Jak je starý váš pes?
3 03.10.2012 17:54 sarka [401] Když už jsme u toho šedivění... Tuhle jsem Bertovi našla bílej chlup v pankáči na zádeli
A jinak "šedivíme" konstantně už od štěněte... začali jsme, na černý s pálením a teď už má černej jen ten pankáč na zádech.
No jo, my máme tady většina asi ty psíky "tejraný". Takhle si tady děláme legraci s jednou paní, co má labradorku, hafina je mazel a chodí si ke každému pro podrbání. Tak paní říká, že no jo, ti chudáci to doma nemají.
O cos ho ošidila, to mu vracíš dvojnásob!
Taky dík! Tůůze dlouhej... který majitel by si to nepřál. Vyčítám si, že jsem do toho útulku nešla dřív. Dva roky jsem váhala a on tam prý dva roky byl.
Tak mi přijde, že jsem ho o ty roky ošidila. A teď ho šíleně rozmazluju.
Tmaví psi mají většinou velmi brzo šedivou bradu.
Egon dva Rony tři... :
hafici.net/fotogalerie.php… , doga 3,5
hafici.net/fotogalerie.php…
Občas šedivý chlup mají i NO, kteří s ničím šmiklý nejsou.
Já tipuju Bendu na 5-7, jak jsem ho viděla. Jako kříženec může mít předurčen život tůůze dlouhej.
Děkuji, to potěšilo, bojím se, že je starší, protože je šedivý na bradě a na pacce a v srsti sem tam bílý chlup, jenže je křížený asi s huskym, můžou to být husko-chlupy. Veterinář se nevyjádřil. A to datum je opravdu odhadem, nešlo napsat "neznámé" nebo vynechat.
Staří psa u kterého neznáme datum narození lze jen typnout, ale Vy máte v prezentaci Bena jeho narození nebo není pravé? Já bych typoval podle vzhledu tak něco mezi těmi 4-5roků, ale něco jiného Vám řekne veterinář, který zná jeho zdravotní stav.
20rokov a 1 mesiac
0 29.09.2012 12:18 R petrab [10528] - foto, veterina Pán Boh pomáhaj.
Tak žúrka tedy nebude. Jdu žehlit.
Taky nevím, a to jsem zkoušela hledat.
ha ha ha ...
can you speak czech, potvoro?
Bude žúrka?
Ale Jaime je stredné plemeno.Jedno je isté,je to babička.
Podle přepočtu na lidský věk (odkaz dole na stránce) má Jaime buďto 66 - malé plemeno, nebo 73 a 9 měsíců - velké plemeno.
I když to dělení pod a nad 25 kg se mi zdá zavádějící. Chtělo by to více kategorií.
Ani pre mňa to nebolo ľahké. Aj keď viem, že by tu nebola večne, mala veľké zdravotné problémy, aj tak si niekedy kladiem otázku, či som to nespravila skoro. Aj keď veterinár ma uisťoval, že má bolesti a je to to najlepšie čo môžem pre ňu urobiť. Netrápiť ju. Urobila som pre ňu maximum, čo sa dalo. No viac to asi nešlo. Ona bola v ten deň akoby už "duchom neprítomná", skučala, zavýjala, len tak vyštekla a trhala si svoj pelech. Pozerala do steny a na veterine obhrýzala okraj stoličky. Nemohla som sa na to už doma pozerať. Len si na to spomeniem, už sa mi tlačia do očí slzy. Každý deň si na ňu spomeniem a pohladkám jej fotku.
Ono to s tím uspáním asi tak lehký nebude. Ta paní s tou kříženkou šla na veterinu třikrát, ať už jí to ukrátí (fenka byla hluchá, slepá, poslední měsíce nemohla na nohy, museli ji ven vynášet) a třikrát jí řekli, že to nejde, že má dobrý srdce. Jeden dokonce na paní údajně spustil, že když je pes starej tak se nechce starat
Nakonec sešla sama, přestala žrát...
Krásny vek. Tak aj druhá priečka tejto hitparády je dobrá.U nás mali jedny známy jazvečíka, ktorý uhynul v deň svojich 18-tich narodenín. Ale byť mojim psíkom, tak ho už dám dávno uspať, lebo to už bola troska. Slepý, hluchý, bez zubov, viac ako 5 krokov neprešiel, museli ho nosiť na takom postroji. No des. Bolo mi ho ľúto, že ho takto trápia.
Jedna paní od nás z ulice měla fenečku malýho špicoidního voříška. Dožila se devatenácti let. Po přepočtu na psí přes sto... Tomu taky říkám úctyhodný věk.
Myslím, že túto hitparáda veku našich psíkov by vyhrala naša Jessica. Do psieho nebíčka sa pobrala minulý rok vo veku 16 rokov a 5 mesiacov ľudského veku. Po prepočítaní tým vzorcom mala teda rovných 90 psích rokov. Je to už takmer pol roka, čo nám veľmi chýba. Bol to najlepší psík na svete. Kto chce, môže si tu o nej prečítať v prezentácii.
hafici.net/prezentace/126 Nelly - 51 let a 11 měsíců
No podle týhle tabulky je našemu mladýmu 31 let... ale stejně se furt chová jako mimino
Kdysi se říkávalo - co 1 rok u psa 7 let.
Jenže roční pes velkého plemene je akorát v pubertě a maličké plemeno v podstatě na jejím konci. Roční pes už není štěňátko. Stejně jako šestnáctiletý puberťák už není děťátko. Každá tabulka je přibližná.Čím větší pes, tím pomaleji dospívá a kratší dobu žije. Ale je to přibližně tak, že cca dvouletý pes má jako 24 let a pak co rok 4 roky. Zhruba. Takže roční pes, zvláště většího plemene je vskutku na začátku puberty a malej někde na jejim konci. Někdy u dětí začne puberta v 11, jindy až v 15ti.... a průběh je taky různej.... a tam co rok to hodně dlouhá doba...
Chce mi někdo tvrdit že jedenáctiměsíční pes,vlastně štěně má už 17 let lidského života?To je pěkná blbost.Aspoň tak mi to vyšlo v tom přepočtu
Máme krásných 55 let
0 08.04.2012 19:04 HOUP [1532] Hopinka je stejně stará jak já má 42 hihihi
fotila kamarádka.....♥
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Péče o psa • Zobrazeno 345x