Hárání
Lidi jsou fakt divní, i když moje paňule si mě dva dny po seznámení v tomhle užila taky ... Ať žijou feňule, průjem, neprůjem, haf
Já po těch injekcích veta jsem po fenkách divý jako před rokem.
DaD napsala: Tedy na vlka nevypadá.
" To je tedy ženská!? Hárat si jen jednou do roka, viď...?
To je asi jediná věc, ve který jsou psí kočky míň dokonalý než dvounohý pandy. I když dvounohý panďáci jsou asi všichni ňáký nemocný, protože hárání je nějak viditelně tedy nebere. Alo to voni za to nemůžou. Můžou za to samozřejmě pandy. Nejen, že maj málo kvalitních hormónů a přitažlivejch feromónů, ale navíc jsou dost šeredný, takže se za nima páníčkové ani moc honit nemůžou. Aspoň za tou mojí ne. Ale všichni víme, že je hodně divná a děsná. "
Egon
"
Tedy na vlka nevypadá.
Ale vážně, myslela jsem, že vlčice 1x, feňule 2x. U nás aspoň trpíme hárajícím okolím permanentně.
Beuše 1x ročně zatím každý rok jen 1x, ale je mladá takže nevím jestli může se to srovnat na 2krát
bejvávalo kdysi, 2x ročně
Jak často vaše fenky hárají?
můj dogouš je naprosto uchylny na vycpaniny zvirat..
Já Vám s dotazem k tomu ještě napíšu, díky za odpověď
Někteří psi mají zvýšené libido a pach kožešiny je může více motivovat....
0 21.04.2013 13:15 návštěvník – sexuální chování psa
Dobrý den, mám dotaz. Doteď jsme neměli žádného psa. Kamarád k nám na chatu přivedl ukázat jednoho svého, pohodového psa, již dospělého. Stalo se, že jsem zahlédl, jak pes v jedné z místností, dělal sexuální akt na kožešině ze skandinávské stříbrné lišce, kterou máme na zemi jako okrasu interiéru... Je to něco divného, nebo je to normální, a je to pejskovi pouze něco příjemného? Děkuji za odpověď, příp. po mailu
Já kupovala gaťky na spokojenypes.cz, ty obyč od Trixie a jsem s nimi spokojená, Tina proti nic také neprotestovala.
Dracula napsala:
když mi máme skoro všude koberec
TO MI OVŠEM VŮŮBEC NEVADÍ!
Egon
Copak, copak Egonku??
No jo, když mi máme skoro všude koberec
Dracula napsala: Beuška hárá,
EGON
P.S. S kalhotama pryč!
Tak, veterinár povedal, že sa to môže stať, takže to necháme tak a keby sa správala nejako neobvykle tak sa máme dojsť ukázať
tak pak napiš, doufám, že bude fenka v pohodě
Ešte sme neboli, zajtra pôjdeme. Nestihli sme ho dnes.
To je mi jasné. Ešte znásobené bolo preľaknutie, keď to je šteňa.
Lekáš se správně. Vždy je lepší se leknout a dozvědět se od lékaře (nikoliv od diskutujících na forech!!), že je vše v pořádku, než-li to brát jako banalitu a pak něco zanedbat!
Jasné, zľakla som sa najmä preto, že tak skoro po predchádzajúcom háraní sa nám fenka ešte nehárala znovu, vždy minimálne pol roka.
Ďakujem za informácie.
Interval mezi háráním je individuelní, některé mohou hárat i po 5-4 měsících, jiné příp. skoro jednou za rok. Celé hárání trvá cca 3 týdny s tím, že barvení cca 10 dní a poté má fena říji. "Vonět" psům může i dlouho před háráním a po něm.
Rozhodně nech pejska vyšetřit na veterině, min. pro váš klid.
Chcem sa opýtať, je normálne, aby sa fenka hárala skorej ako je toho pol roka?
Naša mala da hárala prvýkrát keď mala polroka (začiatok augusta). Vtedy sa nehárala plné dva týždne, myslím, že len nejakých 9,10 dní.
