Přihlaste se a využijte web naplno HAFICI.NET »

Slovensko - psí rasisti!

 

NápovědaFórum » Nezbytné rady nejen pro začátečníky » Zákony, vyhlášky a daně 

+ přidat příspěvek
Slovensko - psí rasisti!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2013 00:05 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: malyLibor
ale Češi by nebyli psí rasisti, páč aspoň polovině by se to nelíbilo..... - v Česku by byli rasisti! .... Rozhodně si myslím, že vzhledem ke zcela nefunkčním zákonům, co se týče sankcí a trestů při napadení psů jak co se týče ostatních zvířat, tak lidí, stejně k něčemu časem dojde.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2013 23:09 R Muž Libas [2025] - stafíci, tedy pejskové plemene stafordšírský bulteriér – Česko - psí rasista nebo jen nebezpečný debil?
Cituji z oficiální stránky Česko Moravské Kynologické Unie www.cmku.cz/… :

6.3. 2013 Návrh zákona o regulaci chovu bojových plemen psů v ČR

Kynologické veřejnosti určitě neušlo, že se opět objevila snaha vytvořit "zákon na psy". Návrh podal dr.Rath a vláda jej označila za "populistický" a 27.2.2013 jej zamítla. Opírala se při tom o názor příslušných ministerstev, jejichž stanoviska byla nečekaně shodná a jednoznačně negativní. Trochu zásluh je možné v této oblasti připsat i ČMKU. Byli jsme požádáni o odborný názor a naše připomínky byly použity. Podobně na tom byla i Komora veterinárních lékařů. Rozhodnutí vlády bylo potěšující, ale jeho odůvodnění na tiskové konferenci trochu rozesmutnilo majitele, chovatele a příznivce kokšpanělů. Zaznělo v něm totiž, že kokři figurují v čele statistik poranění člověka psem. Skutečnost je trochu jiná, kokršpanělé na tom jsou podobně, jako ostatní plemena a naopak největší problémy jsou okolo kříženců. Připomenout je asi třeba, že i v chovu anglických a amerických kokršpanělů platí stejná pravidla jako u jiných plemen a že agresivní psi jsou z chovu vylučováni a kokr za agresivní plemeno považován není. Při odůvodňování zamítnutí zákona se přítomní novináři viditelně bavili.Největší rekaci vyvola informace o tom, jak vláda debatovala o definici pojmu "český voříšek".


Co k tomu dodat? Kolikrát stačí jen jeden idiot v zemi a na průšvih je zaděláno. Kdyby toho darebáka nechytili s flaškou od vína, měl by jeho návrh podporu jeho strany a měli bychom tu podobný paskvil, jako na Slovensku, a mohli bychom tu mít diskusní vlákno "Češi - psí rasisti".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2013 21:45 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: majka0007
Tak se snad ti, kdož budou tvořit témata zamyslí i nad citovou stránkou spíše než nad obsahovou.

Přeji mnoho zdaru v rozvoji Vaší společnosti a hlavně - zdravé a spokojené psy do vysokého věku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2013 21:24 Žena majka0007 [27] - Retrívři, slídiči a vodní psiRe: petrab
K vašej poslednej odpovedi:
- napísala som, že gramatický rozdiel vidím ale POCIT z toho je iný
- AKO SOM POVEDALA "Je otázne, či ju Slováci videli" evidentne znamená aj to, (ČO STE NAPÍSALI VY) že "když někdo písemně nepřispěje do určitýho tématu, tak to neznamená, že si neprohlíží komentáře", ďakujem, že s tým súhlasíte. ;-)

Na záver tejto debaty by som len rada uviedla veci na správnu mieru:
Celé toto slovíčkarenie je nepodstatné. Vyjadrila som svojím prvým komentárom, čo som vyjadriť chcela. Ani som nežiadala o zmenu názvu témy, ani som nečakala prikývnutie od Slovákov či Čechov, ani som nežiadala obhajobu korektnosti či nekorektnosti daného pomenovania témy, nežiadala som o utajovanie hlúpych zákonov na SR a tiež som nežiadala o schválenie mojich pocitov - či sa tak cítiť môžem alebo nemôžem alebo či na taký pocit mám nárok alebo nemám. Proste som napísala, čo som cítila bezprostredne po tom, čo som si prečítala názov témy, nič viac, nič menej. Jediné, čo som svojim príspevkom chcela dosiahnuť bolo viac citlivosti do vyjadrovania, nie obhajobu toho či iného stanoviska alebo pocitov.
Howk! ahoj

