Vzhledem k tomu, že můj Scotty je opravdu vytrvalý a důsledný při likvidaci hraček, tak jsem mu také hledal něco, co vydrží i jeho opravdu kvalitní stisk a vytrvalé okusování. Zjistil jsem, že dát na popis u prodejců je nesmysl. "Takřka nezničitelné" latexové prasátko mu vydrželo 13 minut, tenisáky mu obvykle vydrží, než je oloupe - olupuje je hezky postupně, pomalu a důkladně, aby je pak mohl vzít do zubů, jedním stiskem prokousnout a během 20. vteřin rozcupovat na minikousíčky. Proto jsem šel do hraček určených přímo pro takové psy a nelituju. Několik Scottym prověřených kousků:
1) Naprostá jednička je osvědčený
www.canis-bull.cz/… - ničím ho neplním, má ho v kleci, když je doma sám, bere si ho na hraní, když sedím u PC a on si chce hrát, má ho k dispozici prakticky neustále od Vánoc a milý kong nemá šrám. Ne že by se o to Scotty nesnažil
Vyrábí se v různých velikostech, my máme tuhle.
2) Na přetahování a jako aportek na procházkách používám tuhle super věcičku
www.canis-bull.cz/… - koupil jsem na doporučení od zkušeného majitele SBT a koupil jsem i tuto doporučenou velikost (opět dělají různě velké). Musím říct, že to vypadá taky nezničitelně, ale je fakt, že kvůli velikosti to Scottymu nenechávám na hraní bez dozoru - mám strach ze spolknutí. Na přetahování a aportování ale skvělé, vřele doporučuji
3) Pro ničitele, kteří milují aportování, je vynikající tato věcička:
www.canis-bull.cz/… - tato velikost naprosto vyhovuje, bez problémů s tím přehodíte fotbalové hřiště a můžete házet hodinu v kuse a nebolí vás ruka. Míček, který v tom je, vypadá jako tenisák, ale není to tenisák - Scottyho zubům odolává už 6 týdnů bez nejmenších stop. Prevetivně jsem k tomu koupil náhradní, ještě více odolné míčky, ale zdá se, že je hned tak nebudu potřebovat.
Koho by napadlo místo tohoto dražšího originálu koupit levnější náhradu od Trixie, ať to zkusí, ale jsou to vyhozené peníze. Špatně se tím sbírá míček, nelétá nijak daleko a tenisák z Trixie měl Scotty rozlousklý při druhém přinesení. Kdo ale chce vyhodit peníze, může si to ověřit