Přihlaste se a využijte web naplno HAFICI.NET »

Pes utíká

 

NápovědaFórum » Chování psů  

+ přidat příspěvek
Pes utíká
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2016 22:06 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: invalida
invalida napsal: Psi ale nikdy nebudou mluvit řečí dvounožců. No ale lidi se můžou psí řeč naučit. Aspoň částečně. Já bych dal studium tohodle jazyka za povinný.
.
:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2016 07:38 Muž invalida [782] Re: petrab
Psi ale nikdy nebudou mluvit řečí dvounožců. No ale lidi se můžou psí řeč naučit. Aspoň částečně. Já bych dal studium tohodle jazyka za povinný.
Pes se vyjadřuje hlavně řečí těla a posunkům taky nejvíc rozumí. Ono kdyby lovec se psem někde na prérii nebo v tundře hejkali a poštěkávali určitě by šli spát o hladu. A to že pes umí přesně odpovídat přizvednutou tlapou, nastražením uší nebo jinak je taky známý. Někdy dokonce pes odpoví takovým způsobem že slovo nebo i celou větu si dokážu přeložit přesně.
Uvedu příklad. Jednou sem tady na stránkách čet reakci že když mám psa bez voštemplovaný knížečky taj je to bezceenej parchant, určitě to tejrám hlady a nechodíme k veterináři. Předčítal sem to čubě a ta mi jasným pohledem naznačila "proč se chováš jako debil"?
Jo a když sem to dal přečíst veterináři bylo mi sděleno kdo by se měl jít léčit. A pes to nebyl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2016 02:41 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Alive
Nebudu nikomu vyvracet jeho názor, jen sdělím ten svůj - pes je smečkové zvíře a mohl-li by se sám rozhodnout, nikdy by si na to, stát se na jakoukoliv dobu, tedy ani na krátkou, samotářem, netroufl. Smečka je pro psa vše! Lidská, psí, smíšená, početná či jen duo. Prostě smečka. Základ života. Jistota. Ve volné přírodě je vyloučení ze smečky, byť dočasné, tím nejšílenějším trestem, který může smečkové zvíře potkat, neboť samotné nemá téměř žádnou šanci na přežití.
A my lidé, páni tvorstva se desítky, let, desetiletí a století stále snažíme přírodu překonat, předělat a učíme naše přátele kouskům, kterými se pak chlubíme. A pak říkáme, že psi nám rozumí a chápou a vědí a my rozumíme jim a že jim nevadí to či tamto, protože oni pro nás udělají všechno a mají nás přeci rádi a my je a divíme se, že tamti jsou v pohodě u nás je to jinak, že najednou je to jinak a pokud samotu, kterou jim ordinujeme, neprojevují tak, že nám to vadí, jsme spokojeni a chlubíme se a jsme pyšní. Psi ale nikdy nebudou mluvit řečí dvounožců. A i proto bychom měli udělat ještě před jejich pořízení všechno pro to, abychom to všechno nepřirozené, co našim miláčkům během společného života přinášíme, omezili na minimum. Alespoň jen pro to, že jsou. Těch pár let.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.06.2016 08:23 R Muž Libas [2025] - stafíci, tedy pejskové plemene stafordšírský bulteriérRe: Alive
Jsem rád, že jste pochopila, že odjet se psem 15km na kole za hodinu či hodinu a půl a pak ho odložit do kotce opravdu psovi neposkytuje dostatek sociálního kontaktu se svou smečkou (kterou jste vy), který jako smečkové zvíře pes prostě nezbytně potřebuje ke svému životu. Fena je samozřejmě v době falešky citlivější, ale nedostatek kontaktu s vámi má stále. Jen v době falešky to víc řeší.
Co mi ovšem přijde velmi smutné je to, že vy tento naprosto nedostatečný kontakt považujete za "až dost" - jste se psem max. 2 hodiny, 22 hodin je pes sám v kotci, kdežto v jiném vlákně se řeší, že by lidé, kteří od psa na 8 hodin odchází do práce psa mít neměli, protože pes trpí nedostatkem kontaktu s majiteli. No, každý psa vnímáme jinak. Snad jste aspoň trochu pochopila, že své fence věnujete katastrofálně málo pozornosti, a ona přesto neutíká pryč, ale za vámi. Chudák pes.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2016 10:37 Alive – Pes se prokousává
Ne kotec máme již spraven takže tam problém není, ale musím vám dát za pravdu, že asi opravdu budeme muset popřemýšlet nad tím, že ji budeme brávat více domů nebo prostě aby byla víc s náma v kontaktu. Je taky možné, že když má teď falešnou březost tak je víc přecitlivělá a vyžaduje větší pozornost, protože toto chování u ní není obvyklé. Jak jsem psala hned na začátku udělala to poprvé za ty tři roky co ji máme. Ale i tak děkuji za příšpěvky :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   21.06.2016 10:29 Petín
Zatím co v kotci má takový pes místa, komfortu a hlavně kontaktu s majitelem více palec

