Přihlaste se a využijte web naplno HAFICI.NET »

Acana a zabarvení srsti??

 

NápovědaFórum » Výživa  

+ přidat příspěvek
Acana a zabarvení srsti??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2013 21:37 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Katty
Obsah bílkovin v krmivu je něco jiného než obsah bílkovin v moči. Ty poukazují na nějaký zdrav. problém, kvůli kterému se ovšem musí příp. upravit dieta.
Nález bílkovin v moči značí často na urologický či ledvinový problém. (U nemocí ledvin není rozumné snižovat přísun bílkovin, na druhou stranu dlouhodobě nadměrný přísun bílkovin velmi zatěžuje ledviny.) Celkově to může znamenat přechodný zdrav. stav dobře řešitelný, ale i více méně závažnější nemoc, takže by Ti měl někdo specifikovat - diagnostikovat přesný problém. Bílkoviny v moči totiž často ukáží např. na ledvinový problém ještě předtím, než je zdrav. stav psa již velmi špatný - tedy rozpoznatelný příznaky.

Co se týče granulí, každé mají jiné hodnoty bílkovin. Při běžném dávkování však v podstatě nehrozí, zvlášť u štěněte, které má zvýšenou potřebu bílkovin (proto mmj. existují i granule pro rostoucí psy), "předávkování".

Celkem dobré články, proštuduj si:


www.kskbono.cz/…

www.mujnejlepsipritel.cz/…

mujpes.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2013 10:53 Katty Re: Iva
Dobrý den..chtěla bych se zeptat pana "Davidus" .Mám 8 měsíční štěně bílého švýcarského ovčáka a krmím Akanou..a veterinář nám zjistil že má mnoho bílkovin v moči myslíte že by to mohlo být krmivem když píšete že mají moc bílkovin?Jaké krmivo by jste doporučil děkuji..Katka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2012 21:50 Žena pavoucica [703]
Acana jsou super granule, krmím jimi naši psici a chutnají jí moc jiné už nevezme palec Srst je taky krásná.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2011 06:54 Muž dosty7 [79] - Špicové a primitivní plemenaRe: Davidus
A ještě odkaz na jednu stránku, kde se dozvíš více o krmivech a dostaneš možná spousty dobrých rad www.dogdog.cz/ - je to stránka o krmivech pro psy. Tak taky jukni. Ja jsem vybíral krmivo asi půl roku, než jsem si vybral a nez jsem si domů privedl huskouna.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2011 06:36 Muž dosty7 [79] - Špicové a primitivní plemenaRe: Davidus
Ahoj, jukni na Belcando - je to holistické superpremiove krmivo a myslím, že i za velmi rozumnou cenu. Mam mnoho známých mezi veterinaři a dost z nich mi ho doporucilo. www.belcando.cz jen jukni a uvidis sam. Ja mam huskouna, tedy stredni plemeno,ale myslim, ze i pro large plemena je to vhodne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2011 22:48 Žena Iva [341] - TeriéřiRe: Davidus
Protože takto poradit ani nelze. Na trhu je granulí strašná spousta a každému sedí něco jiného. Já třeba krmím ProPlanem, složením se mi nelíbí vůbec, ale našim psům sedí. Většinou si také každý hájí "to svoje" i když já bych ProPlan pro velké plemeno nedoporučovala. Chce to prostě vyzkoušet. Mě se líbí krmiva holistická - Artemis, Canine Caviar, Golden Eagle, ANF, TOTW, Canidae...., nebo také hodně Arden Grange, First Mate....Z těch levnějších pak Satisfaction, Brit Care, Pro Pac, Bosch, Nutram...
Pokud bych měla poradit něco konkrétnějšího, pak bych hlasovala pro Golden Eagle a First Mate :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2011 21:22 Davidus Re: Iva
Dík za radu, Acana bílkoviny 33 procent, Orijen 42 procent. Píšou to na pytlích tak to bude asi pravda. Je mi vcelku jedno co je premiovka a co super, chci mít zdravého psa nic míň nic víc. Když budu počítat Avonu je to 104/3 pro Acanu. Zatím mi nikdo neporadil vhodnější granuli pro salašníka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2011 19:48 Žena Avona [292] - Teriéři – Pro Acanu
Já jsem s Acanou krmila cca 8 let, když jsem měla NO. Přítel taktéž s ní krmil 5 služebních ovčáků, já na ní odchovala 2 vrhy štěńat, vše v pořádku. S Acanou maximální spokojenost, psi aktivní, v srsti, neměli jsme problém. Orijenem jsem teď krmila Komína, ale vzhledem k jeho " nabušenosti " jsem se pokorně vrátila k Acaně a KOmín je v pohodě. Je to bílý teriér a jak je vidět s fotek v galerii, tak nerezne, asi to s karotenem umí :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2011 19:22 Žena Iva [341] - TeriéřiRe: Davidus
Acana je pouze prémiovka, když už bych chtěla krmivo tohoto typu, volila bych Orijen, ale to je už superprémiovka a v úplně jiné cenové kategorii.
A jestli mi to dává smysl ? Ano dává, je to nabídka - poptávka. Dnešní trh si to žádá a mnoho lidí na to slyší. Ona celkově není špatná, ale jek píšu, bílkovin je tam pro štěně velkého plemene opravdu moc.
Vy jste ale nechtěl slyšet jiný názor, ale jen se utvrdit v tom svém vlastním. Potom ale nechápu, proč chcete ohlasy, když je na ní na tom chatu tak kladné hodnocení.....
.....já jsem tedy s ohledem na Vaše plemeno třetí záporný ohlas - toť můj názor.

