Přihlaste se a využijte web naplno HAFICI.NET »

Trápí soused pejska?

 

NápovědaFórum » Nezbytné rady nejen pro začátečníky  

+ přidat příspěvek
Trápí soused pejska?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2024 10:40 Žena Evča86 [0] Re: Ondra
Ahoj Ondro,
tohle bohužel na nějakou stížnost na veterinu či pčr nestačí. Pokud pes není podviživený, má tam boudu, vodu, jídlo, nikdo ho nemlátí, tak to nikdo prošetřovat nebude. Maximálně si můžete stěžovat na neustálý hluk a kňučení psa. Pokud je tam pes neustále sám tak je mu nejspíše smutno, některé rasy člověka potřebují a jsou rádi v jejich přítomnosti. Některé naopak ne. Samozřejmě pes je nestatný jinak by se neustále takto neprojevoval. :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2023 09:25 Ondra – Trápí soused pejska?
Ahoj, předem píšu, že sám pejska nemám a tím pádem ani žádné zkušenosti v oboru.

Přijde mi ale divné a svým způsobem hodně nepříjemné, že pejsek od sousedů, větší plemeno, víceméně od té doby, co jsme se přistěhovalia asi před 8 měsíci, skoro každý den, někdy i několik hodin v kuse vytrvale a velmi nahlas kňučí. Občas i štěkne, ale intuitivně mi to zní, jako když pláče. Někdy ráno, někdy večer, někdy celý den.

U sousedů je na poměrně velké zahradě, ale skoro nikdy nevídám, že by si s ním někdo vyrazil ven, nebo hrál. Jen občas ho okřikne starší paní, která tam také bydlí, ale když jsem se jí zeptal, jestli ví o tom, že pejsek celé dny naříká, tak vyhýbavě odpověděla, že o tom informuje jeho majitelku.

Od té doby už jsou to asi dva měsíce a situace se nezměnila. Moc nevím, co mám dělat, proto píšu sem. Jak moc je "jasné" jestli se pejsek opravdu trápí, nebo jen tak zlobí? Co můžu dělat, když konfrontace souseda/sousedky nepomůže? Na koho bych se měl obrátit, popř. stojí to za nějaké nahlášení?

Díky moc za jakoukoliv radu!

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Nezbytné rady nejen pro začátečníky • Zobrazeno 16x

© HAFICI.NET - https://hafici.net/forum/994-trapi-soused-pejska