PS: Aj ja som rada, že som vlastenec. Rozhodne neprehliadam všetky *PíP* čo sa u nás robia (či už je to vláda alebo čokoľvek iné), ale aj tak svoju vlasť milujem a snažím sa v spoločnosti rozvíjať to dobré, čo tu máme.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2013 19:32 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: majka0007
:-)

Já mám dost na téma omezení pohybu psů vyhraněnej názor a taky je moje parketa práce s texty, takže co se týče mne osobně, skutečně je zásadní rozdíl, že jsou SLOVÁCI PRÍ RASISTI a to, že jsou na SLOVENSKU PSÍ RASISTI.
Pakliže by takovýto paskvil byl vymyšlen v Česku, pak bych ho považovala, zvlášť jako majitel plemene slušně vychovanýho a kterýho se to týče, za rasistickej stroprocentně bych hodně psala o tom, že i v Česku jsou psí rasisti (mmch. jsou tu i bez zákona) a ještě víc bych se styděla za naši úžasnou funkční zemi a další zcela pobliozní zákon.

Ukončím toto jen tím, že pro mne tohle téma znamená jedno jediný - že i na Slovensku jsou majitelé těchlech plemen chudáci, protože to v nich vřelo, co se týče strachu o svoje miláčky a to na základě psích rasistů, kteří tohle vymysleli.

Mmch. když někdo písemně nepřispěje do určitýho tématu, tak to neznamená, že si neprohlíží komentáře.

Rozhodně je moc prima, že jsi takový vlastenec. To se mi moc líbí. A to Ti i závidím. Já přímo naopak. A za desítky let se to stále stupňuje. Tedy co ce týče týhle republiky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2013 11:46 Žena majka0007 [27] - Retrívři, slídiči a vodní psi
Dobre som si pozrela tú diskusiu a v tejto konkrétnej téme neprispel žiaden Slovák, aby sa vyjadril. Je otázne, či ju Slováci videli a neozvali sa (či im to bolo jedno alebo nechceli "vyvolávať konflikt" i keď ja to zo svojej strany určite neberiem ako vyvolávanie konfliktu ale ako normálnu poznámku, s tým snáď súhlasíte). ;-)
Mne osobne príde Slovensko - psí rasisti a Slováci - psí rasisti úplne na jedno brdo. Gramaticky je vidieť rozdiel, ale pocit, ktorý to vo mne vyvoláva je ten istý. :-O
Kľudne nechajte názov témy aký je, ja len hovorím, že by som sa neopovážila napísať niečo také napríklad o Čechoch, ak by sa niečo u vás také dialo. To, že takí "experti" sú práve na Slovensku nie je dôvodom, aby Slovensko dostalo nálepku. Vôbec sa mi to nepáči (ten zákon), nijak ho nepodporujem a príde mi to ako hanba, ktorá žiaľ sa odohráva na Slovensku, ale príde mi ľúto, že je Slovensko takto zaškatuľkované hneď v názve témy a robí hneď zlý dojem o Slovensku len kvôli tomu, že sa tu na území SR narodili niekoľkí takí jedinci, ktorí si to tu na území SR presadzujú... Dúfam, že chápete, čo sa snažím vyjadriť, slovami to ide dosť ťažko. Ide mi o dojem, ktorý po prečítaní názvy témy človek má. A nepochybujem, že Česi by sa cítili rovnako ako ja na mojom mieste. Alebo nie...? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2013 01:51 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: majka0007
nevím, komu je to směřovaný- jakože množný číslo, téma asi založil jedinec a to jak koukám, před rokem, diskutuje zde hodně Slováků a nikdo s tím dosud neměl problém, protože tím ten, kdo téma založil, neosočuje Slováky, ale ty, kdo na Slovensku tento zákon vymysleli a navrhli, protože nesouhlasil s tím, že by nějaké podobné omezení mělo být.

Pokud by téma znělo - Slováci - psí rasisti!, pak Tě plně chápu, takto ovšem pouze název vypovídá o tom, že na Slovensku jsou psí rasisti, když chtějí zakázat určitý rasy psů.


