Při běhání ve sněhu se dělají pejskům sněhové koule na kožíšcích
TY BR´DO TAK TO JSEM TEDY JEŠTĚ NEVIDĚLA BOBCI MALI ONI MUSEJ BYT DVAKRÁT TAK TĚŽŠÍ
Tami mívala loni, i s kombinézkou, na nožkách i skoro 1kg sněhu ( a to byla štěně, teď váží 2.3kg). Letos jsme pořídili dražší, ale zateplenpou s prodlouženým "bříškem", aby jí nestudilo na bříšku a HLAVNĚ s dlouhýma nohavičkama a s nápletem dole, aby to nelezlo do nohavičky. Sníh miluje a domů se jí většinou nechce ani po 40min-hodině, kdy já jsem na kost. Kuličkám nezabráníme úplně, ale je jich mnohem méně a tolik neobtěžují. Doma je rozpusíme pod vlahou vodou a packy promažeme měsíčkovou indulónou.
3 26.01.2012 13:52 Verča – Ano, rada
Ano, i nám se to stává.Nejúčinější je, pravidelně pejskům během procházky ,,oklepávat,, pacičky.
Pokud se sníh dostane na pokožku, může vyvolat svědění, či nachlazení.
No, to je, holt nohavice, já jsem vždy u dlouh. psů, co se týkalo koulí v srsti řešila hlavně to, aby je NIC nebolelo, koule jsme nakonec rozmrazili doma.
No jo, ale vazelína v meziprstí moc nepomůže na to, aby se pejskovi nedělaly sněhové koule na nohou. Ale dokáže výborně ochránit před agrresivní solí na chodnících.
No historii plemene jsem samozřejmě nijak nestudovala. Vím jen, že původ plemene je Velká Británie. Jenom mě to prostě báclo do očí - jako že by se labík proháněl někde po drsných kanadských horách - to si jaksi neumím představit....ale asi to tak fakt dříve bylo, jsi prostě drsňačka
Ne jenom na jihu Moravěnky.Ale brzy tu bude Moravská poušť.
HOUP napsala: no my taky nemáme problém bo(proto že) jsme plemeno kanadské
...já myslela, že jsi labradorka
0 20.01.2012 09:53 HOUP [1532] jajaapaja napsal:
A mimo to tu nenapadlo ani milimetr sněhu. Taky bydlíš na Francouzský rivieře jako já?? Egon
Tak s timhle mi problém nemáme ,máme kraťoučkou srst.A mimo to tu nenapadlo ani milimetr sněhu.
Nejlépe vystříhat, případně použít např. klas. nechemickou lékar. vazelínu. Pakliže si ji ale pes nebude chtít intenzivně olizovat, čímž by se mohl způsobit pěknou dermatitidu.
Jak na to aby pejsci co mají delší srst neměli sněhové koule na nožičkách --mate někdo zlušenosti? trpi tim třeba---Havanský psík-jork-pudlik-setr-a jiní
Muže to byt už po par metrech ve sněhu ..nemate figl nebo něco čim natřít nožky?----
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Péče o psa • Zobrazeno 193x