Co s rýmou?
rýma není zas až tak banální záležitost jako u lidí, jitrocelovým sirupem samozřejmě nic nezkazíš, ale rychle k veterináři (!!!) , zvlášť s takto malým štěnětem, aby nešlo o infekční nebezpečnou záležitost .... samozřejmě se může projevit i alergie....
Ahoj,
mám 6-týdenní štěňátko bordeauxské dogy a má rýmu...je možné mu dát ten jitrocelový sirup nebo je na to ještě moc malé? Případně jakou dávku mu mám dát?
Díky za odpověď
3 12.11.2011 09:34
HOUP [1532]
kašel, který vzniká při podráždění zaníceného hrtanu, léčíme podáváním vit. C (na vašeho psa 500 mg 2xdenně), jitrocelovým nebo echinaceovým sirupem (3x denně 2 kávové lžičky) a klidem. Záněty hrtanu přicházejí často při změnách počasí a jsou virového původu. Pokud pes vykašlává hleny, doporučuji navštívit veterinárního lékaře. Při zánětu horních cest dýchacích psi často vykašlávají bílou pěnu. Máte-li pocit, že se pes dáví, pumpuje břišním svalstvem a nic nevyzvrátí, popřípadě má nafouklé břicho, ihned ho odveďte na vyšetření! Mohlo by se jednat o zvětšení, popřípadě otočení žaludku, což je život ohrožující stav.
S pozdravem MVDr. Iva Librová
tohle mě zaujalo našla jsem to na netu-----
Tami, moje Phoebulka na to trpěla jeden čas dost, kašlala a dávila se. Pak nám dala veterinářka lidský kapky
www.lekarna.cz/…/ (jsou na recept). Phoebulce pomohla už první dávka. Je taky malinká a je v tom ten Kodein. Dostává cca 2 kapky ráno a večer. Teď taky příkala kýchala, tak jsme jí to daly, máme ho ještě doma a do tří dnů je ok. Jitrocelák jsem dávala taky. Med jí moc nejel

Když má zabrat jitrocelovej sirup, tak se výsledek projeví už do cca 3 dnů, kdyby se to nelepšilo či zhoršovalo, pak šup k veterináři. Každopádně pozor na vodu - nepít ledovou, ale odstálou.
Dobrý večer, Tami od včera chrochtá a kýchá - je to výraznější, když chce běhat nebo když jde ven. 6ádný výrazný výtok z nosu nemá. Nevíte co s tím? Jestli se to nezlepší, budeme muset zítra k panu doktorovi.
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Zdraví a nemoci • Zobrazeno 113x