Přihlaste se a využijte web naplno HAFICI.NET »

Bullmastif

 

NápovědaFórum » Chování psů  

+ přidat příspěvek
Bullmastif
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2014 11:46 R Muž Libas [2025] - stafíci, tedy pejskové plemene stafordšírský bulteriér
Pro ty, co už zapomněli naši druhou rodnou řeč - svokra je tchýně :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.11.2014 08:23 Žena pavoucica [703]
krásná práce palec Huskounku už mám.Tchýni taky tak mi ještě zbývá pořídit toho druhého psa :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2014 00:54 R Žena petrab [10528] - foto, veterina
co to jeeeee smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   18.11.2014 10:17 Muž peter [28] - Špicové a primitivní plemena
Dobré správy!!!!!

Včera nechcel pustiť svokru dnu ahoj palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2014 10:48 Muž peter [28] - Špicové a primitivní plemena – Ako to teda je po 1 roku
Zdravím Vás všetkých!

Na prelome jedného roka u mojho Azareusa prišiel zlom.
Do teraz ku šteniatkovskej papulke prislúchala šteniatkovská nátura a v prípade ak sa nehral, tak sedel a iných psíkov, ktorí prechádzali okolo nášho domu (pozemku) pozeral buď so záujmom v tichosti, alebo kňučavým hlasom ich privolával nech sa s ním hrajú.
Pre tých ktorým sa nechce ďalej čítať v krátkosti:
Tí istí psi teraz prechádzajú s 3 metrovým odstupom okolo plota so stiahnutým chvostom.
Pre tých ktorým sa chce čítať napíšem len dve príhody z tohto a minulého týždňa.
1.
Sused išiel robiť plot, ja som ležal doma v 40 stupnovej horúčke a den predtým mi povedal nech okolo 8-9 zavriem psov ze chce robit plot, ja s poznámkov, ze nie je problém ale nech mi da vediet som sa dalej o jeho snahu oddeliť naše pozemky silnejsim tzv berlinskym murom dalej nezaujimal.
Na druhy den som vstal okolo 9:00 v takych istych horuckach a psi boli na terase, tak reku sused este nezacal a isiel som si robit ranajky. Popri vychutnavani sucharov som zazrel dva tiene ako vypalili dozadu k pozemku (Azar a Jessyna). S vedomim ze sused sa vykaslal na moju radu a dokonca pri otvoreni plotu sa vykaslal aj na to ze jeho sliepky presli ku nam na pozemok som vo svojom prepotenom požamku bežal za nimi.
Kedze Huskyna uz dobre pozna chut kurcata (ma ich uz za sebou asi 20-25, po 15tich som uz prestal pocitat) a Azar bol dovtedy mierumilovne steniatko som sa automaticky vybral za nou.
Kym som ju dobehol uz kurca bolo v kaluzi krvy a nakrical som na nu nech pusti tak Azar hned pribehol. Automaticky isli na retaz aby neurobili viac skody.
Ked som sa vratil ku susedovi (v rovnakom pižamku) s otazkou kolko mu dlzim za kurca som upresnil otazku aj kolko mu dlzim za kabat ktory mal rozhrizeny rukav coze
Pre ukoncenie, jediny kto utrzil traumu bolo Kurca a Jessyna - Kurca preto lebo jej uz nebolo a Jessyna lebo bola hladna
2
Susedovi (iny sused - u nas v dedine je kazdy sused aj ten kto nieje prave sused) zdrhol vlciak, ktori v tomto obdobi rad navstevuje svoje baby v okoli (Girls from da hood).
Ked som pocul ako na konci pozemku krici na svojho psa isiel som dozadu (s Azarom ako bodyguardom) a ponukol mu pomoc v hladani. On samozrejme odmietol s tym ze je niekde na blizku lebo ho tu zazreli pred minutou.
V kazdom pripade som trval na pomoci a ako som sa otocil ze idem po kluce sa z kukuricoveho pola objavil jeho vlciak ktori nemal zle umysli len prisiel za svojim panom.
V momente ako ho Azar zazrel vrhol sa tak na branu so zurivym stekotom ze kluce som uz nepotreboval lebo pretrhol 0,8 ocelovu retaz ktorou bola branka zamknuta. Nasledujuca scenka vypadala nasledovne:
Susedov pes schuleny do klbka 10x10 centimetrov (jedna sa o 3 rocneho nemeckeho ovciaka), Sused schuleny do obdobneho klbka, ja lezim na zemy a drzim azarove zadne nohy a kludnym hlasom susedovi odporucam aby sa vratil pokojne do svojho pribytku.
Bohuzial som nemal moznost mu podat ruku nakolko som ich mal plne Azareusovych noh.
A ako prekrocil 3 metrovu vzdialenost od plota, Azar sa ukludnil a bolo zneho zasa len steniatko.

