Psi a tabletky- vaše fígly
no ono tam mel schatz asi 10 tydnu tak to tak vypada..ale Dyne je maly velky pes,schvalne to zkusim dneska vyfotit nejak podobne at mame srovnani..
to aj Bessie považuje to asi ako granulu alebo ja neviem ešte si aj k nohe sadne a čaká

spis on z nich.

Netušil jsem, že máš i čivaváka. Nemají z něj někdy dogy těžkou hlavu?

muj 10letej civavak
Libas napsal: e pro ty, kdo mají problém dostat do pejska tablety, existuje účinná pomoc: www.psihratky.cz/…
jj, balící mňamka je fajn, jen, že E. to vydlabal i z ní
Nemáš ty náhodou stafíka??? U Scottyho je to to samé... a Petra mi říkala, že ona dává tablety tím stylem, že si s nimi pohazuje a pak je hodí směrem na psa a ten ji ihned ze vzduchu zhltne

0 17.05.2015 22:26 R
Libas [2025] - stafíci, tedy pejskové plemene stafordšírský bulteriér 
Dnes jsem do aktualit dával článeček o rotvajlerovi, který tak nesnášel polykání tablet, že dokonce předstíral mrtvého -
www.novinky.cz/…
Při té příležitosti jsem si vzpomněl, že jsem někde viděl pamlsek, který usnadňuje polykání tablet. Zapátral jsem proto v paměti a pamlsek jsem našel. Takže pro ty, kdo mají problém dostat do pejska tablety, existuje účinná pomoc:
www.psihratky.cz/…
My fígl nemáme. Teda naši mu tabletky balí do taveného sýra, já dávám rovnou na kořen jazyka a držím tlamu - většinou stačí vteřinku, on to hned polkne.

Teroriska zatím nejsem, sice se pes moc netváří, když vidí, že mam něco v ruce a jdu mu otvírat tlamu, ale jinak je všechno ok.

Založíme klub?

No, já spíš potěch letech mám dojem, že teroristka skutečně jsem.
Jo to je typický... Jak jde o prášky, tak jsem úhlavní nepřítel číslo jedna. Fígle nepomáhaj (ty dávno prokoukl) a ládovat do krku jezevcovi Alavis, kterej je pomalu větší než jeho tlama... Lahůdka. A ještě mu půl hodiny držet čumák, aby se náhodou nerozhodl ho vyplivnout. To mě pak pes nenávidí víc než, když ho po ránu donutím opustit pelech a jít na procházku.

Ale já už si na roli ošklivý, zlý teroristky tak nějak zvykla

Jasně, zkoušel, ovšem páníček ho u toho nakrmí asi 18ti kilama blbin, než to pes spolkne, zatímco panička narve voba prášky do jedný koule a šoupne mu to do krku.... takže je asi předem jasný, koho pes miluje a kdo mu leze na nervy...
Nepríjemná skúsenosť. Neskúšal mu dať tabletku niekto iný z rodiny okrem Vás?
Až takýto problém nemám, aj keď nechce tabletku tak potom je vďačná, lebo cíti, že pomohlo.
Pro nás t.č. aktuální téma. Opět jako v minulosti. Po týdnu užívání atb - zavřeno.
Nejdřív jedl psík prášky v pohodě v misce s jídlem, poté zapíchlé do jídla, následně v lecčem v salámech,v sýrech měkkých všeho druhu, ve tvrdých, v paštikách, v buřtu, točeňáku, syr. mase, v másle a teď už je úplně zacvaklej. Nechce pamlsky ani už bez prášku. Všechno vočuchává, vožižlává předníma zubama, plive. No zážitek.
Takže nezbývá, než holt nacpat to násilim. A tak ke mě už ani nehce jít nebo přede mnou zdrhá. Rozhodně, ať k němu přijdu s čimkoliv, zatne zuby a hotovo!
To je pravda
Už si skúšala niekedy umývať hafanovi tlamku po tom, čo ho ostriekala žaba (bolí ho všetko okolo). To je tiež veľký boj, a ešte k tomu tá pena kvôli jedu, tiež veľa roboty, ale na druhú stranu, aj keď si nechce to miesto nechať vyumývať a musím to nasilu umyť, tak potom je vďačná. Ale, ešte stále nepoučiteľná

vyčůraná

) ale tak zas máš o zábavu postarané

Moja síce prosí pomaly stále, ale keď vidí tabletku tak sa otáča na druhú stranu, naozaj ju musím oklamať, aby ju zhltla
JE jednoducho fajnová

schatz je zvykly od prvniho dne co ho mam brat alavis v tabletach a dotedka kdyz zasterkam krabickou tak jeste prosi

D ozuzla a spolkne to..

Heh, to je šťastie
Moja malá to mala dosť ťažké (alebo skôr ja?). Keď nemohla chodiť tak dostala antibiotiká (okrem injekcií) a to bolo ešte presviedčanie.
U mňa buď v kúsku vareného kuracieho mäsa alebo v kocke salámy

Inak to nejde, a aj v tomto prípade ju niekedy nájde.
Většinou dávám psovi rovnou do krku, 3 vteřinky podržím tlamu a on to polkne. Naši mi říkají, že prý jsem na něj tvrdá, takže ti mu tabletky dávají do sýru.
U nás to funguje tak že si je Snoopyk vezme přímo z ruky.U předchozího pejska to nešlo.Cpal jsem ho jak kačenu.

Náš hafan zdlábne většinu prášků hozených přímo v misce s jídlem nebo kamuflážně nic moc složitě bez problému a scén. Pakliže ale dostal jeden druh antibiotik (mmch velmi účinný), který se podává po delší dobu, po pár dnech jsme do něj tento jeden konkrétní prášek nemohli dostat nijak, byla to hotová operace několikrát denně.
Nakonec pomohlo pouze ono níže zmíněné máslo a to ještě s narváním na kořen jazyka.....
Sam má odčervovací tabletku jako pamlsek

chutnámu

.
Nápodobně. Rovněž, je-li pes notoricky žravý, lze mu házet pamlsky, po kterých chňape a hned je spolkne v letu a mezitím tabletku, kterou spolkne v mezidobí, aniž si toho všimne.
Jinak rovněž lze např. zabalit tabletku do rozmočeného piškotu ve vodě. Nebo do měkkého jakéhosi frolicu s dirkou. Pakliže pes odmítá všechny tyto laskominy, zaručeně spolkne tabletu zabalenou v kousku másla, která přehluší veškerou chuť tablety a hlavně zcela tutově zklouzne díky mastnotě do krku jak po klouzačce.
Ovšem jde-li o léky při průjmu a spec. dietě, kdy pes nesmí žádné balící lahůdky, je nutno si poradit "násilněji".
Některé léky lze rozdrdit v káv. lžičce vody a stříkačkou je psovi vstříknout do tlamy, když hodně vzdoruje. Jen, že je to hořké...
U nás funguje paštika nebo tavený sýr

Zajímalo by mě, jak to vaši pejsi zvládají s tabletkami. Když dostanou třeba antibiotika či odčervovací tabletku, s jakým úspěchem ji slupnou a jak na ně?
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Zdraví a nemoci • Zobrazeno 388x