Přihlaste se a využijte web naplno HAFICI.NET »

Pes a silvestr

 

Články » Pes a silvestr 

Pes a silvestr

Publikováno: 02.11.2016 • PR článek

Oslavy nového roku bývají pro mnohé z nás důvodem k bujarému veselí a zapomnění na naše problémy a starosti. Jsou však věci, na které bychom zapomínat neměli. A to především na naše domácí mazlíčky, kteří nechápou, co se děje a mohou se nadměrného hluku nejen z ohňostrojů bát.

Co tedy udělat, abychom našim miláčkům pomohli překonat silvestrovské oslavy?

První silvestr

F

Asi nejčastěji tento problém řešíme v případě psů a koček. Pokud máte zvířátko prvním rokem, raději s ním zůstaňte doma a bedlivě pozorujte jeho reakce. Pokud se začne schovávat za sedačku nebo pod skříň, rozhodně jej násilím nevytahujte. Raději ho nechte, cítí se tam momentálně více v bezpečí. Také omezte podávání krmiva a pamlsků, aby se z nervozity nepozvracel. Máte-li doma bojácného pejska, připravte mu již předem pohodlné místo, kam se bude moci schovat.

Přípravky pro uklidnění

Na trhu jsou k dostání produkty, které pomáhají tyto stresové situace zvládat. Doporučujeme si vybírat ty, které jsou na přírodní bázi a obsahují například kozlík lékařský. Kromě silvestra se dají použít také například během dovolené při cestování.

K dostání jsou na trhu přípravky Beaphar ve formě obojků pro psy a kočky, pamlsků, tabletek a sprejů. Obojky jednoduše nasadíte na krk a jejich účinnost trvá až 6 týdnů. Sprejem zase můžete vystříkat pelíšek nebo přepravku, kde kočka spí nebo se bude schovávat.

A co zmíněné přípravky obsahují? Levandule se používá odedávna také u lidí pro své zklidňující účinky a kozlík lékařský působí jako přírodní sedativum. Přípravek pomůže zvířátku se uvolnit a lépe zvládat podobné stresové situace.

F F F
No Stress Collar Dog 65cm

No Stress Tablets 20 tbl.

No Stress Spot On pro psy Beaphar

Psa vyvenčete ještě před úderem půlnoci

Pokud máte bojácného pejska, doporučujeme s ním zajít na procházku ještě před půlnocí. Úderem půlnoci totiž vypukne největší salva ohňostrojů. I když za jiných okolností chodíte na volno bez vodítka, tento večer jej z vodítka raději vůbec nepouštějte. S výcvikem to nemá co dělat. Pokud se pes lekne, ztrácí orientaci a může utéct i v případě, že jinak je naprosto poslušný. Také při procházce myslete na to, že každý ustrašený pes velmi ostře vnímá reakce svého pána. Chovejte se tedy tak, jako by se vůbec nic nedělo. Pokud na vás uvidí, že jste v klidu, nebude se tolik bát.

Jak na nový rok…

… tak po celý rok. Naštěstí to neplatí. Také při novoročním venčení držte pejska na vodítku. Může se stát, že některé rachejtle a petardy nevybuchnou a čekají v podobě časované bomby na někoho, kdo je zvedne za země. V žádném případě tedy nepouštějte psa z vodítka a hlídejte jej, aby takovou rachejtli nepovažoval za klacík a neublížil si. Mnoho lidí navíc následující den ještě likviduje zásoby petard, které nestihli v noci použít.

Tereza Hájková
Produktový specialista
www.SUPERZOO.cz
F

 


Za správnost informací zodpovídá autor článku, dotazy směřujte na autora. Hodnocení článku hvězdičkami provádí redakce. K článku se vyjádřete pomocí palců (líbilo se / nelíbilo se).

PR článek (placená reklama) Zveřejněno: 02.11.2016 Upraveno: 02.11.2016 Přečteno: 30x

© HAFICI.NET - https://hafici.net/clanky/399-pes-a-silvestr