Přihlaste se a využijte web naplno HAFICI.NET »

Prezentace pejsků

 

Prezentace » Petra123 » César » Nápověda 

Hlavní fotka



César Pes
Majitel: Petra123   Plemeno: _Kříženec_ bez PP
Zapsáno: 6. 4. 2011   Poslední aktualizace: 2. 1. 2015 Nové fotografie 
Počet návštěv: 3284   Počet palců: 0
Kategorie: Neuznané   Oblíbenost: 29 uživatelů *
Datum narození: 25. 1. 2008   Hmotnost: 16 kg
Fotek a videí: 750+7   Komentářů: 10
*     *     *     *


O mně: Ahoj :-)

Jmenuji se César, jsem kříženec mopse a bígla (maminka mops a tatínek bígl) - v některých zemích jsou tito kříženci známí jako plemeno puggle - PUG a beaGLE). Jenom já a bráška jsme v ČR, ostatní sourozence prý odvezli do Švýcarska jako chovné psy.
Do nové rodiny jsem přišel 20.4.2008. Původně jsem se jmenoval Čančo, pak mě noví majitelé přejmenovali na Čiko, ale na závěr mi začali říkat César a to už mi zůstalo. Už od malička jsem moc šikovný. Umím základní povely a spoustu psích triků. Učení mě baví a většinou rychle pochopím, co se po mě chce. I tak jsem jako správný mopsobígl tvrdohlavý a taky se ve mě nezapřou lovecké pudy, ale na 100% poslušnosti se každý den pracuje, i když občas plním povely neochotně (ale přece).
Zrovna dvakrát nemusím ostatní psy (jen pár jedinců + fenky a štěňata jsou výjimkou) a nedůvěřuji cizím lidem. Nesnáším koupání. Jak ve vaně tak i v přírodě. Snesu to jen ve velkých vedrech, kdy je to i celkem příjemné. To si občas i sám zaplavu. Taky bych se obešel bez vyčesávání, čištění uší, jízd v MHD a pod. Naopak zbožňuji svou smečku (rodinu), svoje psí kamarády, hry (nejvíc přetahovanou), hračky, hodně dlouhé procházky v přírodě, jídlo, drbání na bříšku, čumáčku a za ušima, mazlení, sníh atd. :-)

Haf a pac, César.

Původ: Pocházím od nějakého slovenského překupníka.

Krmení: BARF od 15.8.2012 = Syrové maso (kuřecí, hovězí, rybí...), zelenina (paprika, mrkev, okurka, salát, ředkvičky, hrášek...), ovoce (jablko, banán, hruška, jahody, ananas, meloun, meruňky...) Dále dostávám jogurt, tvaroh, zakysanou smetanu, různé psí pamlsky, kosti z bůvolí kůže, sušené maso, piškoty...

Oblíbená hračka: Tak různě. Nejvíc uzly, frisbee - převážně na přetahování, to mě baví. A pak míčky. Sice moc neaportuji, ale to spíš venku, doma mi to jde podstatně lépe.

Jak mi doma říkají: César, Césárek, Césáreček, Cési, Césaríno, Césiš, Césiška, Césík, Césmucha, Nunýsek, Zlatíčko, Miláček, Nunu, Jelito, Neposlucha... A tak dál. Jo, a když je panička naštvaná, tak na mě vrčí "Zare!"

Svátek: 14.11.

Poznámka: Přejeme vám krásné Vánoce a šťastný nový rok! :-)

NahoruSložky fotek

Prezentace je archivována a neobsahuje fotky v plné velikosti

Složka
Všechny
fotky

(749)
Složka
Ostatní

(749)
 

Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Fotky z deníčku

(54)
Fotky z reprezentativní složky: Ostatní
02.01.2015
02.01.2015
02.01.2015
02.01.2015
02.01.2015
02.01.2015
02.01.2015
02.01.2015
Videa - přístupná pouze přihlášeným uživatelům Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele

Výdaje

Zobrazit » Zobrazit «


NahoruDeníček  vývoj počasí
9
12.2014
Náhled
 mlha, déšť se sněhem  slabý nebo mírný vítr 
-2°C 3°C
Ahoj kamarádi!

Běžím vás po dlouhé době rychle pozdravit a naťukat aspoň pár řádků. :-) Vím, že to tu s paničkou poněkud zanedbáváme, jsme holt nějací lenivíííí. :-D

Za tu dobu, co jsme tu nebyli, se u nás událo několik novinek, ale abych napsal alespoň to nejdůležitější... Od srpna zhruba do poloviny září chodila panička na brigádu do nějakého skladu, kde skládali krabice, rovnali krabice, přerovnávali krabice, tavili pytle, pracovali s kartony apod. a chodila odtamtud úplně hotová (s bolestmi zad a nohou, škrábanci na rukou atd.) a unavená, až nakonec byla ráda, když firma propustila všechny brigádníky z důvodu nedostatku práce. Teda nejdřív jí to mrzelo, protože si tam prý nakonec přece jen zvykla, ale celkem se jí ulevilo. Aspoň si vydělala nějaké peníze na Vánoce prý... To nevím, jak to myslela, dárky snad nosí Ježíšek, néé?!