Já osobně nejsem tedy zcela pro nějaké loajální chovy a pohyb psů na veřejnosti a do názvu tématu bych spíše dala místo psí rasisti, psí debilové, protože zákon byl už v samým začátku paskvilem, ale to je teď podružná věc.

******************************************************************************************

Vyzývám tedy tímto všechny místní Slováky, aby se vyjádřili, zda-li se má téma změnit, aby byl zcela čitelný a logický i pro ty, kdo více slovíčkaří.
Třeba: Slovensko - rasistický zákon!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2013 23:46 Žena majka0007 [27] - Retrívři, slídiči a vodní psi
uf... dostal ma názov tejto témy... nič v zlom ale je to dosť... ako by som sa správne vyjadrila... znechutilo ma to... beriem, že tu riešite opodstatnené témy, súhlasím s vami... ale to, ako ste nazvali tú tému je prinajmenšom urážlivé napríklad pre mňa ako slováka... zamyslite sa najbližšie skôr, ako začnete ťukať do klávesnice... :-( :-O fakt ma to dostalo sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2012 19:57 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Kristýna
Kristýna napsala: útok psa lze z jeho chování předem vyčíst.
VĚTŠINOU. Ovšem to je nutno něco o psech vědět.
Jenže převážná většina obyčejných neznalých pejskařů, kteří si pořídí psí mini mimino o nějakých gestech psů vůbec nic neví a neb, zvláště ve velkých městech, je útoků na druhé psy obrovské množství, mají své zkušenosti či je znají z doslechu nebo byli incidentům přítomni. Bojí se. A fakt jich není málo. A navíc ani nevědí, jaké signály pes vydává, kdy je vše v pohodě a jak zabránit případné potyčce či jak ji zastavit /nejedná-li se ovšem o nijak výjimečný případ, že přiběhne jiný pes s dovětkem svého majitele - on nic nedělá - s vrtícím ocasem a následně s tím, že se pes zastaví, vocas postaví a po psovi skočí /(či může jít i o fyzickou kondici majitele malýho psa). Navíc mladý hodný pejsek je schopný formou hry plácnutím packy do štěněte malýho plemene udělat pěknej průser. Často tedy tito neznalí lidé udělají ze svých pejsků, které mají v náručí stále, zcela nepoužitelné ňafající bytůstky k hrátkám s ostatními psy, ale jak jsem již řekla, není radno se jim někdy divit. Dávno tomu jsou doby, kdy jsem na lidi pořvávala, ať nechaj psa dole a všemožně jim to zdůvodňovala. Dneska skutečně chápu, že není radno věřit tomu, co kdo říká. To, že majitele štěněte volá na protipříchozího člověka se svým psem, zda-li je jeho pejsek klidný, hodný, aby se s ním štěně seznámilo a onen jedinec ho ubezpečí, že rozhodně a jeho hodný pejsek začne vesele lítat a štěně povalí a zdupe, skutečně není vůbec nic, co by se jen tak nevidělo. A když štěně začne strachy ječet, ještě mu pan expert kynolog vysvětlí, jakýho má hysterika debilního, co mu z něj asi vyroste. Přitom možná jo, ale rozhodně jeho vinou.

