Přihlaste se a využijte web naplno HAFICI.NET »

Přikrmování

 

NápovědaFórum » Výživa » Výživa v růstu 

+ přidat příspěvek
Přikrmování
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2013 18:43 Muž lukas [0] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká
díky dostačujici odpoved
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   21.02.2013 23:01 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: lukas
To by Ti měl poradit veterinář!!!

Nevím, čím krmíš. Můžeš použít spec. kaše pro štěňata (hlavně žádné kravské mléko nebo Sunar apod.), přejít na granule pro štěňata velkých plemen,zprvu máčené, v případě, že krmíš hotovou stravou, příkrm se provádí masem, /možno i přiměřeně mléč. výrobky (tam pozor kvůli přílišnému přísunu vápníku)/, dál zeleninou, vhodnými přílohami atd. Vzhledem k tomu, že jde o NO, není vhodné štěňata příliš "přecpávat" kvůli rychlému růstu.

Konkr. NAPŘÍKLAD, cca od 3. týdne věku - kaše, jemňoučce umleté kvalitní maso, měkká rýže, těstoviny a maso postupně krájet na větší kousky, přidávat vhodnou zeleninu, navykat na namáčené granulky ve vývaru, granule zásadně superprémiové pro štěňata velkých plemen a u NO jako prevence alergií - jehněčí. Pozor na špatný poměr vápníku a fosforu.
V dnešní moderní době je vhodné štěňata naučit před odběrem na granule, protože je to nejčastější (nejpohodlnější) krmení.

Ačkoliv to sem nepatří, je nutno říct, že základ u NO je, aby štěňata nerostla příliš rychle. Svoji velikost mají geneticky danou, takže ji nelze krmením ovlivnit, lze ale krmením růst urychlit, což je start pro průser na klouby.
Základem je tedy do dospělosti přiměřené množství kvalitního krmiva, pozvolný růst, nepřekrmování, omezení přílišného pohybu a nechat kostru přirozeně a nenásilně dorůst. Na přísun vápníku a fosforu skutečně velké BACHA - v tom je zde, u NO zvlášť, skutečně nutnost až "vědeckého" přístupu!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2013 19:22 Muž lukas [0] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – přikmování
ahoj prosim čim přikrmovat štěňata

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Výživa • Zobrazeno 64x

© HAFICI.NET - https://hafici.net/forum/713-prikrmovani