jsi i tak trošku odvážná, na lidský antirevmatika - analgetika fakt pozor, není radno si s tim začínat, proč nepoužíváš něco pro psy,kde jsou tyhle vedl. učinky sražený - metacam, rimadyl, previcox, když to psovi stačí jednorázově jednou týdně?
můžeš se zkusit spojit se Slávkou Bláhovou- kontakt na
akupunktura-psu.cz/… a k tomu, co podáváš, dávat dlouhodobě čínský byliny indiv. namíchaný psovi právě na problém s bolestí kloubů, používám to už několik let a ačkoliv přírodní medicině nevěřím a nemám s ní valný výsledky, tohle je PŘÍMO ZÁZRAK, jak to zabírá konkr. na tuhle věc!
===
co text a foto z fb vet beřkovice:
Proč nedávat psům lidská analgetika...
Což takhle dát mu růžovku???
Vašeho pejska nebo kočku něco bolí a Váš veterinář už má po ordinační době?? Pokud Vaše první kroky vedou k domácí lékárničce, ráda bych Vás od tohoto nápadu rychle odradila.
Bohužel se čím dál častěji setkávám s větou: No asi ho to bolelo, tak jsem mu/jí dala ibuprofen….Vlasy mi vstávají hrůzou a žaludek se mi kroutí a v oku naskakuje tik… Je pravda, že řada léčiv pro lidi se také používá i pro zvířata, ale skupina léků, které k nim rozhodně nepatří, jsou tzv. nesteroidní antiflogistika. Tedy léky proti bolesti, zánětu a horečce typu ibuprofen. Jedná se o látky, které Vašemu zvířátku nejenže nepomohou od bolesti, ale mohou mu přivodit další zdravotní komplikace a Vám udělají pořádný průvan v peněžence, pokud to Vaše zvířátko vůbec přežije.
Nesteroidy vyvolávají:
1) Zvýšenou tvorbu agresivních žaludečních šťáv za současné zástavy tvorby látek na ochranu žaludeční sliznice, výsledkem tedy jsou žaludeční vředy a to i po jedné – jediné dávce (např. 1 tableta Ibalginu 400 pro 10kg pejska).
Není třeba dodávat, že žaludeční vřed je časovaná bomba v těle Vašeho čtyřnohého přítele a může kdykoliv prasknout a zapříčinit tak úmrtí Vašeho miláčka.
2) Snížení průtoku krve ledvinami (stahují se drobné cévky, které zabezpečují životně důležité prokrvení) a tím může dojít poškození nebo až odúmrti ledvinné tkáně a následnému úhynu.
Jednoduše napsáno, když svému miláčku neproděravíte podáváním ibuprofenu žaludek, zcela určitě mu zničíte alespoň ledviny…. Pokud by se stalo, že by se Vaše zvíře ,,obsloužilo´´ a pozřelo by tyto léky, nikdy nevyvolávejte zvracení!!! Natrávenina společně s rozpuštěným lékem by znovu poškodila sliznici a následky by tak byly ještě mnohem horší.
Pokud máte doma černé uhlí, podejte je pejskovi či kočce co nejrychleji v dávce 3 tabletky na 10kg hmotnosti, nejlépe rozdrcené a rozpuštěné ve vodě (pokud si nejste jisti hmotností, raději dejte více, než méně). Urychleně vyhledejte veterináře, protože právě na rychlosti ošetření a podání léčiv záleží nejvíce. Doufám, že větu: „Dala jsem mu/jí brufen“ už hodně dlouho neuslyším……