Přihlaste se a využijte web naplno HAFICI.NET »

Plánujete nebo chodíte "na slepo"?

 

NápovědaFórum » Péče o psa » Sporty, aktivity, akce pro psy 

+ přidat příspěvek
Plánujete nebo chodíte "na slepo"?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2012 23:31 R Žena petrab [10528] - foto, veterina
Když jsou psi mladí, nic neplánuju, baví to je i mě. Pořád samá novinka a neznámý dobrodružstvbí. Když mám psa už starýho, plánuju to dost pečlivě a výkyvy mě znervozňujou a často i psy, kteří již jako senioři mají rádi zajetej režim, dokonce často vyžadují určitou trasu či místa, který už znají.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   09.08.2012 23:11 Žena Terda [484] - JezevčíciRe: Dracula
:-D Tak to jí málem na historii skončila, mou posedlostí jsou napoleonské války a hlavně život na válečných lodích té doby... ale hrady a zámky mi přijdou všechny... no trochu na jedno brdo. Loveckej salónek, modrej salónek, kuchyně, mučírna... Mě by bohatě stačila jen ta mučírna :-D Ale to už jsme hodně utekly od tématu... Jako když jdu se psem a vynořím se někde, kde jsem vůbec nechtěla bejt. Jednou se nám ještě s kamarádkou podařilo s rafanem zabloudit tak dokonale, že nás na autobus nebyli schopní nanavigovat ani místní. A to jsme dokonce měly mapu smich Takže od tý doby radši mapu nevedu. A občas beru rafana se spolužákama na výpravy na kameny a tam se obvykle taky mapa nevede nebo jen částečná, takže občas ani nepotkáme něco, co by alespoň vzdáleně připomínalo cestu :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   09.08.2012 21:25 Dracula
To já zase hrady s zámky miluju,proto tam chodíme často :) Je to taková paráda .Jako, né že miluju historii, dějepis mi nikdy moc nešel, ale takhle co spadá pod \"krále,kníže, hrabě\" atd.. to mě vždy zajímalo :)

Od dětství mě to prostě bere :-D Jsem chodila na kurz mečování a jízdy na koni s kopím, \"náhražky\"na poníkách mi stačili a byla jsem štastná smich, ale to už je dávno, ted jsem už v realite ;-)



Jinak, archeologie mě taky nikdy moc nebrala, ale BBC dokumenty o dinosaurech v tom žiju ještě ted :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2012 20:00 Žena Terda [484] - JezevčíciRe: Dracula
Jo rak tak to jo... Zříceniny jsou fajn, ale na ty já radši ve skupince (baba pověrčivá jsem :-D ) a zámky mě moc nebaví. Radši chodím s Bertem někam do lesa, kde teče potok. A když jsou po cestě lůmky, kde se dá sem tam najít nějakej zkamenělej živočich, tak je to pro mě příjemný bonus navíc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2012 19:49 Dracula Re: Terda
Tak, hrad je většinou zřícenina bez prohlídek a zámek, to většinou psi uvážeme na šnůru co máme stopovací ta má 5metrů, hned vedle misek s vodou pro psi. Oni po tom výšlapu "nahoru" a celkově po dlouhé námaze toho mají dost, lehnou,odpočívají celou dobu a jsou klidní, takže máme na prohlídku čas i potom na občerstvení a když se jde dolů, mají zase dost energie na cestu zpátky :)

A co by z toho měli? Velkou fajnovou procházku, ze které se vrátí i zase o historii něco "znalejší" jeho páníček :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2012 18:26 Žena Terda [484] - JezevčíciRe: Dracula
Tak na hrad či zámek, by mě s Bertíkem ani jít nenapadlo. Už jen protože chodím na delší výlety většinou sama a tak by mi ho neměl kdo pohlídat a na prohlídku psi obvykle nesmějí (Ostatně co by z toho měli). Jinak protože jsem neřidič, tak výlety plánuju stylem start-cíl. Mám určenou cílovou stanici odkud mi jede vlak/autobus/tramvaj/metro a jakou cestou se tam dostanem to většinou netuším ani já sama smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2012 16:37 Dracula
Částečně improvizace a částečně plány :-) Když jdu sama s Betio, bo s kámošema a s ostatními psi venčit, tak většinou pádíme k vodě, ale podle počasí, bud jdeme k Ohři něbo jen k rybníku, ale k Ohři vede několik cest a rozcestí, takža at odbočíme kam odbočíme, sice jdem dlouho, ale k řece dojdem :-D Nebo taky chodíme do lesa, to dojdem někdy do vedlejší vsi a zpátky, nebo jedem do Loun vlakem do parku a tam kam se chce psům a pak zase dom vlakem, nebo taky couráme po polích a lesech kde se dá a neřešíme kam a kudy ;-)

Zase, pokud jdeme s chovateli a přáteli odněkud "dál" tak většinou plánujem.Jezdíme do Zoo nebo nějakých větších turistických cest, na hrady, zámky-to je má vášen, takže tam asi nejčastěji, nebo jen turistický výlet a tyhle výletu v neznámo už mají určitou trasu jak se říká "hlavu a patu" :) ale cesta zpátky je vždy pěší až k auto, který bývá cca většinou 10 a víc km od místa určeného k výletu :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2012 12:43 Žena sgualdrina [1064] - Pinčové, knírači, molosoidní psi
to máme podobný,vytyčíme cíl,ale cesta jakou tam dojdem je improvizace a zpátky zas jinudy :) planovat nám moc nejde,páč nikdy nevíme kde kdo bude :-D minule jsem chtela jit na misto,kde jsem chodila jako mala a najednou zjistim,ze most,ktery tam stal uz nestojí,takže 2 kilometry jsme museli jit uplne houstim no mazec..uz radsi neplanuji :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2012 11:15 Žena Terda [484] - Jezevčíci – Plánujete nebo chodíte "na slepo"?
Tak mě napadlo udělat takový "průzkum". Když jdete se psem někam na delší procházku/výlet mimo obvyklou venčící trasu, plánujete si trasu dopředu nebo improvizujete cestou? Já jsme si procházky dřív plánovala do puntíku, kde kam odbočit, ale protože mám to "štěstí", že se mi turistické značky rády ztrácí a jiné nové a neznámé objevují, jsem přešla k částečné improvizaci. Vždycky si řeknu, kam zhruba chci se psem jet a pak se rozhoduju na místě podle situace (počasí atd.). Jediný, co se snažím dodržovat, je končit výlet někde, kde se dá nasednout na nějaké MHD, který nás přiblíží k domovu.

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Péče o psa • Zobrazeno 86x

© HAFICI.NET - https://hafici.net/forum/607-planujete-nebo-chodite-na-slepo