Som nanho hrdy!
Dostal som zatial od tohto pleneme to co som cakal! palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   04.07.2014 15:05 Muž peter [28] - Špicové a primitivní plemena – Bullmastif po 7 mesiacoch
Fotka k příspěvku Pozdravujem psíčkár!

Mierne zmeny v chovani po siedmich mesiacoch sú už badateľné.
Pred mesiacom sa mohol pred domom premávať kto chcel, v Azareusovi to neprebudilo žiaden záujem. Samozejme huskyna Jessy ide dopredu štekať (áno ja mám to "šťastie" že moja huskáčka aj šteká) no aj toto vôbec neprebúdzalo v malom lenivom tlsťoškovi žiadne strážne pudy.
Začalo sa to meniť pred takými 2 týždňami keď jeho pohyb vzrástol z 0 krokov za hodinu na behanie hore dole. Ak sa niekto myhne hneď sa ide pozrieť no len do takej vzdialenosti aby videl či niekto nieje dnu, úplne k plotu ...to zas nie... tých 45 kíl musí nejak by musel odniesť aj naspäť. Iná vec je keď sa vzadu hráme alebo je zaujatý niečím, Jessyna už šteká, takže si nie je istý či niekto nieje aj vnútri, vtedy by ste mali vidieť tú masu bežať.
Zatial koho sme pustili s tým sa chcel hrať, takže z tohto ohľadu zatiaľ žiadne zmeny z pohľadu agresie.

No a čo sa týka spolunažívania s Jessynou, veľmi sa lúbia, nedá na ňu dopustiť, aj keď strašne žiarli.

Zatial spokojnosť s výberom kombinácie Husky / Bullmastiff

hop hop hop hop ano
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 12   15.04.2014 08:06 Muž peter [28] - Špicové a primitivní plemena – 3 mesiace spolunažívania
Fotka k příspěvku Tak som tu opäť aby som sa podelil o nové skúsenosti s Bullmastifom a jeho spolunažívaním s mojím haskáčom.
Ako aj fotka naznačuje majú sa veľmi v láske, Haskáč Jessy už menej demoluje ( palec potlesk ) a bullmastif Azar je zatiaľ taký istý ťapko ako predtým.
Čo sa týka iných ľudí je zatiaľ hraví a nejavý žiadne známky strážneho psa. Pustí hocikoho vrtí chvostom a chce sa hrať, koniec koncov zatial má čosi nemej ako 6 mesiacov.
Kto má haskáča ten vie aký buzerant to vie byť, to znamená, že zatiaľ čo sa týka nervov a zvládanie vypätých situácií zvláda uplne s pohodou.
Neraz si buchol hlavu, zlomil sa mu nechet a pekelne krvácal, bodla ho osa do spodnej pery a vypadal ako James Brown, no ani raz nekňučal alebo nedal nikomu najavo, že sa niečo stalo, čo ma dosť prekvapilo. :)
Tak zatiaš toľko!
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   10.02.2014 19:23 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: peter
peter napsal: Ahojte,

Ani medzi prezentáciami ani vo fóre som nenasiel tému o bulmastifoch. Nakolko som si zadovážil jedného tohto strážcu, chcem sa Vás spýtať na Vše skúsenosti, rady a poznámky, ktoré by chovatelia týchto plemien mali brať do úvahy.


sousedka má čubu, sem tam jí hlídáme, je to pes zavalitej, ale plnej pohybu! Má fakt vobrovskou sílu nejen v tahu, takže je nutno mít pořádný svaly ho udržet, když zabere (mně osobně nedělaj problémy dva ovčáci najednou, ale jedna takováhle tintilka celkem makačka zapříčená). Miluje svojí rodinu a lidi, se kterýma je často a děti úplně zbožňuje, je to hafan poněkud tvrdohlavej, takže nějakej výcvikovej dril u něj není možnej, spolehlivě hlídá, neni to moc pes courací, jak tomu říkám, tedy aby mu lezl do teritoria kde kdo. Velkej průser při špatný socializaci nebo osamocenym chovu někde mimo smečku - rodinu. Ke psům dominantní.

Víc k němu neřeknu, protože společně sdílíme lože né příliš často.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 13:25 Muž peter [28] - Špicové a primitivní plemena – Bullmastif
Ahojte,

Ani medzi prezentáciami ani vo fóre som nenasiel tému o bulmastifoch. Nakolko som si zadovážil jedného tohto strážcu, chcem sa Vás spýtať na Vše skúsenosti, rady a poznámky, ktoré by chovatelia týchto plemien mali brať do úvahy.

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Chování psů • Zobrazeno 85x

© HAFICI.NET - https://hafici.net/forum/825-bullmastif