Dobře, rada... věnujte se psovi více. To že s ním chodíte běhat a na kolo je na pohyb fajn, ale stejně je mu to k prdu, když ho po těch deseti kilometrech u kola zavřete zase do kotce a není s Vámi. To, že když uteče tak čeká u dveří pro mne znamená touhu po kontaktu s Vámi.

Osobně bych situaci řešil tak, že když jsem doma, psa bych tam měl taky a do kotce ho zavíral až při odchodu pryč. Nevím jak ho máte vychovaného, pokud ho nemůžete mít doma proto, že se tam chová jak divoké zvíře, Vaše chyba.

Nebo snad chcete radu jak postavit kotec ze kterého pes prostě utéct nemůže a ,,problém vyřešen"? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2016 09:49 Alive – Pes se prokousává
No asi jsem to napsala trochu špatně. Ale mám pocit, že sem se ptala na radu co udělat aby se chování zlepšilo a ne promlouvání do duše. Se psem chodíme každý den ven běhat nebo na kolo cca 10 - 15 km. O víkendu chodíme vícekrát za den i delší trasy. Takže pohybu a kontaktu s námi má podle mě dost a že je malá? Asi si každý představuje malého psa jinak, do malého bytu rozhodně takovýto pes nepatří, to je mi ho spíš líto.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   21.06.2016 08:11 Petín
Proč ji nevezmete domů? Kříženec jako máte vy, je (pro mě) malej a v bytě jsme naprosto v pohodě měli větší psy, je to jen o výchově.

Hodněkrát mne štvalo, že jsme si pořídili psa i do bytu, že na zahradě by mu bylo lépe, ale nikdy bych neudělal to, že bych psa zavřel do kotce k paneláku a když se mi bude chtít, tak si za ním zajdu. To mi připomíná televizi, když chci tak zapnu, když ne, tak jdu dělat něco jiného, ale se psem to tak nejde. Pes je pro mne součást rodiny a tak s tou rodinou tráví veškerý čas co může.

