Přihlaste se a využijte web naplno HAFICI.NET »

Zlomená tlapka

 

NápovědaFórum » Zdraví a nemoci » Úrazy 

+ přidat příspěvek
Zlomená tlapka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   01.03.2012 10:43 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Katka
Většinou po narkoze,(předpokládám, že byl chir. zákrok proveden v celk. anestezii) jak bych to řekla.... ?, spí i střeva. Jestliže pejsek nemá nutkání, bezvýznamně netlačí apod., vyčkej, funkce střev by se měla obnovit do 24 hodin. Pak se zeptej veterináře telefonicky. Po operaci by měl pejsek mít dietu, krmení po menších dávkách vícekrát denně, i když neměl předtím hladovku, to Ti ale asi řekli. Ačkoliv před operací po úrazu není možné psovi nasadit hladovku, protože se uspává akutně a nikoliv plánovaně, mohou následující den střeva odpočívat.
Píšeš, že jdeš na rtg pánve (zad.části těla) v pátek. To psa nezrentgenovali celého již včera po úrazu? Museli mu přeci rentgenovat přinejmenším nohu. Nebo dalším rentgenem myslíš druhý rentgen pánve.
Přeji co nejrychlejší uzdravení. Pozor na sádru, aby se psovi nezapařila pod ní noha. Okamžitě, jakmile by se o nohu začal intenzivně zabývat, k dokotorovi!!
To, že se pejsek hůře pohybuje je normální, má přinejmenším poraněné obě přední nohy. Hůře by se pohyboval, i kdyby šlo o jednu.
Mohu se zeptat - co se mu stalo?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.02.2012 19:06 Katka – Zlomená tlapka
Ahoj všem, včera večer se naše jorkšíračka zranila, máme pravou tlapku zlomenou a v sádře, levou máme sešitou 5stehy, zadní nohy a pánev zatím vypadají dobře ale v pátek jdeme ještě na rentgen. špatně se pohybuje.

Moje otázka co mě trápí, dávám jí hodně vodu pije, za dnešek čůrala 3x, ale ani jednou nebyla na velké. Žrala ráno kapsičku s granulama a odpoledne kuřecí maso s mrkví.

Myslíte že je to v pořádku? mám o ní strach. Kdyby byla zdravá vím na 100% že alespoň 2x denně chodí na velkou.

Díky moc za rady, jsem tu poprvé.

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Zdraví a nemoci • Zobrazeno 97x

© HAFICI.NET - https://hafici.net/forum/440-zlomena-tlapka