Takže z tohoto i podobných důvodů moje původní zmínka alá Rambo. Mít v minulosti párkrát možnost si svýho psa strčit pod bundu, nestalo by se to, co musím řešit celoživotně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2012 18:23 Žena Kristýna [16] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká
No já nevím...ale útok psa lze z jeho chování předem vyčíst. Vychovávala jsem a stále vychovávám ve velkém městě...konkrétně v Praze...plaché štěně (teď už mladou fenku), tehdy tedy srovnatelné s malými psy (měla asi 5-6kg). Je tu spousta nezvládnutých psů na volno a ona psy milovala vždycky. Netvrdím, že ona je teď zvládnutá...byla by, kdyby předtím nebyla tak strašně plachá (nemá 100% přivolání...). Vždy k psům běžela a chtěla si hrát, nebo se začala podřizovat. Jak pes začal vydávat první signály, které naznačovaly tomu, že bude útočit, na štěně jsem zavolala a následně odtáhla (jako malá měla stopovačku nebo vodítko na couračku) a šla jinam. Snad jen jednou jsem zareagovat nestihla (pes vyjel bez předchozího varování) - Cookie už ale měla 8 měsíců a poradila si sama. A já sama se ani moc nedivím jakýmkoli psům, kteří jdou po uštěkancích...
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2012 15:46 R Žena Jarka [1804] - Společenská plemenaRe: petrab
Petro, teď jsi to vyjádřila úplně přesně. Promeškali jsme čas na výcvik, nevěděli jsme o něm opravdu vůbec nic a navíc já bych se svoji dvakrát operovanou nohou nemohla někde lítat po cvičišti, tak raději pokaždé, když vím, že bude zle, psa zvednu nebo změníme směr a je to pro nás bezpečnější. Vím, že vypadám jako blbec, když velký pes jde úplně v pohodě, ale také ne každý.Pár psích kamarádů máme také.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2012 22:18 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Kristýna
O tom by se dalo dost dobře dlouho debatovat. Socializace ocuť pocuť. Je nutno znát reakce psů a jejich signály a odhadnout druhé psy a situaci. Kontakt je logicky nutný, ale né každý, takže ikskrát takový zvednutí psa do náruče před druhým může bejt jeho záchrana. A když to člověk přehání u pidi psů, nikdy se pes neprojevuje strachovou agresivitou tak razantně jak ten, kterej byl napadenej. Rovněž strachová agresivita lze většinou mnohem lépe korigovat v případě horší socializace než po napadení.


Navíc leckerý majitele maličkých ras zcela chápu, neb často o výcviku a tom, co s ním souvisí neví zhola nic, takže je pro ně lepší mít pidi zuřivku hysterickou za budnou než zvíře na psim hřbitově nebo na kapačkách. Taky si dost dobře nedovedu představit starší dámu, která přišla vinou útoku jinýho psa o svýho předešlýho miláčka a přesto nehodlá být bez psa, jak toho novýho socializuje na ulici ve velkym městě plným psů blbců, který je maj nezvládlý a nebezpečný navíc s touhle předešlou zkušeností. A že jich je!

Jako obrovskej problém to vidim u těžších psů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2012 22:18 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Kristýna
O tom by se dalo dost dobře dlouho debatovat. Socializace ocuť pocuť. Je nutno znát reakce psů a jejich signály a odhadnout druhé psy a situaci. Kontakt je logicky nutný, ale né každý, takže ikskrát takový zvednutí psa do náruče před druhým může bejt jeho záchrana. A když to člověk přehání u pidi psů, nikdy se pes neprojevuje strachovou agresivitou tak razantně jak ten, kterej byl napadenej. Rovněž strachová agresivita lze mnohem lépe korigovat v případě horší socializace než po napadení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.09.2012 21:28 Žena Kristýna [16] - Plemena ovčácká, pastevecká a honáckáRe: Rexik
Jenže takový malý pes pak může začít mít sklony být agresivní na velké psy, protože s nimi nepřijde do kontaktu. Když vycítí strach majitele v danou situaci, spojí si velkého psa s hrozbou...to není správně...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   29.09.2012 11:42 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Rexik
musim cvičit i.idnes.cz/… abych taky mohla nosit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2012 06:12 R Žena Jarka [1804] - Společenská plemenaRe: Kristýna
Tak já se hlásím jako první, který raději zvedá svého malého psa než by si ho blbostí svou nechal sežrat velkým psem. :-( Stalo se, nikdo není neomylný.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2012 23:25 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: micz
Proto mluvim o metru, všichni nebo nikdo. Já jsem hodně tolerantní, ale jak přibejvá hromadně v posledních letech blbců, tak přibejvá i hromadně "jejich" psů. Takže se kolikrát neni co divit, když ňákej "expert" něco podobnýho vymyslí a eště větší to schválí. Mohli bysme spíš zakázat alkohol, cigára a auta, ty způsobujou nehod víc, na to množství, kolik jich je.
Sice chápu, že lidi, co psy ze všech možnejch důvodů nemusí a navíc o nich ani nic kolikrát nevědí, se k tomu můžou stavět podobně.
Rozhodně by se mělo ale něco s nebezpečím hrozícím od psů nezodpovědných lidí udělat. Z mýho hlediska ovšem je to pouze obava pes vůči psu.
Takže nad podobnejma selekcema můžu jedině ble