Pokud máte strach z ničení věcí nebo o život koček tak u štěňat jsme používali ,,přepravní" klece v době nepřítomnosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   20.06.2016 13:15 R Muž Libas [2025] - stafíci, tedy pejskové plemene stafordšírský bulteriérRe: Alive
Spíš než co dělat s fenkou se zeptejte, co dělat sami se sebou. Odpovězte si na otázku, kolik hodin denně se fenečce věnujete? Odpovězte si na otázku, kolik pohybu jí denně dopřejete. Odpovězte si na otázku, jak by se vám osobně líbilo být zavřena sama v jedné místnosti. Odpovězte si na otázku, proč jste si vůbec pořídili psa? Abyste ho drželi v kleci??? Z vašeho dotazu je mi opravdu hodně smutno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.06.2016 09:23 Alive – Pes se prokousává
Ahojte, nevím jestli mi budete moci poradit s našim pesánkem. Je to fenečka staford+něm. ovčák, 3 roky stará. V zahradě má prostorný kotec, ale od minulého týdne se začala plotem prokousávat a utíkat. Naštěstí ne nikam ven, ale projde si do vchodu bytovky a sedí u našich dvěří a čeká. Chápu, že chce být s námi, ale nikdy toto nedělala. Bydlíme v malém bytě s 2 kočkama a takového velkého psa nemůžeme mít doma. O víkendu jsme jí kotec předělávali kvůli dírám a když zjistila, že nebude moct utéct, dlouho štěkala. Dnes ráno zřejmě vyskočila na boudu a roztrhala plot kde nebyla kari síť a znovu utekla, tentokrát ale jen do zahrady. Netuším co s ní mám dělat. Děkuji za rady
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2015 21:12 R Muž Libas [2025] - stafíci, tedy pejskové plemene stafordšírský bulteriérRe: petrab
Tohle bych s dovolením zdůraznil:
petrab napsala: A pes je smečkový zvíře.

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   27.01.2015 23:08 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Exnerová Nikola
Poradila bych nejprve vyřešit oplocení. Pes by se ze zahrady neměl nikdy dostat. Tzn. pořádný plot, podezdívka, dostatečně vysoký a zamezení možnosti útěku. Jestliže nemá pes dostatek aktivit, nudí se, není dostatečně fyzicky naplněn, často toulky vyhledává, protože na nich se aspoň něco děje a bohužel se často stávají zlozvykem, blbě odbouratelným a pes se stává "tulákem", což když nic, je pro něj nesmírně nebezpečné.

Ačkoliv to, co psa může potkat na ulici je mnohem nebezpečnější, než přivázání, je to ale ke zvířeti velmi špatné, navíc to řeší v podstatě jen lidskou pohodlnost.
Přimlouvám se tedy za to, aby pes nebyl přivazován a v případě, že by hrozil i tak někdy útěk, je vhodnější ho ponechávat na omezenou dobu uzavřeného v prostorném kotci a je-li to možné, ještě lépe v bytě se svým pánem a paničkou, kteří tvoří jeho smečku. A pes je smečkový zvíře.