Na konec brigády navazuje to, že panička chodí od začátku října na kurz (je to jakýsi nultý ručník), neboť si dala pouze jednu přihlášku na VŠ a tam ji nevzali... Tenhle kurz se týká lékařských oborů, protože panička chtěla na fyzioterapii, a teď si nadává, že tam chodila, leze jí to na nervy, občas chodí jen na poloviny přednášek (pst, to prý nikdo nemá vědět :-D) a nakonec se rozhodla, že by se chtěla zaměřit na humanitní obory a ne na lékařství, kde je totiž fyzika a chemie a s těmi se prý panička nekamarádí (ještě tam je biologie a angličtina, ale to jí nevadí). Ne ne ne...

Ale abychom přešli ještě k něčemu zajímavějšímu, než jsou paničky stížnosti :-D, tak 18.9.2014 nám přibyl do rodiny další člen. :-) Paničky sestře (té, co k nám chodí s Jessinkou) se narodila malá dceruška Laurinka, která s námi letos bude trávit Vánoce. :-) Je strašně roztomilá a já jsem se hned stal jejím vrchním hlídačem. :-D Dobře, až po Jessie...

Jinak nevím, co bych vám ještě napsal. Snad jen, že jsem opravdu rád, že se konečně ochladilo. Mám spoustu energie, užívám si procházky a nemusím pořád funět.
A vlastně abych si nezapomněl postěžovat já sám :-D, tak musím dodat, že jsem posledních pár týdnů trávil na veterině, jelikož se mi udělal na břiše takový černý flek, který jsem si pořád drbal, tak jsem na veterině dostával injekce, které vždy zabraly jen na chvíli a od včera beru nějaké prášky. Pan veterinář usoudil, že by to mohla být nějaké reakce na roztoče apod. a prý se musí tato reakce tlumit za pomoci kortikoidů... Údajně mi bude postupně snižovat dávky, takže by to nemělo mít žádný negativní dopad na moje zdraví.

Nakonec to všechno zakončím něčím pozitivním a to jsou Vánoce! Jak se na ně těšíte? Já strašně moc, ale skoro bych nevěděl, že nějaké Vánoce budou, kdybychom doma neměli výzdobu a nedostávali cukroví od příbuzných, protože my ještě pečeno nemáme. :-D Velká panička je pořád v práci a ta menší má sice času dost, ale prý se jí do toho nechce... No, alespoň si nachystala pár těst (letos opravdu jen pár...), teď se do toho ještě pustit, že.

Tak pac a mějte se krásně!
César ahoj
11
8.2014
 oblačno, slabý déšť  bezvětří nebo vánek 
14°C 22°C
Ahooooj kamarádi, jak se všichni máte? :-)

Trochu více to tu s paničkou zanedbáváme, tak jsem si říkal, že musím po dlouhé době aspoň něco málo napsat.
No, mám se dobře, akorát ty vedra mi nedělaly moc dobře, tak jsem uvítal to dnešní ochlazení a déšť.

Letos jsme ani nebyli nikde na dovolené, máme doma babičku (je to maminka velkého páníčka), které bude 28. srpna 92 let a z psychického hlediska už je docela mimo realitu, tak je to s ní občas trochu těžší a nemohli jsme si dovolit někam odjet. Ale to nevadí, paničku mám pořád doma, protože ta nastupuje až od října do přípravného kurzu na VŠ, takže teď na mě má ještě hodně času. :-D I když teď možná bude mít brigádu, ale ještě nic není jisté, podle prvního pohovoru to vypadá trošku nedůvěryhodně, tak se uvidí po zítřku, kdy to tam jde panička (spolu s dalšími, co se tam hlásili) omrknout.

Jinak jsem měl opravdu úspěšný minulý týden. :-D Tedy hlavně víkend. Panička pekla buchtu se švestkami, tvarohem a drobenkou, kterou potom jako obvykle nechala v pootevřené troubě... No a já jsem tak šikovný, že jsem si tu troubu tentokrát otevřel úplně a sežral jsem zhruba 3/4 plechu té buchty. Byl jsem nafouknutý jak balón, ani chodit se mi nechtělo, panička mi vynadala, ale i tak mi to stálo za to. A taky jsme tu na víkend měli paničky nejmladšího synovce Marečka (je mu rok a čtvrt), což je takový můj vrchní krmič. Vždycky si vyžádá něco k jídlu a když už to nechce, hodí to mně. :-D Ale ode dneška jsem opět bez Marečka a další upečené buchty už se pro mě nenechávají v pootevřené troubě. Tak mám smůlu. Ale musím přiznat, že ty švestky se mi netrávily moc dobře, takže ze mě až do dneška šly zadem a dokonce i předem. :-D Nicméně bych si dal klidně další nálož...
Pokud zítra nebude pršet a bude nějaké přijatelné počasí, půjdeme prý s paničkou na nějakou odpolední procházku, tak už se těšíííím.

