První pomoc při nachlazení
pes by měl bejt v zimě doma nebo venku, pokud se nejedná o krátkodobej pobyt, pes, kterej je na stále venku má zcela jinou srst, podsadu a vodolnost vůči chladu, pokud se klepe, psa vemte a odvezte ho na veterinu, kde mu změří teplotu a poučí, co dělat, sama nepodávejte žádné léky pro lidi, zvláště proti teplotě, neb jsou pro psy nebezpečné!!!
Ano, je možné, že je nastydlá. Pokud je pes zvyklý být v bytě a vy ho dáte do zimy a sněhu ven, pak se nedivte, že se nachladí. Není na zimu zvyklý.
0 01.12.2016 09:17 Misa – Jezevcik
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat můj pejsek nedýchám ani ji neteče z nosu ale pořád se klepe i v teple , když přijdeme z práce je doma ale přes den venku dokonce se jí zamkli jeden den dvířka je možné, že je nastydlá ? Dekuji
Jitrocelovej!!!!!!! za pár dní by měla bejt v pohodě. A vodu odstálou. Ale hlídej to, aby se to nezvrtlo. Kdyby se zhoršila, rychle k veterináři!
Mám dotaz, se kterým máte u pesanů nej zkušenosti. Mě přijde Phoebí nastydlá lehce, tak bych jí chtěla sirup pořídit
No tak to je fajn.Tak ať se vám daří.

Všem děkuju za rady.

Nakonec jsem se zbytečně plašila a mladýmu zabral tradiční kuřecí vývar a teplo. I když včera večer to vypadalo děsivě a že nám nezbude, než letět na veterinu, tak dneska už nesípe a je výrazně veselejší.

Ahoj, už jsem to tu jednou někde psala, vložím to sem tedy znovu :
Zdroj - časopis Pes přítel člověka 12/2011 - opisuji:
"Otrava léky: samoléčba vašeho psa vždy představuje riziko a do své domácí lékárničky v případě psích neduhů proto raději nesahejte. Pro psa může být z běžně používaných léků nebezpečný hlavně paracetamol: 150mg/kg může způsobit odúmrť jaterní tkáně, a ibuprofen: 150mg/kg - můžou vzniknout žaludeční vředy (do čtyř hodin od podání!) a dávky 300mg/kg a vyšší mohou způsobit selhání ledvin do tří dnů.
Text: MVDr. Karolina Svobodová
Jestli je Paralen pro pejsky jedovatej.Nevím ,ale vím že se Akim vždy uzdravil a dožil se 16 roků.
Psi mohou nastydnout stejně jako lidé. V zimním počasí a při střídání teplot pes snadno nastydne. Pes kašle, kýchá a teče mu z nosu. V tomto případě psovi podáváme 2x denně ¼ anopyrinu.Pokud pes přestává žrát a je smutný a apatický, je potřeba nasadit antibiotika, které nám předepíše veterinář. Ten nám také poradí s dobou a frekvencí podávání. Vždy se léky musí dovyužívat.
Náš Césárek byl nastydlý nedávno. Udržuj psíka v teple, dávej mu vitamín C (Celaskon nebo jitrocelový sirup - akorát by se to prý nemělo kombinovat, aby nedošlo k předávkování vit. C) + můžeš psovi dávat k pití dětský heřmánkový čaj.

A není paralen pro pesany jedovatej? Já jsme totiž někde, četla, že by se jim dávat neměl. Malýmu většinou vaříme, když je nastydlej kuřecí vývar ani s ním na veterinu nechodíme a vždycky to pomohlo, ale takhle strašidelně nám ještě nesýpal

Já dával mímu Akimovi čvrtku acilpirínu,nebo Paralenu ráno a čtvrku večer.Vážil ý,5 kg.Vždy mu to zabralo.
Ahoj a dobrý den,
Dneska jsem si všimla, že Bertík docela strašidelně sýpe a frká a dost se třese. Včera jsem byli na očkování a ještě byl v pořádku, když pominu fakt, že co se minulý týden vrátil ze Šumavy, tak je nesvůj, takovej bez nálady. I veterinář říkal, že mu nic není a že ho máme jen sledovat, kdyby náhodou. A teď najendou tohle a veterina má u nás o tevřeno až zítra odpoledne, tak bych se chtěla zeptat jestli by mu šlo něčím ulevit svépomocí, aby se mu aspoń trochu líp dejchalo. Všem díky za rady. Terka a Bertík.
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Zdraví a nemoci • Zobrazeno 128x