Dobrý den, jdu si k Vám pro radu. Mám 5ti měsíční fenečku Dassinku, Je to živé, hravé štěňátko, které mi přináší spoustu radosti
Je čistotná, už dá vědět, kdy chce jít ven, loužičku udělá doma výjimečně a to na plínku. A to je spíše naše chyba, že jsme si nevšimli, že sedí u dveří. Je učenlivá, poslušná. Jediné co mě “trápí” je její časné vstávání. Když jdeme spát, tak ji naposledy vyvenčím. Někdy je to kolem 22,30, někdy později… A ráno kolem páté mě už budí a musím ji pustit na zahradu, kde se vyčurá, vykaká a jde zpátky do pelíšku, kde vydrží ještě tak hodinu a pak se dožaduje snídaně. Krmím ji 3x denně granulemi + masíčko z konzervy (kolem 6,30, v 13,30 a v 20,00). Je to strašný jedlík, snědla by vše, co by dostala do misky. Musím ji hlídat, ať z ní není kulička (v 5 měs má 4,2 kg)
Je to můj první pejskek, proto se chci zeptat, zda je to “normální” u tak starého štěňátka a zda se to časem upraví, resp. že vydrží déle. Nebo jak upravit čas krmení, aby ji to tak brzy ráno “nenutilo” ven. Dnes se vzbudila v 4,15. Dělala jsem “mrtvého brouka”, čekala jsem, jestli je to fakt akutní nebo vydrží. Chvilku ležela v pelíšku, chvilku cestovala po ložnici. Vyčurala se na plínku. Pak mi to nedalo, vstala jsem a Dassie vystartovala ke dveřím a hned se vykakat na zahradu. Prostě musí.
Říkam si, že zkusím dát krmení dřív, aby se stihla vykakat ještě v noci před spaním. Při tomto časovém snímku krmení kaká ráno kolem té páté, pak při venčení ráno kolem osmé, pak kolem třetí a naposledy po osmé večer. To se nají a potřebuje ven.
Jak to máte Vy? Poraďte
Moc děkuji.