Přihlásit se HAFICI.NET »

Jak posílit zadní nožky

NápovědaFórum » Zdraví a nemoci  

+ přidat příspěvek
Jak posílit zadní nožky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Terda Re: petrab
Jo jo pražská. To vypadá dobře (hlavně to, že je to pejskovi na míru), jen by mi to asi neprošlo doma... :-O Ale, kdyby se mu kondice nezlepšovala chozením, tak by to bylo asi určitě nejlepší řešení. Achjo...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R petrab Re: Terda
vidím, že jsi z Prahy.....

www.vetcentrum.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Terda Re: petrab
No jasně, mě je jasný že schody jsou blbost. Nosím ho i dva schody na zahradu. Takže budeme chodit a chodit a chodit :-). Dneska byl na večerní procházce čiloučkej jako dlouho ne a ušel zase o kousek víc. (klepu do dřeva) Tak snad se dá pomalu do kupy.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R petrab Re: Terda
Nejvhodnější nasvalování končetin je rychlejší chůze a po určité době v rekonvalescenci krátký pomalejší klus (na kšírách)nejlépe po měkkém terénu. A plavání!! Rovněž je možné požádat veterináře o sérii anabolik, ty se však používají zvláště po operacích, kdy nechce pes nohy zatěžovat.
Schody rozhodně ne!!!!! Zvláště u jezevčíka. Po těch bys ho měla nosit!!!
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Terda Re: DaD
No my právě chodíme na krátký procházky, teď jsme na 25 minutách a to je maxium, co zatím zvládne. Musela jsem i zavrhnout chození na delší šňůře, protože ho to unavuje mnohem víc (neumí si rozložit síly a začne lítat moc). Starou vanu nemáme, ale můžu mu zkusit napustit tu doma, nebo dětskej bazének. Normálně máme i bazén velkej, ale ten letos není zatím v provozu a i kdyby jsme ho napustili tenhle týden tak by se voda nestačila ohřát a dávat ho do studený, když nesmí prochladnout by nebylo dobrý. Koupání jako takový nám doktor nezakázal, proto se radši ptám, ty nožičky má teď jak špejličky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DaD
My jsme na osvalení chodili na pomaloučké procházky, které jsme prodlužovali. Jen to nebylo kvůli páteři, ale kvůli atrofovaným svalům a plavání by mělo být taky super, pokud nemusí mít záda v teple. Nemáte velkou vanu, do které byste napustila teplou vodu? Ty schody jsou nesmysl. Podle mě i u zdravých psů a ne jen jezevčíků.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Terda – Jak posílit zadní nožky
Ahoj, chtěla bych se zeptat jakou čiností by se daly nejlépe posílit svaly na zadních nožičkách. Za ty necelý tři týdny klidu a krátkých procházek Bertíkovi dost spadly a je to znát. Hledala jsem všude možně, ale obvykle bylo raděno chození/běhání do schodů a to u něj jaksi nejde. Napadlo, mě jestli by nezesílil třeba plaváním nebo nějakou jinou činností doma nebo na zahradě(hrabání?...). Dlouhé procházky zatím nepřichází v úvahu.

+ Přidat reakci

Zpět na obsah sekce Zdraví a nemoci • Zobrazeno 53x

© HAFICI.NET - https://hafici.net/forum/576-jak-posilit-zadni-nozky