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   27.01.2015 16:41 R Muž Libas [2025] - stafíci, tedy pejskové plemene stafordšírský bulteriérRe: Exnerová Nikola
Naprostý souhlas s 111muf. Navíc fena, i když voříšek, má očividně hodně krve z nějakého loveckého psa, a ti vyžadují obzvlášť hodně pohybu. Řešení tedy není uvazovat, ale zaměstnat psy. Věnovat se jim, chodit s nimi na procházky, cvičit je, najít si nějaký sport, který by vás oba bavil. Psi milují společnost svého pána, budou s vámi dělat cokoliv, co se líbí vám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   26.01.2015 05:46 Žena 111muf [1119] - Společenská plemena
No nechci nikomu sahat do svědomí, ale u nás v obci utíkají známé firmy a jsou to psi, které jsem se svými páníky nikdy nikdy nikdy neviděla na procházce. Pokud nemám čas chodit se svým psem na prochajdu a dostatečně se mu věnovat i mimo procházku, pak se nemohu divit, že pes utíká a musím tedy investovat do plotu, přes který nezdrhne.
Myslím si, že pokud budu psa přivazovat, místo toho abych ho zaměstnala, tak to bude ještě horší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2015 20:21 Exnerová Nikola – Psi nám utíkají, i když jsme doma.
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Máme doma dva psy, fenku a její štěně. Fena by nám neutíkala, ale hlídá štěně, které utíká. I když jsme doma utečou. Proto jsme je začali přivazovat, je to správné, nebo by jsme měli vymyslet něco jiného?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   18.02.2013 18:00 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Milan
Předpokládám, že vyjíždíte nikoliv z garáže, ale z vrat zahrady, pozemku. Nejvhodnější a zcela funkční je, že postavíte ještě cca 5 m od plotu, kde jsou vrata nižší plot s vrátky, kde psa volně ponecháte, než vyjedete či zajedete autem. Nejen, že pes nemůže vyběhnout ven, ale ani nehrozí, až bude starý a nebude slyšet, že byste ho přehlédl a autem přejel (i to se stává a nikoliv zcela výjimečně) a navíc to i omezí případné podstrčení otrávaného jídla přes plot, když se pes bude pohybovat až za tímto "vzdáleným druhým" plotem, navíc, máte-li širší mezery mezi pletivem u plotu, nehrozí pak případné pokousání do čumáku přes plot apod.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2013 13:11 Milan Labrador
Zdar. Mám jiný problém. Pes mi neutíká, když je zavřeno, ale musím s autem do práce a pak domů. Když otevřu vrata zavolám na něj, aby věděl že o něm vím, občas když jde ke mě tak zavelím " nesmí, místo" a je klid, ale někdy počká až nastoupím do auta začnu couvat, tak vyrazí tryskem ven a to můžu volat jak chci, ale on dělá, že neslyší a zdrhá pryč. Jak naložit s tímto problémem???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.09.2012 09:16 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Buba - Gump
Já mam spojenej plot v podstatě jen s ochranou mýho psa a to nejen proti útěku!
Nedovedu si tedy představit, zda-li bych přežila, že proti mýmu vyrazí agresivní jinej pes, můj dostane třeba jen zvukovej signál, na kterej reaguje a začne se vracet a onen druhej mi jde po ňom.
Rovněž tak, že mi mýho napadne v "el." zóně a můj krom pohryzání schytá eště šlupky z obojku.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2012 16:51 Muž Buba - Gump [262] - Teriéři
názorná ukážka www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2012 16:29 Žena DaD [745]
Asi lepší než nic, někdo to má u nás na skoťáka, který je zuřivý a podhrabává se. Ale nedostane ten pes ránu i kdyby se chtěl po překonání plotu vrátit???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   12.09.2012 11:12 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Pavel
Osobně, nejde-li to jinak (např. chata na lesním pozemku se zákazem oplocování), nic proti ohradníku nemám, jen s jedním - sotva mi psa uchrání před napadením magora, kterej půjde kolem! Jinak je nutno vyzkoušet individ. dle konkr. psa, stejně jako u klas. EO, kdy se pes v případě výboje lekne a vrací se zpět, ovšem toto není zaručený a může začít zdrhat pryč.
Další nezanedbatelný nebezpeční je v tom, že technika je technika. Takže se dycky může přístroj porouchat a když zrovna nebudu přítomna........
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2012 10:54 Pavel Re: Ondra
Ahoj, a nechceš skusit neviditelný plot? Už sice slyšim jak tu všichni vyskakují jaký je to trápení zvířat, jak se nevěnuji psovi a pod. Ale než bych si nechal psa přejet od náklaďáku a než abych ho stratíl, tomu dám raději ten obojek.Pes je celý den na zahradě o 1000m2, takže si nemyslím že by nějak trpěl, ale prostě třeba slepice za plotem ho táhne pryč. Jsem v přáci a nemůžu ho pořád hlídat. Já koupil ohradník na www.elektronickeobojkypropsy.cz a jsme spokojený. Mám ten nejlevnější i tak funguje perfektně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.08.2012 22:25 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: ondra
"To poslední" pro každého znamená něco jiného
Pro mě to první před pořízením psa je např. zajištění kvalitního a bezpečnýho plotu (nejen kvůli útěkům) a to poslední je bezmocnost, nejistota a strach v případě útěku psa. Konkr. mně by to stačilo pouze jednou.