Podívej se na výčet plemen v některejch jinejch zemích, třeba irsku, tam je v podstatě většina velkejch plemen....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   28.09.2012 23:07 Muž micz [165] Re: petrab
Jasně tímto způsobem to chápu taky :-) Ale opravdu nevidím důvod proč chov těchto psů řešit úplným zákazem. Je spoustu plemen která jsou díky špatné výchově možná i daleko horší. Navíc psi "bojových" plemen nikdy nesměli projevovat agresi vůči lidem což ale většina z nás ví....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   28.09.2012 21:10 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Kristýna
Stejnej metr pro všechny, jinak nikdo nic nevyřeší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   28.09.2012 20:51 Radek
Hrůza ne ne ne
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2012 19:51 Žena Kristýna [16] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Sdílení z facebooku
Fotka k příspěvku Sdílím z facebooku ze stránky "Jeden meter SK" ( www.facebook.com/… ):

HROMADNÁ PRIPOMIENKA OBČIANSKEJ INICIATÍVY JEDEN METER SK.

Postup pri podporení HP – podporovať HP môžu len občania SR nad 18 rokov ‼‼
1. načítať link: lt.justice.gov.sk/…
2. zaregistrovať sa naľavo hore (stačí pod nickom + heslo!
3. otvoriť si prihlasovací email, ktorý Vám príde do uvedenej emailovej schránky (ak by nechodil, treba hľadať v spamoch alebo junk emailoch)
4. prihlásiť sa pod nickom a heslom
5. vyplniť svoje identifikačné údaje naľavo – záložka UPRAVIŤ PROFIL (prosím pravdivo a kompletne)
6. otvoriť si link na HP v novom okne
7. stlačiť tlačidlo PODPORIŤ

Pokiaľ sa do 10.10.2012 nazbiera minimálne 501 hlasov, bude musieť byť návrh zákona verejne prejdenaný ‼!

Ďakujeme v mene občianskej iniciatívy Jeden Meter SK a v mene nás všetkých, ktorí nesúhlasia s Návrhom zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 282/2002 Z. z., ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov v znení zákona č. 102/2010 Z. z. z dieľne Ministerstva pôdohospodárstva a rovoja vidieka.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 10   28.09.2012 19:48 Žena Kristýna [16] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká
Ano, pes je odrazem člověka, který ho vychovává. Pokud je nedostatečně socializován, může napadat ze strachu. Ale vždycky je tím hlupákem buď člověk, jež psa vychoval nebo člověk, který psa k agresivní reakci vyprovokoval (či výjimečně vrozeně psychopatický pes). Je jasné, že když bude někdo cizí psa nějakým způsobem otravovat, pes se bude bránit. To je přirozené, i lidi se brání, když je někdo provokuje. Bohužel by toto měl někdo vysvětlit politikům...

