ale vypustit takovýdleho mrňouska z vodítka bych se prostě bála. Nikdy nevíte koho potkáte a když utíká za vším jak ho ochráníte, kdyby mu někdo člověk nebo pes chtěl ublížit?) Jinak nějakou výchovu jako přijití na zavolání apod. bych začala pomalu učit za pamlsky, ale doma, kde ho nic nerozpytluje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2012 14:49 Muž Buba - Gump [262] - TeriéřiRe: Annelid
je to ešte šteňa, teší sa z ľudí, skúma nové veci a pachy, je normálne že sa jaší a behá po okolí, používaš vôdzku ? s vôdzkou môžeme regulovať chôdzu psa .. pri nohe .. ak to urobí správne treba dať odmenu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2012 13:58 Annelid – Chození při mě
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak mám svého pejska naučit, aby se mě při procházce držel? .. Aby chodil u mě? A vůbec, aby chodil. Když jdeme ven, tak si jde po svým, vidí cizýho člověka a jde hned za ním, žere každou blbost, co vidí. Vůbec se mě při procházkách nedrží, nechodí za mnou. Jsou mu 2 měsíce a je to štěně Tibetského španěla. Prosím o radu, jak to řešit nebo jak ho učit k tomu, aby mě následoval, popř. chodil u nohy. Děkuju moc :)

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Nezbytné rady nejen pro začátečníky • Zobrazeno 109x

© HAFICI.NET - https://hafici.net/forum/602-chozeni-pri-me