Čím častěji pes může utéct, tím si to více zažívá, vzhledem k jeho 6ti letům to pro něj je i zábava a bude se patrně snažit o překonání překážky i při pravidelných procházkách, zvláště, je-li v dosahu čichu háravá fenka. Každopádně ano, jakmile nastane stáří a problémy s artrozou, plot už nezdolá. Přeji Ti, aby se ho v pořádku dožil i při jeho útěcích. Osobně si, jak jsem již napsala, myslím, že nejlepší volba pro Vás je asi kvalitní plot - na vršku plotu se zábranou pletiva směrem dovnitř pozemku, jakási zpětná "stříška", kterou nelze přelézt. / Rozhodně žádné hroty. www.zvireci-doktor.cz/… /. Dost jednoduchá záležitost (mmch. během hárání fen jsou psi schopni překonat nepřekonatelný). Je prima, že jsi nyní 5 dní s pejsek chodil na 2 hodiny ven, kéž budeš mít možnost to dělat pravidelně.
P.S. Pes je smečkový zvíře, nikoliv samotář. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2012 20:11 Dracula Re: ondra
Takže milý Ondro...To poslední? Psovi to nic neudělá a pokud není s PP a nechceš tedy chovat kastrace mu nějak neuškodí, spíš naopak, možná by ti i poděkoval kdyby mohl... Jinak ti mužu poradit jen "starej se"....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2012 20:07 ondra – Re: petrab
Tak to je to poslední, co bych svýmu psovi udělal. Teď jsem s ním 5 dní chodil každý den na 2 hodiny, ale přesto ho pak vždy zavřeme. Přesto doufám, že se situace s věkem uklidní. Je mu totiž už 6 let.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2012 17:15 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Ondra
Je vidět, že dostatečné venčení a věnování se psovi je druhotná záležitost, navíc je to pes Tvého otce a Ty ho nenavštěvuješ pravidelně.
Nemá cenu řešit, co je tedy pro psa špatně. Osobně bych k tomu měla asi tak 37m dlouhý výtky.
Co se týče notorickýho útěkářství, ačkoliv jsem zcela proti kastraci /krom vážných zdravotních problémů), loni útěkářství svého hovawarta vyřešila známá kastrací. Snad by to byla pro Tvého otce lepší volba než nechat psa utíkat.

Co takhle krom obojku, což je dobrá věc, pořídit si však kolem pozemku vyšší plot se zábranou, aby ho pes přelézt nemohl!!????? Jde totiž o to, že při každý toulce psa může přejet vlak nebo auto (a vůbec nemusí být na místě mrtvý, ale může umírat v hrůzostrašných bolestech někde v pangejtu hodiny či dny), může ho někdo chytit a ukrást za účelem týrání či konzumace s předcházející dost nehezkou smrtí apod., takže obojek GPS by Ti měl sloužit pouze k tomu, kdyby pes zcela výjimečně utekl, což se většinou nestává, je to jen pojistka.