Nějak nevím, co bych vám ještě napsal, takže se půjdu odvalit do pelíšku a spát.
Přeju vám dobrou noc, kamarádi, a zase se někdy ozvu.

César
14
6.2014
 skoro jasno, dešťové přeháňky  bezvětří nebo vánek 
12°C 25°C
Ahoj kamarádi. :-)

Tak jak válčíte s těmi vedry? Začátek tohoto týdne byl vážně hrozný, takže jsme většinu času byli doma a chodili jsme jen na krátké procházky před barák. Nic víc se opravdu dělat nedalo, to bych se asi složil a panička možná taky. :-D No, aspoň předevčírem jsme byli na procházce, šli jsme volným tempem a měli jsme přestávky u rybníků, abychom si odpočinuli a já se taky ochladil, takže jsme byli venku cca hodinu a půl a bylo to fajn. :-) Navíc to bylo odpoledne před bouřkou, takže horko sice bylo, ale nakonec začalo i foukat.

A kromě toho se vám musím zmínit, že jsme byli minulou sobotu na psím dni ve Kbelích, kde to bylo zase moc fajn. :-) Poprvé jsme tam byli předloni, kdy jsem vyhrál první místo v disciplíně KBELSKÁ ROZCVIČKA, což bylo předvádění základních povelů. Loni jsme tam nebyli, protože celý den pršelo a nakonec se akce i musela dřív ukončit. No a letos jsme vyrazili zase, počasí bylo dobré, i když až moc horké. Ale nebylo to nic, co by nespravilo sezení ve stínu a koupání v potoce. Nejdřív jsem se tedy koupat nechtěl, ale když jsme si hrál s fenečkou cane corso a jedním bostoňáčkem, kteří tam skákali bez váhání, musel jsem se přidat.
Viděli jsme s paničkou opět ukázky asistenčních psů a dokonce asistenčního poníka, ukázky poslušnosti,obran a agility, odchytávání psů, předvádění útulkových pejsků, informace o BARFu atd. A samozřejmě jsme se opět účastnili soutěží. :-D Tentokrát tam bylo více disciplín. První byla zase KBELSKÁ ROZCVIČKA, kde jsme tentokrát neuspěli vzhledem k tomu, že mi povely dával nějaký cizí chlap, kterého jsem neměl nejmenší chuť poslouchat. Na paničky povelu jsem reagoval perfektně. Každopádně to bylo docela nefér, protože když u disciplíny byla odpoledne místo toho chlapa nějaká paní, tak povely svým psům normálně vydávali páníčci. Ale tak... Nevadí. Druhá disciplína byla APORT, kde jsme se taky nepředvedli, jelikož aporty nemám rád. Třetí bylo SHAZOVÁNÍ KELÍMKU OCASEM A PUSINKU PÁNÍČKOVI/PANIČCE. Shodit kelímek se mi nepodařilo, ale pusu jsem dal. :-D Další byla BUFETOVÁ ULIČKA. Tam to panička chtěla hned vzdát, že prý to nezvládnu. Šlo o to, že ve vyznačené uličce byly rozházené pamlsky, piškoty, sušené vepřové uši a hračky. Pes měl zůstat na začátku uličky, páníček (či panička) jít na konec, zavolat na psa a ten měl přiběhnout a nesměl si všimnout ničeho z věcí poházených v uličce. Jak říkám, panička mi nevěřila, ale já to zvládl perfektně. Běžel jsem přímo k ní, ničeho jsem si ani nevšiml a ještě jsem předvedl i vzorné předsednutí. :-) Poslední disciplína bylo AGILITY, s kterým nemám žádné zkušenosti, ale zkusili jsme to a docela mi to i šlo až na tunel, kterým jsem teda neproběhl no. :-D
Ke konci psího dne zase probíhalo vyhlašování soutěží a my jsme s paničkou byli mile překvapení tím, že jsme v BUFETOVÉ ULIČCE vyhráli krásné druhé místo. :-) Dostali jsme diplom, medaili a pytel se spoustou pamlsků, hraček a nějakých drobností.
Pak pro nás autem přijel páníček, abychom se nemuseli v tom vedru plahočit autobusem a jeli jsme domů.