(Acanou jsem kdysi krmila několik let, ale ještě tou původní recepturou a spokojenost a zdravou výživou psů se zabývám již dlouho) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2011 18:35 Davidus Re: Iva
Acana je levné krmivo? A které to krmivo má bílkovin málo? Proč v Kanadě malá soukromá firma vyvine směs pro štěňata velkých psů aby ji zmršila nadměrným množstvím bílkovin,dává vám to smysl? Možná by se měl ozvat někdo kdo Acanou krmil a má praktickou zkušenost. Když jsem prošel chat bylo na ní 103 kladných hodnocení a dvě záporné.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2011 17:19 Žena Iva [341] - TeriéřiRe: Davidus
Já osobně, bych teda štěně většího plemene Acanou nekrmila. Je to právě pro ty zmiňované bílkoviny, kterých je v tomto krmivu opravdu až moc, což je zátěž mimo jiné také na ledviny. Naopak bych volila krmivo s co nejméně bílkovinami (pro pozvolný růst) a tuky (bez nadváhy pro ochranu kloubů), pochopitelně v superprémiové řadě, alespoň ve štěněčím věku. A také po ní někteří (né všichni) psi reznou.
Značka se těžko doporučuje, protože každému sedí něco jiného. V levných krmivech se však neorientuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2011 14:18 Davidus – ACANA Puppy Large Breed
Mám štěně bernského salašníka a rád bych krmil granulemi ACANA Puppy Large Breed. Mám ale obavu že ač by to krmivo mělo být vhodné pro velká plemena, bojím se aby štěně nenabíralo rychle na váze a nemělo problém DKK,DLK. Také 33 procent dusíkatých látek se mi zdá moc. Zato se mi za tu cenu zamlouvá složení granulí. Poradí někdo zkušený???Případně doporučí jiné granule?Díky. (ACANA junior mu nedělala problém, chutnala a pejsek prospíval, krmil jsem jen balení 2,5 kg)Dík za ohlasy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   07.12.2011 13:35 Muž dosty7 [79] - Špicové a primitivní plemena – pozdrav
ja jsem se romyslel mezi Acanou a Belcandem...obe superpremiove granule...radil jsem se ze 6 veterinari a k mému prekvapeni se 4 shodli na Belcandu. Protoze mám huskouna a je šedo-bílý, tak jsem se bál, aby ta bílá nešla třeba do béžové. Bylo mi sděleno, že některe vyrobky do Acany k tomu maji sklony. Tak jsem rovnou nakoupil Belcando, ke všemu to jsou holistické granule...tak jsem spokojeny a cenove se vyplati taky. S Acanou tedy prime zkusenosti nemam, jen písi co mi bylo sdeleno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2011 22:32 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: poklad
To už tady dlouho nebylo smich smich smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2011 17:26 Žena 111 [526] – Re:Katka
Asi je to individuální a záleží jak na pigmentaci tak na vstřebávání vitamínů :) Krmila jsem Akanou belgičáka- ale byl rezaví smich tak to asi nelze zjistit. Také ji dávám černému labradoru ještě z dietníma spešl granulema pro seniory- a má lehký náznak rezavích chloupků v černém kožíšku ;-) ale zda to může mít z Acany to nemohu potvrdit na 100% ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2011 09:26 Žena sarka [401]
