mě se, FíbíÁ, nezastávej, není třeba, (mmch. "petryb" mě pobavilo
) vysvětlit některým jedincům, že ať je to vozík nebo stáří či kočárek a nebo jakákoliv jiná překážka nejen fyzická, aby se člověk moh bránit ichtylům na ulici, jim prostě nedovolí řešit zmíněný věci ani náhodou. Jo, můžou remcat, nadávat a nebo ječet, taky telefonovat a psát nebo hlásit a taky to někdy dělaj. Dost nefunkční, sama víš...
=============
Co se týče bolestí krku, zajímalo by mne, RUSSO, na který místo bych si měla dát nejvíc pozor na záchodě.
Dík.
Co se týče vytíženosti, jsem na tom poněkud jinak, než si myslíš. Vskutku nevstávám v pět ráno, nevařim rodince hody, semtam použiju pračku, myčku a nebo žehličku, když je sušička plná, účty se platěj inkasem, rodiče soběstačný, děti vodrostlý. Nuda a pohodička. Stát za mě dosud neudělal nic, takže vod něj ani dál nic nečekám. Zvlášť jednou v penzi. Párkrát mi ale stát v nouzi pomoh, to je fakt, i když na dovolený a né ten náš. A taky zdravotní pojišťovna mi platí někerý léky. To je taky pravda. Díky, ZP, cejtim silnej vděk! Škoda, že až její služby budu fakt potřebovat, bude už trpět silnou hluchotou a ztrátou zraku a nějak se jí nedovolám.
Je zajímavý, jak skvěle dokážeš slučovat více věcí, každou na jiný brdo. Ačkoliv desítky let provozuju canisterapii hl. se starejma lidma, když už teda takhle privat super luxus spolu hrdličkujem, je fakt, že vo seniorech se toho víc dozvim až budu v jejich věku a nyní vim houby. Páč teprve pak člověk pochopí to, co nikdy nezažil na vlastní kůži. Jestli práce se psem v hospicích a DS pomáhá, nevim, řiká se to a já z toho mám celkem semtam dobrej, až dojemnej kladnej pocit. Můj názor ale neni důležitej, byl by totiž plusovej a ten přeci nechceš slyšet. V posledních letech se seniorama pracuju na jiný bázi než tý psí. Poněkud složitější a vo tom tedy už úplně radši pomlčim, páč témat k vozu a koze je tu už dost.
A opakovaný přestupky se skutečně možná neřešej jen pokutou. Ovšem sem tam. Někdy. Někerý. A někde. A jiný, než vo kerejch tu kecám. To, kvůli čemu tady blábolim se tedy alespoň zde ničim jinym neřeší, protože nikdo neni voprávněnej k tomu, aby to udělal, když na to neni vyhláška. Tečka a nazdar a dál bez komentáře. Ať se vzteká a pindá kdokoliv. A vo tom to celý je. Aby se dělo něco (krom prima domobrany), musí to fungovat zvrchu, je-li funkčnost nulová či neúplná - smůla. Jednou začas nějakej film, to jo. A seriály? Máš pravdu, jako tedy ostatně stále, párkrát jsem koukala na Dallas. V minulym století. (Byl tam ňákej kovboj s naftou Džejár). S dědou, kterýho to děsně bralo, páč se mu nikdy nepodařilo emigrovat do Émeriky. Takže co se týče zákonů, i přes tvý krásný argumenty, vážně bych si přála, aby v týhle zemi fungovaly v určitých sférách aspoň sem tam. Né pro mě, ale pro zvířata třeba a taky pro ty, kdo to potřebujou. Jako kompletní pesimista se domnívám, že se toho nedožiju a to genetickej kořínek docela ujde.
Nakonec musím říct, že jsi nás zde velmi pobavil, aniž bys to tušil, páč petrb a zprávy, seriály či jiný TV zážitky fakt nikoliv, když už to Ty cituješ směrem sem.
Nakonec chci jen říct, že ať invalida napíše, něco, co považuješ "na dvě věci, na nic a na h...." nebo napíše něco seriálovýho "velmi výstižně" , nemění to nic na tom, že původní zmínka vo času nebyla v souvislosti s tim, že neni kdy, ale s tim, že proč voni velký kulový. Protože když my za ně, leda svépomocí naprosto bez konečnýho dopadu a tim jsme zase na začátku.
====================
A pro INVALIDU: Chápu, že máš svůj názor, ale já ho nesdílim. Myslim si přímo opak: Ne, nestačí se chovat slušně, co se týče zde semílaných osob. Je třeba zákonů. Kvalitních zákonů. tzn. funkčních a ty nevytvořim ani já, ani Ty, ani Pepa, ani Růžena. A ani Ferdovi s Jarčou se to dosud nějak nepodařilo. S nima totiž většina z těch, kůli kerym tady remcáme a který jsou v jádru zbabělci, by fungovala velmi zdatně. Jen se potřebujou trochu něčeho, čehokoliv bát. Nikoliv však běžných slušných lidí. Ty maj - jak to jen říct slušně - na hustě silnym háku. Co se týče času, který zmiňuješ v souvislosti s majiteli zvířat a následnýmu jejich vychování, jj, je hafo těch, kteří se snaží. Pak sou eště dvě další hafa (někde tři a někde půl), kde je to navopak. A tam to všechno začíná a pokračuje do nekonečna. Kéž by i ti, co sil maj míň, mohli svůj čas využít právě v týhle věci a věnovat ho, co se týče pejsků, tomu, co se vodrazí do celý budoucnosti.
=================
Mmch. až budu mít chvíli, vytvořim tady těmhle bla bla bla zvláštní téma, páč s původním tohle nemá už dávno co dělat.
Jakejpa název by se Vám líbil??