A na úplný závěr vám musím oznámit, že máme ode dneška doma nový přírůstek - chameleona Fredyho. Už má i profil na terárkách.net. :-)

Tak se mějte krásně, kamarádi!
César :-)
26
5.2014
 jasno, beze srážek  bezvětří nebo vánek 
20°C 30°C
Ahoj kamarádi!

Tak vám musím oznámit, že panička dne 21.5.2014 úspěšně odmaturovala! Třikrát hurá! Konečně se mi zase pořádně věnuje. Prozradím vám, že předtím pořád ležela v nějakých papírech, sešitech a knihách, byla věčně nervózní a já jsem ji skoro vůbec nezajímal. No, teď už je zase veselá, chodíme společně na procházky do polí atd. Takže je to moc fajn.

Jen ty horka nejsou nic moc. Jak je snášíte vy? My jsme šli v sobotu i v neděli do polí, byli jsme venku pokaždé něco málo přes hodinu a přiznám se, že jsem byl z těch procházek totálně vyřízený. Museli jsme s paničkou dělat více kratších přestávek, kdy jsem zapadnul někam pod strom a vyválel se v té studené trávě nebo jsem se napil z rybníka a tak.
Včera večer jsme také byli venku s Verčou a Gastonem, to už nebylo takové horko a dusno, takže jsem domů nespěchal a klidně bych byl venku déle.

No a dneska mám zatím za sebou jen ranní procházku a na odpolední se chystáme. Ještě uvidíme, kam vyrazíme, jelikož mají být bouřky. Ale to snad až večer, zatím to počasí vypadá docela slušně.

Jak se máte vy?
César
29
4.2014
 polojasno, beze srážek  slabý nebo mírný vítr 
11°C 21°C
Ahoj kamarádi!

Jak tak koukám, měli bychom to tu s paničkou zase trochu aktualizovat. No, nejdříve vás všechny moc zdravím a teď můžeme jít na nějaké ty novinky. :-D

Takže v první řadě už mám v pořádku ta ušiska! Třikrát hurá! Bude to už tak měsíc zpátky, co jsme byli naposledy u veterináře, teď mi páníčci ty uši vykapávají cca jednou za 3 dny. V nejbližší době se budeme muset stavit na veterině pro další kapky a možná se mi ještě prodlouží ty intervaly kapání. Prostě už mám jen takovou udržovací léčbu.

Další novinkou je to, že má panička za sebou první část maturit, uff. Šlo o praktickou zkoušku z účetnictví a ekonomiky, kterou psala 10. dubna. Po napsání prý měla docela špatný pocit a výsledky se bohužel dozví až na úplném konci maturit, tedy koncem května. No, někteří profesoři studentům aspoň trochu naznačovali a vypadá to, že snad dobré, tak uvidíme... Zítra si jde panička pro vysvědčení, a pak už bude do školy chodit jen na ty maturity. Teď v pátek píše slohovou práci z angličtiny. Pak má volný víkend a v pondělí píše didaktický test i slohovku z češtiny a v úterý didaktický test z angličtiny. Následují necelé tři týdny volna a 21. května má v jeden den ústní maturitu z češtiny, angličtiny a matiky. Ústní části se prý panička bojí nejvíc, jelikož je strašný nervák...
To, že má panička volno, je pro mě dost pozitvní, protože prý nehodlá trávit učením celé dny, takže jsme zase začali chodit na delší procházky. Tedy ráno má panička ve zvyku chodit do posilovny, vrací se dopoledne, pak si připravuje věci k maturitě a v odpoledních hodinách vyrážíme do polí, do lesa, k rybníku nebo tak. I nám přeje počasí, tak je to vážně prima a moc si ty společné procházky užíváme. :-) Akorát párkát už na mě bylo až moc velké teplo, domů jsem pak přišel úplně uřícený a na večerní procházku se mi už vůbec nechtělo. :-D

Poslední novinka je ale smutná, jelikož už nemáme našeho chameleona Rudu. Byl docela starý, možná se ke stáří připojila i nějaká nemoc. Šest týdnů nežral, už jen padal z větví, neustále pospával, přestal vidět na jedno oko a stala se z něj kostřička potažená kůží. Velký páníček ho dlouho nechtěl nechat uspat, ale Ruda už se opravdu trápil, tak se nakonec doma všichni domluvili a v neděli nechali Rudu odejít... Ten den bylo doma strašně smutno. Ale už je mu určitě dobře.

Tak se mějte krásně.
César :-)




Dárečky od návštěvníků Nápověda
NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

sgualdrina
25.1.15 14:20
vše nej nej k narozkam kamarade !!!! potlesk
Reny389
30.12.14 17:36
Všetko len to naj prajeme do Nového roku... Toby & Reny :-) ahoj
Jarka
14.11.14 18:52
Krásný sváteček. Máš nádhernou úvodní fotečku. potlesk pac
 

© HAFICI.NET - https://hafici.net/prezentace/1011-cesar