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2012 22:49 Dracula Re: Terda
Já jsem proti obojku, je k ničemu :-D A ty to svedeš na mě smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 12   26.08.2012 22:47 Žena sgualdrina [1064] - Pinčové, knírači, molosoidní psi – ..
no souhlasim,že pred koupi ziveho tvora,ktery ja na vas zavislý,by mela predchazet nejaka rozmluva o PRO/ PROTI koupi..pokud na nej nemate cas mela jasne vyhrat volba neporizovat si nic ziveho..zrovna hovawart je plemeno,ktere se v nemecku vyuziva policii jako sluzebni pes a take jako vyhledavac lidi v troskach a lavinach..takze pohyb je pro takoveho psa nutnosti..me moc mrzi ta vase veta : nekdy s nim zajdu,NĚKDY...jak by vam bylo kdyby si vas nekdy nekdo vsiml,nekdy vas vzal nekam a to jeste na chvilicku..chtelo by se to vic zamyslet a nedavat svou zodpovednost nejakym gps obojkum.. sad
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 11   26.08.2012 21:39 Žena Terda [484] - JezevčíciRe: Dracula
Řekla bych že nějaký spešl obojky jsou na nic :-O Takovej pes potřebuje zaměstnat a ne jen ležet někde zavřenej... To se pak se nedivím že utíká. Taky bych utíkala. Zkusila bych s na vašem místě promluvit s tátou, aby se psem chodil ven denně a ne jen někdy a ne na hodinu, ale na dvě (aspoň) a na tý procházce mu taky dělal nějakou zábavu. ;-) Navíc chůze je zdravá. Doma mu pak dát něco na žižlání... já dávám psiskovi kostičky z bůvolí kůže, ale mám jezevčíka, pro howavarta by to asi chtělo nějakej "težší kalibr". Ale musí bejt vůle něco změnit... A ne si říkat, že to za mě nějaká supermoderní věcička vyřeší a já nebudu muset hnout prstem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   26.08.2012 21:30 Žena anargo [1504] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká
Pravda naprosto souhlasím.My máme psa v bytě,ale s tím že ráno ve 4.30 budíček a jde se nejmín na 2 hodiny ven,pak dostane nažrat a spí,dopoledne si ho bere přítel a odpo já nejmín 3-4 h.Máte velkého psa tak jako my a ten potřebuje pohyb,pak se nemůžete divit že vám pořád utíká.Je sice fajn že má 4 místnosti ale co z toho že nemá žádné procházky atd.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   26.08.2012 21:24 Dracula Re: Ondra
No a problém...

Práce vs pes, to jste si měli rozmyslet dřív, než jste věděli, že pes bude s "prominutím" chudák :-O

U howawardů časté? Co bígl? zajímavé že mi fena dobrovolně neutekla !!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2012 21:20 Ondra – re
No on je tu pes většinou sám s tátou, a táta je celý den v práci a po práci s tím asi nechodí každý den. A já když sem přijedu, tak s ním někdy jdu, ale tak spíš jen na hodinu. Přes den je pes bohužel zavřený (sice má k dispozici 4 místnosti dole v baráku - kotelna, dílna, chodba, sklep..), ale to se samozřejmě nudí, a až táta přijede z práce, tak ho konečně vypustí na zahradu. Zavíráme ho právě kvůli tomu utíkání, u hovawardů prý častém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   26.08.2012 21:13 Žena anargo [1504] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká
Taky souhlasím,pejskovi nastavit nějaký pravidelný režim,hlavně procházky s dostatkem pohybu a na dvorku mu nechat něco na zabavení.Pokud je pejsek jen na dvoře nebo zahradě, tak je jasné že se nudí a vymýšlí jak si to spestřit,taková nejsméně 2h procházka ho jistě unaví a pokud mu po ní necháte venku i nějakou hračku a nebo buvolí kost na hlodání,tak by neměl mít důvod hledat zábavu jinde.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   26.08.2012 21:00 Žena DaD [745]
Souhlas s Drakulou. Jinak nám utekl párkrát taky - asi měsíc po příchodu z útulku (bál se, že jsem mu odešla, když jsem šla do práce a naši ho vzali na zahradu z domu, nebo kvůli háravkám).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   26.08.2012 20:57 Dracula Re: Ondra
Ahoj. Ne nemám, jelikož můj pes má dostatek pohybu...

Chtělo by to psa učit na pravidelné, dlouhé i krátké procházky, aby neměl "nutnost" odcházet nedobrovolně.
Případně ho po procházce na dvoře zaměstnat "hračkou,šlachami" aby neměl čas na lumpárny a utíkání.. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2012 20:54 Ondra – pes utíká
Utíká nám pes, třeba na 3 hodiny a pak se vrátí. Dostane se ze zahrady tak, že přeleze plot (plot má něco přes 2 metry). Je to hovawart. Chceme zkusit GPS obojek - má někdo zkušenosti?

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Chování psů • Zobrazeno 342x

© HAFICI.NET - https://hafici.net/forum/614-pes-utika