K těm malým psům...nikdo je neřeší, protože jsou to přece ti malí, roztomilí plyšáčci...a když někoho pokoušou, tak to přece není nikdy vážné... Velci psi ale nemůžou za to, že mají velké zuby a kolikrát to mají v hlavě srovnanější než ti malí psi. Psi bych zakázala i těm, kteří své malé svěřence zvedají při průchodu velkého psa kolem nad hlavu a chytají hysterické záchvaty a řvou na mě, ať té své bestii dám náhubek, když s ní chci chodit po ulici...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2012 19:04 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Dracula
Lidí i psů přibejvá, takže pokud nebude fungovat trestní zákoník a neschválí se nějakej funkční zákon, kterej zamezí většině napadení, ke kterým dochází, budou stále takové paskvily vymýšlet a někde i (většinou přechodně) praktikovat.
Seznamy jsou vyplývající dozajista ze statistik, kdy kde jaký pes někoho napadl.
A pak jde o národ - Němci nebudou dávat do seznamu rasy německý, Irové irský atd.
To, že je všeho strůjcem člověk, je bez diskuze. Takže by taky laskavě člověk měl vymyslet, když už si psa zdomestikoval a "přivlatnil", jak nemá napadat ostatní lidi a zvířata.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2012 15:15 Dracula Re: Terda
Tak já osobně vůbec nechápu ten seznam. ne
Nehledě na to, že "Jaký si to člověk udělá, takové to má" a to lze použít i u výchovy u psa. Pes je jen zrcadlo svého pána, stejně jako dítě, okoukává chování, jakým se chováme mi k němu, takže absolutně "každý pes" může být pro člověka nebezpečný takže žádný seznam nebezpečných plemen, ale seznam lidí pro zákaz koupi psů ! hmm
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2012 14:48 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: micz
micz napsal: Já osobně spíš vůbec nechápu pojem bojová plemena.... pojem chápu, bull plemena, která byla postupně šlechtěna za účelem boji v aréně proti sobě a mají v sobě dominanci vůči ostatním psům, kterým jsou v rukou nezodpovědných blbů nebezpeční, ovšem já jsem alergická na souvislost "bojovejch plemen" v souvislosti s napadáním lidí - to je ten největší kámen úrazu. Přehnaný či až fatální zákony jsou vymejšlený v souvislosti s lidma a s těma to nemá co do činění.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2012 14:44 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Kristýna
Kristýna napsala: Saarloosova vlčáka a absolutně vůbec nechápu, proč na seznamu je. patrně nějakej vševěd určil podobnost s vlkem a ačkoliv nejsou v podstatě doložitelný důkazy o tom, že by někdy vlk napadl záměrně člověka, koukněme, jak vlci za posledních 100 let dopadli...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   28.09.2012 12:54 Žena sgualdrina [1064] - Pinčové, knírači, molosoidní psi
proč se to neřeší od píky? jako mělo by se začít tím,aby si psa nemohl pořídit kdokoliv a klid..všechno je to o člověku a na to nikdo nekouka..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2012 10:23 Žena Terda [484] - JezevčíciRe: micz
No já osobně nechápu ten seznam celkově. Dali tam X plemen, který že jsou potenciálně nebezpečný a x dalších stejně "nebezpečných" tam není. A upřímně statisticky je prý nejhorší jezevčík. Jinak souhlasím s tím, že když si psa pořídí blb, může bejt nebezpečnej svýmu okolí a je jedno jestli je to staford nebo labrador. Jinak co se nějakýho testu nebo povinný docházení na kurzy poslušnosti nebo něco podobnýho, aby si člověk mohl pořídit psa... To bych když už zavedla nejen pro majitele těch velkejch a silnejch, ale i pro ty co by si chtěli pořídit třeba čivavu. Prostě jedem metr na všechny a né dvojí. Myslím, že třeba Praze by to prospělo...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2012 10:09 Muž micz [165] – Bojová plemena
Já osobně spíš vůbec nechápu pojem bojová plemena.... no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   28.09.2012 08:44 Darinka
četla jsem to a je mi z nich zle pes vždy doplatí na všechno a jeho pán nic!bojové plemena mají holohlavý machři který si potřebují stále něco dokazovat byla jsem svědkem jak se k těmto plemenům chovají a jak psům dělají špatně!!proč pes stále doplácí na člověka? já bych utrácela a trestala ty idioty co zvířatům dělají zle! člověk se staví do pozice boha a myslí si že může rozhodovat o všem na tomto světě..promiňte za výraz ale už je toho dost :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2012 23:17 Žena Kristýna [16] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Slovensko - psí rasisti!
Dobrý den,
ať už jste či nejste majiteli "nebezpečných plemen" a ať již jste či nejste ze Slovenska, mohlo by vás zajímat toto: hobby.idnes.cz/…

Někdo byl zase moc chytrý a něco vymyslel. Někdo, kdo absolutně vůbec nechápe, že agresor se může stát i z labradora, pokud ho vychovává slabomyslný člověk...

Seznam nebezpečných plemen: www.sme.sk/…

Jsem majitelkou Saarloosova vlčáka a absolutně vůbec nechápu, proč na seznamu je. Čistokrevní psi, jichž se toto bohužel týká, jsou většinou z výstav za agresivitu vylučováni. Saarloosův vlčák agresivní být nesmí...většina Saarloosů se BOJÍ lidí, ale neútočí!!! Možná bych pochopila nějaké omezení pro křížence, jejichž povaha může být nevypočitatelná a mohou to být psychopati. Ale takových psů je málo, pokud jsou dobře vychováváni.

Pokud s tímto zákazem a omezením nesouhlasíte, podepište petici: www.peticie.com/…

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Nezbytné rady nejen pro začátečníky • Zobrazeno 299x

© HAFICI.NET - https://hafici.net/forum/635-slovensko-psi-rasisti