Já mám Acanou výborné zkušenosti, pes mi po ní výborně prospívá, chutná mu a nerezne. Bohužel je to ale opravdu velmi individuální a prostě se to musí vyzkoušet. Někdo se tu zmiňoval o Britu. Je velký rozdíl mezi Brit a Brit Care. Brit Care je superprémiovka, Brit je prémiovka. Brit Care je podle mě docela kvalitní krmení za výborné ceny, navíc českého výrobce, mají na výběr z několika příchutí a ještě jsem se nikdy nesetkala s nějakým reznutím, apod.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2011 08:49 Katka Re: Avona
Máte pravdu hodně záleží i na pejskovi. Znám jednu pani, co krmila Westíka novým Kanadským krmivem Pronature Holistic a je rezavý, jak liška Bystrouška :-(..musela ho nechat ostříhat a letos asi nepojedou na výstavu :-(. To krmení mělo 33000 vit.A a mraky betakarotenu z rajčat atd.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2011 07:58 Žena Avona [292] - Teriéři
Tak jí mám jinou zkušenost, Komína ( westíka ) jsme od štěňátka krmili na doporučení chovatelky Eukanubou ( nehnědnul ) , pak jsme přešli na Orijen ( nehnědnul ) a teď zkoušíme obyč Acanu ( nehnědne ). Ono i záleží na tom, jak který pes dokáže karoten využít. Westům to prý tak nevadí, ale kamarádka má malého bílého knírače a ten je citlivější...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.11.2011 20:44 Katka Re: Marcela121
Také nebarví Royal canin, Hills, Calibra, K-9...tyto krmiva mám odzkoušená. Momentálně mu dávám K-9, ale ta mu teď přestala prospívat. Myslím si, že s Britem by to bylo podobné. Pokud myslíte klasického modrého Brita. Chtěla jsem mu dát něco lepšího, když se cena krmiv pohla hezky směrem dolu :-) .
Jinak, co spolehlivě barví je Eukanuba a Pro Plan losos. Bohužel podle složení to vypadá, že i Acana a Orijen. Doufala jsem, že s ní někdo bude mít opačnou zkušenost, ale vypadá to, že ne :-( . Každopádně Vám moc moc děkuji. Katka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.11.2011 18:59 Žena Marcela121 [0]
Mám taky bílého švýcarského ovčáka a osvědčilo se mi krmivo Brit. Když se chystám na výstavu tak psa vykoupu v šamponu super white od firmy biogroom a je nádherně sněhově bílý.Marcela :-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2011 12:14 Žena Iva [341] - TeriéřiRe: Katka
Ahoj, no tak o Acaně je bohužel všeobecně známo, že působí do červena, což je dáno větším množstvím betekarotenu, ale také platí, že na každého psa, to působí jinak (to platí o všech krmivech). Záleží na tom, jak je daný jedinec schopen onen betakaroten v krmivu využít - jeden pes zrezne, druhý ne. Ale konkrétně u Acany, je to procento zreznutí mnohem vyšší. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2011 10:27 Katka – Acana a zabarvení srsti??
Ahoj všem Hafíkářům.
Potřebuji vaše zkušenosti s Acanou. Mám bílého švýcarského ovčáka a chtěla bych ho krmit Acanou Adult large breed nebo Sport/agility, ale bojím se, že ho zabarví. Nechci mít doma Švýcarského lišáka. Prosím pište, zda ji někdo dáváte světlím psů a jak prospívají.
Děkuji moc a přeji hezký den.
Katka

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Výživa • Zobrazeno 310x

© HAFICI.NET - https://hafici.net/forum/369-acana-a-zabarveni-srsti