A dnes to vyzerá akokeby sa znovu začala hárať.
Tak to vyzkoušej. Právě o to mi šlo. Čím častěji se žlázky vytlačují, byť preventivně, tak tím rychleji se plní. Optimální je nesahat na ně vůbec a když, tak 1-2x ročně. I když se naučíš žlázky vymačkávat, tak nejsi veterinář a nepoznáš pohmatem, zda-li jsou žlázky plné. To doktor počká. Tedy je vhodnější než to vyprazdňovat aniž je k tomu důvod si zajít na veterinu, aby JEN pohmatem zkontrolovali, zda-li jsou váčky přeplněné a jedině když budou, tak je vytlačili, jinak je to zbytečné a naopak nevhodné.
Bylinky nám zabrali perfektně. Opravdu doporučuji.
Svůj dotaz S. Bláhový popiš do mailu a ona Ti odpoví!!!
ooo, nepsala. Tak to se mrknu. Phoebe to nemá zanícený, jen se jí to tvoří a samo nevylučuje, tak nám řekli preventivně zkontrolovat jednou za dva měsíce a vymačkat. Mamka je zdrav sestra, tak jí to vet učila, abychom nemusely lítat na veterinu.
Nevím,jestli jsem Ti dávala odkaz na Slávku Bláhovou, která míchá směsi čínských bylin na míru i psům. Ze zánětů análních váčků nás zcela vyléčila!!!!
akupunktura-psu.cz/… No já myslím, že je doháráno. Nicméně, pí vet jezdí domů, tak ji nechám zkontrolnout a uvidíme, když tak se očkování odloží. Spíš mi to přišlo, že to bylo po těch análkách, měla to hodně naplněný a tmavý.
petrab napsala: Očkování odlož, až zcela dohárá, pak po 3 nedělích.
Očkování odlož, až zcela dohárá, pak po 3 nedělích.
Je možné že dobarvuje
Tím chci říci, že asi končí s háráním až ted
Phoebulka je po hárání, už je konec, ale mačkaly se análky a vypadá to, jako by lehce špinila. Jeden pejsek za ní lítal. Je to normální, či ne. Nějak mi nepřijde přešká, intenzivně se nemeje, ani nedrbe a je veselá. Máme jít na očkování, tak se pro jistotu zeptám.
No asi tak nějak vyjádřeno
15 12.01.2012 09:16 R petrab [10528] - foto, veterina dobre skúsil som to ... a ona kočka našla skrýšu v taburetke a neustále ju obletuje
ale keď je to normálne tak som rád za reakcie dakujem pekne
Že to dělá je naprosto v pořádku. Je zcela jedno zda jde o psa či fenečku PUD JE PROSTĚ PUD
a někde se to musí vyventilovat. Pokud to je plyšová hračka, polštářek.... tak proč né
ale na lidskou smečku by to neměly dělat!Já na tom opravdu nic špatného nevidím. Snad jen u feneček které mají umělou březost- a trápí se.... je třeba takovou to hračku, nebo pelech, či polštářek po tu dobu schovat
.
Hm , já bych se neděsila. Phoebe je papillon něco jako čivavka a též má svou hračku a dělá to.
Jo jo musím konstatovat že jako Snoopy je Roneček taky psí kluk který dokáže u každé fenečky odhadnout hárání do týdne? Je to kaňour , ale pozná i když je fenečka nemocná?
Tak já to nepoznám.Jelikož jsem fenku doma nikdy neměl.Ale zato muj Snoopy ten to pozná uplně přesně.Chodíme na cvičák a vždy odhalí začátek hárání u fenek.A to uplně přesně.Pár majitelek mi to potvrdilo.
Zajímalo by mě, jak u svého pejska poznáte tzv. u lidí premenstruální tenzi? Jak dlouho před háráním to tak může být. A též od kdy počítáte začátek hárání a jak se dostanete k plodným dnům. Jsem v tom ještě začátečník.
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Chování psů • Zobrazeno 443x